Tropische chips met een kruidige dipsaus
met keuze uit 6 verschillende pittige kruidenmengsels …
Ingrediënten 5 recipe.people
1 eiwit*, 1 el. kruidenmix zie onder*, 500 gr. cassave,boniata of malanga,in plakjes van 1 cm., plantaardige olie*, zout, , kruidige dipsaus;, 150 ml. mayonaise*, 75 ml. yoghurt*, 1 el. kerriepoeder*, 1 tl. gemberpoeder*, 1/2/ tl. kurkuma*, 1/2 tl. paprikapoeder,liefst zoete*, 1/2 tl.chilipoeder*, 1/4 tl. zout, voor 40 gram, kruidenmix A :, 2 tl.chilipoeder*, 1 1/2 tl. gemalen komijn*, 1/2 tl.cayennepeper*, 2 tl. zout, , kruidenmix B;, 1 el. paprikapoeder*, 1 tl. uienpoeder*, 1 tl. knoflookpoeder*, 1 tl.cayennepeper*, 1/2 tl. zwarte peper*, 1/2 tl. witte peper*, 1/2 tl. gamalen komijn*, snufje zout*, , kruidenmix C;, 1 1/4 el. paprikapoeder*, 1 el. knoflookpoeder*, 1 el. gemalen zwarte peper*, 1/2 el. chilipoeder*, 1/2 el. gedroogde tijm*, 1/2 el. gedroogde oregano*, 1/2 el. uienpoedr*, , kruidenmix D;, 3 tl.kerriepoeder*, 3 tl. paprikapoeder*, 1 1/2 tl. gemalen komijn*, 3/4 tl. gemalen piment*, 1/2 tl. chilipoeder, , kruidenmix E;, 1 middelgrote ui*, 1 uitgeperst teentje knoflook*, 3gesnipperde lente uitjes, incl. het groen*, 1/2 cm.rode peper fijngehakt*, 1 tl.verse koriander*, 1 tl.gehakte tijm*, takje majoraan, 1/4 tl.piment*, 1/2 tl.zout*, versgemalen zwarte peper*, scheutje worcestersaus*, , kruidenmix F;, 2 el. knoflookpoeder*, 2 tl.gemalen gember*, 2 tl. gemalen piment*, 1/2 tl. kaneel*, 1/2 tl.nootmuskaat*, 2 tl. zout*, 3 verkruimelde laurierblaadjes*, 2 tl. cayennepeper*, 100 ml. limoensap*, 1 kleine ui gesnipperd*, 225 ml. donkere rum*, 150 ml. bruine suiker*, , , , , , , ,