1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paprika
  5. Geroosterde Paprika

Geroosterde paprika recepten (1.593)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje 5 el. olijfolie 2 takjes tijm 1 pompoen 2 uien, gesnipperde 1 tl. koriander, gemalen 1.2 l. boullion, Kip 3 el. oregano, verse, fijngehakte Peper, zwarte, gemalen Zeezout 4 tomaten 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan 3 el. olijfolie, extra vergine 1 el. balsamicoazijn

Bereidingswijze

BEREIDING 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe. 2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden. 3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden. 4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe. 5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. 6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. 7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paprikasoep van geroosterde paprika

Dit is een heerlijke rijke paprikasoep. Serveer hem warm met een dot Griekse yoghurt en een paar grof gescheurde basilicumblaadjes. Of serveer hem koud met een ijsklontje.

INGREDIENTEN

* 600 g paprika`s, in vieren, * 600 g rijpe tomaten, gehalveerd, * 1 rode ui, grof gesneden, * 3 teentjes knoflook, grof gesneden, * ½ rode Spaanse peper, grof gesneden, * 1 handvol basilicumblaadjes, * 1 eetlepel balsamicoazijn, * 3 eetlepels extra vergine olijfolie, * 1¼ liter groente- of kippenbouillon, * 200 g Griekse yoghurt, om erbij te serveren,

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

geroosterde paprika

Geroosterde paprika smaakt net even anders. Heel lekker op brood met kaas (brie, mozzerella), door/bij de salade, of gewoon om op te snoepen!

INGREDIENTEN

1 paprika (rood vind ik het lekkerst), 1 teen knoflook, extra vierge olijfolie (niet zomaar 1, dan is ook nog lekker, maar wel minder lekker), paar blaadjes basilicum, zout, peper naar smaak

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Geroosterde Paprika

Lekker met feta en pijnboompitten

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 50 gram feta, 1 el. pijnboompitten, 1 el. olijfolie

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde Paprika

INGREDIENTEN

Rode paprika's

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Populaire paprika recepten

Geroosterde paprika

INGREDIENTEN

Rode paprika's

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Biefstuk met geroosterde paprika

INGREDIENTEN

4 runderbiefstukjes a 150 gram - 2 eetlepels mosterd met zaadjes - 1 eetlepel worcestersaus - 1 eetlepel balsamico-azijn - 2 teentjes knoflook - Voor de geroosterde paprika's : 2 middelgrote rode paprika's - 1 middelgrote gele paprika - 1 middelgrote groene paprika - 1 theelepel olijfolie - 1 eetlepel balsamico-azijn - 1/2 theelepel gedroogde Spaanse peper - teentje knoflook - 1 eetlepel fijn gehakte peterselie - 1 theelepel fijn gehakte tijm,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bruschetta Met Geroosterde Paprika En Rucola

Lekker als borrelhapjes met diverse bruschettes

INGREDIENTEN

4 geroosterde paprika's uit pot, 1 zakje rucola, 100 gram zachte geitenkaas, dikke sneeen witbrood geroosterd en ingewreven met knoflook

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Pasta met geroosterde paprika en courgette

Een heerlijke slanke pasta, zonder vlees

INGREDIENTEN

1/2 pak gezeefde tomaten, 150 gr spaghetti, 1 potje geroosterde paprika, 1 teentje knoflook, 1/2 Spaanse peper, 1 courgette, 100 g Grana padano snippers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Rolletjes Van Geroosterde Paprika

INGREDIENTEN

1 pot geroosterde paprika`s, bosje waterkers, potje zwarte olijventapenade, zwarte olijven

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Nieuwste geroosterde paprika recepten

Griekse salade met geroosterde paprika

Dit recept ooit gevonden bij A.H. in de receptenbak. Het is heerlijk en geschikt voor Vegetariërs. Bij de barbecue smaakt dit ook heerlijk

INGREDIENTEN

1 ui., ½ komkommer., ½ pot geroosterde paprika`s ("Merzas Paprikas of ander merk)., 100 gram feta., 2 el olijfolie., ½ el citroensap., 50 g zwarte (Griekse) olijven., 8 plakjes stokbrood. zout en peper.

  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2004
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Boerenkoolstamppot Met Geroosterde Paprika

Stamppot met een mediterraan tintje

INGREDIENTEN

Zie basisrecept boerenkoolstamppot, 3 tenen knoflook, 3 eetl olijfolie, 6 geroosterde paprika's (uit een potje), 1 eetl balsamicoazijn,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaghetti met geroosterde paprika en biefstuk

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, zout en peper, 2 teentjes knoflook, 370 ml geroosterde paprika (pot), 1 el amandelen (met huid), 4 el gemalen amandelen, paprikapoeder, 200 g biefstuk, 1 ei, 1 el olie, 30 g parmezaan (stuk)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roomkaastorentjes met geroosterde paprika en radijs

INGREDIENTEN

1 Blaadje gelatine, 2 Potten geroosterde rode paprika á 465 gram netto, 1 Pot geroosterde gele paprika á 465 gram netto, Witte wijn, Zout en peper, 1 Bosje radijs, 0,25 Bosje bieslook, 1 Sjalot, 200 gram verse roomkaas ( b.v mon chou) op kamertemperatuur, 1 Teen knoflook.

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

verse tonijn met geroosterde paprika

Een pastagerecht met vis dat aandoet als een gerecht met vlees.

INGREDIENTEN

Ca. 2 ons verse tonijn, 3-4 geroosterde rode paprika's, 2 grote sjalotten (of uien), ca. 1 dl. droge witte wijn, 300-400 gram pasta bij voorkeur tagliatelle, 2 eetlepels kappertjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

PITATOSTI MET CHORIZO EN GEROOSTERDE PAPRIKA***

Tosti's zijn heerlijk en een goede manier om oud brood op te maken. We kennen allemaal de tosti met ham en kaas, maar wat dacht u van deze lekkere varianten.? Met maar 5 ingredienten maakt u ze al.

INGREDIENTEN

=2 Pitabroodjes. = 1 Geroosterde paprika uit pot., =2 plakken gesneden jong belegen Kaas., gehalveerd. = 4 plakjes Chorizo., =1 Tomaat in plakjes.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Geroosterde paprika soep

Verassend lekker en makkelijk te maken soepje (zelfs bij degenen die niet van paprika houden valt deze soep in de smaak)

INGREDIENTEN

750 gram gele of rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels boter, 2 theelepels kerriepoeder, 2 kruidenbouillontabletten, 2 dl droge witte wijn (of probeer het ook eens met witte vermout), 2 laurierblaadjes, 1,25 dl slagroom, versgemalen peper, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  •  
  •  30-60 min.

Tomatensoep met geroosterde paprika en artisjokken

Zuppa di pomodori con peperoni arrostiti e carciofi Recept Bertolli.nl Copyright © Unilever Nederland b.v. 112 Kcal per p/p

INGREDIENTEN

· 1 zak Bertolli Pastasaus pittig, · 1 liter kippenbouillon, · 4 tomaten, · 3 geroosterde paprika`s (pot), · 3 artisjokharten (blikje), · 2 takjes basilicum, · 50 gram parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Geroosterde paprika (tapas)

Heerlijk zachte, zoete paprika. Ook lekker bij andere gerechten of als borrelhapje

INGREDIENTEN

1 kilo rode paprika's

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2006
  • Spaans
  •  0-10 min.

Lasagne met geroosterde paprika

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 u, fijngesnipperd, 300 gr half om half gehakt, 1 fles passata di pomodoro 720, ml, 1 pot geroosterde rode paprika 465 gr merza uitgelekt, 1 pak lasagnebladen 250 gr, 1 bol mozarella 125 gr in plakken, 1 tl tijm, overschaal ingevet,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle met geroosterde paprika en gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

? 400 g tagliatelle (pasta), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 courgette, in plakken, ? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 theelepel tijm, ? 2 maal 150 g gorgonzola of gormas (gorgonzola met mascarpone),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta met geroosterde paprika en tomaat

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 4 eetl. olijfolie, 4 kleine trostomaten, 1 bosuitje, 4 zwarte olijven zonder pit, 1 ciabatta, 1 teen knoflook, 2 eetl. verse basilicumreepjes, zeezout en versgemalen peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ravioli met geitenkaas en geroosterde paprika

INGREDIENTEN

Rolletje geitenkaas (AH), geroosterde paprika's (2 stuks uit pot), basilicum (naar smaak), tomaten (5 'gewone' of een blik), pastadeeg (200 g), knoflook (1 teen), parmezaanse kaas (handvol)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Milano broodje met geroosterde paprika

INGREDIENTEN

4 Italiaanse bollen, 2 el mayohalf (C1000), 4 blaadjes kropsla, gewassen en gedroogd, 4 plakken mortadella (vleeswaar), 4 plakken extra belegen kaas, ontkorst, 1 geroosterde paprika (uit pot), in repen, extra nodig: saté stokjes,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2008
  •  
  •  0-10 min.

Tagliatelle met geroosterde paprika en gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

? 400 g tagliatelle (pasta), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 courgette, in plakken, ? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 theelepel tijm, ? 2 maal 150 g gorgonzola of gormas (gorgonzola met mascarpone)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne met kip en paprika

INGREDIENTEN

2 uien, 1 citroen, nootmuskaat, 600 g kipfilet, 2 tenen knoflook, 1 bol mozzarella, 75 g Parmezaanse kaas, 2 gele paprika`s, 12 groene lasagnevellen, 250 g ricotta (of kwark), zout & peper uit de molen, 2 eetlepels olijfolie, 2 potten Bertolli Pastasaus Geroosterde courgette & paprika

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Tagliatelle met geroosterde paprika en gorgonzolasaus

Vegetarisch hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 3 el olijfolie, 1 courgette in plakken, 1 pot geroosterde paprika's, 1 tl tijm, 300 gr gorgonzola of gormas (gorgonzola met mascarpone), aluminiumfolie.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Geroosterde paprika met ansjovis en peterselie

Een lekkere combinatie.

INGREDIENTEN

1 pot geroosterde paprika`s, uitgelekt en in grove repen gesneden., 1 blikje ansjovis uitgelekt en fijn gesneden., 1 e boter, 4 e olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 e peterselie, fijn, Turks brood warm gemaakt in oven

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2013
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Auberginerolletjes met feta en geroosterde paprika

INGREDIENTEN

2 aubergine in de lengte in plakken gesneden, olijfolie, 200 gram feta, 2 el creme fraiche, 2 geroosterde paprika's uit een potje in kleine stukjes, 1 teentje knoflook, zout en peper

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Griekse salade met geroosterde paprika

INGREDIENTEN

1 ui, , 1/2 komkommer, , 1/2 pot geroosterde paprika's (a 465 g), , 100 g feta (kaas), , 2 eetlepels olijfolie, , 1/2 eetlepel citroensap, , 50 g zwarte olijven (Griekse), , 8 plakjes stokbrood,

  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

INGREDIENTEN

1 kippenbouillontablet, 5 eetlepels olijfolie, 350 g rijst, 3 eetlepels pijnboompitten, 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes, 6 bosuitjes in ringetjes, 1 pot geroosterde paprika's in reepjes, 2 eetlepels citroensap, zout, versgemalen peper.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bagel met ham en geroosterde paprika

Smullen!!

INGREDIENTEN

4 sesambagels (brood), 50 gram pijnboompitten, 4 geroosterde rode punt-paprika's (pot), 1 eetlepel rode pesto, 1 eetlepel soja minarine (alpro), 4 plakken ham naar keuze, 50 gram veldsla

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  •  
  •  10-20 min.

Griekse salade met geroosterde paprika

Een supersalade om een goede start te maken met je (griekse) diner!

INGREDIENTEN

1 ui, , 1/2 komkommer, , 1/2 pot geroosterde paprika's (a 465 g), , 100 g feta (kaas), , 2 eetlepels olijfolie, , 1/2 eetlepel citroensap, , 50 g zwarte olijven (Griekse), , 8 plakjes stokbrood,

  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Griekse salade met geroosterde paprika

INGREDIENTEN

1 ui, , 1/2 komkommer, , 1/2 pot geroosterde paprika's (a 465 g), , 100 g feta (kaas), , 2 eetlepels olijfolie, , 1/2 eetlepel citroensap, , 50 g zwarte olijven (Griekse), , 8 plakjes stokbrood,

  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

pastasalade met tonijn en geroosterde paprika

INGREDIENTEN

250 gram pasta (bijv. vlindertjes), 2 blikjes tonijn op olie, 3 geroosterde paprika`s (uit pot), 250 gram kertomaatjes, 100 gram zwarte olijven zonder pit, sap van 1 citroen, 4-5 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels verse italiaanse kruiden, fijngehakt, zout, versgemalen peper, 40 gram rucola of veldsla

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Salade Van Rivierkreeftjes En Geroosterde Paprika

Pittige salade

INGREDIENTEN

100 gr rivierkreeftjes (Bakje AH), 1 rode paprika, paar mooie sla bladeren, 2 el mayonaise (of halvanaise voor de lijners), 1 el. creme fraiche, 1 el. droge sherry, 1 el chinese soja saus, 1 tl gemberpoeder, paar druppels sesamolie, snuf cayennepeper.

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-1999
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige spaghetti met geroosterde paprika

Extreem pittige vegetarische spaghetti, met een saus van geroosterde paprika.

INGREDIENTEN

Olie, zout, peper, 300 gram volkoren spaghetti, 500 gram rode paprika, 1 madame jeanette, 1 shakira peper, 1 rode ui, 1 gele paprika, 4 tenen knoflook, 200 gram champignons, 200 gram verse bladspinazie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2014
  •  
  •  30-60 min.

Salade van geroosterde paprika en tomaatjes

Lekker fris zoet-zuur bijgerechtje

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 bakje romatomaatjes, balsamico-azijn, een tl suiker, grof zeezout en peper uit de molen, olijfolie

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste geroosterde paprika recepten
Populaire paprika recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top