1. Home
  2. Recepten
  3. Panzanella%20voorgerecht%20

Panzanella%20voorgerecht%20 recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Panzanella

Panzanella is een Toscaans voorgerecht. Het is ontstaan om oud brood op te maken. Aangezien Toscaans brood in Nederland niet te verkrijgen is kun je ciabatta gebruiken. Het effect is niet helemaal hetzelfde. Er zijn diverse versies van dit recept.

INGREDIENTEN

- 15 blaadjes basilicum - 1 komkommer - 1 rode ui - 4 sneetjes Toscaans brood (of indien niet verkrijgbaar Ciabatta) - 2 rijpe tomaten - Versgemalen zwarte peper - Zout - Witte wijnazijn naar smaak - Olijfolie naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de rode ui fijn en doe de ui in een kom, bedek de ui met water en doe hier een lepeltje wijnazijn bij laat de ui tenminste 2 uur in dit water weken. Schil de komkommer, Snij de komkommer halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepeltje de zaadjes. Snij de komkommer in blokjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in blokjes. Houd de tomaten en komkommer apart. Snijd 4 grote sneetjes van het brood. Verwijder de korst. Doe het brood in een grote kom of schaal en besprenkel het brood met koud water (waar eventueel een lepeltje azijn aan is toegeveogd). Het brood moet zacht worden maar niet papperig. Knijp het brood voorzichtig uit en scheur het brood in stukjes. Giet het water van de uien en voeg de uien samen met komkommer en tomaatblokjes toe aan het brood. Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en voeg ook dit toe aan de broodmassa. Roer het geheel voorzichtig goed door en voeg naar smaak zout, peper, wat olijfolie en indien gewenst nog wat wijnazijn toe. Zet de Panzanella tenminste één uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen. Voor het serveren kun je indien gewenst nog wat olijfolie of wijnazijn toevoegen.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Panzanella

Heerlijk hartig, kan ook goed als voorgerecht

INGREDIENTEN

1 focaccia of klein stokbrood van 1-2 dagen oud, 12 Tasty Tom-tomaten, in stukjes, Versgemalen zwarte peper, Zout, 1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 2 1/2 el kappertjes, 1 zakje basilicum (15gr) in reepjes, 3-4 el olijfolie extra vergine

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Artisjokken Gevuld Met Panzanella

Feestelijk gestoomd voorgerecht!

INGREDIENTEN

* 4 middelgrote artisjokken, * 1/2 citroen, , Voor de panzanella:, * 2 volle koppen verkruimeld witbrood, * 2 middelgrote rijpe gehakte tomaten (450 gram), * 1 middelgroot knoflookteentje, geperst, * 1/4 kop plus 2 eetl olijfolie, * 1/4 kop rode-of witte-wijnazijn, * 2 eetl gehakte peterselie, * 1/4 theel zout, * 1/4 theel versgemalen peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste panzanella%20voorgerecht%20 recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top