Gefrituurde Orio′s
Pannekoekenmix, melk, orio′s en zonnebloemolie
Maak de pannekoekenmix met iets minder melk aan zodat het wat dikker is. Warm de zonnebloemolie op tot het heet is ( als frituurvet)
Dip de orio koekjes in het beslag en daarna met een lepel in de olie. Olie op laag vuur en 2 min bakken tot ze goud bruin zijn.
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-05-20120-10 min.
chocolade pannekoeken
Chocolade pannekoeken met vanille puding
Pannekoekenmix, cacao, vanille pudding en poedersuiker
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-10-2001Nederlands0-10 min.
Saliekoekjes
Pannekoekenmix benodigdheden,bloem,olie/vet,verse salie
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-08-2001Goedkoop en snel10-20 min.
pannekoeken met kwark en aardbeien
Lichte, vetarme pannekoeken
- Pannekoekenmix die je met water moet aanmaken - 300 gram aardbeien - 300 gram magere kwark - 2 eetlepels aardbeiensiroop
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-06-2004Slanke keuken0-10 min.
- Eigen recept
Pannenkoekjes met vanille ijs en Licor 43
Pannekoekenmix, melk, eieren, bak vanille ijs, slagroom, Licor 43, bakboter, zoete nootjes
- Geplaatst op22-12-2010
HET GEHEIM......
....VAN DE ALLERLEKKERSTE APPELPANNEKOEK!
Het geheim verklap ik zo! Eerst de ingredienten. Voor 8 grote pannekoeken: 6,5 dl. melk - 3 eieren - 300 gr. bloem of volkoren meel of een mengsel daarvan of kant&klare pannekoekenmix - evt. snufje zout - 50 gr. boter - 2 a 3 zoetzure appels evt. geschild en in niet al te dikke schijven of ringen gesneden en met beetje citroensap besprenkeld om verkleuring te voorkomen., Voor op de pannekoeken: poedersuiker - kaneel - roomboter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2004Nederlands20-30 min.
Karnemelkflensjes met honing en fruitsalade
Karnemelkflensjes met honing en fruitsalade
150 g pannekoekenmix, 400 ml karnemelk, 1 ei, 3 eetl. vloeibare honing, olie, 1 bakje verse fruitsalade
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-2003Nederlands0-10 min.
Hansepansekevertje-Pannekoek
Heel makkelijk als lunch of bij een maaltijd van pannekoeken.
Pannekoekenmix, brie, paar plakjes ontbijtspek, evt. wat pijnboompitjes.
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-20020-10 min.
- Eigen recept
Gourmetten voor 1
Hemelvaart staat weer voor de deur en dat betekend natuurlijk; lekker gourmetten! Als je tegen een fransman gourmet zou zeggen dan zullen ze denken dat je een fijnproever bent. Gelukkig hoef je met de Hollandse gourmet hier geen rekening mee te houden. Gewoon eten wat je lekker vindt, helemaal top! Een veelvoorkomde denkfout die jullie maken is dat je altijd met gourmetten met je familie. Ik laat jullie zien dat gourmetten ook alleen kan, net zo leuk!
1 kipfilet, 1 pot kipkruiden, 1 hoeveelheid pannekoekenmix, 1 paprika (voor de sier)
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op27-05-2019Nederlands> 120 min.
Ratatouille Met Gehakt
Heerlijk gerecht, lekker gekruid
500 gr. rundergehakt, aubergine, courgette, 2 uien, teentje knoflook, tijm, tomatenpure, 2 dl. water, pannekoekenmix, geraspte kaas,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-11-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
pannekoekentaart
Pannekoekentaart met kwark/yoghurt vulling
200 gr pannekoekenmix, boter, 1 pak dessert & taart kwark/yoghurt, 250 ml slagroom, 400 ml water, 450 gr aardbeienkwark, 500 ml aardbeienyoghurt., voor de garnering;, aardbeien, 125 ml slagroom, 1 el suiker, 1/2 zakje klopvast
- Internationaal Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-1999Internationaal Nagerecht60-120 min.
Chocolade pannekoeken-taart
1 of 2 pakken pannekoekenmix (hangt er vanaf hoe groot je de taart zelf wilt maken), de benodigtheden voor het maken van pannenkoeken. (2 pakken pannenkoekenmix), chocolade-hagelslag, chocolade-saus
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-200510-20 min.
- Eigen recept
Gevulde flensjes uit Normandie
Gevulde flensjes uit Normandïe
Flensjes beslag op uw eigen wijze of uit een pak, Neem dan pannekoekenmix en verdun het een beetje, , boter om in te bakken, plakken ham, eieren, gedroogde tomaatstukjes, gesneden champignons, geraspte kaas, ,
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-07-2009Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Gegratineerde Pannekoekjes Met Mon Chou
Lekker vegetarisch hoofdgerecht
900 g diepvriesspinazie, 1 blik (ca. 400 g) asperges, 1 blik (ca. 400 g) gepelde tomaten, zout, peper, 200 g Mon Chou, 1 pak pannekoekenmix, 2 eieren, 8 dl melk, boter om de pannekoeken te bakken, ca. 1 dl slagroom, 100 g geraspte (jong) belegen Goudse kaas,
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-09-1999Vegetarisch30-60 min.
ragout-perzikpannekoek
Een heerlijke herfstpannekoek waar je je buikje mee rond eet.
- half pak (meergranen) pannekoekenmix, - 1 blikje ragout naar keuze (mijn voorkeur is champignion), - 2 halve perzikken (bijv. uit blik), - 1 ons ontbijtspek of bacon, - 1 ui,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-1999Hoofdgerecht10-20 min.
Zuurkool In Flensjes
Een recept uit de margriet.
750 gr gehakt, 1 pak kruiden zuurkool, 1 rod paprika, 1 potje creme fraiche, zout en peper., Voor de flenjes Kant en klare pannekoekenmix.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
pannenkoek met bosvruchten!
Lekker fris, en een beetje gezond.
1 PAK KOOPMANS PANNEKOEKENMIX SPECIAAL (A 4OO GR.), 400 ML. MELK, 1 EI (M), 30 GR. BOTER OF MARGARINE, 150 GR. BRAMEN, 150 GR. FRAMBOZEN, 150 GR. BLAUWE BESSEN, EEN HALVE BEKER GEKLOPTE SLAGROOM (500 ML.).
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2001Nederlands10-20 min.
Hartige pannekoeken uit de oven met spek, spinazie en kaas
Smullen, Smullen, Smullen van deze ongelofelijk lekkere pannekoeken! Het begint als een gewone, maar eindigt als een regelrechte Smulpannekoek dankzij de eindbereiding in de oven. Yum!!!
1 pak pannekoekenmix (Koopmans), 8 dl melk (wil je dikkere pannekoeken, dan minder melk), 2 eieren, (versgemalen) p&z, 1 zak verse spinazie (400gr), 1 doosje Boursin, 8 plakjes pancetta, 2 bollen mozzarella, in plakjes, 50 gr cashewnoten, fijngemaakt, 1/2 bakje champignons, schoongemaakt en in schijfjes
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2015Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
Gegratineerde Pannekoekjes
Gegratineerde pannekoekjes met Mon Chou
900 gram diepvriesspinazie, 1 blik (ca. 400 gram) asperges, 1 blik (ca. 400 gram) gepelde tomaten, zout en peper, 200 gram Mon Chou kaas, 1 pak pannekoekenmix, 2 eieren, 8 dl. melk, boter om de pannekoeken te bakken, ca. 1 dl. slagroom, 100 gram geraspte (jong) belegen kaas,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2000Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde Pannekoekjes Met Mon Chou
*900gr. diepvriesspinazie *1 blik (ca 400gr) asperges * 1 blik (ca 400gr) gepelde tomaten *zout,peper *200gr Mon Chou *1 pak pannekoekenmix *2 eieren *8 dl melk *Boter om de pannekoeken in te bakken *ca 1 dl slagroom * 100 gr geraspte belegen kaas ( ik gebruik altijd meer)
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2000Vegetarisch30-60 min.
Gevulde en gegratineerde pannekoeken
Lekkere gevulde pannekoeken gegratineerd met kaas. Dit is maar een idee voor de vulling, je kunt natuurlijk volop varieren!
50 gr boter, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1 teentje knoflook (gesnipperd), 250 gr (half-om) gehakt, 1 pot doperwtjes met worteltjes (uitgelekt), 1 blik tomatenblokjes, (versgemalen) peper&zout, 1 pak pannekoekenmix, 2 eieren, melk, 75 gr belegen Goudse Kaas (geraspt)
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2013Nederlands20-30 min.
Hartige pannekoeken
Zelf bedacht en zo lekker
* pak pannekoeken + de ingredienten voor de pannekoeken. * 400 gram gehakt. * 1 doos champignons. * 1 paprika. * 1 ui. * 4 teentjes knoflook. * pot yofresh. * 1 pak boursin knoflook.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Roti
Pittig recept .Bestaande uit groente, vlees,aardappelen en pannekoeken
Voor de vulling : pond hamlapjes, 4 flinke uien, bakje champignons, 4 ons spercieboontjes of kouseband, 1,5 ons magere spekblokjes, stukje kaas ( naar smaak..jonge,belegen.....) hete kerry poeder, peper, zout, sambal, 3 kleine aardappeltjes, olie, evt. een rode peper. Geraspte oude kaas., Voor de pannekoeken : pannekoekenmix of bloem, melk, drie eieren, zout en boter.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Palacinke met Citroenvulling
Nagerecht, pannenkoeken met citroenvulling van de Balkan
Pannenkoekenmix (b.v Honig), melk, eieren, citroenkwark (mona), slagroom, poedersuiker
- Balkan Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-03-2006Balkan Nagerecht20-30 min.
gehaktrolletjes
Heel makkelijk en snel te maken. Zowel als borrelhapje of als vleesgerecht
Gehakt, champignons, ui, teentje knoflook, pannekoekenbeslag, kruiden naar wens.
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-01-2002Goedkoop en snel10-20 min.
Staphorster pannenkoek
Alle benodigdheden zijn al naar gelang het aantal personen
Pannekoekmix, water, eieren, spek, stroop.,
- Regionaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2003Regionaal Hoofdgerecht0-10 min.
Pindakaaspannekoeken
Voor 16 stuks
8 dl melk, 1 pak pannenkoekenmix, 3 eieren, 4 el pindakaas met nootjes, olie, 4 el suiker, 1 el kaneel, 5 el fijngehakte pinda's.
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2001Amerikaans20-30 min.
Pannenkoeken aardbeien taartje?
Een aardbeien taartje van pannekoekjes voor zoetekouwen!
1 pak pannekoeken mix - 1 pak melk -, 2 eieren - 1 doosje aardbeien - 1 potje aardbeien jam - kristal suiker - bakboter - busje slagroom
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-200230-60 min.
Pannekoek met zuurkool en spekjes
1 ui, 125 gr. magere spekblokjes, 500 gr. zuurkool, 1 tl. karwijzaad, 1 dl. appelsap, 1 zakje portiepannekoeken (Honig), 4 dl. melk, 25 gr. boter, 1 bekertje zure room, 12 plakjes cervelaatworst, 3 takjes peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kaasflensjes met wortelrauwkost
Lekker zonder vlees
100 gr eierpannekoekmix a 400gr(Koopmans)* 100 gr geraspte oude kaas a 150gr* vers gemalen peper* 3 eetlepels olie* 1 bakje wortelrauwkost a 150gr* 1/2 pakje Sugo kruiden a 370 gr(bv. bij AH)* 2 takjes peterselie*
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-1999Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.