1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Pannekoeken Zonder Ei

Pannekoeken zonder ei recepten (11)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper. voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

Voorbereiding

Spoel de erwten af en zet ze op met zoveel water dat ze onder staan. Kook de erwten halfgaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef en maal ze fijn in de keukenmachine. Doe de gepureerde erwten in een schaaltje en voeg komijn, knoflook (/ui), peper en zout toe, meng het goed door elkaar. De roti: Doe het bakmeel met het water in een kom en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt -voeg evt. nog wat meel of water toe-. Maak van het deeg balletjes van zo?n 5 cm. groot. Bestuif je schone aanrecht met bloem en pak een balletje. Druk met je duim een kuiltje in het deegballetje en doe hierin een volle eetlepel van de afgekoelde erwtenpuree. Vouw dan het balletje in een draaiende beweging dicht. Herhaal dit met de andere balletjes. Rol ze met de deegroller uit tot flinke maar niet al te dunne pannekoeken. Stapel ze op met wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan mekaar plakken. voor de mix: Snij de aardappelen kleiner; verdeel ze in zes stukjes per aardappel en kook ze bijna gaar, giet ze af. Kook de kousenband of boontjes ongeveer 15 minuten en giet af. Kook de eieren hard en pel ze. Bak de kipstukjes lichtbruin maar nog net niet gaar.

Bereidingswijze

De roti: Verhit een grote koekenpan zonder olie, leg de roti in de pan en kwast ondertussen de bovenkant in met olie. Draai de roti dan direct om en smeer de andere kant in. Bak de roti aan beide zijden goudgeel tot ze even bol gaat staan, net als een pannekoek. In totaal is de baktijd per roti ongeveer 5 minuten. De mix: Snij of knip het pepertje fijn en was hierna goed je handen. Fruit ui, peper en evt. knoflook in 2 eetl. olie. Voeg de tomatenpuree en het kerriepoeder toe, doe er de vetsin en het water bij, verkruimel de bouillonblokjes hierover. Laat dit even zachtjes koken en doe de aardappelen, kip- en groentenstukjes erbij. Warm tot slot de hele of halve eieren mee in de pan.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pannekoeken Zonder Ei

Handig in verband met allergie

INGREDIENTEN

Een pak pannenkoekenmeel (let op ingredienten,pannekoekenmeel waar alleen water aan toegevoegd moet worden bevatten meestal kippenei), bijv. honig meergranen, 1 liter gezoete soja melk, zonnebloemolie, overige ingredienten naar keuze (spek, kaas, krenten, appel, enz.)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

boekweit pannekoeken

Smaakvolle ontbijtpannenkoekjes Deze pannenkoekjes zijn mager en gezond en bovenal ook nog eens smaakvol en voedzaam!

INGREDIENTEN

- 50 gram tarwemeel;, - 50 gram volkorenmeel;, - 25 gram boekweitmeel;, - 5 gr. bakpoeder;, - 10 gr. honing;, - 5 gr. olie;, - 1 ei;, - 250 ml. magere melk

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2013
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Hartige Pannekoeken Met Champignons

INGREDIENTEN

75 g volkorenmeel - 50 g bloem - zout en peper - 1 ei - 2? dl melk - ? dl bruin bier - 1 eetlepel sambal oelek - 2 eetlepels fijngehakte bladselderij - 250 g champignons - 1 prei - 25 g boter - 150 g geraspte komijnekaas,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Veganistische Havermout pannekoeken

Vandaag heb ik dit gemaakt met spullen die nog in de kast zaten, ik was benieuwd of met water en bloem ik iets interessants kon maken.  Het is echt goed zonder ei of melk te doen! (Plaatje is niet de echte pannenkoek van vandaag).

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 theekop bloem, 300 ml water, 3 (bruine) boterhammen, 1/2 theekop Havermoutvlokken meer of minder naar wens., 2 eetlepels lijnzaad, 1 handje goijbessen, 5 eetlepels suiker, 1 snufje zout, 2 theelepels kaneel

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2015
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Hans En Grietje Schotel

Een favoriet recept van mijn neefjes toen ze jong waren.

INGREDIENTEN

Voor de pannekoeken:, 125 gr. zelfrijzend bakmeel, zout, 1/2 ei, 1/4 l. melk, 20 gr. boter., Voor de vulling:, 1 ui, 1/2 winterwortel, 1 groene paprika, 1/4 l. blik sperziebonen, 100 gr. mager rundergehakt, zout, peper, oregano, paprikapoeder, 100 gr. geraspte kaas.

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

boeren pate

INGREDIENTEN

, Ingredienten : ( 8 personen ), 2 eetlepels plantaardige olie, 110 gr. gehakte champignons, 50 gr. gehakte ui, 2 gehakte teentjes knoflook, 1 dl. Sherry, medium, snufje nootmuskaat, 1 ? theelepel zout, ? theelepel peper, 250 gr. Mager varkens gehakt, 250 gr kippenfilets, 100gr gehakt varkensvet, 50 gr gehakte pistaches, gepeld, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 losgeklopt ei, 250 gr ontbijtspek, zonder zwoerd,

  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Oud-Hollandse Pannekoek

INGREDIENTEN

125 gram bloem, 125 gram boekweitmeel, 1 grote of 2 kleine eieren, 10 gram gist, 4 dl lauwe melk, 1 afgestreken theelepeltje zout,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Pannenkoekentaart

Pannekoeken met gehakt.

INGREDIENTEN

200 g bloem, 3 dl melk, 1 ei, peper en zout, klontje boter, 100 g half om half gehakt, 1 ui, 3 tomaten, 100 g geraspte kaas

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Veganistische pannenkoeken

INGREDIENTEN

9 dl Sojamelk, 1 pak meergranen pannenkoekenmix, 1 grote banaan, arachideolie

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Oud-Hollandse pannekoek

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

125 gram bloem, 125 gram boekweitmeel, 1 grote of 2 kleine eieren, 10 gram gist, 4 dl lauwe melk, 1 afgestreken theelepeltje zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste pannekoeken zonder ei recepten
Populaire pannenkoeken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top