1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Marokkaanse Pannenkoeken

Marokkaanse pannenkoeken recepten (11)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Baghrir, Marokkaanse pannenkoeken

Lekkere luchtige pannenkoekjes met duizend gaatjes

INGREDIENTEN

* 500 gram (gries)meel * 2 gram zout * 2 eieren * 1 zakje gedroogde bakkersgist * 1 zakje verse gist * 100 gram boter * 100 gram honing

Voorbereiding

Doe de (gries)meel in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe het zout, de bakkersgist en de eieren in het kuiltje. Begin het deeg te mengen en te kneden en voeg geleidelijk wat lauw water toe. Voeg telkens wat lauw water toe als het deeg te droog wordt en maak zo een elastisch beslag dat dikker is dan voor gewone pannenkoeken en dunner dan brooddeeg. Laat het deeg onder een theedoek op een warm plekje rijzen tot het volume verdriedubbeld is (ongeveer 20 minuten).

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan (met anti-aanbaklaag). Strijk wat eiwit over de bodem uit. Schep er nu een flinke pollepel deeg in en draai met de pan tot het beslag zich mooi over de bodem verdeeld heeft. Als het goed is onstaat er een ?nest van honingbij?(= een heleboel gaatjes) met een bleke, gele kleur. Draai de pannenkoek na 2 minuten om en bak hem heel even aan de andere kant. Smelt de boter in een steelpannetje en los er de honing in op. Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en strijk hem in met het honing-boter-mengsel. Dompel de bodem van de pan in koud water, zodat de pan voldoende afkoelt (anders krijg je straks geen gaatjes meer in de volgende pannenkoek), strijk er weer wat eiwit in en bak de volgende pannenkoek. Leg die bovenop de eerste en besmeer 'm ook met honingboter. Bak zo al het beslag op en serveer de pannenkoeken warm of lauw (de honingboter zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aan elkaar plakken).

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Beghrir, Marokkaanse pannenkoeken

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 500 gram (gries)meel, * 2 gram zout, * 2 eieren, * 1 zakje gedroogde bakkersgist, * 1 zakje verse gist, * 100 gram boter, * 100 gram honing

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Beghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

12 porties. Proef, en je bent verkocht !

INGREDIENTEN

250 ml warm water (45°C), 1/2 theelepel droge gist, 1/2 theelepel rietsuiker, 250 ml melk, 125 gr bloem, 160g griesmeel, 2 eieren, 2 tl bakpoeder, 1 tl zout, , Saus, , 90g boter, 7 eetlepels honing, 1 theelepel oranjebloesemwater, of naar smaak (optioneel)

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Mini bananenpannenkoekjes

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden....

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 1/2 zakje bakpoeder;, 60 gram poedersuiker;, een beetje kaneelpoeder;, 2 eieren;, 125 ml. volle melk;, 125 ml. room;, 2 rijpe bananen.

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaanse Pannenkoek

Heerlijke knapperige, zoete koek

INGREDIENTEN

350 gram bloem, water, 2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels honing, zonnebloemolie

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Marokkaanse msemmen

Marokkaanse msemmen zijn een soort pannenkoeken die je niet maakt van beslag maar van deeg. Een traditioneel gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt, maar ook als onderdeel van het traditionele Marokkaanse thee-uurtje. Het wordt gegeten besprenkeld met gesmolten boter en honing maar er bestaan ook hartige gevulde versies van.

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 425 gram bloem;, 75 gram fijn griesmeel + 35 gram extra;, lauw water;, zout;, 1/2 kopje zonnenbloemolie;, 3 eetlepels gesmolten boter.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Populaire pannenkoeken recepten
  • Eigen recept

Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme

Ik ben een grote liefhebber van recepten uit de Turkse keuken; dit recept lijkt wel een beetje op de Marokkaanse gevulde Msemmen, maar dan anders...

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 400 gram bloem;, 1 eetlepel gedroogde gistkorrels;, 1 koffielepel zout;, 1 koffielepel suiker;, 1/4 liter lauwe melk;, 40 gram boter., , Voor de vulling:, 250 gram rund- of lamsgehakt;, 1 grote ui;, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika;, 1 klein bosje verse koriander;, geraspte kaas;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1 koffielepel komijnpoeder;, 1/2 koffielepel zwarte peper;, zout naar smaak;, 2 eetlepels olijfolie.

  • Turks Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op30-08-2014
  • Turks Voorgerecht
  •  

Marokkaanse pannenkoekjes met amandelcreme

Nazomerbrunch, voor 6 personen Deze gistpannenkoekjes zijn machtiger dan onze flensjes

INGREDIENTEN

Voor de amandelcreme:, 1 L melk, 100 gr geroosterde amandelen, gemalen, 175 gr suiker, 30 gr maizena, eigeel van 4 eieren, 1 theel vanille-aroma, 1/2 theel amandel-aroma, 2 eetl oranjebloesemwater,

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Gevulde msemen - marokaanse pannekoeken

Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gevuld met groenten of vlees vullingen.

INGREDIENTEN

Mesemen:, 2 volle soepkommen meel, 2 handjes vol griesmeel, snufje gist (droge gist), tl zout, Lauw warm water om mee te kneden, (100 gram gesmolten boter en klein beetje zonnebloem olie in een kom), , Vulling:, 250 gram gehakt, 2 grote uien + 1 kleine uitje, Koriander, Gehaktkruiden, 2 paprika's, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree, Beetje olijfolie, Kipkruiden

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Beghrir

Marokkaanse pannenkoeken

INGREDIENTEN

1 kg bloem, verse gist, zout, 1 ei, 3 eiwitten, 4 eetlepels boter, 4 eetlepels vloeibare honing

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Nieuwste marokkaanse pannenkoeken recepten
Populaire pannenkoeken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top