1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Kaiserschmarren

Kaiserschmarren recepten (35)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kaiserschmarren

Dit recept komt van de site www.winterclub.nl Officieel is het een nagerecht, maar het is zo machtig dat je Kaiserschmarren ook gerust als hoofdgerecht kunt presenteren. Onderstaand gerecht is voldoende voor een hoofdgerecht voor 2 personen of als dessert voor 4 personen

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 3 eieren, anderhalve eetlepel suiker, 20 cl melk; 40 gram boter, 40 gram rozijnen, 1-2 eetlepel boter 1 theelepel poedersuiker, 1 snufje zout.

Voorbereiding

Splits het eigeel van het eiwit. Doe de bloem, eigeel, suiker, melk en zout in een kom en klop dit net zo lang totdat een glad beslag ontstaat. Laat dit 30 minuten rusten (even afdekken dan wegzetten in de koelkast). Klop het eiwit. Het geklopte eiwit met het deeg vermengen

Bereidingswijze

Boter in een pan verhitten (kies een pan met een flinke doorsnee dan kun je gerecht in één keer bereiden). Het deeg vingerdik in de pan gieten. De rozijnen erdoor strooien. Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (langzaam, zorg dat de deeg niet aanbakt!). Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken (draaien gaat makkelijker als je de panenkoek eerst in vier stukken deelt). De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren en nog 1 minuut laten bakken.

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kaiserschmarren

Overheerlijk orgineel wintersport gerecht!! Serveer met appelmoes.

INGREDIENTEN

0.25 liter melk, 100 gr bloem, 2 eetlepels suiker, 6 eidooiers, 6 eiwitten, Vanillesuiker, 2 eetlepels rozijnen, Sap van 1 citroen, Anderhalve eetlepel rum, Zout, poedersuiker, boter

  • Oostenrijks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Oostenrijks
  •  0-10 min.

Kaiserschmarren

INGREDIENTEN

250 ml melk, 40 gram suiker, 6 ei-dooiers, 6 ei-wit, 250 gram bloem, zout en boter.

  • Oostenrijks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2005
  • Oostenrijks
  •  10-20 min.

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden!

INGREDIENTEN

150 g bloem, 1 snufje zout, 3 eieren, 1 el suiker, 200 ccm melk;, 40 g boter, 40 g rozijnen, 1-2 el boter, 1 tl poedersuiker.,

  • Oostenrijks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Oostenrijks
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren is een Oostenrijks gerecht en smaakt heerlijk op koude winteravonden! Per portie: 580 kcal, 33 g vet van "vifke"

INGREDIENTEN

150 g bloem, 1 snufje zout, 3 eieren, 1 el suiker, 200 ccm melk;, 40 g boter, 40 g rozijnen, 1-2 el boter, 1 tl poedersuiker., ,

  • Oostenrijks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Oostenrijks
  •  0-10 min.

Kaiserschmarren

Oostenrijk; van "Manda"

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 3 eieren, 3 dl melk, 2 pakjes vanillesuiker, 60 gr boter, suiker,

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire pannenkoeken recepten

Kaiserschmarren

INGREDIENTEN

5 eieren, snuifje zout, 200 g bloem, ruim 3/8 l melk, 50 g boter, 4 eetl suiker, basterdsuiker of poedersuiker.

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

Oostenrijkse delicatesse!

INGREDIENTEN

*5 Eieren.*2 kopjes Slagroom.*1 kopje Bloem.*1 kopje in RUM gewelde grote BLAUWE ROZIJNEN.*Zout.*Boter.*Poedersuiker.

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

INGREDIENTEN

30 gram rozijnen, 120 gram bloem, zout, 30 gram suiker,4 eierdooiers,2 1/2 dl melk, 50 gram margarine,3 eetlepel poedersuiker, 100 gram frambozenjam,4 eiwitten.,

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Kaiserschmarren

Een oostenrijks lunch gerecht

INGREDIENTEN

70gr. rozijnen, 1 eetlepel rum, 4eieren, 1/4ltr. melk, 40gr. suiker, 160gr. bloem, snufje zout, 50gr.boter, 2 eetlepels poedersuiker

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  •  
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse en Vlaamse  pannenkoek.

INGREDIENTEN

4 middelgrote eieren, 50 g kristalsuiker, 100 g tarwebloem, 100 ml volle melk, 40 g ongezouten boter (of margarine), 2 g poedersuiker, 100 g kersenjam in pot

  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2018
  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kaiserschmarren recepten

kaiserschmarren

Luchtige pannekoekflarden met poedersuiker uit Oostenrijk

INGREDIENTEN

Witte tarwebloem, eieren, melk, gesmolten boter, basterdsuiker, zout, boter om te bakken, poedersuiker, boter, zout, poedersuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kaiserschmarren

Oostenrijks lekkernij In de sneeuw bovenop de berg met het zonnetje erbij smaken ze het best natuurlijk..... maar thuis is het ook heerlijk!!!

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 4 eiwitten(stijfgeslagen), 30 gr poedersuiker, 0,2 liter melk of room, 100 gr meel, snufje zout, 50 gr boter, 40 gr rozijnen, poedersuiker,

  • Oostenrijks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Oostenrijks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaiserschmarren

INGREDIENTEN

70 g rozijnen, 4 eieren, 0.25 l melk, 40 g suiker, 160 g volkorenmeel, snufje zout, 50 g boter, poedersuiker

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  10-20 min.

kaiserschmarren

(ofwel mislukte pannekoeken)Een heerlijk nagerecht dat er niet uitziet. Vandaar dat onze kinderen het vroeger zo noemden.

INGREDIENTEN

4 eieren4 el. suiker4 el. melk2 el. bloemboterpoedersuiker,

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  0-10 min.

Kaiserschmarren

Keizersomelet.(Oostenrijks) lekker met een fruitsalade of warm fruit.

INGREDIENTEN

4 eieren, 4 el suiker, 4 el melk, 2 el bloem, boter, poedersuiker.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  •  
  •  10-20 min.

Kaiserschmarren

INGREDIENTEN

0,125 liter melk, 150 gram bloem, 3 eieren, poedersuiker, snufje zout, 50 gram in rum geweekte rozijnen.

  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2001
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Kaiserschmarren

Wie herinnert zich niet deze Oostenrijkse specialiteit van zijn vakantie aldaar.

INGREDIENTEN

? liter melk, 4 eierdooiers, evt. wat gesmolten boter, 160 gram meel, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 60 gram boter, 60 gram rozijnen.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kaiserschmarren

Splits de eieren. Doe de bloem met een mespunt zout en de suiker in een kom. Roer dit door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Doe de eierdooiers erin en roer ze met een beetje van de bloem los. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en klop alles totdat er een dik beslag ontstaat. Laat het beslag 15 minuten rusten. Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de rozijnen door het beslag. Smelt de boter in een koekenpan ( diameter 32 cm ) met antiaanbaklaag en schenk het beslag in de pan. Laat de onderzijde op een halfhoog vuur lichtbruin bakken en keer de koek. Bak de onderzijde ook lichtbruin, trek met twee spatel de pannekoek in stukjes en bak ze al omscheppend bruin en gaar. Verdeel ze over de borden en bestuif ze met poedersuiker.

INGREDIENTEN

3 eieren, 150 g tarwebloem, Zout, 1 eetlepel suiker, 2 dl halfvolle melk, 40 g boter, 60 g rozijnen, Poedersuiker,

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

Oostenrijkse pannekoek met Rozijnen,poeder suiker en compote

INGREDIENTEN

140 gram meel, 40 gram Rozijnen, 4 eidooier, 4 eiwit, 40 gram suiker, 60 gram boter ( om te bakken), zout, compote naar eigen smaak

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  10-20 min.

Kaiserschmarren

Een van de meest bekende Oostenrijkse nagerechten.

INGREDIENTEN

1 pot kersen(znd pit), 3 eieren - 250 gram bloem - zout - 50 gr suiker - 1/2 ltr melk - 50 gram boter - poedersuiker

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

Soort pannenkoeken uit Oostenrijk.

INGREDIENTEN

30 g rozijnen, 2 eetl. rum, 4 eierdooiers, 30 g suiker, zout, 1 pakje vanillesuiker, 3/8 l. melk, 125 g bloem, 4 eiwitten, 40 g margarine, 20 g boter, 30 g poedersuiker.

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.

Kaiserschmarren

Een nagerecht waar je niet genoeg van krijgt.

INGREDIENTEN

150 g bloem, 1 snufje zout, 3 eieren, 1 el suiker, 200 ccm melk;, 40 g boter, 40 g rozijnen, 1-2 el boter, 1 tl poedersuiker.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Kaiserschmarren

Dit is wel het bekendste oostenrijkse nagerecht

INGREDIENTEN

1 pot kersen zonder pit, 3 eieren, 250 gr bloem, zout, 50 gr suiker, 1/2 liter melk, 50 gr boter, poedersuiker

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren

Een heerlijk oostenrijks dessert, maar zo machtig dat je hem eet als hoofdgerecht!!!!

INGREDIENTEN

50gr. bloem, 1 ei, 1 dl. melk, 1 eetlepel rozijnen, kaneel, (poeder)suiker

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  •  
  •  10-20 min.

kaiserschmarren

Ik wilde dit recept altijd eens maken en vond het ergens op internet, de kinderen zijn er dol op en heb het al heel wat keren gemaakt

INGREDIENTEN

* 4 eieren, * 50 gram suiker, * 1 zakje vanillesuiker, * 100 gram bloem, * 100 ml melk, * boter om in te bakken, * poedersuiker

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2020
  • Duits
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren met appeltjes.

Lekkere en totaal andere pannenkoek.

INGREDIENTEN

120 g bloem2,5 dl melk3 eiwitten3 eierdooiers70g rozijnen1 eetl. extra vierge olie eetl boterpoedersuikerappelcompote

  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2004
  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  20-30 min.

` Kaiserschmarren Met Vanillesaus

Een 'machtig'lekker oostenrijks recept

INGREDIENTEN

2 eieren, 160 gram meel, ? liter melk, 1 snufje zout, 1 theel suiker, 80 gram rozijnen, 40 gram amandelschilfers, 80 gram boter, 2 zakjes vanillesauspoeder (zonder koken), 2 eetl. poedersuiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaiserschmarren mit Zwetschkenröster

INGREDIENTEN

Kaiserschmarren, , 160 gr bloem, 2,5 dl melk, 4 eieren, 40 gr suiker, 70 gr rozijnen, 50 gr boter, 1 el rum, 2 el poedersuiker, snufje zout, , zwetschkenröster., , 1 kg pruimen of kwetsen, 200 gr suiker, 1 citroen, 5 kruidnagels, 1 kaneelstokje, ca. 2 cm lang

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gezonde Kaiserschmarren met hoog energiegehalte

INGREDIENTEN

Gezonde Kaiserschmarren met hoog energiegehalte, , 80 gr speltbleom, 150 ml amandelmelk, Zeezout, 3 eieren, Roomboter, Handje gewelde rozijnen, Agavesiroop, , Meng de melk en de bloem met een snufje zout. Laat 30-60 min rusten. (dit voor een luchtige structuur), Klop de eieren door het beslag en voeg eventueel nog een scheutje melk erbij als het beslag te dik is. Pak het beslag als pannekoeken. Niet te dik. Als het beslag aan de bovenzijde nog wat soppig is, dan rozijnen toevoegen en omdraaien. Snijd ze in stukken en serveer met agavesiroop. Ipv agavesiroop kun je ook kaneel en appelmoes gebruiken.,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

Oostenrijkse Kaiserschmarren (pannenkoek stukjes)

Heerlijk lunchgerecht of als toetje.

INGREDIENTEN

200 gr. Bloem, 4 eieren, 50 gr. suiker, 2,5 dl melk, 1 dl rum, 40 gr. rozijnen, 29 gr. roomboter, zout, kersenjam, poedersuiker.

  • Oostenrijks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Oostenrijks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarren

Overheerlijke Kaiserschmarren, waarvan ik het originele recept mee heb genomen uit Oostenrijk

INGREDIENTEN

3 eierdooiers & 3 eiwitten, snufje zout, 125 melk, 200 gr bloem

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Europees
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren Met Kaas En Gember

Hartige variant

INGREDIENTEN

3 Eieren-, 100 g. Bloem-, 2 dl.Melk-, 50 g. Pardano-, 5 el. Bakgember-, 5 el. Gember, op siroop-, Zout.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

De Echte Oostenrijkse Kaiserschmarren met pruimencompote

Deze heerlijke Kaiserschmarren aten wij vaak tijdens onze wintersportvakanties. Vorige week met onze gasten weer eens gemaakt tijdens de lunch met een lekkere kop soep vooraf. Viel erg in de smaak vooral met de pruimencompôte. (Zwetschenröster)

INGREDIENTEN

Pruimencompôte:, 1 grote pot pruimen op sap, 20 gram suiker, kaneel naar smaak, 1 eetlepel citroensap, eventueel 2 eetlepels rum, Kaiserschmarren:, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, , 50 gram boter (gesmolten), , 3 eieren (gesplitst), 30 gram suiker, 1/4 liter melk, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram gezeefde bloem, poedersuiker om te bestuiven

  • Oostenrijks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Oostenrijks
  •  20-30 min.

Kaiserschmarren waar alle kinderen (en zij niet alleen) dol op zijn.

Uit mijn Oostenrijkse kookboek  

INGREDIENTEN

4 eieren, gesplitst, 30 g poedersuiker, ongeveer 3/16 liter (= iets minder dan 2 dl) melk, 100 g bloem, boter om te bakken, 40 g rozijnen, poedersuiker om te bestrooien, snufje zout, appelmoes of pruimenmoes of compote

  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2016
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste kaiserschmarren recepten
Populaire pannenkoeken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top