1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Hollandse Pannenkoeken

Hollandse pannenkoeken recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Klassieke Hollandse Pannenkoeken

INGREDIENTEN

*300 gram zelfrijzend bakmeel *1 theel. zout *2 eieren *5 dl. melk *boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze

Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote kom. Maak hierin een kuitje, en breek daarin de eieren. Doe vervolgens de helft van de melk erbij en het zout. roer de ingredienten van het midden naar de buitenkant tot een glad geheel en roer dan nog even goed door. Giet al roerend de rest van de melk langzaam erbij. Bak de pannenkoeken iedere keer met een klontje boter in de pan (met dikke bodem). Giet met een pollepel het beslag pas in de pan als de boter lichtbruin kleurt. Bak de pannenkoeken op halfhoog vuur gaar. Schud na ongeveer een minuut de pan om de pannenkoek van de bodem los te maken. Keer ze om als de bovenkant droog is. Bijv. met een deksel.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pannenkoek gevuld met Hollandse groenten

Pannenkoek gevuld met Hollandse groenten

INGREDIENTEN

4 scharreleieren (M), 1 pak Oerlemans Bio-organic Hollandse roerbakschotel a 450 g, 2 el olijfolie traditioneel, 2 el ketjap manis, 6-8 kant en klare pannenkoeken, ongezoet (de Pannenkoekenrij), versgemalen peper, zout, 2 el dry roasted pinda?s, grof gehakt

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pannenkoek gevuld met Hollandse groenten

INGREDIENTEN

4 scharreleieren (M), 1 pak Oerlemans Bio-organic Hollandse roerbakschotel a 450 g, 2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 2 el ketjap manis (Conimex), 6-8 kant en klare pannenkoeken, ongezoet (de Pannenkoekenrij), versgemalen peper, zout, 2 el dry roasted pinda?s, grof gehakt,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hollandse winterkost anno 2000

De Hollandse keuken staat in het buitenland bekend om zijn stevige stamppotten. Vooral in een koude winter prima leveranciers van extra energie. Zonder de traditionele winterse keuken tekort te willen doen, geven we u hier een van de heerlijke variaties op de ouderwetse, u wel bekende, winterkost. Wat lichter, wat frivoler, en minstens even lekker. Proeft u zelf maar.

INGREDIENTEN

150 g bloem, 3 1/2 dl melk, 2 eieren, zout, 3 eetlepels olie, 1 grote ui, 1 ambachtelijke rookworst, 400 g Winterse roerbak (Vers Gemak), 200 g tauge (Vers Gemak), tabasco, peper, 75 g grof geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels fijngeknipt bieslook

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hollandse kaas pannekoeken

Gewoon lekkere Kaas pannekoeken. Dit recept is voor 4 grote eters.

INGREDIENTEN

- 500 gram bloem, - 1 liter melk, - 4 eieren, - flinke scheut zonnebloemolie, - zout, - geraspte / of in plakken kaas, - twee eetlepels custard

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse groente loempiaatjes

INGREDIENTEN

150 gr. bloem, 1/2 l. koolzuurhoudend bronwater, 2 kleine eieren, zout, peper, boter of margarine, 1 kleine ui, 1 soepgroentepakket a 400 gr., 150 gr. iets dikkere plakken ham, 1 hard gekookt ei

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Populaire pannenkoeken recepten
  • Eigen recept

Nachtmerrie van mevrouw van Wely (Hollandse Cannelloni's)

Dit recept heeft mijn moeder begin jaren 60 ontwikkeld. De naam "nachtmerrie van mevrouw van Wely" komt van het verhaal dat wij als kleine kinderen het recept een keer hebben uitgelegd aan haar. Ze heeft er een nacht niet van kunnen slapen, zo raar vond ze het. We praten dan over eind jaren 60 van de vorige eeuw. Een tijd dat we nog standaard aardappels, groente en vlees aten..... Veel variaties gemaakt, wordt nog steeds gewaardeerd als ik het maak. Voor gasten, gezin en op elk moment in het jaar.

INGREDIENTEN

250 g bloem, 500 ml pilsner bier, 2 eieren, 1 winterpeen (of 2 kleine peentjes), 425 ml fijne tomatenpulp (Mutti Polpa), 1 pakje / blikje tomatenpuree, 1 tl suiker, 2 eetlepels gedroogde oregano, 3 teentjes knoflook, 1 grote ui, 400 g bladspinazie, bak olijf-/ of zonnebloemolie, 150 g geraspte cheddar kaas*, 500 g rundergehakt**, [beetje zout (gebruik ik niet, maar is naar eigen smaak; de kaas, het vlees heeft zelf voldoende zoute smaak in zich)], , * je kan ook geraspte mozzarella, of Goudse kaas gebruiken. Het oranje van de Cheddar en de smaak vind ik persoonlijk erg goed passen. In het origineel van mijn moeder werd Goudse kaas gebruikt., ** je kan ook half om gebruiken, of heel anders: gesneden hamlappen in blokjes van zeg maar 1cm x 1cm. De hamlappen zijn het origineel. Ik vind persoonlijk het recept met rundergehakt het lekkerst.

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2020
  • Fusion
  •  30-60 min.

Garnalen-Pannenkoek Hapjes.

INGREDIENTEN

1 bakje verse Hollandse garnalen, 4 eetlepels cocktailsaus, 1/2 bosje bieslook, 3 pannenkoeken uit de koeling, cocktailprikkers met Hollands vlaggetje.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

mediterrane kaaspannenkoek

Mediterrane Kaaspannenkoek met Ratatouille, een heerlijke goed gevulde maaltijdpannenkoek.

INGREDIENTEN

1 ratatouille groentepakket (aubergine, courgette, paprika en ui), 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse Provencaalse kruiden (of 2 theelepels gedroogde kruiden), zout, versgemalen peper, 4 pannenkoeken, 3 dl melk, 150 g geraspte Hollandse geitenkaas,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Flensjes met Hollanse Garnalen

Een lekker voorgerechtje

INGREDIENTEN

1 pak pannenkoekmix, boter, 1 bakje hollandse garnalen (200 gr.), 4 takjes peterselie, 1 bekertje creme fraiche, pepermolen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spinaziepannenkoeken met gepofte tomaatjes

Probeer deze gezonde spinaziepannenkoeken met gepofte tomaatjes eens! Een heerlijke en gezonde variatie op de 'normale' pannenkoeken met stroop en poedersuiker. 

INGREDIENTEN

500 g snackgroentencircus snacktomaatjes, 3 el olijfolie, 2 tl gerookte paprikapoeder, 380 g Hollandse pannenkoekenmix (2 flessen à 190 g), 600 ml halfvolle melk, 100 g babyspinazie, 8 tl zonnebloemolie, 400 g kastanjechampignons, 300 g maïs, 400 g cottage cheese (2 bakjes à 200 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste hollandse pannenkoeken recepten

pannenkoektaart met aubergine en tomaat

Mediterrane smaken op Hollandse pannenkoeken. Dat is pas combineren uit verschillende keukens

INGREDIENTEN

1 pak eierpannenkoekmix (400 gram), 6 eetlepels zonnebloempitten, 2 theelepels oregano, 2 aubergines, 8 tomaten, 6 eetlepels olijfolie, olijfolie voor invetten, 150 gram geraspte jong belegen kaas, 1 pot Spagheroni Bolognese (450 ml)

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gelderse rozijnen-pannenkoek

Oud Hollandse Heerlijke Pannenkoeken..

INGREDIENTEN

175g bloem, 15g gist, ? l lauwe melk, 100g boekweit, 3 eieren, bakboter of -margarine, 100g gare rijst, 200g rozijnen, stroop, melk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pannenkoekentaart

Geheel anders dan een gewone Hollandse pannenkoek, maar wel erg lekker

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd, zout, 2 eieren, 9 dl. melk, 3 el. zonnebloemolie, 40 gram boter of margarine extra om in te vetten, 1 ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in kleine stukjes, 250 gram broccoli, grof gehakt, 150 gram schouderham, in reepjes, 3 el. bloem, 150 gram verse roomkaas met knoflook, ? kruidenbouillontablet, 150 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaiserschmarren

Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse en Vlaamse  pannenkoek.

INGREDIENTEN

4 middelgrote eieren, 50 g kristalsuiker, 100 g tarwebloem, 100 ml volle melk, 40 g ongezouten boter (of margarine), 2 g poedersuiker, 100 g kersenjam in pot

  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2018
  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste hollandse pannenkoeken recepten
Populaire pannenkoeken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top