- Eigen recept
Overheerlijke gezonde Spinazi pannenkoeken
Snel, makkelijk gezond en lekker
- 400 g Koopmans mix voor volkoren pannenkoeken (1 pak) - 750 g melk - 4 eieren - 450 g vriesvers bladspinazie deelblokjes (1 pak) - 6 el olijfolie - 1 rode paprika - 400 g gewassen spinazie (1 zak) - 200 g fetakaas 40 + (1 pakje) - 1 snufje peper
Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom en voeg de melk toe. Mix met een garde tot een glad beslag. Roer één voor één de eieren door het beslag. Druk zoveel mogelijk vocht uit de deelblokjes spinazie en roer het dan door het beslag. Verhit in een Koekenpan 2 tl olie. Voeg dan een volle soeplepel beslag toe. Zwenk de pan tot de bodem gelijkmatig bedekt is met beslag; voeg zo nodig meer beslag toe. Bak de pannenkoek in ca. 2 min. goudbruin. Keer de pannenkoek met een spatel om als de buitenkant krokant gebakken is en het beslag bijna gestold is. Bak de andere kant ook in 2 min. goudbruin. Laat de pannenkoek op een groot bord glijden en houd warm onder aluminiumfolie of een omgekeerd bord. Bak de overige pannenkoeken met de rest van het beslag. Snijd intussen de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes. Verhit in een hapjespan 1 el olie. Bak de paprika 3 min. Voeg de verse spinazie in 4 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Voeg pas een nieuwe portie toe als de vorige portie flink is geslonken. Breng op smaak met peper. Schep op elke pannenkoek wat verse spinazie met paprika (laat zoveel mogelijk vocht achter in de pan). Verkruimel een beetje feta boven elke pannenkoek. Klap de pannenkoek dubbel of rol op en leg op een schaal. Herhaal met de rest van de pannenkoeken.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-03-2019Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gezonde bananenpannenkoekjes
Dit is toch wel een van mijn favoriete recepten in de categorie ontbijt/lunch. Voor het pannenkoeken beslag zijn maar weinig ingredieënten nodig en de topping kun je zelf bepalen! Daarnaast heb je meteen wat vitamines binnen door de banaan en het eventuele overige fruit. Dus ik zou zeggen haal de boodschappen in huis en maak deze overheerlijke gezonde bananenpannenkoekjes vandaag nog!!
1 banaan, 1 ei, 75 ml sojamelk naturel, 50 gram volkoren meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 eetlepel olijfolie, koek- en speculaaskruiden (optioneel)
- Wereld
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-10-2019Wereld10-20 min.
Gezonde pannenkoek met blauwe bes
Heerlijke gezonde pannenkoek!
- 200 gr. glutenvrij meel, - Zuiveringszout tl, - 1/2 liter sojamelk (water, kokosmelk), - Scheutje siroop of honing, - Gemalen kokos 2 el, - 200 gr. blauwe bes, - Kokosolie, - Zout snufje
- Wereld
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-05-2015Wereld10-20 min.
- Eigen recept
Magnificent Pancakes (gezonde pannekoekjes)
Wie houdt er niet van pannenkoeken? Op een klein percentage van de bevolking na is iedereen het erover eens dat een gerecht zo lekker en divers als de pannenkoek awesome is. Als tussendoortje is het voor 4 personen genoeg en als maaltijd voor 2 lekker vullend. Ontbijt, lunch, tussendoortje: elk moment is perfect voor deze pannenkoekjes.Â
175 g havermout, 150 ml melk, 1,5 tl kaneel, 1,5 tl bakpoeder, 1,5 bananen, 2 eieren, 10 kersen, 2 el kwark, Handje rozijnen, 4 el zonnebloemolie
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2015Amerikaans20-30 min.
Gezonde Chocolade Chia Pannenkoek Recept
Pannenkoeken kun je maken in elke smaak dat je hartje maar begeert. Als het een gezonde chocoladefix is ​​dat je nodig hebt, bereid je dan voor om dit cacao-achtige recept aan je favorieten toe te voegen.
, , Voor de pannenkoeken:, 60 g haver, 15 g rauw cacaopoeder of cacaopoeder, 1 theelepel bakpoeder, 60 g rijpe banaan, 125 ml ongezoete amandelmelk, 7 g (ongeveer een eetlepel) gemalen chiazaad (dit recept gebruikt Linwoods gemalen chia), 1-2 theelepel ahornsiroop (voeg toe volgens voorkeur), 1/2 theelepel vanille-extract, , , Voor de chocoladesaus:, 1 el (7 g) rauw cacaopoeder of cacaopoeder, 1 el ahornsiroop, 2 el volle kokosmelk, 1 theelepel zetmeel, 1 el (15 ml) water
- Amerikaans Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2020Amerikaans Amuse10-20 min.
Bretoense pannenkoeken met veel groenten
Zonder vlees maar daarom niet lekker deze gezonde pannenkoek uit Bretagne
½ courgette, 1 wortel, 1 pastinaak, 1 rode puntpaprika, 1 klontje boter, zure room, 120 g boekweitmeel, 160 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 g zout, 10 g suiker, 1 ei, 3 dl water, 3 dl melk, 1 teentje look, handvol bladpeterselie, handvol jonge spinazie
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2021Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Groene pannenkoeken gevuld met kaas en tomaat .
Deze groene pannenkoeken zijn eenvoudig te maken en vormen een gezonde vegetarische hap !
Pannenkoeken-deeg ( meel, melk, ei, zout ) ? blikje tomaat in blokjes ? waterkers ? gedroogde tomaat in olijfolie ? knoflook ( naar keuze ) ? zwarte peper ? mozzarella ? pecorino kaas ( alles in hoeveelheden naar eigen wens ) en iets olijfolie om de ovenschotel mee in te vetten ., de een wil meer tomaat de ander liever meer kaas .
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2003Vegetarisch20-30 min.
Groenkoeken op z'n Berlaars
Pure nostalgie, dit recept van Guy Van Cauteren van het gereputeerde restaurant 't Laurierblad * in Berlare. Hij tovert in zijn kookprogramma op Vitaya eenvoudige, gezonde en aantrekkelijke recepten op tafel.
2 eieren - 2 lepels bloem - 3 dl melk - 2 a 3 struiken molsla (paardebloem) - suiker - snuifje zout - 100 gr gesmolten boter - 8 plakken gerookt spek - 2 lepels bruine suiker
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-2001Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Kleindochters lekkerste tomatensoep !!
 Voor het gemak en uit nieuwsgierigheid  kocht ik eens een soeppakket en maakte deze verrukkelijke soep toen onze dochter met haar gezinnetje bij ons kwam eten. Deze soep viel bij iedereen in de smaak en zeker bij onze twee kleinkinderen. Hup en zeker feest met wat bakerwtjes erin. Een tijdje geleden waren ze er weer om te logeren. Ze mogen dan steeds kiezen wat ze bij opa en oma graag willen eten. Dat is dan soms ook deze soep en dan met  pannenkoeken na. Twee jaar geleden was deze soep favoriet bij ons " Soepmonstertje "want zo wordt door mama vaak genoemd. Toscaanse-tomatensoep-van-mijn-vriendin Een genot om ze zó te zien smullen van deze gezonde soep ( pen)
10 mooie tomaten ontveld en in stukken gesneden, 1 flinke ui in dunne halve ringen gesneden, 2 teen knoflook geperst, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 grote winterpeen in kleine blokjes gesneden, 8 takjes verse ijm geplukt, 2 bouillon blokken kruiden of groente, peper en zout, 1 tl suiker, 2 el olijfolie
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2019Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Hartige pannenkoek
Ik ben dol op pannenkoeken. Je kan ze warm en koud eten en ze zijn super makkelijk om mee te nemen naar studie of werk. Deze week maakte ik deze heerlijke en gezonde wrap die ik graag met jullie wil delen. Heb je trek? Neem er dan twee ;-)!
5 afgestreken el boekweit-, quinoa-, of speltmeel, snufje himalaya- of zeezout, 1 ei, 4 el amandelmelk, 1 tl kokosolie, , Toppings, 1 grote plak (harde) geitenkaas, honing, handje spinazie, 6 gesneden cherrytomaatjes, zout en zwarte peper, handje geroosterde walnoten/ of pecannoten
- Europees
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-07-2017Europees0-10 min.
- Eigen recept
Ontbijt Bananensplit met Kersenyoghurtijs
Bananensplit is natuurlijk eigenlijk een dessert. Maar wie zegt dat je geen dessert als ontbijt kan of mag eten? Maar dat is niet gezond Katinka, zeg je nu misschien. Maar net als taart, cakes, pannenkoeken, wafels en ijs kan je ook heel goed desserts als ontbijt eten. Trifles bijvoorbeeld. En een bananensplit kan ook perfect. Je kan ongezonde calorierijke desserts heel makkelijk ombouwen naar gezonde versies. Als je het nuchter bekijkt, heeft de bananensplit die ik hier gemaakt heb gewoon dezelfde inhoud als een kommetje yoghurt met fruit en muesli. Want daar komt het eigenlijk op neer. Deze ontbijtbananensplit bestaat namelijk uit een banaan, wat frambozen en bramen, muesli en bevroren kersenyoghurt. Je doet een pot met kwark of yoghurt een paar uur in de vriezer en dan heb je opeens heerlijk ijs! Zulk ijs als ontbijt is echt heerlijk! Ik heb de banaan gegrild, dat is ook zo lekker! En zo maak je er een feestje van voor jezelf in plaats van elke keer weer een saai bakje kwark of yoghurt met wat fruit en muesli of granola er in. Muesli en granola kan je aan deze bananensplit ook prima toevoegen. Of je maakt er ook nog een overnight oats van door er geweekte havermout aan toe te voegen. https://www.gezondontbijtje.nl/l/ontbijt-bananensplit-met-kersenyoghurtijs/
• 1 banaan, • een paar frambozen, • een paar bramen, • 500 gram Griekse stijl kersenyoghurt Minder kan uiteraard ook., • muesli Hoeveelheid naar keuze., • eventueel sprinkels,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-05-2020Nederlands10-20 min.