Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst 1 liter water 2 visbouillonblokjes 600 gr verse spinazie 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes) 200 gram gerookte zalm (in reepjes) 1 uitje (gesnipperd) olijfolie
Maak bouillon met het water en de blokjes. Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie. Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren, nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. Lekker met gemengde sla.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Quiche met prei en geitenkaas
Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!
230 g bladerdeeg 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2007Frans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing
Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10
- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2012Wereld20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van Geitenkaas verpakt in Serranoham
Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!
12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2004Frans0-10 min.
- Eigen recept
Quiche met geitenkaas en courgette
Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:
Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-06-2009Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Verrukkelijke warm weer maaltijdsalade
Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten
, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-2009Nederlands10-20 min.
Pompoenschotel met geitenkaas
Slank recept, past prima in deze tijd van het jaar!!
1 kleine pompoen, , 2 eetlepels olijfolie, , 1 ui, gesnipperd, , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, , 1 courgette, in grove stukken, , 2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt, , 1 blik tomatenblokjes (400 g), , 2 theelepels gemalen komijn, , mespunt cayennepeper, , 2 kaneelstokjes, , 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Bladerdeeghapjes met serranoham
Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!
6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2003Spaans10-20 min.
Pesto.
De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.
* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-10-2005Italiaans10-20 min.
- Eigen recept
Nog meer bladerdeeghapjes
Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.
Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-01-2008Nederlands10-20 min.
Miniquiches met geitenkaas, basilicum & tomaat
1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-201110-20 min.
Zalmfilet met geitenkaas en honing uit de oven
Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.
500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.
- Fusion Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2005Fusion Hoofdgerecht20-30 min.
Aardappeltaart met geitenkaas en honing
Olie om in te vetten, 1 kg vastkokende aardappelen, zout, 100 g boter, 1 bekertje creme fraiche (125 ml) of zure room, 1 eetl. honing, 3 eieren, 1 theel. fijngehakte verse tijm (vers of diepvries), 150 g geraspte (harde) geitenkaas
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2006Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Italiaanse kipfilet uit de oven
Kipfilet anders met een italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten
4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, parmenzaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 tl bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2005Italiaans30-60 min.
Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen
Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.
125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2004Frans10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto
Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.
, Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH), 75g geitenkaas met honing, 80g rucola, handvol geraspte oude kaas, teentje knoflook, handje verse basilicum, 4-5 blaadjes verse munt, 60g walnoten, 50g rauwe ham (liefst biologisch), citroen, gemengde jonge bladsla, extra vergine olijfolie, peper en zout,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen
Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.
4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram, 400 gram sperziebonen, 25o gram champignons, 3 tomaten, 2 flinke eetlepels pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, bloem, peper en zout, 150 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, 200 ml crème fraîche
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2007Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg
Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!
Diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooier
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-01-2007Frans10-20 min.
Pasta roomtaart met kaas
Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820
400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2011Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Kipfajita met geitenkaas, honing en mango
Fajita's zijn heerlijk lichte, voedzame kip-wraps die populair zijn over de hele wereld. Dit is een heerlijke variatie op de klassieke Mexicaanse Fajita gevuld met de lekkere smaken van geitenkaas en honing. Garneer naar smaak met verse mango en koriander.
6 mini tortilla's, 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix, 500g kipfilet, 2 el olie, 1 rode paprika, 200 g geitenkaas, 2 el honing, 50g walnoten, grof gehakt, 1 mango, gehakt in blokjes, Een handvol verse koriander, grof gehakt, 1 pak Rucola
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2014Mexicaans Hoofdgerecht10-20 min.
Tosti met geitenkaas, honing en tijm
Een recept van Sonja Bakker
8 sneetjes bruinbrood (casino), 150 gram zachte verse geitenkaas, 2 el honing, 2 tl tijm en zwarte peper.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-02-2007Nederlands0-10 min.
hartige muffins met geitenkaas
150 gram geitenkaas, 3 gedroogde tomaatjes of 6 zwarte olijven, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 dl melk, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Verrukkelijke borrelhapjes met croissantdeeg
Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!)
1 of 2 blikjes grote croissants en dan afhankelijk van wat je wilt maken, o.a.:, zachte geitenkaas -, rode paprika -, zachte roomkaas -, zwarte olijventapenade -, gedroogde tomaten -, plakjes ham -, plakjes belegen kaas -, peper, zout -, eventueel wat oregano of tijm
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-2011Nederlands10-20 min.
Spinazie quiche met geitenkaas en cashewnoten
Winnaar Life&Cooking spinaziewedstrijd...!!
1 pak Iglo spinazie; 1 ui; zachte geitenkaas;, klein stukje salami; 2 eieren; groene olijventapenade; bladerdeeg; paneermeel;, 1 klein bekertje room; cashewnoten; peper;, zout; olijfolie;1 teentje knoflook,
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-01-200360-120 min.
Calzone Met Geitenkaas En Verse Kruiden
Deze calzone is rijk gevuld met geitenkaas, mozzarella en veel verse kruiden zoals tijm, oregano en peterselie
75 gram rauwe ham in dunne reepjes, 200 gram verse geitenkaas verkruimeld, 250 gram mozzarella grof geraspt, 2 lente-uitjes in dunne ringen, 100 gram rucola grof gesneden, ? tl. fijngesneden tijmblaadjes, 1 tl. fijngesneden oregano, 2 e.l fijngesneden peterselie, 1 teentje knoflook geperst, zout, peper, basisrecept pizzadeeg, 2 el. olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-06-2000Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Gegratineerde pasta met champignons geitenkaas ham en gedroogde tomaat
Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE.
350 gram penne of andere pasta, 3 teentjes knoflook, 1 pakje room culinair, 125 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 3 eetlepels fijngesneden basilicum, 150 gram rauwe ham dikkere plakken, 1 eetlepel olijfolie, 250 gram champignons, ½ eetlepel honing, 5 gedroogde tomaten op olie, 100 gram pittige geraspte kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2007Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas
Ter info: Deze stamppot staat ook op 'groente-en-fruit', maar mag bij de subgroep 'STAMPPOTTEN' niet ontbreken!
, 1,5 kg aardappelen, zout, 200 g ontbijtspek, in dunne plakjes, 25 g boter, 600 g andijvie, circa 2,5 dl volle melk, 2 eetlepels groene pesto, 2 eetlepels gedroogde tomaat, in stukjes, 12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden, 4 plakken zachte geitekaas a 75 g, 6 walnoten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Paddestoelentaartje met geitenkaas
6 lapjes diepvriesbladerdeeg, boter of olie om in te vetten, 4 eetl. pesto, 2 rode uien, 125 g kastanjechampignons, 100 g oesterzwammen, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd, 1 eetl. balsamicoazijn, 1 teentje knoflook, 1/2 bakje cherry/kerstomaatjes, 150 g zachte geitenkaas, 1 ei, versgemalen peper, 100 g veldsla of jonge bladsla,
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2009Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Kaaskoekjes a la pappa
Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt.
100 gram boter, 100 gram geraspte oude kaas, 100 gram bloem, Peper en zout (klein beetje, kaas is al zout)
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2004Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
Pasta met zongedroogde tomaatjes, spinazie en geitenkaas.
Heerlijk pastagerecht als prima piatti in een Italiaans etentje.
150 gram verse tagliatelle, 3 ons verse spinazie, 50 gram geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Bettine Blanc, 6 zongedroogde tomaatjes, peper en zout, 1 dl witte wijn
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)
Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.
1 zakje gemengde sla., 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes)., 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt., Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-10-2007Nederlands Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Couscous met honing & geitenkaas
200 g couscous, 2 blikjes tomatenpuree, 4 verse trostomaten, 2 el honing, 2 tenen knoflook, 200 g broccoli, 200 g geitenkaas, zakje walnoten, twee handjes verse basilicum, 1 el olijfolie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-08-2008Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto met pompoen en geitenkaas
Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto
300 gram pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, 3 el. pijnboompitten, 3 el. olijfolie met knoflook en chilipeper (Monini), 300 gram risottorijst, 1 dl. medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 gram zachte geitenkaas, 1 el. roomboter, 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2002Italiaans30-60 min.
Bruschetta met geitenkaas en honing
Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!
250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2005Frans Voorgerecht0-10 min.
Geitenkaas
In bladerdeeg gefrituurde geitenkaas met honingtijmsaus.
Geitenkaas, bladerdeeg, jus de veaux, honing, tijm.
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-1998Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
Een GEWELDIGE risotto gemaakt van bietjes en geitenkaas
Je kan eventueel ook de geitenkaas vervangen door 150 gr mascaprone.
1.2 liter groentebouillon, 350 gr gekookte rode bietjes in blokjes, 4 el extra vergine olijfolie, 1 rode ui, fijngehakt, 3 teentjes knoflook. Geperst, 2 tl gehakte tijm, 300 gr arboriorijst, 1.25 dl rode wijn, 100 gr zachte geitenkaas in blokjes, 100 gr pecannoten, grof gehakt, Zout en peper.,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
geitenkaas.
250 Calorieen
1 dadel - 50 gr. zachte geitenkaas - 30 gr. harde hollandse geitenkaas
- Slanke keuken Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-01-2000Slanke keuken Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Mini-quiche zongedroogde tomaat en geitenkaas
24 stuks
6 plakjes bladerdeeg, 10 zongedroogde tomaten, 150 gr geitenkaas, 1 el verse basilicum, ± 15 zwarte olijven, 1 bosuitje, 1 ei, 2 el melk, 125 gr crème fraiche, zout,
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-200830-60 min.
Kipsalade met mango en geitenkaas
Voedingswaarden per eenpersoonsportie: 430 kcal/Eiwit 26 gr/Vet 28 gr/Koolhydraten 19 gr
2 eetlepels pijnboompitten, 1 mango, geschild, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 zak spinazie (300 gr), 300 gr kipfilet, in reepjes, 1 zak gemengde salade (300 gr), 1/2 komkommer, in plakjes, 125 gr geitenkaas honing, 4 eetlepels balsamicoazijn (flesje 250 ml)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2012Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Auberginetosti met geitenkaas
Heerlijk lunchgerecht dat past binnen een koolhydraatbeperkt dieet als Atkins en South Beach
Twee plakken aubergine (in de lengte), 1 zongedroogd tomaatje in stukjes, een paar dikke plakken geitenkaas ("gewone" kaas kan ook, evenals cheddar, geitenbrie), paar blaadjes basilicum, olijfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20060-10 min.
Geitenkaas
In een tasje van bladerdeeg
200 gram geitenkaas, 2 eetlepels honing, 1 pakje bladerdeeg, 50 gram olijven, 1 eetlepel pesto, 1 ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (AH, diepvries)
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2000Internationaal Voorgerecht20-30 min.
-
Geitenkaas
van staffygirl , 18 recepten, 0 volgers
-
geitenkaas
van KittyBas , 3 recepten, 0 volgers
-
aardappeltaart met geitenkaas
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
Geitenkaas receptenboek
van Blond33 , 1 recepten, 0 volgers
-
vijgen geitenkaas salade
van tineke2011 , 1 recepten, 0 volgers
-
quiche met geitenkaas en courgette
van zyxw , 1 recepten, 0 volgers
-
risotto met spinazi zalm en geitenkaas
van pol62 , 1 recepten, 0 volgers
-
geitenkaas
van zonnevogel , 1 recepten, 0 volgers
-
salade van spekjes walnoten rucola geitenkaas perzik
van rooomaisa , 1 recepten, 0 volgers
-
geitenkaas salade met framboos
van rooomaisa , 1 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers