Crepes
Basisrecept crepes.
Voor ongeveer 20 stuks,*250 gr bloem, *4 eieren, *6 dl. melk, *30 gr. gesmolten boter, * snufje zout.
Zeef de bloem met het zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren. Klop de eieren met de melk door het meel tot het mengsel glad is. Roer er de boter door. Het beslag moet zo dik zijn als dunne room. Bak van het beslag in een koekepan met antiaanbaklaag circa 20 dunne crepes in wat boter.
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2004Frans Nagerecht10-20 min.
Crepes
Een basis, waarmee je alle kanten uit kunt (zoet/hartig)
Nodig voor 12 crepes van 24 cm doorsnede:, 150 g bloem, 1/2 thl zout, 4 eieren, 60 g gesmolten boter, 4 dl melk, 2 el cognac (voor zoete crepes de cognac door rum vervangen en vanillesuiker toevoegen)
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2000Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Crêpes
Crêpes
Voor 15 crêpes:, - 100 g suiker, - vleugje zout, - 2 eieren, - 1 tl olie, - 1 tl vanillesuiker, - 100 ml water, - 250 g bloem, - 500 ml melk
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-2016Frans10-20 min.
- Eigen recept
Crepes
2 verse sinaasappel, 3 el suiker, 2 borrelglaasjes Licor 43, 8 crêpes naturel, 2 bananen, klontje roomboter, citroen en sinaasschil fijngeraspt 1 eetlepel, 8 bolletjes vanilleroomijs
- Geplaatst op21-12-2010
Crepes
Crepes de allerlekkerste gerechten
Meel:(zelfrijzend bakmeel, pannekoekmeel, of normaal meel), melk (vol, halfvol of mager),echte room boter(of margarine of olie), eieren (liefst vers van scharrelkippen van de boerderij, anders van de supermarkt) snufje zout (mag moet niet)
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-08-2000Goedkoop en snel Nagerecht0-10 min.
crepes
Nagerecht
150 gram ongebleekte bloem, 75 gram volkoren mee, 1 tl bakboeper, 2 dl suikersiroop (zie bij voorbereiding), 1 dl sojamelk, 1/2 dl halfvolle melk, spuitbus olie, 2 kiwi's in plakjes, 2 dl halfvolle yoghurt.
- Vegetarisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-07-2002Vegetarisch Nagerecht0-10 min.
Crepes
200 gr gezeefde bloem, 100 gr poedersuiker, 4 eieren, 1/4 liter witte wijn of water, 1/4 liter magere melk, 100 gr boter
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-01-2003Internationaal Nagerecht0-10 min.
Crepes
Voor 12 a 15 stuks
*halve liter volle melk, * 200 gr. meel, * 3 eieren, * mespuntje zout, * 100 gr. boter of olie,
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2004Frans Nagerecht10-20 min.
Crepes
Voor 12-15 crepes., halve liter volle melk, 200 gr. meel, 3 eieren, mespuntje zout, 100 gr. boter of olie,
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-09-2004Belgisch Nagerecht> 120 min.
Crepes
Bestanddele Pannekoek:, 100 g Koekmeelblom -, 2 ml Sout -, 30 ml Suiker -, 3 Ekstra groot eiers -, 45 ml Olie -, 325 ml Melk -Bestanddele Sous, 90 g Botter -, 60 ml Sagte Bruinsuiker -, 15 ml Gerasperde Lemoenskil -, 250 ml Vars Lemoensap -, 10 ml Mielieblom gemeng met 15 ml koue water -, 75 ml Cointreau of Van der Hum Likeur -, 60 ml Brandewyn, ,
- Afrikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2003Afrikaans Nagerecht20-30 min.
Crepes met aardbeienkwark
100 g aardbeien, in kwartstukjes, 1 bakje vruchtenkwark, ? 225 g, 4 kant-en-klare crepes, (diepvries), ontdooid, 20 g amandelschaafsel, poedersuiker
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-2005Nederlands Nagerecht0-10 min.
Crepes met aardbeienkwark
100 g aardbeien, in kwartstukjes, 1 bakje vruchtenkwark, ? 225 g, 4 kant-en-klare crepes, (diepvries), ontdooid, 20 g amandelschaafsel, poedersuiker,
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-08-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Crepes met aardbeienkwark
100 g aardbeien, in kwartstukjes, 1 bakje vruchtenkwark, ? 225 g, 4 kant-en-klare crepes, (diepvries), ontdooid, 20 g amandelschaafsel, poedersuiker,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
Crepes met zalm
Voorgerecht uit paasmenu 1
2 afgestr. el bloem, 1 klein ei,5 tl slagroom, 3 el melk, snufje zout, boter voor te bakken. Vulling: 150 gr gerookte zalm in plakjes, 4 el creme fraiche, 1/2 tl mierikswortel(potje), zout, peper, mespunt suiker. Bovendien: 1/2 komkommer, 2 el citroensap, beetje suiker, 4 el olie, enkele takjes dille, 1 klein potje kaviaar(50 gr).
- Nederlands Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-06-1999Nederlands Voorgerecht> 120 min.
Crepes met asperges
Heerlijk en verrassend lunch gerecht
-4 op voorhand gebakken pannekoekjes (crepes), -300 g asperges uit blik, -100 g geraspte, belegen kaas, -2 eetlepels vers gehakte dille, -boter om in te vetten, -2 tomaten, -peterselie
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-10-2002Belgisch10-20 min.
Crepes met appel-perencompote
Heel lekker nagerecht.
3 appels, geschild en in partjes *3 peren, geschild en in partjes, *40 gr. boter of margarine, *2-3 eetlepels honing, *merg uit 1/2-1 vanillestokje, *8 crepes, *fijne tafelsuiker, *4 eetlepels creme fraiche.
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2004Frans Nagerecht10-20 min.
Crepes Suzette
Dunne pannekoekjes met sinaasappelsmaak
6 crepes, 15 g boter, 1 sinaasappel, 15 ml grand marnier, 15 ml cognac, 1 el fijne kristalsuiker
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-11-2000Frans Nagerecht10-20 min.
Crepes Suzette
Voor de crepes : 100 gr bloem - 2-3 eetlepels suiker - 1 mespuntje vanillesuiker - melk - 1 ei - 1 snuifje zout. Voor de saus : 50 gr roomboter - suiker - sinaasappelsap (versgeperst) - Sinaasappelschilletjes - Grand Marnier - citroensap
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-03-2001Frans Nagerecht10-20 min.
Garnalen Crepes
Een italiaanse verrassing
(voor 12 crepes); 3 eieren, 130 gr. bloem, 100 ml. water, 1/2 eetl. olijfolie, 60 gr. boter; 225 gr. hollandse garnalen, 300 ml. melk, sap van 1 citroen, zout en peper.
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-04-2001Italiaans60-120 min.
crepes met zeevruchten
Crepes met een vulling van garnalen,oesters en krab met een kruidige cayunmix
Voor de crepes;, 85 gr. bloem,250 ml. melk,1 ei,15 gr. boter,1 theel. suiker., Vulling:300 gr. garnalen,60 gr. boter,4 lenteuitjes wit en loof afzonderlijk gesnipperd,1 theel. cayunmix,1/2 theel. zoete paprika,1 grote tomaat, 125 ml. witte wijn, 170 gr. krabvlees (uit blik uitgelekt),125 ml. room, 1 eetl. blem, 24 verse oesters, 2 eetl geraspte cheddarkaas.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-02-2001Hoofdgerecht60-120 min.
Crepes Suzette
Crepes suzette, een franse lekkernij, dat wij hier in nederland ook wel heel graag lusten.
1 zakje vanillesuiker, 120 g bloem gezeefd, 2 eieren, 1 eierdooier, 200 ml melk, 300 ml sinaasappelsap (vers geperst), 50 ml citroensap, 125 g bruine basterdsuiker, 60 g boter, 4 eetlepels sinaasappellikeur
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-201220-30 min.
Crepes Normande
Crepes gevuld met appelcompote nagerecht voor 6 personen
150 gr boter, 130 gr bloem, zout, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, 1 kg appels, geschild, in schijfjes, 50-100 gr suiker, 4 eetlepels Cointreau (likeur), extra nodig: ovenschaal, ingevet, ,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2000Frans Nagerecht20-30 min.
Zomerse Crepes
Crepes met vanilleijs,room en aardbeien
1 l.vanilleroom-ijs, 250 gr.aardbeien, 2 dl slagroom, 50 gr.roomboter, 2 eetl.suiker, 1 pak pannekoekmix
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-06-2001Nederlands Nagerecht10-20 min.
Oranje - Crepes
3730 Joule/890 kcal.
60 gr bloem, 0.125 l melk, 2 eieren, een snufje zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl geraspte sinaasappelschil, Boter om te bakken., , Bovendien:, 2 sinaasappels, 200 ml sinaasappelsap, 1 el maizena, 1 pot hazelnootpasta, 4 porties vanille-ijs
- Duits Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-1999Duits Nagerecht20-30 min.
Crepes met appel-perencompote
Het lekkere najaarsfruit krijgt een verrukkelijke vanillesmaak door het merg uit het vanillestokje.
3 appels geschild in partjes, 3 peren geschild in partjes, 40 gram boter of margarine, 2-3 eetlepels honing, Merg uit ? - 1 vanillestokje, 8 crepes, Fijne tafelsuiker, 4 eetlepels creme fraiche.,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2003Frans Nagerecht20-30 min.
Honing-noten crepes
, 250 g bakmeel, , 2 zakjes vanilesuiker(natuurlijke), , 1 mespuntje zout, , 4 eieren, , 1/2 liter melk, , 100 g honing, , 150 g gehakte hazelnoten, , 60 g gemalen amandelen, , (3 el rum), , boter om te bakken.,
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2004Engels Nagerecht10-20 min.
crepes suzette
Dit bijgerecht vergt wel een beetje geduld maar is dan ook erg lekker.
2 eieren,1/2 l melk, 100 g. bloem, 20 g. gesmolten boter, 40 g. boter, 2 el. suiker, 1 el. citroensap, 1 tl. geraspte citroenschil, 40 ml. sinaasappellikeur
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-09-2004Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Crepes Met Bitterkoekjes-Ijs
Dat is vanille-ijs gemengd met bitterkoekjes.
40 gr bloem, snufje zout, 1 1/2 dl melk, 1 1/2 dl rum, 2 kleine eieren, boter om te bakken, 2 plakken ananas, 2 bitterkoekjes, 2 dl vanille-ijs, evt poedersuiker
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-09-2000Nagerecht> 120 min.
Crepes met vanilleijs
Bak de crepes zelf en vouw ze om de bolletjes ijs heen. Een nagerecht dat iedereen op prijs stelt.
* 90 gram bloem, * vanille ijs, * 1 zakje vanillesuiker, * 3 eieren, * 6 el slagroom, * 3 dl melk, * boter, * vruchtensaus, * geschaafde amandelen,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2001Nagerecht10-20 min.
Crepes met fruitsalsa
100g zelfrijzend bakmeel, 30g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 250ml melk, 400g aardbeien, 3 passievruchten, 1/2 limoen, 4 eetlepels mascarpone, boter, poedersuiker.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-07-2004Nagerecht10-20 min.
Crepes Suzette
In een klein theater in Parijs werd rond 1900 een stuk geoefend, waarin een actrice een serveerster speelde die flensjes rondbracht. Na de repetities gingen de spelers vaak iets eten in een bistro dichtbij het theater. De eigenaar hoorde van de flensjesscene en verwende het gezelschap met dunne pannenkoekjes die hij noemde naar de actrice: Crepes Suzette
* 1/2 pak pannenkoekmix, * 4,25 dl melk, * 1 ei, * 50 bote, * snufje zout, Saus:, * 75 g boter, * 75 gr suiker, * sap en geraspte schil van 1 sinaasappel, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 klein flesje Grand Marnier
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-2005Frans Nagerecht20-30 min.
Crepes Suzette
Klassieker, geflambeerde flensjes met sinaasappelsaus. Over het ontstaan van deze crepes zijn veel verhalen in omloop, zeker is dat het gerecht eind vorige eeuw bedacht is door de chef kok van een Parijs restaurant, maar wie nu Suzette is geweest, daarover zijn de meningen verdeeld, volgens sommigen was ze het vriendinnetje van de Prince of Wales en maakte zij in het geheim afspraakjes met hem in het Parijse restaurant, volgens anderen was Suzette de naam van een actrice die een rol speelde in een nabijgelegen theater en na afloop altijd in het restaurant dineerde.
75 g bloem, zout, 1 ei, 21/4 dl melk, 4 el Grand Marnier, 75 g boter, 1 sinaasappel, 5 suikerklontjes, 4 el cognac (rum kan ook)
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-2000Frans Nagerecht20-30 min.
Crepes Suzette
Voor circa 8 stuks, Voor het beslag:, 75 g bloem, mespunt zout, 1 ei, 1/4 l melk, 50 g boter, olie voor de pan, , Voor de afwerking:, 100 g boter, 100 g witte basterdsuiker, 2 sinaasappelen, 1 borrelglas sinaasappellikeur, (Grand Marnier of Cointreau), desgewenst vanille-ijs,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-12-2004Nagerecht30-60 min.
Crepes met fruitsalsa
100 gr. zelfrijzend bakmeel, 30 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 250 ml melk, 400 gr aardbeien, 3 passievruchten, 1/2 limoen, 4 eetlepels mascarpone, boter, poedersuiker.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2004Nagerecht20-30 min.
crepes suzette
Dit indrukwekkend dessert is geschikt voor een feestmaaltijd.
125gr bloem,mespuntje zout,1 ei,1dooier,3dl melk,15gr gesmolten boter., , Voor de saus:2 grote sinaasappels,50gr boter,3eetl.grand marnier,3eetl.congac.
- Frans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-03-2000Frans Nagerecht0-10 min.
Crepes met amandelen.
200 gram bloem, 3 eieren, 4 eetlepels olie, 1 snufje zout, ? liter melk, 40 gram amandelschaafsel, ? liter vanille-ijs, 30 gram poedersuiker.,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2003Frans Nagerecht20-30 min.
crepes tortoni
Exclusief toetje, maar wel erg machtig
Fijne flinterdunne crepes(Recepten legio)., Stijf geslagen slagroom met vleugje vanillesmaak. Halve walnoten of pecans*, *Mijn preferentie., Sinaasappel smakende likeur Mijn pref.Grand Marnier of Cointreau.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-06-1999Frans30-60 min.
Crepes Normande
150 gr boter, 130 gr bloem, zout, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, 1 kg appels, geschild, in schijfjes, 50-100 gr suiker, 4 eetlepels Cointreau (likeur), extra nodig: ovenschaal, ingevet
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-01-2003Frans0-10 min.
CREPES SUZETTES
CREPES SUZETTES
3 sinaasappels, 4 el sinaasappellikeur, 75 g bloem, 1 ei, snufje zout, 2,5 dl halfvolle melk, 75 g boter, 5 ml Natrena Vloeibaar
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-09-2003Nederlands10-20 min.
Valencia crepes
Gevulde en geflambeerde crepes, die erg feestelijk aan doen.Vooral de papa's en de mama's zullen er gek van zijn!!!
BESLAG:, -100 g bloem, -40 g poedersuiker, -snufje zout, -geraspte schil van 1/2 sinaasappel, -3 eieren, -1/4 l melk, -1 th lepel curacao, -40 g boter om te bakken, DE SINAASAPPELBOTER:, -100 g boter en 50 g poedersuiker, -geraspte schil 1/2 sinaasappel, -1 th lepel sinaasappelsap, -1 th lepel curacao, -2 sinaasappelen (geschild en in blokjes), VOOR HET FLAMBEREN:, -4 eetlepels Cognac, -4 eetlepels curacao, -poedersuiker om te bestuiven
- Spaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2003Spaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Franse crêpes
Ben je op zoek naar een spectaculair nagerecht wat niet moeilijk is om te maken? Deze Franse crêpes heb je binnen no time op tafel staan en iedereen vind het heerlijk!
100 g bloem, ½ tl zout, 2 middelgrote eieren, 200 ml volle melk, 50 g roomboter, gesmolten,
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-10-2019Frans Nagerecht10-20 min.
-
Crepes
van flopzi , 1 recepten, 0 volgers