1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Crepes

Crepes recepten (236)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Crepes

Een basis, waarmee je alle kanten uit kunt (zoet/hartig)

INGREDIENTEN

Nodig voor 12 crepes van 24 cm doorsnede: 150 g bloem 1/2 thl zout 4 eieren 60 g gesmolten boter 4 dl melk 2 el cognac (voor zoete crepes de cognac door rum vervangen en vanillesuiker toevoegen)

Bereidingswijze

Zeef bloem en zout en voeg hieraan de eieren en de lauwe boter toe. Kloppen met mixer tot alle klontjes eruit zijn. Meng er met kleine scheutjes de melk en alcohol door. Laat het beslag twee uur rusten. De vereiste dikte is bereikt wanneer er slechts een dun laagje beslag op een metalen lepel achterblijft. Mocht het beslag te dik zijn, voeg dan nog wat melk toe. Verhit een koekepan op hoog vuur, bestrijk de bodem met boter en giet er wat beslag in. terwijl u de pan zo beweegt dat alles zich snel, egaal en vooral dun over de bodem uitspreidt. Bak het flensje op vrij hoog vuur tot de rand goudbruin kleurt. Keer het en bak ook de andere kant goudbruin.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Crêpes

Crêpes

INGREDIENTEN

Voor 15 crêpes:, - 100 g suiker, - vleugje zout, - 2 eieren, - 1 tl olie, - 1 tl vanillesuiker, - 100 ml water, - 250 g bloem, - 500 ml melk

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2016
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Crepes

INGREDIENTEN

2 verse sinaasappel, 3 el suiker, 2 borrelglaasjes Licor 43, 8 crêpes naturel, 2 bananen, klontje roomboter, citroen en sinaasschil fijngeraspt 1 eetlepel, 8 bolletjes vanilleroomijs

  •  
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Crepes

Basisrecept crepes.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 20 stuks,*250 gr bloem, *4 eieren, *6 dl. melk, *30 gr. gesmolten boter, * snufje zout.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes

Crepes de allerlekkerste gerechten

INGREDIENTEN

Meel:(zelfrijzend bakmeel, pannekoekmeel, of normaal meel), melk (vol, halfvol of mager),echte room boter(of margarine of olie), eieren (liefst vers van scharrelkippen van de boerderij, anders van de supermarkt) snufje zout (mag moet niet)

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

crepes

Nagerecht

INGREDIENTEN

150 gram ongebleekte bloem, 75 gram volkoren mee, 1 tl bakboeper, 2 dl suikersiroop (zie bij voorbereiding), 1 dl sojamelk, 1/2 dl halfvolle melk, spuitbus olie, 2 kiwi's in plakjes, 2 dl halfvolle yoghurt.

  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Populaire pannenkoeken recepten

Crepes

INGREDIENTEN

200 gr gezeefde bloem, 100 gr poedersuiker, 4 eieren, 1/4 liter witte wijn of water, 1/4 liter magere melk, 100 gr boter

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Crepes

Voor 12 a 15 stuks

INGREDIENTEN

*halve liter volle melk, * 200 gr. meel, * 3 eieren, * mespuntje zout, * 100 gr. boter of olie,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes

INGREDIENTEN

Voor 12-15 crepes., halve liter volle melk, 200 gr. meel, 3 eieren, mespuntje zout, 100 gr. boter of olie,

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Crepes

INGREDIENTEN

Bestanddele Pannekoek:, 100 g Koekmeelblom -, 2 ml Sout -, 30 ml Suiker -, 3 Ekstra groot eiers -, 45 ml Olie -, 325 ml Melk -Bestanddele Sous, 90 g Botter -, 60 ml Sagte Bruinsuiker -, 15 ml Gerasperde Lemoenskil -, 250 ml Vars Lemoensap -, 10 ml Mielieblom gemeng met 15 ml koue water -, 75 ml Cointreau of Van der Hum Likeur -, 60 ml Brandewyn, ,

  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Crepes met aardbeienkwark

INGREDIENTEN

100 g aardbeien, in kwartstukjes, 1 bakje vruchtenkwark, ? 225 g, 4 kant-en-klare crepes, (diepvries), ontdooid, 20 g amandelschaafsel, poedersuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste crepes recepten

Crepes met aardbeienkwark

INGREDIENTEN

100 g aardbeien, in kwartstukjes, 1 bakje vruchtenkwark, ? 225 g, 4 kant-en-klare crepes, (diepvries), ontdooid, 20 g amandelschaafsel, poedersuiker,

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Crepes met aardbeienkwark

INGREDIENTEN

100 g aardbeien, in kwartstukjes, 1 bakje vruchtenkwark, ? 225 g, 4 kant-en-klare crepes, (diepvries), ontdooid, 20 g amandelschaafsel, poedersuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes met zalm

Voorgerecht uit paasmenu 1

INGREDIENTEN

2 afgestr. el bloem, 1 klein ei,5 tl slagroom, 3 el melk, snufje zout, boter voor te bakken. Vulling: 150 gr gerookte zalm in plakjes, 4 el creme fraiche, 1/2 tl mierikswortel(potje), zout, peper, mespunt suiker. Bovendien: 1/2 komkommer, 2 el citroensap, beetje suiker, 4 el olie, enkele takjes dille, 1 klein potje kaviaar(50 gr).

  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Crepes met asperges

Heerlijk en verrassend lunch gerecht

INGREDIENTEN

-4 op voorhand gebakken pannekoekjes (crepes), -300 g asperges uit blik, -100 g geraspte, belegen kaas, -2 eetlepels vers gehakte dille, -boter om in te vetten, -2 tomaten, -peterselie

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Crepes met appel-perencompote

Heel lekker nagerecht.

INGREDIENTEN

3 appels, geschild en in partjes *3 peren, geschild en in partjes, *40 gr. boter of margarine, *2-3 eetlepels honing, *merg uit 1/2-1 vanillestokje, *8 crepes, *fijne tafelsuiker, *4 eetlepels creme fraiche.

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes Suzette

Dunne pannekoekjes met sinaasappelsmaak

INGREDIENTEN

6 crepes, 15 g boter, 1 sinaasappel, 15 ml grand marnier, 15 ml cognac, 1 el fijne kristalsuiker

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes Suzette

INGREDIENTEN

Voor de crepes : 100 gr bloem - 2-3 eetlepels suiker - 1 mespuntje vanillesuiker - melk - 1 ei - 1 snuifje zout. Voor de saus : 50 gr roomboter - suiker - sinaasappelsap (versgeperst) - Sinaasappelschilletjes - Grand Marnier - citroensap

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Garnalen Crepes

Een italiaanse verrassing

INGREDIENTEN

(voor 12 crepes); 3 eieren, 130 gr. bloem, 100 ml. water, 1/2 eetl. olijfolie, 60 gr. boter; 225 gr. hollandse garnalen, 300 ml. melk, sap van 1 citroen, zout en peper.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.

crepes met zeevruchten

Crepes met een vulling van garnalen,oesters en krab met een kruidige cayunmix

INGREDIENTEN

Voor de crepes;, 85 gr. bloem,250 ml. melk,1 ei,15 gr. boter,1 theel. suiker., Vulling:300 gr. garnalen,60 gr. boter,4 lenteuitjes wit en loof afzonderlijk gesnipperd,1 theel. cayunmix,1/2 theel. zoete paprika,1 grote tomaat, 125 ml. witte wijn, 170 gr. krabvlees (uit blik uitgelekt),125 ml. room, 1 eetl. blem, 24 verse oesters, 2 eetl geraspte cheddarkaas.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Crepes Suzette

Crepes suzette, een franse lekkernij, dat wij hier in nederland ook wel heel graag lusten.

INGREDIENTEN

1 zakje vanillesuiker, 120 g bloem gezeefd, 2 eieren, 1 eierdooier, 200 ml melk, 300 ml sinaasappelsap (vers geperst), 50 ml citroensap, 125 g bruine basterdsuiker, 60 g boter, 4 eetlepels sinaasappellikeur

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  20-30 min.

Crepes Normande

Crepes gevuld met appelcompote nagerecht voor 6 personen

INGREDIENTEN

150 gr boter, 130 gr bloem, zout, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, 1 kg appels, geschild, in schijfjes, 50-100 gr suiker, 4 eetlepels Cointreau (likeur), extra nodig: ovenschaal, ingevet, ,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zomerse Crepes

Crepes met vanilleijs,room en aardbeien

INGREDIENTEN

1 l.vanilleroom-ijs, 250 gr.aardbeien, 2 dl slagroom, 50 gr.roomboter, 2 eetl.suiker, 1 pak pannekoekmix

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Oranje - Crepes

3730 Joule/890 kcal.

INGREDIENTEN

60 gr bloem, 0.125 l melk, 2 eieren, een snufje zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl geraspte sinaasappelschil, Boter om te bakken., , Bovendien:, 2 sinaasappels, 200 ml sinaasappelsap, 1 el maizena, 1 pot hazelnootpasta, 4 porties vanille-ijs

  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Duits Nagerecht
  •  20-30 min.

Crepes met appel-perencompote

Het lekkere najaarsfruit krijgt een verrukkelijke vanillesmaak door het merg uit het vanillestokje.

INGREDIENTEN

3 appels geschild in partjes, 3 peren geschild in partjes, 40 gram boter of margarine, 2-3 eetlepels honing, Merg uit ? - 1 vanillestokje, 8 crepes, Fijne tafelsuiker, 4 eetlepels creme fraiche.,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Honing-noten crepes

INGREDIENTEN

, 250 g bakmeel, , 2 zakjes vanilesuiker(natuurlijke), , 1 mespuntje zout, , 4 eieren, , 1/2 liter melk, , 100 g honing, , 150 g gehakte hazelnoten, , 60 g gemalen amandelen, , (3 el rum), , boter om te bakken.,

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

crepes suzette

Dit bijgerecht vergt wel een beetje geduld maar is dan ook erg lekker.

INGREDIENTEN

2 eieren,1/2 l melk, 100 g. bloem, 20 g. gesmolten boter, 40 g. boter, 2 el. suiker, 1 el. citroensap, 1 tl. geraspte citroenschil, 40 ml. sinaasappellikeur

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Crepes Met Bitterkoekjes-Ijs

Dat is vanille-ijs gemengd met bitterkoekjes.

INGREDIENTEN

40 gr bloem, snufje zout, 1 1/2 dl melk, 1 1/2 dl rum, 2 kleine eieren, boter om te bakken, 2 plakken ananas, 2 bitterkoekjes, 2 dl vanille-ijs, evt poedersuiker

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Crepes met vanilleijs

Bak de crepes zelf en vouw ze om de bolletjes ijs heen. Een nagerecht dat iedereen op prijs stelt.

INGREDIENTEN

* 90 gram bloem, * vanille ijs, * 1 zakje vanillesuiker, * 3 eieren, * 6 el slagroom, * 3 dl melk, * boter, * vruchtensaus, * geschaafde amandelen,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes met fruitsalsa

INGREDIENTEN

100g zelfrijzend bakmeel, 30g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 250ml melk, 400g aardbeien, 3 passievruchten, 1/2 limoen, 4 eetlepels mascarpone, boter, poedersuiker.

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Crepes Suzette

In een klein theater in Parijs werd rond 1900 een stuk geoefend, waarin een actrice een serveerster speelde die flensjes rondbracht. Na de repetities gingen de spelers vaak iets eten in een bistro dichtbij het theater. De eigenaar hoorde van de flensjesscene en verwende het gezelschap met dunne pannenkoekjes die hij noemde naar de actrice: Crepes Suzette

INGREDIENTEN

* 1/2 pak pannenkoekmix, * 4,25 dl melk, * 1 ei, * 50 bote, * snufje zout, Saus:, * 75 g boter, * 75 gr suiker, * sap en geraspte schil van 1 sinaasappel, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 klein flesje Grand Marnier

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Crepes Suzette

Klassieker, geflambeerde flensjes met sinaasappelsaus. Over het ontstaan van deze crepes zijn veel verhalen in omloop, zeker is dat het gerecht eind vorige eeuw bedacht is door de chef kok van een Parijs restaurant, maar wie nu Suzette is geweest, daarover zijn de meningen verdeeld, volgens sommigen was ze het vriendinnetje van de Prince of Wales en maakte zij in het geheim afspraakjes met hem in het Parijse restaurant, volgens anderen was Suzette de naam van een actrice die een rol speelde in een nabijgelegen theater en na afloop altijd in het restaurant dineerde.

INGREDIENTEN

75 g bloem, zout, 1 ei, 21/4 dl melk, 4 el Grand Marnier, 75 g boter, 1 sinaasappel, 5 suikerklontjes, 4 el cognac (rum kan ook)

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Crepes Suzette

INGREDIENTEN

Voor circa 8 stuks, Voor het beslag:, 75 g bloem, mespunt zout, 1 ei, 1/4 l melk, 50 g boter, olie voor de pan, , Voor de afwerking:, 100 g boter, 100 g witte basterdsuiker, 2 sinaasappelen, 1 borrelglas sinaasappellikeur, (Grand Marnier of Cointreau), desgewenst vanille-ijs,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Crepes met fruitsalsa

INGREDIENTEN

100 gr. zelfrijzend bakmeel, 30 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 250 ml melk, 400 gr aardbeien, 3 passievruchten, 1/2 limoen, 4 eetlepels mascarpone, boter, poedersuiker.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

crepes suzette

Dit indrukwekkend dessert is geschikt voor een feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

125gr bloem,mespuntje zout,1 ei,1dooier,3dl melk,15gr gesmolten boter., , Voor de saus:2 grote sinaasappels,50gr boter,3eetl.grand marnier,3eetl.congac.

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Crepes met amandelen.

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 3 eieren, 4 eetlepels olie, 1 snufje zout, ? liter melk, 40 gram amandelschaafsel, ? liter vanille-ijs, 30 gram poedersuiker.,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

crepes tortoni

Exclusief toetje, maar wel erg machtig

INGREDIENTEN

Fijne flinterdunne crepes(Recepten legio)., Stijf geslagen slagroom met vleugje vanillesmaak. Halve walnoten of pecans*, *Mijn preferentie., Sinaasappel smakende likeur Mijn pref.Grand Marnier of Cointreau.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Crepes Normande

INGREDIENTEN

150 gr boter, 130 gr bloem, zout, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, 1 kg appels, geschild, in schijfjes, 50-100 gr suiker, 4 eetlepels Cointreau (likeur), extra nodig: ovenschaal, ingevet

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

CREPES SUZETTES

CREPES SUZETTES

INGREDIENTEN

3 sinaasappels, 4 el sinaasappellikeur, 75 g bloem, 1 ei, snufje zout, 2,5 dl halfvolle melk, 75 g boter, 5 ml Natrena Vloeibaar

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Valencia crepes

Gevulde en geflambeerde crepes, die erg feestelijk aan doen.Vooral de papa's en de mama's zullen er gek van zijn!!!

INGREDIENTEN

BESLAG:, -100 g bloem, -40 g poedersuiker, -snufje zout, -geraspte schil van 1/2 sinaasappel, -3 eieren, -1/4 l melk, -1 th lepel curacao, -40 g boter om te bakken, DE SINAASAPPELBOTER:, -100 g boter en 50 g poedersuiker, -geraspte schil 1/2 sinaasappel, -1 th lepel sinaasappelsap, -1 th lepel curacao, -2 sinaasappelen (geschild en in blokjes), VOOR HET FLAMBEREN:, -4 eetlepels Cognac, -4 eetlepels curacao, -poedersuiker om te bestuiven

  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Franse crêpes

Ben je op zoek naar een spectaculair nagerecht wat niet moeilijk is om te maken? Deze Franse crêpes heb je binnen no time op tafel staan en iedereen vind het heerlijk! 

INGREDIENTEN

100 g bloem, ½ tl zout, 2 middelgrote eieren, 200 ml volle melk, 50 g roomboter, gesmolten,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2019
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste crepes recepten
Populaire pannenkoeken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top