1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Boekweit Pannenkoeken

Boekweit pannenkoeken recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Boekweit pannenkoeken

Op zoek naar een glutenvrije variant op de ouderwetse pannenkoek? Deze boekweit pannenkoeken zijn glutenvrij! Erg handig voor als je geen gluten eet of eters krijgt die geen gluten eten. Tip: deze pannenkoeken zijn ook een goed glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld cannelloni, lasagne bladen en tortilla wraps.

INGREDIENTEN

250 g boekweitmeel ½ tl zout 2 middelgrote eieren 500 ml volle melk 2 el roomboter

Bereidingswijze

1. Doe de boekweitmeel en het zout in een grote kom 2. Voeg de eieren en melk toe 3. Mix tot een glad beslag 4. Verhit de koekenpan op hoog vuur 5. Smelt een klont roomboter in de koekenpan 6. Giet een halve opscheplepel van het pannenkoekenbeslag in de warme koekenpan. Maak meteen een draaiende beweging met de pan zodat het beslag zich mooi verdeeld over de bodem van de pan. 7. Bak tot de bovenkant droog is 8. Draai de pannenkoek om met de spatel en bak nog ongeveer 1 minuut door 9. Als pannenkoek aan beiden kanten gaar is, leg deze op een (warm) bord 10. Herhaal dit vanaf stap 5 tot het beslag op is.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Boekweit Pannenkoeken

Ouderwets lekker

INGREDIENTEN

350 g Volkorenbloem, 150 g Boekweitmeel, 1 a 1.25 l melk, 2 eieren, zout

  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde boekweit pannenkoeken

Makkelijk en lekker lunchgerecht

INGREDIENTEN

-4 boekweit pannenkoeken (voorverpakt), -4 eieren, -licht gezouten boter, -4 sneetjes rauwe ham (in kleine dobbelsteentjes), -geraspte gruyerekaas (circa 120 g), -zout en peper

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Boekweit pannenkoeken met banaan

Pannenkoeken zonder ei

INGREDIENTEN

- 250 gram boekweit meel, - half zakje bakpoeder, - 600 ml melk, - 3 bananen, - kokosolie of olijfolie

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2014
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Gevulde Bretoense pannenkoeken met boekweit

Uiteraard een beslag met cider en een hartige vulling, erg lekker 

INGREDIENTEN

Voor de pannenkoeken:, , 500 g boekweitbloem, 100 g tarwebloem, 500 ml water, 375 ml cider, 300 ml melk, 150 g licht gezouten boter, 3 eidooiers, 50 g reuzel, , voor de vulling:, 6 tomaten, 2 blokjes koningskrab (ca. 400 g), 2 doosjes rivierkreeftstaartjes (ca. 500g), 1 busseltje dille, fijngesneden, 1 busseltje koriander, fijngesneden, 2 limoenen, de geraspte schil, 2 handjes sojascheuten (ca. 100g), , voor de dressing:, 250 g Griekse yoghurt, 250 g zure room, 1 scheutje melk, 1/2 limoen, het sap, 1 handje fijngesnipperde verse dille, zout - peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boekweit pannenkoekjes met fruit

Deze boekweit pannenkoekjes met fruit zijn gezond en lekker.

INGREDIENTEN

6 eieren, 1 l sojamelk of amandelmelk, 500 g boekweitmeel, snuifje zout, vers fruit: banaan, aardbei, kiwi, framboos en bosbes, scheutje ahornsiroop

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2014
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
Populaire pannenkoeken recepten

gelderse rozijnen pannenkoek

Een stevige hap

INGREDIENTEN

175g bloem, 15g gist, 0,5 l lauwe melk, 100g boekweit, 3 eieren, bakboter of -margarine, 100g gare rijst, 200g rozijnen, stroop, melk,

  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Gelderse rozijnen-pannenkoek

Oud Hollandse Heerlijke Pannenkoeken..

INGREDIENTEN

175g bloem, 15g gist, ? l lauwe melk, 100g boekweit, 3 eieren, bakboter of -margarine, 100g gare rijst, 200g rozijnen, stroop, melk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

courgette pannenkoekjes

INGREDIENTEN

80 ml melk b.v. amandel,soya, 250 gourgette grof gesneden, 03 eiern, 03 eetlpl ahorn/agavesiroop, 180 boekweit bloem, olijfolie, 03 theelepel bakpoeder, 01 theelepel kaneelpoeder, zout mespuntje, optioneel 1/4 theelepel piment

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2011
  •  
  •  10-20 min.

Spinazie pannenkoek met vulling van kikkererwt, appel en tahin

Gevonden op het internet. Gelijk gemaakt en t was verrassend lekker! Ook super voor de kids en je kan de vulling makkelijk aanpassen 

INGREDIENTEN

Voor het beslag, , 225 g boekweit, spelt of gewoon volkorenbloem, 3 grote eieren, 500 ml melk (gewone, of soya of amandel), 250 ml water, 1 theelepel gesmolten kokosolie, boter of olijfolie, zout, 2 handenvol verse spinazie (kan ook uit vriezer komen, dan twee blokjes), 10 blaadjes basilicum (als je het aandurft€), , Voor de vulling:, Kikkererwten, Appel & Tahin, 3 theelepels tahini (sesampasta, €Een soort pindakaas!), een scheutje olijfolie, sap van 1 citroen, 2 kleine rode appels, met schil en al geraspt, 600 g kikkererwten (uit blik),

  • Biologisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2019
  • Biologisch
  •  20-30 min.

Drie In Een Pan, Als Je Kan

Een lekker variabel recept voor lunch of ontbijt/brunch pannenkoekjes gemaakt van wat je maar in huis hebt.Iedereen vind ze heerlijk.

INGREDIENTEN

2 eieren, 0,5 dl melk, 200 g.bloem ( mag ook meel, boekweit, maismeel zijn), snufje zout., Variabel: gewelde havermout of gekookte rijst of gekookte macaroni.Ook kan je toevoegen voor hartig kleine blokjes ontbijtspek of kaas snippertjes prei of ui. Voor zoet rozijnen., Boter of olie om in te bakken.,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
Nieuwste boekweit pannenkoeken recepten

Hartige pannenkoek

Ik ben dol op pannenkoeken. Je kan ze warm en koud eten en ze zijn super makkelijk om mee te nemen naar studie of werk. Deze week maakte ik deze heerlijke en gezonde wrap die ik graag met jullie wil delen. Heb je trek? Neem er dan twee ;-)!

INGREDIENTEN

5 afgestreken el boekweit-, quinoa-, of speltmeel, snufje himalaya- of zeezout, 1 ei, 4 el amandelmelk, 1 tl kokosolie, , Toppings, 1 grote plak (harde) geitenkaas, honing, handje spinazie, 6 gesneden cherrytomaatjes, zout en zwarte peper, handje geroosterde walnoten/ of pecannoten

  • Europees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2017
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hartige boekweitpannenkoeken met geroosterde paprika en hummus

Het meest oude gerecht op aarde is misschien wel de pannenkoek. Al eeuwen lang genieten mensen van over heel de wereld van diverse platte deeggerechten, die gebakken worden in de pan.  Ook in de lage landen worden zeker al sinds de middeleewen op grote schaal pannenkoeken gebakken. In tegenstelling tot de 'moderne' pannenkoek van tarwemeel, werden ze hier vroeger voornamelijk van boekweitmeel gebakken.  In dit recept heb ik dit oude gebruik van boekweitmeel weer opgepakt. Het resultaat zijn deze heerlijke en voedzame pannenkoeken. Voor een moderne twist aan de oeroude koeken, combineer je ze met een dikke laag hummus en geroosterde paprika. Succes gerarandeerd!  Succes en smakelijk! 

INGREDIENTEN

Pannenkoeken:, - 300 gr. (volkoren) boekweitmeel, - 100 gr. (volkoren) tarwemeel, - 1 l. melk, - 2 eieren, - snufje zout, - boter of olie, om in te bakken, Topping van hummus en geroosterde paprika:, - ca. 12 boekweitpannenkoeken, - 1 bakje hummus, à 150 €" 200 gr., - 1 rode paprika, - 1 gele paprika, - 1 oranje of groene paprika, - zwarte peper en evt. zout, naar smaak,

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.

gevulde pannenkoeken/pannenkoekentaart

Hartige pannenkoeken voor de ecologische/vegetarische keuken

INGREDIENTEN

Voor de pannekoeken:, ? - 50 gram tarwemeel, ? - 50 gram boekweit- gerst- of roggemeel, ? (- mespunt zout), ? - 1 ei, ? - 1 ? dl vocht (water of melk), ? - boter of olie om te bakken, , Voor de vulling:, ? - 1 stukje knolselderij, 1 stukje prei en/of 1 stukje worteltotaal 200 gram, ? - olie om te bakken, ? - tijm, ? - takje selderie, ? (- zout), , Tip: Je kunt de vulling pittiger maken door de toevoeging van peper en/of knoflook. Of bak in het beslag van de pannekoek een beetje geraspte kaas of kruiden mee.,

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Boekweitpannekoekjes

Variatie is belangrijk in je voeding, daarom een receptje voor eens wat anders dan een boterham met kaas! Je kunt er eindeloos mee varieren en het is snel klaar. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en mineralen zoals magnesium. Boekweit bevat daarnaast geen gluten, omdat het geen graansoort is. Door dit pannekoekje te combineren met groenten kun je ervoor zorgen makkelijker aan je dagelijkse portie van 250 gram groenten te komen. 

INGREDIENTEN

- 50 gram boekweitmeel (of gewone meel), - 1 ei, - Snufje zout, - 150 ml melk of water, - Olijfolie, - Huttenkase, - (Rauwe) ham, - Little gem of andere slasoorten

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2016
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
Nieuwste boekweit pannenkoeken recepten
Populaire pannenkoeken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top