Pannenkoeken
Basisdeeg voor Pannenkoeken. Van hartige tot en met zoete creatie`s om te toveren.
250 gram zelfrijzende bloem Een halve liter melk 2 dikke eieren 1 zakje vanillesuiker Een snuifje zout 25 gram bakboter
Je neemt een kom en doet daar de eitjes in, doe er daarna een snuifje zout bij. Doe de melk erbij goed mixen en de bloem schep voor schep in de kom. Daarna moet je goed kloppen zodat geen klonters meer zijn in het deeg.
Stop wat boter in de pan en laat het goed heet worden, maar niet verbranden. Hierbij is het van belang dat de hete boter in alle hoeken van de pan komt zodat de pannenkoek niet gaat aanbakken. Pak vervolgens een goede sauslepel om een klein beetje beslag in de koekenpan te gieten. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt wordt maar gebruik niet te veel: dunne pannenkoeken zijn minder machtig en stukken lekkerder. Bak de pannenkoek op een laag vuur totdat hij goed doorbakken is. Om de pannenkoek aan beide kanten, lekker bruin te hebben, is het nodig om de pannenkoek om te draaien. Doe dit door middel van een spatel wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is of als alle belletjes zijn verdwenen. Schud wat heen en weer om het omdraaien van de pannenkoek te vereenvoudigen. Hij is klaar als bij zijden een mooi goudbruin kleurtje hebben. Houdt de pannekoeken warm door een pan op het vuur met warm water te plaatsen en hier op een bord voor de pannekoeken.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-06-2011Nederlands0-10 min.
Pannenkoeken!
Nodig voor 3 a 4 grote pannenkoeken:, 100 gram bloem of pannenkoekenmeel -, 2 gram zout -, 1, 5 dl melk -, 1 ei -, 20 gram boter.
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-2000Kinderkeuken Hoofdgerecht10-20 min.
Pannenkoeken:
Voor 12 a 15 pannenkoeken:, 250 g bloem -, 2 eieren -, 1 soeplepel olie -, 1 1/2 glas water -, een snufje zout.
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2003Belgisch Nagerecht0-10 min.
Pannenkoeken
Lekker zonder Vet
Voor 6 pannenkoeken:, 250 ml cakemeel, 2 eiwitten, 300 ml water, 1 eetlepel azijn, snufje zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-06-200330-60 min.
Pannenkoeken
Ingeval van allergie voor koemelk en kippenei. Ze worden mooi egaal goudbruin.
150 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 flesje maltbier, zout, 1 el olie (let zelf op de ingredientendeclaratie welke producten het best kunnen)., , De pannenkoeken hebben een iets bittere nasmaak. Amstel Malt is het meest neutraal., , Pas op: in sommige maltbieren zit suiker!
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-10-2000Goedkoop en snel0-10 min.
Pannenkoeken
Verrassend met vis!
150 g zeewolf-filet, 150 g zalmfilet, 150 g tongscharfilet, 150 g gepelde Noordzeegarnalen, 3 dl visfumet, 1 mango, 1 appel, 1 peer, 1 rode paprika, 1 eetl gehakte bieslook, 1 eetl gehakte peterselie, 1 eetl gehakte kervel, 8 niet-gezoete pannenkoeken,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-07-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Pannenkoeken
Simpele pannekoeken
, 500g bloem, 1 liter melk, 3 eieren, snufje zout, olie om te bakken, Eventueel jonge geraspte kaas,
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-02-2004Kinderkeuken0-10 min.
Pannenkoeken
Methode Montignac: koolhydratenmaaltijd fase 1
, 200 gram volkorenmeel, 1 of 2 eiwitten, 4 dl magere melk, snuifje zout., , ,
- Montignac
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2001Montignac20-30 min.
Pannenkoeken
1 pannenkoek = 85 Kcal; voor 20 pannenkoeken
250 g zelfrijzende bloem; 25 g vloeibaar bak-en braadvet; 1 kl energievrije bakbestendige zoetstof (type Prodia); 3 eieren; 3 eiwitten; 3/4 l halfvolle melk; olie om te bakken
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2004Slanke keuken0-10 min.
Pannenkoeken
200 g tarwebloem, 2 eieren, 1 eierdooier, 5 dl volle melk, 40 g gesmolten boter, zout, 1 zakje vanillesuiker
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-06-2011Belgisch Nagerecht10-20 min.
Pannenkoeken
4 kleine pannenkoekjes (30g) elk.4 appels.4 koffielepels margarine.4 koffielepels bruine suiker.1 glas appelsap.3 eetlepels room; 15% v.g., , ,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-05-2002Slanke keuken20-30 min.
Pannenkoeken
Heerlijke pannenkoeken!
3dl melk, 2dl bruisend water, 200g bloem, 2 eieren
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-04-2012Belgisch Nagerecht0-10 min.
Pannenkoeken
Pizzapannenkoeken!
Beslag voor 4 pannenkoeken, boter of olie, 100 gr. zeer kleingesneden salami, 100 gr. grof geraspte kaas, mespunt oregano of italiaanse keukenkruiden, 1 kleine, zeer fijn gesnipperde ui, 2 pommodoritomaten, in plakjes gesneden, 4 eetl. tomatenketchup,
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-200120-30 min.
Pannenkoeken
Met sojamelk, waardoor ze dikker en luchtiger worden, maar ook sneller vullen.
110 gram ongebleekt meel, 1 el (riet)suiker, 1 el bakpoeder, snufje zout, 210 ml sojamelk, 2 el plantaardige olie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2002Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Pannenkoeken
Chocoladepannenkoeken met ijs.
Beslag voor 8 dunne pannenkoeken, boter of olie, 1 a 2 repen goede, geraspte chocolade naar smaak of 1 a 2 eetl. cacaopoeder, 1 eetl suiker, een bak roomijs en eventueel slagroom, 2 eetl. hagelslag,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-2001Nagerecht20-30 min.
Pannenkoeken
Het oud-Hollands recept, wat echter niet op mijn pagina mag ontbreken.
100g bloem; snufje zout; 1 ei; 2,5 dl melk; boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
pannenkoeken
Pannenkoeken voor maar liefst (8 a 10 stuks)Voor u (kindje van 6-8 maanden!
250 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 500 gram Nutrilon plus, (450 ml water 15 schepjes), Margarine of olie*
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-11-2000Kinderkeuken0-10 min.
Pannenkoeken
8 stuks
250 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 1 theel. kaneel, 1 ei, 2 dl. melk, ? dl. bier.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2001Nederlands0-10 min.
Pannenkoeken
Kaaspannenkoek met spekjes.
Beslag voor 4 pannenkoeken, boter of olie, 100 gr. zeer kleingesneden ontbijtspek, 100 gr. grof geraspte kaas, peper, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-200120-30 min.
Pannenkoeken
Karnemelkpannenkoeken
3 eieren, 200 gram bloem, ruim ? liter karnemelk, ? theelepel zout, margarine, olie of niervet voor het bakken.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-10-2002Nederlands10-20 min.
Pannenkoeken
Kaaspannenkoeken met noten.
Beslag, boter of olie, 150 gr. geraspte, belegen kaas, 50 gr. fijngehakte walnoten, zwarte peper en zout naar smaak,
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-200120-30 min.
- Eigen recept
Pannenkoeken
1 zakje pannenkoekenmix, 450 ml Alpro® soya Drink Natuur, Alpro® soya Bakken en Braden, Voor de afwerking, 250ml Alpro® soya Luchtig & Creamy (opgeklopt), Rode vruchten (frambozen, aardbeien, bosbessen, …),
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-201220-30 min.
Pannenkoeken
Pannenkoek met gember en ananas.
Beslag voor 4 pannenkoeken, boter of olie, 12 bolletjes gember, 4 schijven ananas, poedersuiker,
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-07-200120-30 min.
Pannenkoeken
500 gram bloem, 1,25 liter melk, 5 eieren, 1 tl zout, 100 gram boter, , , dit is voor ongeveer 12 kleine pannekoeken .
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-07-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Pannenkoeken
8 stuks
2 eieren, 1? dl. melk, 2 dl. water, 150 g bloem, 2 eetl. suiker, 1 pakje vanillesuiker, snufje zout.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2001Nederlands0-10 min.
Pannenkoeken
8 stuks
200 g bloem, snufje zout, 2 eieren, ? l. melk.
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2001Kinderkeuken0-10 min.
Pannenkoeken
Appelpannenkoeken
Ik gebruik (bijna) altijd Kabouter-pannenkoekmeel voor het beslag., Beslag, 1 zakje vanillesuiker, boter of olie, 2 a 3 zoetzure appels, 1 eetl. citroensap, kaneel, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-200120-30 min.
Pannenkoeken
Pannenkoeken zonder gebruik te maken van kant-en-klaar mix
400 gr bloem, 4 eieren, 800 ml melk, snufje zout, zakje vanillesuiker, theelepel baking soda
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-08-2013Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Pannenkoeken
Met spek(ca.4 pannenkoeken)
100g bloem of zelfrijzend bakmeel,mespunt zout,1 ei,? l melk,boter om te bakken,100g ontbijtspek.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2001Nederlands20-30 min.
Pannenkoeken
250 g bloemzoutpeper? l. melk2 eieren± 4 eetl. boter of margarine.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2004Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Pannenkoeken
Basis ingrediënten: tarwe; ei.
500 ml rijstmelk, 50 gr margarine of beetje olie, 200 gr bloem, 2 eieren, snufje zout
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-01-2010Nederlands0-10 min.
Pannenkoeken
8 stuks
3 eieren, 1/8 l. slagroom, 3 theel. suiker, 125 g zelfrijzend bakmeel, 125 g boekweitmeel, snufje zout, ? l. melk.
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2001Kinderkeuken0-10 min.
Pannenkoeken.
250 g zelfrijzende bloem, 3 zakjes vanillesuiker, 1 of 2 eieren, 1 el tafelolie of gesmolten boter, ? dl melk.,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2004Belgisch Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pannenkoeken
Lekkere pannenkoeken!
250 gram bloem, 2 eieren, 0,5 liter melk, snufje zout, roomboter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2018Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Pannenkoeken
Een eenvoudig pannenkoeken recept.
1 zakje vanille suiker, 1 ei, 3 dl melk, 125 gram bloem, zonnebloemolie, zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-2018Nederlands20-30 min.
Pannenkoeken
Heerlijke pannenkoeken vanuit het gewone kookboek. Ik heb de ingrediënten aangepast zodat het geschikt is in de eliminatiefase. Zelf gebruikte ik vaak boekweitmeel, dit geeft een wat dikker beslag, wat je kan oplossen met wat extra melk of een extra ei. Kan je tegen speltmeel (bevat fructanen, maar gaat bij veel mensen beter dan tarwe) dan is dat ook erg lekker. Dit kan dus in de herintroductie of als je je triggers al weet.
4,5 dl lactosevrije melk, 250 gram glutenvrij meel, Zakje bakpoeder, (snufje zout), 2 eieren, Olie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-12-2018Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Pannenkoeken
3 eieren * 300 gram tarwebloem * 8 dl melk * mespunt zout * mespunt bakpoeder * 50 gram boter.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-2005Nederlands10-20 min.
Pannenkoeken
De oud-Hollandse Pannenkoek die we niet mogen vergeten. Lekker met (basterd) suiker. Maar vergeet de stroop niet. Ook jam is het proberen waard. Uiteraard in diverse varianten zowel zoet als hartig te maken en te nuttigen.
200 gram bloem, zout, 2 eieren, 1/2 liter melk, boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-09-2007Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Pannenkoeken
Pannenkoekenbeslag voor 2 personen
190 g bloem, zout, zakje vanillesuiker, 1 groot ei, 375 ml melk
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-04-2013Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Pannenkoeken
Glutenvrij
200 gram Hammermuhle meelmix licht, 1 ei, water of melk, boter
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Pannenkoeken
Een recept uit circa 1930.
Zie bereidingswijze.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2004Nederlands20-30 min.
-
Pannenkoeken
van monique49 , 28 recepten, 1 volgers
-
Pannenkoeken
van BK , 17 recepten, 2 volgers
-
Pannenkoeken
van Adavan , 5 recepten, 0 volgers
-
Pannenkoeken
van icarusblauwtje , 4 recepten, 0 volgers
-
pannenkoeken flensjes
van willemastrid , 2 recepten, 0 volgers
-
PANNENKOEKEN
van kooktgraag , 1 recepten, 0 volgers
-
hartige pannenkoeken
van Kaliraki , 1 recepten, 0 volgers
-
pannenkoeken
van sabinr , 1 recepten, 0 volgers
-
pannenkoeken flensjes en meer
van anjelica , 1 recepten, 0 volgers
-
pannenkoeken
van Esthervdberg76 , 1 recepten, 0 volgers
-
pannenkoeken
van sonjatestpagina , 57 recepten, 0 volgers
-
pannenkoekenhuisje lai
van pannenkoekenhuisje_lai , 78 recepten, 0 volgers
-
zoetbekje35
van zoetbekje35 , 14 recepten, 0 volgers