1. Home
  2. Recepten
  3. Pangasius

Pangasius recepten (109) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gebakken pangasius met mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets van 125 g 200 ml koelvers sinaasappelsap zout, versgemalen zwarte peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels olijfolie 1 ui 2 eetlepels grove mosterd ? eetlepel suiker 2 eetlepels verse dille fijngehakt allesbinder

Bereidingswijze

Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pangasius ovenschotel

Dit recept heb ik altijd gemaakt met kabeljauw filet, maar is ook lekker met de stevige Pangasius filets.

INGREDIENTEN

Roomboter, Ui, prei, peper en zout, kerrie

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Europees
  •  20-30 min.

SALADE PANGASIUS

Het zonnetje schijnt en dan is deze salade een heerlijke maaltijd voor zowel lunch als diner. SALADE PANGASIUS

INGREDIENTEN

Rucola sla, IJsberg sla, Handje cherrytomaatjes, Komkommer, Basilicum olie, Pangasiusfilet, Kokosolie, Sesamzaadjes

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

pangasius met fruitcoctail

Pangasiusfilet met fruitcoctail, gegeten op Terschelling en uitgeprobeerd

INGREDIENTEN

Pangasiusfilet 4 stuks, fruitcoctail, peper en zout, boter

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2006
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pangasius met rabarbercurry

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets van 150 g, sap van ½ citroen, 250 g rabarber, 4 eetlepels olie, 1 grote ui, gesnipperd, 1 volle eetlepel milde Indiase currypasta of kerriepoeder, 1 eetlepel suiker, 50 g bloem

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken pangasius met mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets a 125 gram - 200 ml koelvers sinaasappelsap - zout en versgemalen zwarte peper - 4 eetlepels bloem - 4 eetlepels olijfolie - 1 ui - 2 eetlepels grove mosterd - 1/2 eetlepel suiker - 2 eetlepels verse dille fijngehakt - allesbinder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn absolute lievelings visschotel

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige Pangasius met Ananas Relish

Een pittige en slanke variant voor de pangasiusfilet: pittig en toch een zoete toon

INGREDIENTEN

2 pangasius filets, 1/2 verse ananas (of een bakje verse ananas-stukjes van AH), 2 roma tomaten, 1 rode ui, 1 rode peper, 3 eetlepels rijstazijn, sla naar keuze, cajun kruiden (uit een potje van Verstegen), vers gemalen peper, eventueel nog zout, paar eetlepels olijfolie., ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pangasius filet en papillote

Heerlijk, fris gerecht. De vis wordt en papillote in de oven gestoomd, door het in aluminiumfolie te verpakken. Kan ook met andere soorten vis gedaan worden.

INGREDIENTEN

Pangasius filet, Vloeibare margarine, 1 el Kruidenboter, Dille, Bieslook, 2 schijfjes citroen, Lente-ui ringetjes

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tajine van pangasius met sinaasappel en gember

Een modern recept uit de traditionele Noord-Afrikaanse tajine. De pangasius kan worden vervangen door een andere vissoort naar keuze.

INGREDIENTEN

Olijfolie, , 400 gr pangasiusfilets (of een andere witte vissoort), , 1 ui, fijngesneden, , 1 wortel, in plakjes gesneden, , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , 2 dl vis- of groentebouillon, , 3 bolletjes ingemaakte gember, , 1 el gembersiroop, , ---, , ½ el gemberpoeder, , 4 kardemompeulen, , 2 kruidnagels, , 2 el verse peterselie of ½ el gedroogde peterselie, , evt. 8 saffraandraadjes, , versgemalen peper en zout naar smaak

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken pangasius met mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets van 125 g, 200 ml koelvers sinaasappelsap, zout, versgemalen zwarte peper, 4 eetlepels bloem, 4 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 eetlepels grove mosterd, ? eetlepel suiker, 2 eetlepels verse dille fijngehakt, allesbinder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken pangasius met oestersaus

INGREDIENTEN

500 gram pangasiusfilet, 150 gram peultjes (gehalveerd), 3 eetlepels (roerbak)olie, 2 rode uien (in dunne partjes), 150 gram winterwortel (in dunne plakjes), 1 limoen of ½ citroen (uitgeperst), 2 teentjes knoflook,(uitgeperst), 3 eetlepels oestersaus, 50 gram ongezouten cashewnoten, 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pangasius met mosterd sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

Voor de saus, , 1 eetlepel dille fijngehakt, zout en peper, 2 dl sinaasappelsap, 2 eetlepels grove mosterd, 50 g boter, 2 sjalotjes gesnipperd, , Voor de vis, 4 pangasiusfilets, olijfolie, zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kleurrijke salade met pangasius

Een heerlijke lichte maaltijd en super gezond!

INGREDIENTEN

400 gram pangasiusfilet, 1 rode paprika ·, 1 gele paprika ·, 1 courgette ·, 8 cherrytomaatjes ·, 4 eieren ·, 4 plakken runderrookvlees ·, 4 eetlepels olijfolie ·, 4 eetlepels wijnazijn ·, 1/4 sinaasappel, 30 gram verse platte peterselie ·, 1 teentje knoflook, snufje zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaans pakketje met Pangasius

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets, 1/2 citroen, zout, peper, 1 teentje knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. (verse) Italiaanse kruiden, 4 aardappelen, 2 tomaten in plakken, Italiaanse roerbakgroenten.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige Pangasius Gourmette

Pittige Pangasius filet voor bij het gourmetten, geheid een hit!

INGREDIENTEN

-250 gr Pangasiusfilet (al dan niet in reepjes), -2 eetlepels olijfolie extra vierge, -rode pepers (naar smaak), -theelepeltje knoflook ( geperst), -theelepel limoensap, -2 eetlepels oestersaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gestoofde pangasius met wortel en paprika

INGREDIENTEN

3 el C1000 Mediterrane ­roerbakolie, 2 rode uien, in ringen, 3 paprika`s rood, geel, groen, in dunne reepjes, 2 zakjes C1000 wortelreepjes à 200 g, 500 g pangasiusfilet, (versgemalen) peper, zout, 1 pak couscous Marokkaans gekruid à 275 g,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pangasius met asperges en garnalen

INGREDIENTEN

2 pangasiusfilets (of andere visfilets), 500 g asperges (vers of uit bokaal), 100 g kruidenboter, 2 dl room, 100 g grijze garnalen, peper, zout, 1 eetl water, Aardappelen, Peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken pangasius met oestersaus

INGREDIENTEN

500 gram pangasiusfilet; 150 gram peultjes, gehalveerd; 3 eetlepels (roerbak)olie; 2 rode uien, in dunne partjes; 150 gram winterwortel, in dunne plakjes; 1 limoen of ½ citroen, uitgeperst; 3 eetlepels oestersaus; 50 gram ongezouten cashewnoten; 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

pangasius met citroen en peterselie

INGREDIENTEN

1 citroen, 4 stukken pangasiusfilet, 4 el C1000 olijfolie traditioneel, 1 pak C1000 bistro minikrieltjes à 700 g, 2 zakken C1000 panklare doperwten en worteltjes à 400 g, zout, 2 eetlepels C1000 patentbloem, (versgemalen) peper, 2 el fijngehakte peterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pangasius met venkel en garnalensaus

INGREDIENTEN

2 venkelknollen; tijm; 2 pangasiusfilets; 30 g bloem; 30 g boter; 1 bakje roze garnalen; 0,5 liter visbouillon; 100 ml crème fraîche; peper en zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken Pangasius met mosterdsaus

Een heerlijk visje, makkelijk en snel klaar. Pangasius heeft door het kweken momenteel een slechte klank, maar blijft wel lekker. Hopelijk gaat men meer verantwoord kweken.

INGREDIENTEN

4 Pangasiusfilets van ong. 125g, 200ml vers sinaasappelsap, 4 el bloem, 4 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 el grove mosterd, 1/2 el suiker, 2 el dille, fijngehakt, allesbinder, peper, zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

pangasius filet a la chris

Dit is echt een heerlijk en makkelijk recept, ook voor de slanke keuken!!!

INGREDIENTEN

2 grote pangasius filet`s (diepvrries bijv. queens), 40 gram kruidenboter (of light voor slanke keuken), zeezout, vers gemalen peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2008
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roerbak van pangasius met rode en gele paprika

Variaties: Vervang de pangasiusfilet door meervalfilet. Schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht. Vervang de chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden

INGREDIENTEN

500 g pangasiusfilet, zout, versgemalen zwarte peper, 1 el chilipoeder, 3 el olijfolie, 2 rode uien, in dunne partjes, 1 grote rode paprika, in reepjes, 1 grote gele paprika, in reepjes, 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd, 1/2 citroen, 2-3 el (platte) peterselie, fijngehakt, ,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (150 gram per stuk), ? citroen, zout, versgemalen zwarte peper, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt, 4 grote aardappelen, 2 rode uien, 4 grote tomaten, bakpapier of aluminiumfolie, Alternatieve vissoort(en), Kabeljauw, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika

INGREDIENTEN

600-800 g pangasiusfilet, 1 rode paprika, gehalveerd, 1 groene paprika, gehalveerd, 5 teentjes knoflook, gepeld, zeezout, peper, versgemalen, ½ eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 citroen, uitgeperst, 3 eetlepels verse koriander, gehakt, 6 eetlepels olijfolie, 450 g krieltjes, voorgekookt, 50 g zwarte olijven, zonder pit, 50 g groene olijven met piment, 250 g kerstomaatjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2012
  •  
  •  30-60 min.

Roerbak van pangasius met rode en gele paprika

INGREDIENTEN

500 gram pangasiusfilet, 1 eetlepel chilipoeder, 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien (dunne partjes), 1 grote rode paprika (reepjes), 1 grote gele paprika (in reepjes), 100 g zwarte olijven zonder pit (gehalveerd), 1/2 citroen, 2-3 eetlepels peterselie (fijngehakt), zout en versgemalen zwarte peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2012
  •  
  •  20-30 min.

Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika

INGREDIENTEN

600-800 g pangasiusfilet, 1 rode paprika, gehalveerd, 1 groene paprika, gehalveerd, 5 teentjes knoflook, gepeld, zeezout, peper, versgemalen, ½ eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 citroen, uitgeperst, 3 eetlepels verse koriander, gehakt, 6 eetlepels olijfolie, 450 g krieltjes, voorgekookt, 50 g zwarte olijven, zonder pit, 50 g groene olijven met piment, 250 g kerstomaatjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

Pan­gasi­us met kriel, wor­tel &; si­naas­ap­pel

Wat een smaken! Venkel, bospeen, mosterd en peterselie in één ovenschotel.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 600 g geschilde bospenen, 500 g krieltjes, 1 sinaasappel (schoongeboend), 3 el olie, 2 el fijne mosterd, 700 g pangasiusfilets, 20 g platte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bak­plaat met pan­gasi­us, kriel, wor­tel en si­naas­ap­pel

Bedankt, oven, dat je het werk voor ons doet.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 600 g geschilde bospenen, 500 g krieltjes, 1 handsinaasappel, 3 el milde olijfolie, 2 el mosterd, 750 g verse pangasiusfilets, 15 g verse platte peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegrilde pangasius filet met wortelmouse, courgette en aarda

INGREDIENTEN

- 2 Pangasiusfilets, - 3 aardappels (vastkokend), - 1 courgette, - mosterd zaad, - bieslook, , Marinade, - 2 eetlepels olijfolie, - 1 eetlepel pittige mosterd, - 2 eetlepels citroensap, - peper en zout, , Wortelmouse, - 5 wortels (waspeen), - paprika (orange of geel), - 1/2 teentje knoflook, - 30 gr geraspte kaas, - 50 gram roomboter, - 1 eetlepel gembersiroop, - 1 rode ui, - peper en zout,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2011
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pangasiusfilet of Tilapiafilet uit de oven Super makkelijk e

Dit gerecht kan gewoon niet mislukken! Deze ingrediënten bij elkaar, succes verzekerd. Het is nog geen 5 minuten werk en de oven doet de rest. Indien je gasten te eten krijgt kun je het al van te voren voorbereiden.

INGREDIENTEN

2 Pangasius- of Tilapiafilets, Klein bekertje demi creme fraiche, 3 eetlepels (honing)mosterd, kruiden naar wens (zelf gebruik ik knoflookpeper, gemengde viskruiden en/of dille), geraspte kaas

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

Zelfs mensen die niet zo van vis houden vinden dit super lekkerrrrrrrrrrrrrrrr.

INGREDIENTEN

* 600 gram kabeljauwfilet, * 2 of 3 tomaten, * Italiaanse kruiden, * 1 theelepeltje knoflookpoeder, * geraspte Parmazaanse, * zout en peper uit de molen, * beetje olijfolie, * beetje citroensap, * scheut Tonino blanco, * 8 plakjes pancetta, * 250 gram champignons, * flinke ui

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

witvis ovenschotel

Een lekker en simpel vis recept

INGREDIENTEN

, 4 witvis filet (talapiafilet, pangasius filet, kabeljauw etc.etc.), 250 gram ontbijt spek, 750 gram prei, flesje ravigottesaus ( je kan natuurlijk ook zelf maken), boter om ovenschaal in te vetten, ,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pangasiusfilet met groente

De pangasius is een zoetwatervis die familie is van de meerval. Het visvlees is stevig, lijkt een beetje op tong maar is minder uitgesproken in smaak. Perfect te combineren met bijgerechten die vrij uitgesproken van smaak zijn. Een heerlijke meditarenee vismaaltijd.

INGREDIENTEN

2 pangasiusfilets, 8-10 kerstomaatjes, 1 kleine ui,1 kleine gele of oranje paprika, 1 courgette, 4 ã 5 el olijfolie, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, takje rozemarijn, peper en zout, 150 gram witte rijst

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

INGREDIENTEN

300 g stevige kabeljauwfilet, alternatief: tilapia, pangasius, roodbaars, 2 dunne preien, 2 eetlepels olijfolie, 0.5 eetlepel kerriepoeder, zout, peper, 1 eetlepel citroensap, 125 ml cr?me fra?che, 50 g geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Braziliaanse visstoofpot

INGREDIENTEN

2 el extra vierge olijfolie, 1 rode ui, in dunne boogjes, 1 groene paprika, in dunne reepjes, 2 tenen knoflook, gehakt, 1 groene chilipeper, fijngehakt (zaad verwijderd), 1 blik tomatenblokjes (netto 450 gram), 1 el tomatenpuree, 1 tl fijne kristalsuiker, 200 ml kokosmelk, 300 ml vis- of kippenbouillon, 4 lente-uitjes, diagoneel in stukjes van 5 cm, 600 gr rauwe middelgrote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartje eraan, 750 gr witvisfilet (b.v. pangasius of koolvis) in blokjes van 3 cm, 2 el vers geperst limoensap, 1 grote handvol korianderblaadjes, gestoomde rijst of knapperig brood, voor erbij.,

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

VIS OP DEZE MANIER; ECHT WEL!!!

Je denkt: Vis met bacon Maar het is zoooooo vreselijk lekker Je moet het echt eens geprobeerd hebben Wij hier in huis zijn er in ieder geval erg dol op en wij hebben met z`n tweetjes de hele schaal leeg gemaakt!!!!

INGREDIENTEN

, , 1 zak diepvries Pangasius van 750 gr., die van de aldi is perfect, Ruim van te voren laten ontdooien, het beste in je koelkast, (leg de zak gewoon in een grote kom), 30 gram boter, 1 zakje aardappel schijfjes van 600 gr. (Albert Heijn), 4 flinke uien, in dunne ringen gesneden, Een hand vol bieslook (klein gesnipperd), Een zakje peterselie van AH. (in de koeling van de krieltjes )(fijngesneden), 2 pakjes bacon (Aldi), je moet totaal 16 dunne plakjes gebruiken, Flink wat peper uit de molen, en wat zout, maar niet te veel zout, want de bacon is al zout, 100 ml. Slagroom (= 1 dl.), 1 blaadje laurier, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mijn absolute lievelings visschotel

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. hetzelfde recept is ook te vinden onder: http://www.smulweb.nl/1364611/koken/recept/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

INGREDIENTEN

, 100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2010
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pangavis (soort Tongfilet) in een boter-roomsausje!

Waarschijnlijk hebben weinig mensen gehoord van Panga of Pangasius filet. Deze vis komt uit Vietnam en lijkt veel op de Tongfilet. Is alleen STUKKEN goedkoper. Deze vis is zeker het uiproberen waard.

INGREDIENTEN

4 Pangasius filets (of Tong), 60 gram boter, 50 gram ontbijtspek, 1 eetl. basilicum, beetje peterselie, 100 ml slagroom of koksroom, 1 el citroensap, 1 dl appelsap, 3 tl honing.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scholrolletjes uit de oven

INGREDIENTEN

6 grote scholfilets (ca. 600 g), alternatief: tong, pangasius, 1 sinaasappel, zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, , 1 eetlepel verse bieslook, , 3 gedroogde tomaatjes, 3-4 eetlepels olijfolie, 2 beschuiten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste pangasius recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top