1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Paneermeel

Paneermeel recepten (11.970)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met italiaanse gehaktballetjes

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.) 500 gr. h.o.h. gehakt 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden 2 blikken gepelde tomaten in blokjes 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 ui 2 teentjes verse knoflook Verse Basilicum 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom 2 flinke theelepels Bruine suiker 1 ei Eventueel paneermeel

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt, 2 eieren, beschuit of paneermeel, 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), 3 tenen knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 theelepeltje zout, tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 1 ui, 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), 1,5 wijnglas rode wijn

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Paneermeel

Paneermeel maken in de magnetron.

INGREDIENTEN

Oude sneetjes witbrood.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De gehaktbal van het team van De Librije

De lekkerste gehaktbal dié ik ken! Hoe simpel kan het zijn...

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout (hoeveelheid naar smaak), 1 theelepel cayennepeper, 1 ei, 80 g paneermeel, 3 eetlepels boter, 1 pot vleesfond (380 ml)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

INGREDIENTEN

4 el ketchup, 2 el bruine suiker, 2 el azijn, 2 el olie, 1 gehakte grote ui, 2-3 gehakte knoflooktenen, 2 eieren, 1/2 el tijm, zout & peper, 1 el mosterd, 1 el Worcestershiresaus, 8 el melk, karnemelk of yoghurt, 1 kilo gemengd gehakt, 13 el verse broodkruimels of paneermeel, 8 el gehakte peterselie, 8 plakjes dun gesneden bacon

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Populaire bakken recepten

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk

INGREDIENTEN

- 1 Hollandse bloemkool, - 4 eieren, - 1 dl. melk, - zout, peper, nootmuskaat, - 300 gr. gehakt, - boter voor het invetten, - paneermeel of geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ovenschotel met witlof, ham en eieren

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Jamie`s Mega Homemade Cheeseburgers

Deze cheeseburgers zijn zelfgemaakt en qua smaak niet te vergelijken met de doorgedraaide kant-en-klare hap die je in de supermarkt of bij hét bekende kinderrestaurant kunt bestellen. Met (verse) soep vooraf een ideale zaterdagmaaltijd. Zowel mijn kinderen (lft 6-14 jr) als mijn moeder (lft 82 jr!)zijn er dol op en dit recept is dan ook een blijvertje in ons gezin.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 1/2 rode ui, 1 ei, 25 gram paneermeel, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel komijnepoeder, 1/2 theelepel dijon mosterd, 1/ theelepel oregano, 25 gram parmezaanse kaas, 3 zure pepers uit pot, 50 gram cheddar kaas, 1 grote rijpe tomaat, 1 kleine krop sla, 2 hamburger broodjes, olijfolie, zeezout, zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Glutenvrij paneermeel.

Voor ieder die het nodig heeft en misschien een tip voor iedereen die eens iets anders wil dan het gewone paneermeel.

INGREDIENTEN

-cornflakes.,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Nieuwste paneermeel recepten
  • Eigen recept

Glutenvrij paneermeel

Als je coeliakie hebt is dit een ingrediënt dat je echt zelf moet maken. We hebben al diverse kant en klare soorten paneermeel geprobeerd maar er voldoet er niet een. Even werk maar de moeite meer dan waard.

INGREDIENTEN

Glutenvrije witte broodmix, bijvoorbeeld Shär broodmix B of Semper bakmix.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Prei-zalmschotel

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Mama's appelcake

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zuurkool ovenschotel met gehakt, ananas en kaas

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt.

INGREDIENTEN

300 gram (wijn)zuurkool, 300 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, 3 eetlepel creme fraiche, 3 theelepel chilipoeder, 200 gram champignons, 1 1/2 theelepel karwijzaad, peper en zout, 150 gram geraspte oude kaas, aardappelen voor puree, hoeveelheid naar smaak (normaal gesproken ruim 300 gram), boter, Halve liter blik ananas, eventueel paneermeel, ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Sperziebonen in paneermeel

Een Russisch recept voor sperziebonen.

INGREDIENTEN

, * 750 gram sperziebonen, * 2 kopjes paneermeel, * 150 gram margarine

  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2003
  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool in paneermeel

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool - 60 gram boter - 3 eetlepels paneermeel - 1 ei - beetje zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle Indische gehaktballetjes

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Broccoli kiptaart met mozzarella

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

home made paneermeel

Je eigen karakter, je eigen paneermeel

INGREDIENTEN

Wat je zelf lekker vind, kerrie masala, beschuit, maria bisquit, zeezout, peterselie(gedroogde), knoflookpoeder, bouillonpoeder, broodkruim, geelwortelpoeder, paprikapoeder, sesamzaadjes, pistachenoten etc, etc

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  •  
  •  0-10 min.

Aardappels in een jasje van paneermeel

Aardappels in een jasje en gevuld met rozenbotteljam of pesto, of/en enz.

INGREDIENTEN

8 aardappels, paneermeel, bloem, ei, rozebotteljam, 4 eetlepels, peper en zout, , Olie om te bakken, liefst olijfolie

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Paneermeel zelf maken

Paneermeel zelf maken is heel eenvoudig.

INGREDIENTEN

Brood wat niet gebruikt wordt om zo op te eten.

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-2020
  • Europees
  •  60-120 min.

Aardappelpuree met kruiden en paneermeel

Zachte aardappelpuree met een krokant korstje! Heerlijk in combinatie met gebakkenvlees, maar ook met groente. Voordelig.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (afkokers), zout, 1/4 ltr. melk, 6 takjes tijm of 1 theel. gedroogde tijm, 40 gr. boter, peper, nootmuskaat, 2 eetl. paneermeel, boter voor de ovenschaal

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken,  , Voor de saus:,  , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker. N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken.

INGREDIENTEN

350 gr kipfilet - 1 zak diepvries rösti - 100 gr geraspte belegen kaas - zout, peper, nootmuskaat - 450 gr diepvries bladspinazie of (als je niet van die bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 el olie - 1 eetlepel paneermeel

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

INGREDIENTEN

4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slanke kwarktaart van sonja bakker

INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

De ultieme schnitzel

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet

INGREDIENTEN

Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes -, 2 teentjes knoflook -, 250 gram kastanje champignons -, 250 gram oesterzwammen -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 3 eieren -, 125 ml slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte bieslook -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2, theelepels paprikapoeder -, mespunt nootmuskaat, 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -, 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries, 2-3 eetlepels paneermeel -, 50 geraspte belegen kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 middelgrote preien, 2 grote uien, 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden, 3 eieren, Scheut (kook) room, Tabasco, 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram), Handje paneermeel, Gedroogde Provençaalse kruiden, Zout peper, Heel klein beetje roomboter

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Europees
  •  30-60 min.

PASTASCHOTEL MET GEHAKTBALLEN

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

INGREDIENTEN

, 500 gr gehakt, 1 ei, 4 eetl paneermeel, 1 theel salie, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 eetl oregano, Takje verse rozemarijn, 1 ui, gesnipperd, 800 gr tomatenblokjes uit blik, 100 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel sambal, scheut rode wijn, 400 gr penne, Verse blaadjes basilicum, 150 gr mozzarella, 3 eetl olijfolie, klontje boter, Zout en peper,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Saucijzenbroodje

Zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst!

INGREDIENTEN

500g rundergehakt, handje paneermeel, 1 ei (losgeklopt), 3 el chilisaus, gehaktkruiden naar smaak (even proeven), knoflookpoeder, scheutje zoete ketjap, pakje bladerdeeg (10 velletjes), 3 el fijngeknipte peterselie

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat, 2 dl zure room., ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

ovenschotel met prei en banaan

Dat prei en banaan een supercombinatie zijn, weet je na het proeven van deze ovenschotel

INGREDIENTEN

Ca pond prei, 6 grote aardappelen, 2 bananen, 300 gram gehakt, kerriepoeder, peper/zout, paprikapoeder, kaas (in plakken) melk en boter. Evt paneermeel.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hollandse bitterballen

Als ik een goede kippenbouillon maak heb ik eigenlijk altijd teveel soepvlees om in de soep terug te doen. Deze keer heb ik er bitterballen van gemaakt en die waren echt super! Het lijkt veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. Proberen dus! Houd wel rekening met de wachttijd want de ragout moet echt heel goed zijn opgestijfd.

INGREDIENTEN

125 gram gaar kippenvlees (of rundvlees) 30 gram roomboter 30 gram bloem 2 dl zelfgemaakte kippenbouillon 1 flinke tl zout ( niet zoveel als je bouillon van een tablet gebruikt!) mespunt chilivlokken 1 el fijngehakte peterselie paneermeel 1 ei

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

spinazie-kabeljauwpakketjes

Lekker,makkelijk en gezond.

INGREDIENTEN

* 8 ontdooide bladerdeegplakjes, * 4x 100 g kabeljauwfilet, * 300 g jonge spinazie, * 2 gesnipperde sjalotjes, * 8 zongedroogde tomaatjes,in stukjes, * 4 gehalveerde cherrytomaatjes, * 3 dl melk, * 2 eetl bloem, * 3 eetl boter, * 1 eetl tomatenpuree, * 1 losgeklopt eitje, * 4 verse salieblaadjes, * versgemalen zwarte peper, * zout, * paneermeel, * sesamzaadjes.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

MOUSAKA

De topper van mijn zusje in Griekenland, maar het is dan ook een authentiek Grieks recept van haar schoonfamilie uit Kato Garouna.

INGREDIENTEN

1 kg aubergines, 1 kg gehakt, 500 g uien, 1,5 kg vastkokende aardappelen, olijfolie, 1 tl kaneel, 0,5 tl kruidnagel, 0,5 tl nootmuskaat, 1 tl peper, 3 blaadjes laurier, 2 grote bouillonblokjes, 5 eieren (het eiwit, flinke lepel tomatenpuree of ketchup, paneermeel, , Voor de bechamelsaus:, 5 eieren (het eigeel), 5 el meel, 1 l melk, 75 gr boter, 200 g geraspte kaas, paneermeel,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolschotel volgens Moeders Recept

Een ovenschotel van aardappelpuree, zuurkool, gehakt en ananas. M'n moeder maakte dit vroeger heel vaak, en het was altijd bijzonder smullen!

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo aardappelen (kruimige), 1 kilo (wijn)zuurkool, 500 gram gehakt, peper, zout, melk, nootmuskaat, 2 eieren, ketjap (zoet), 4 rode uien, paneermeel, boter, blik ananas en eventueel geraspte kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sperzieboontjes met gebakken paneermeel een beetje zuur. (fagiolini "atturrati" all' agro)

Een leuk Siciliaans recept met sperziebonen, ter afwisseling van onze varianten.

INGREDIENTEN

300 gr sperziebontjes;, 100 gr paneermeel;, 2 teentjes knoflook;, een handvol mint;, balsamicoazijn naar behoefte;, extra vergine olijfolie;, peper en zout naar behoefte;, 1 klein pepertje;, 6 kleine tomaatjes.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 eierdooiers, 100 gr Parmezaanse kaas, 400 ml zure room, Paneermeel of broodkruim, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Beetje vers gesnipperde bieslook

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste paneermeel recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top