Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pandanblad

Pandanblad recepten (46) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

pikante knoflookkip in pandanblad

Dit recept komt uit wok't van Sunil Vijayakar. Het smaakt net zo als bij het thaise restaurant in Rijswijk. De marinade moet wel 8 uur intrekken.

INGREDIENTEN

200 gr kipkarbonade zonder vel en bot in stukjes., Marinade: pureer 2 el sojasaus, 1 el knoflook, 1/2 el komijn, 1/2 el korianderpoeder, 1/2 tl basterdsuiker, 1/2 tl geraspte gemberwortel, 1 spaanse peper zonder zaadjes, 1 el oestersaus, 1/2 el vissaus in de keukenmachine tot een glad mengsel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Thais
  •  0-10 min.

Indonesie:gemarineerde kip in pandanblad

Per stuk ca. 90 kcal.

INGREDIENTEN

16 pandanbladeren*, 3-4 korianderwortels*, 3-4 teentjes knoflook*, 1-2 el zwarte peperkorrels*, 2 el lichte sojasaus*, 1 el suiker*, 3 el arachideolie*, 750 g kipfilet, in 16 stukken., , Voor de sesamsaus:, 5 el donkere sojasaus*, 1-2 tl fijngesneden rode peper*, 1-2 el azijn, 1 tl suiker*, 1 tl geraspte gemberwortel*, 1-2 tl sesamzaad*,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Garnalen gewikkeld in Pandanblad

Lekker op de bbq

INGREDIENTEN

6 reuzengarnalen-totaal ca. 900 gram, sap van 2 limoenen, 4 el olijfolie, 12 grote kaffirlimoenblaadjes, 12 pandanbladeren, 6 houten cocktailprikkertjes, 2 limoenen-in partjes gesneden-voor erbij.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  •  
  •  0-10 min.

Tjendol.1

Een originele Indonesische kokosmelkdrank.

INGREDIENTEN

? pakje hoenkweemeel ("Bungga"=de lekkerste!),groene kleurstof, 2 blikjes cocosmelk, beetje zout, 200 gram gula djawa(Javaanse suiker), 100 gram bruine basterdsuiker,1 pandanblad, en water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Agar-agar pisang

INGREDIENTEN

4 gr agar-agar, 2 dl santen, 1 pandanblad, 15 gr goela djawa, 1 lg bakbanaan

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Nasi Uduk

INGREDIENTEN

500 gr. rijst, 1 theel. gemalen ketoembar, 3 salamblaadjes, 6 dl. dunne santen, 1 pandanblad, 1 theel. zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Agar agar pisang

Gelatinepudding met banaan.

INGREDIENTEN

4 gr. agar-agar, 2 dl. kokosmelk (blik), 1 pandanblad, 15 gr., goela djawa, 1 grote banaan, niet te rijp

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Babi menado

INGREDIENTEN

Rode spaanse peper, sjalot, water, varkensvlees, 1 pandanblad, 1 daun kuncit, sereh, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pandan sponge cake

INGREDIENTEN

6 eieren, gesplits, 150 gr suiker, 100 ml kokosmelk, 50 ml zonnebloem olie, 150 gr tarwebloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 theelepel vanillie suiker, 1 pandanblad, 1/2 theelepel zout, Eventueel mespunt cream of tartar, 1 theelepel groen kleurstof of pandan pasta

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2011
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kue Lapis

Kue Lapis is een bekende en geliefde Indonesische lekkernij. Het is een gestoomde koek met gekleurde laagjes met een heerlijke kokossmaak. Je hebt er wel een stoompan voor nodig.

INGREDIENTEN

- 275 gram rijstemeel, - 300 gram witte suiker, - 1/2 theelepel zout, - 75 gram maizena, - 950 ml. santen (zelf persen van geraspte kokos), - 3 stengels pandanblad, - voedselkleurstof in verschillende kleuren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Bubur Sumsum een heerlijk Indonesisch Toetje

Een Indonesische pudding gemaakt van rijstmeel, kokosmelk en pandan bladeren, Is geen gedoe om het te maken . De romige, zijdeachtig bubur heeft een gladde, pudding-achtige textuur, en de bijzondere zoetheid van de palm suiker, gearomatiseerd met pandanblad, voegt een perfect zoet toe.

INGREDIENTEN

50 gram rijstmeel, 1 blikje kokosmelk (400 ml), palmsuiker of bruine basterdsuiker, een snufje zout, 1 gesnipperde pandanblad., (U kunt bevroren pandan bladeren in de Toko kopen, dus een voorraad op, hand).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2010
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Wadjik Ketan

INGREDIENTEN

500 gr ketan, 6 dl santen, mespunt zout, 1 spriet sereh, 4 plakjes goela djawa, 3/4 dl water, 2 sliertjes pandanblad,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Indonesisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Indonesie:Wadjik Ketan

Zoete Indonesische rijstkoek

INGREDIENTEN

500 gr ketan(kleefrijst)/, 6 dl santen/, mespunt zout/, 1 spriet sereh/, 4 plakjes goela djawa/, 3/4 dl water/, 2 sliertjes pandanblad, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kokos-ijs

INGREDIENTEN

* 1 blikje kokosmelk à 4 dl, * 1 blikje gecondenseerde melk à 4 dl, * 1/2 tl zout, , Voor de gula melaka-saus :, , * 150 g palmsuiker of rietsuiker, * 1,5 dl water, * 1 plakje verse gember van 1 cm, gekneusd, * 1 pandanblad (indien verkrijgbaar), * halve kokosnoten (naar wens) en dun geschaafde plakjes kokos voor erbij

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  •  
  •  0-10 min.

Wajik

Witte kleefrijstcake

INGREDIENTEN

1 kopje witte kleefrijst, 1 daun pandanblad, 1 kaneelstokje, 1/2 kopje gesmolten gula djawa, 1/2 kopje santen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

banaan broodpudding

INGREDIENTEN

Hoofdingredienten:, , 8 sneetjes witbood, 50 gr suiker, eidooiers van 3 eieren, 2 bananen dun gesneden, 100 gr geraspte cheddar kaas, , Ingredient om te weken:, , 200 ml santan (kokosmelk), 1 pandanblad (bij toko`s te verkrijgen), zout naar smaak, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2011
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Dadar.

Kokospannekoeken.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de pannenkoeken :, , , 100 gr rijstemeel, , 2 eetlepels suiker, 1/4 theelepel zout, , 3 eieren, , 1 kop verse kokosmelk, , 2 eetlepels kokosolie, Benodigheden voor Unti:, , , 1/2 kop palmsuikerstroop, l kop vers geraspte kokos, l pandanblad.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dadar

Indonesische kokospannekoekjes

INGREDIENTEN

100 gr rijstemeel, 2 eetlepels suiker, ¼ theelepel zout, 3 eieren, 1 kop verse kokosmelk, 2eetlepels kokosolie, , Unti ingredienten:, , ½ kop palmsuikerstroop, l kop vers geraspte kokos, l pandanblad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Gefrituurde Kip In Bananenblad

INGREDIENTEN

1 eetlepel ma?zena 2 1/2 eetlepel melk 2 eetlepels oestersaus 1 eetlepel lichte sojasaus 1/2 eetlepel sesamolie 2 fijngesneden teentjes knoflook 1 fijngeknipt pandanblad witte peper 250 gr in blokjes van 2 1/2 cm gesneden kipfilet 2 bananenbladeren olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Onde-Onde

Balletjes van kleefrijst met bonenvulling.

INGREDIENTEN

VULLING: *150 g gedroogde sperziebonen, 1 nacht geweekt *150 g suiker *zout *1 pandanblad DEEG: *200 g kleefrijstmeel *50 g ma?smeel *snufje zout *2 -2,5 dl santen(kokosmelk). *100g sesam *olie om in te frituren

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Indonesisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Kue Dadar

Opgerolde pannenkoek gevuld met zoete kokos

INGREDIENTEN

Ingredienten voor Kue dadar :, 150 gram meel, 2 eieren, 1/2 theelepel groene kleurstof, 1/2 theelepel pandan pasta, 500 cc santen, zout., , Ingredienten voor de vulling (zoete kokos):, 125 gram geraspte kokos, 75 gram gula jawa of bruine basterd suiker, 2 stukjes pandanblad, 100 cc water.,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde Kip in Bananenblad

? 12 Stuks

INGREDIENTEN

~ 1 el maizena, , ~ 2? el melk, , ~ 2 el oestersaus, , ~ 1 el lichte sojasaus, , ~ ? el sesamolie, , ~ 2 fijngesneden teentjes knoflook, , ~ 1 fijngeknipt pandanblad, , ~ witte peper, , ~ 250 g in blokjes van 2? cm gesneden kipfilet, , ~ 2 bananenbladeren, , ~ olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.

Nasi koening

Gele feestrijst

INGREDIENTEN

300 gr. langkorrelrijst, gewassen en uitgelekt5 dl. kokosmelk1,5 dl. kippenbouillon1 salam blad1 pandanblad2 eetl. asemwater2 cm. laos, in de lengte in vieren gesneden1 eetl. zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Nasi kuning

De kippenbouillon verwerkt in dit recept geeft de nasi kuning een extra smaak. In Indonesie wordt nasi kuning vaak gebruikt bij feestelijke gelegenheden met wat 'droge' gerechtjes

INGREDIENTEN

250 gr langkorrelige rijst, 1 blikje kokosmelk of 25 gr santen van een blok, 1 kippenbouillontablet of restje zelfgemaakte kippenbouillon, 1 daon salaam, 1 pandanblad, 1 stengel sereh, 2 theelepels koenir/koenjit, 2 cm laos, 1 theelepel zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kip In Kruidige Kokossaus

INGREDIENTEN

*= theelepel koenjitpoeder, *1 kip van 1200 gram in 12 stukken, *5 centimeter verse gemberwortel, *16 sjalotjes, *2 teentjes knoflook, *3 stengels sereh, *6-8 verse rode chilipepers, *2 schijfjes laoswortel, *3 eetlepels olie, *7 = deciliter kokosmelk, *1 pandanblad, *zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bandrek

Een kruidendrankje om je van binnen warm te maken, als het buiten kouder is.

INGREDIENTEN

1 1/2 vingerlengte gember3 kaneelstokjes3 kruidnagels4 peperkorrelseen, stukje pandanblad1 djeroekblad1 serehstengeljavaanse suiker naar smaak3, kopjes water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Bandrek

INGREDIENTEN

1 1/2 vingerlengte gember, 3 kaneelstaafjes, 3 kruidnagels, 4 peperkorrels, een stukje pandanblad, 1 djeroekblad, 1 serehstengel, javaanse suiker naar smaak, 3 kopjes water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Dodol

Een zoete 'pudding' van kleefrijstmeel; Recept voor de magnetron

INGREDIENTEN

(A):200 gr. suiker200 gr. goela djawa2 1/2 dl. water1 pandanblad (toko), 1 kaneelstokje van ca. 3 cm., (B):320 gr. kleefrijst, gemalen2 eetl. rijstebloem1, l. dikke kokosmelkevt. 200 gr. fijngemaakt vruchtvlees van durian's

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Dadar unti

Pannenkoek gevuld met zoet geraspte kokos. Mijn favoriete zoete snack op de Pasar Malam

INGREDIENTEN

Voor de santen: 1 kokosnoot - 2 kopjes lauw water - 3 daun salam - 1/2 theelepel zout, 2 eieren - 100 gram rijstemeel - plantaardige olie - 1 kopje geraspte kokos - 1 kopje gesmolten gula bali - 1 pandanblad

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Nasi Koening

Gele Rijst

INGREDIENTEN

*-1 kilo witte rijst (liefst hele korrel)*, , *- 2 blikjes kokosmelk., -Daun Pandan (pandanblad)2 a 3 bladeren, -4 teentjes knoflook, - 1 serehstengel, - 3 of 4 schillen van een citroen, -vanillesuiker 1 zakje, -3 theelepels zout., -Koenjit 2 stuks van 3 cm of poedervorm 2 theelepel., , -Daun djeruk purut 5 blaadjes, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Cutlets (Sri Lankaanse bitterballen)

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 2 blikjes tonijn in olie a 170 gr, uitgelekt (bewaar de olie), 1 fijngesneden ui, 4 fijngesneden of perste teentjes knoflook, 1 fijngesneden groene of rode peper, 1 1/2 cm fijngesneden of uitgeperste gemberwortel, (enkele curryblaadjes), (een stukje rampe of pandanblad), 1 kaneelstokje, zwarte peper naar smaak, currypoeder naar smaak, kardamompoeder naar smaak, 4 (geschilde en in blokjes gesneden gekookte aardappelen, , Voor de krokante buitenkant:, 2 losgeklopte eieren, paneermeel, frituurolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lemper

INGREDIENTEN

300 gram kleefrijst (ketan); 1 blad pandan; 1 dl. santen; 1 dl. lauw water; 1 theelepel suiker; 1 theelepel zout;, Voor de vulling: 150 gram kipfilet; ? kleine ui; 1 teen knoflook; 1 mespunt koenjitpoeder; 1 theelepel ketoembar; ? bouillontablet; 1 blaadje salam; 1 stukje sereh; 1 theelepel suiker; 2 eetlepels olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige viscurry uit Sri Lanka

Pandanblad is niet noodzakelijk, maar geeft het wel een fijne geur en smaak.

INGREDIENTEN

4 stukken kabeljauwfilet a 75 gr, *zout en versgemalen zwarte peper, *1 volle el milde kerriepoeder, *1 ui, heel fijn gehakt, *1 teen knoflook, fijngehakt, *2 cm verse gemberwortel, fijngehakt, *1 kaneelstokje, gebroken, *3 pandanblaadjes (toko), *1 el citroensap, *200 ml kokosmelk (blik)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maleise Rijst (Nasi)

Dit Maleisische rijst gerecht is een heerlijk zachte compagnon bij uw Aziatische barbecue zoals gegrilde saté of geroosterde kip.

INGREDIENTEN

2 koppen Pandan Rijst;, Pandan blad (niet strikt nodig bij pandan rijst);, 4 tenen Knoflook;, 3 cm verse gember ( ongeveer 3 cm dik);, 2 eetlepels Roomboter;, 3 koppen Kippen Bouillon;, 3 stuks Sjalotten (niet te klein)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  •  
  •  20-30 min.

Gebakken Banaan & Gestoofde Banaan

GODOH & PISANG RAI recepten vanuit Bali

INGREDIENTEN

L kop rijstemeel, 2/3 kop water, 1/4 theelepel, zout, 8 kleine bakbananen, bakolie,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.

bandrek

INGREDIENTEN

Thee

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-06-2004
  •  
  •  

Jaja Batun .

Kleefrijstkoek in Palmsuikersaus.

INGREDIENTEN

L kop kleefrijstmeel, 1/2 kop tapiocameel, 3/4 kop water, 1/4 theelepel zout, Saus:, , 3 kopjes water, , l kop kokosmelk, , 1/3 kop palmsuikerstroop, , l pandanblad, , snufje zout.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Boeboer katjang hidjau

INGREDIENTEN

500 gr katjang hidjau, goela djawa, pandanblad of essence, 1 schijf djahe, 1 blik santen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Indonesisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Gefrituurde kip in bananeblad (warm)

INGREDIENTEN

1 eetlepel maizena, 2 1/2 eetlepel melk, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel lichte soyasaus, 1/2 eetlepel sesamolie, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngeknipt pandanblad, witte peper, 250 gr in blokjes van 2 1/2 cm gesneden kipfilet, 2 bananebladeren, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bubuh Injin

Pudding van zwarte rijst.

INGREDIENTEN

1 kop zwarte kleefrijst, 3/4 kop witte kleefrijst, , 2 pandanblaadjes ., 5 kop water, , 1/2 kop palmsuikerstroop, snufje zout, , l1/2 kop vers gemaakte dikke kokosmelk.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Indonesisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top