Portugal: Rijst met kip
* Arroz com frango *De Arabieren hebben de rijstteelt in Portugal geintroduceerd en nog steeds kun je groene rijstvelden tegenkomen in de lagunes langs de westkust. Rijst is een gezonde en lekkere aanvulling op vleesgerechten. De chorizo in dit gerecht zorgt voor wat extra smaak
Ingrediënten 4 recipe.people
1 gesnipperde grote ui, 4 el olijfolie, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 fijngehakte rode pepers (zonder zaadjes), 4 kipfilets (in reepjes gesneden), 350 g rijst, 6 dl kippenbouillon, 1 dl droge witte wijn, peper, zout, 225 g chorizo in dikke plakken, 100 g diepvriesdoperwten, 10 zwarte olijven in olie (zonder pit, in plakjes gesneden), 2 el fijngehakte peterselieBereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui. Voeg knoflook, peper, paprika en kip toe en bak alles 2-3 minuten op laag vuur.Voeg rijst, bouillon, wijn, peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en laat alles 12 minuten zachtjes koken.Roer de chorizo, de erwten, de olijven en de peterselie erdoor, dek de pan weer af en laat alles nog 6 minuten pruttelen tot het vocht geabsorbeerd en de rijst zacht is.Roer de rijst met behulp van een vork los en serveer het gerecht onmiddellijk.