Stoofschotel van Kalfslees
Lekkere Franse stoofschotel
Ingrediënten 4 personen
6oo gr. Kalfsvlees * 1 ui * 1 teentje knoflook * 250 gr. champignons * 3el olie * 1 1/2 dl witte wijn * 1tl tijm * 1 laurierblad * 1 boulliontablet * 1 bekertje creme fraiche (125ml) * 1el grog gehakte bladselderij * 1el kappertjes 1el maizena * peper en zoutVoorbereiding
Vlees in stukken snijden ui en knoflook klein gesneden champignons in grote stukken snijden
Bereidingswijze
Kalfsvlees rondom bruin bakken in de olie. Bak de ui en knoflook 2min mee, schenk de wijn en 1/4 heet water in de pan en breng het vocht aan de kook Voeg de tijm, laurierblad en het boulliontablet toe. Laat het vlees met de deksel op de pan 1 uur sudderen. Roer de champignons door de saus en laat het nog een een 1/2uur stoven. Doe dan de creme fraiche, selderij en de kappertjes door het gerecht. Roer de maizena met 3 etl water glad en bind hiermee het vocht. Breng op smaak met wat peper en zout.