Zigeuner gehaktballen in een heerlijke saus
Heerlijk gekruide gehaktballen in een lekkere saus van gegrilde paprika`s. Heelijk bij pasta of rijst.
Ingrediënten 4 personen
3 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, 600 gram (gemengd) gehakt, 1 ei, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels paneermeel, zout, peper, 1/2 theelepel cayennepeper of meer naar smaak, 2 eetlepels olie, 280 gram gegrilde paprika`s uit een pot , 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels witte wijnazijn, 200 ml runderfond (of runderbouillon eventueel van blokje), wat suiker, ,Bereidingswijze
Voor het gehakt:1 ui en 1 teentje knoflook pellen en snipperen. Bij gebruik van verse rozemarijn deze wassen, drogen en blaadjes fijn hakken.Gehakt vermengen met de uisnippers, knoflook, rozemarijn, ei, mosterd, paneermeel, cayennepeper en peper en zout (naar smaak).Van het gekruide gehakt 8 ballen vormen.Olie verhitten in de koekenpan en hierin de gehaktballen aan beide zijden plm. 3 minuten bakken. Gehaktballen uit de pan nemen en opzij zetten.Voor de saus:Restant uien en knoflook pellen en snipperen.Uitgelekte paprika`s in reepjes snijden. In overgebleven bakvet van de gehaktballen de uisnippers en knoflook glazig bakken. Paprikareepjes toevoegen en even meebakken.Tomatenpuree erbij en ook even meebakken. Azijn en runderfond/bouillon toevoegen. Alles goed door elkaar roeren. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en wat suiker naar smaak.Doe de gebraden gehaktballen nu in de saus en laat ze nog plm. 10 minuten garen.