Kip met broccoli en champignons
Snel roerbakgerecht
Ingrediënten 2 personen
2 kipfilets * zout en peper * 1 el fijngesneden gemberwortel * 2 teentjes knoflook * 1 tl sambal * 300 gram broccoli * 3 el ketjap manis * olie * 1 tl suiker * 2 tl maizena * half doosje champignons * 2 dl kippenbouillon * evt. allesbinderVoorbereiding
Marinade maken van 2 tl maizena, 1 el ketjap, 1 tl suiker en 1 el olie. Kip in stukjes snijden en minstens een half uur marineren.
Bereidingswijze
Kip in wat olie rondom bruin bakken. Gember, sambal en knoflook even meebakken. Broccoli toevoegen en even meebakken. Bouillon en rest ketjap erdoor roeren. Zachtjes laten stoven tot broccoli gaar is. Champignons in grove stukken snijden en als laatste eventjes meeverwarmen. Eventueel binden met allesbinder.