Pittige rundvleesschotel met rijst en spercibonen
443 kcal per persoon
Ingrediënten 4 personen
500 gram mager rundvleees in reepjes of blokjes, 4 eetlepels ketjap manis, 4 theel, sambal oelek, 1 theel. suiker, 125 gram prei in halve ringen dun gesneden, 1/2 winterwortel in dunne plakjes of reepjes gesneden, 2 lente-uitjes in ringen, 250 gram (pandan)rijst, 1 theel. olie, 400 gram verse spercibonen of 1 blik.Bereidingswijze
Meng de ketjap, sambal, suiker, peper en zout door elkaar en schep de reepjes of blokjes vlees erdoor. Even laten marineren (ong. 1/2 uur). Snijd intussen de prei en wortel en de de lente-uitjes in ringen. Kook intussen de spercibonen gaar of verwarm ze uit blik. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar en laat hem tot gebruik in een afgesloten pan stomen. Verhit de olie in een koekenpan of wok en roerbak de groenten 3 min. Voeg het vlees met marinade aan de groenten toe en bak dit op hoog vuur 3-5 minuten mee. Serveer de rijst met het vlees en spercibonen.