1. Home
  2. Recepten
  3. Paling

Paling recepten (1.028)

Alles wissen
Paling

Paling

Paling is een heerlijke vissoort die op allerlei manieren gegeten kan worden. Naast het bekende broodje paling en de gerookte paling zijn er nog heel veel andere mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een spaghettirecept met paling er doorheen of een frisse palingsalade met radijs en limoen. Deze combinaties zou je zelf misschien niet snel maken, maar de smaken gaan heerlijk samen en het is weer eens wat anders. Paling kan aan allerlei gerechten een heerlijke toevoeging zijn en het net die bijzondere twist geven. Kijk voor inspiratie hieronder bij de recepten en wie weet door welk gerecht jij straks paling doorheen hebt zitten!

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Luxe hapjes

Groot succes verzekerd! Twaalf verschillende soorten hapjes om in te bijten!

INGREDIENTEN

Hapje 1: meloen, ham Hapje 2: komkommer, creme fraiche of roomkaas, hardgekookte eieren in plakken, dungesneden gerookte zalm, olijven of kappertjes Hapje 3: komkommer, hardgekookte eieren in plakken, paling, dille, olijven Hapje 4: ronde toast, waterkers, dungesneden gerookte zalm Hapje 5: toast, klein blaadje sla, haring, kleine augurkjes Hapje 6: toast, klein blaadje sla, paling, olijf, dille Hapje 7: rond roggebrood, ei, ansjovis, kappertjes Hapje 8: rond roggebrood, osseworst of biefstukworst, olijf, ansjovis Hapje 9: rond roggebrood, tuinkers, peperkaas Hapje 10: hardgekookte eieren, citroenmayonaise, garnalen Hapje 11: kerstomaatjes, zout en peper, garnalen Hapje 12 blini's: courgette, zout en peper, gerookte zalm, waterkers, creme fraiche, kaviaar

Voorbereiding

Hapje 5: Leg een klein blaadje sla op een toastje, daarop een stukje haring, halveer een klein augurkje in de lengte en leg dat met de platte kant op de haring. Hapje 6: Leg een klein blaadje sla op een toastje, leg daarop een stukje paling, snij een olijf in drie plakjes en leg dat op de paling en daarop een fijn takje dille. Hapje 7: Leg op een rond sneetje roggebrood een plak ei, daarop een stukje ansjovis en wat kappertjes.

Bereidingswijze

Hapje 8: Leg op een rond sneetje roggebrood een (wat dikker gesneden) plak osseworst of biefstukworst, rol 1 olijf in een plakje ansjovisfilet, prik op een prikker door de worst en het roggebrood. Hapje 9: Leg op een rond sneetje roggebrood wat geplukte tuinkers en leg in het midden een stukje peperkaas. Hapje 10: Kook de eieren, snij ze doormidden en haal het eigeel eruit. Meng dat met citroen-mayonaise en garnalen en vul het ei hiermee. Snij een klein plakje van de onderkant, zodat het ei blijft staan. Hapje 11: Haal het kapje van de kerstomaatjes en hol ze uit. Bestooi ze van binnen met zout en peper en vul ze met garnalen. Hapje 12 blini's: Snij de courgette in plakken van 1/2 cm. Leg die naast elkaar in een droge hete koekenpan en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat ze afkoelen. Schep op elk plakje een lepel creme fraiche en strooi daar wat waterkersblaadjes over. Leg daar een plakje zalm op en bestrooi dit met wat peper. Leg op de zalm een lepeltje kaviaar.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Paling

INGREDIENTEN

1 kilo Paling-, 80 gram Boter-, 4 sneden Witbrood-, 2 Eidooiers-, 2,5 dl witte Wijn-, 1 Citroen-, 100 gram Zuring-, Dragon-, 100 gram Spinazie-, Peterselie-, Tijmpoeder-, Salie-, Laurierpoeder-, Zout & Peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paling

INGREDIENTEN

800 g paling in stukken van 4 cm, 1 grote ui, 1 rode paprika, 5 eetl olijfolie, ? blokje visbouillon of kippenbouillon, ? glas warm water, 4 eetl tomatenpuree, ? theel cayennepeper, ? theel paprikapoeder, zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paling

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940(Recept uit het Receptenboekje van zijn grootmoeder.)

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gerookte paling uit een glaasje

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Paling met Stroop

Paling op z'n Vlaams

INGREDIENTEN

Paling voor 4 personen, Boter, Stroop,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dronken paling

Gemaakt van IJsselmeerpaling, kan ook met rivierpaling of zeepaling.

INGREDIENTEN

1 kg paling2,5 dl bierboterzout en peper2,5 dl room

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

sudder paling

Zoals ik het maak.

INGREDIENTEN

1 tot 1,5 kilo paling of hoeveelheid naar keuze., Zout., Peper., Roomboter.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gebrusselde paling

Een recept van Urk. Brusselen betekent: smoren. Visserslui van de Zuidwal maakten een vers gevangen zootje paling op deze manier klaar. Er worden geen hoeveelheden aangegeven en evenmin bereidingstijden (as 't gaor is, dan is 't gaor).

INGREDIENTEN

Botter - boteraol - paling*zout en peper* niet te dunne paling nemen!

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cheli (paling)

INGREDIENTEN

1 paling van 1 kilo, 500 gr spinazie, olijfolie, paprika poeder, zout-peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijkheid Met Paling

INGREDIENTEN

Sjalot,gedroogde tomaten, kersttomaatjes,olijfolie,gerookte paling

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Nieuwste paling recepten

Gestoofde Paling

Gestoofde paling wordt gegeven bij aardappelen en sla, of met appelmoes.

INGREDIENTEN

Paling, zout, citroen, paneermeel, boter.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Taartje van paling

Een lekker en makkelijk te maken hollands voorgerecht.

INGREDIENTEN

300 g gerookte palingfilet, 1 sjalot, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche, 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden), 1 venkelknol, 1 dl olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 grote groene appels (Granny Smith), 2 eetlepels riet- of poedersuiker, 8 kleine basilicumblaadjes (of 4 topjes van verse basilicum), ijsklontjes,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Paling Met Zalmfilet

INGREDIENTEN

Zalmfilet, paling filet, sjalotjes, citroensap, olie, bieslook

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met paling

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Dronken paling.

Een grappig recept,niet van mezelf maar ik vond hem zo leuk dat ik hem hier neerzet.

INGREDIENTEN

1 kg paling - 0,25 L Rodenbachbier - 0,25 L room - boter - peper van de molen - zout

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dronken paling

INGREDIENTEN

500 gram paling * 0/25 L Rodenbachbier * 0/25 liter room * boter * peper van de molen * zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dronken paling

INGREDIENTEN

1 kg paling, 1/4 l Rodenbach, 1/4 l room, boter, peper, zout, , , U kunt zowel rivierpaling (de fijnste) als zeepaling gebruiken.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

aardappelsalade met paling

Aardappelen met paling

INGREDIENTEN

Krielaardappel 500, olijfolie 3 eetl, mierikswortel 1 afgestreken eetl., sprietjes bieslook, 0,5 bos peterselie, 150 gr gerookte paling

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gerookte paling

INGREDIENTEN

400 gram gerookte paling * peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde paling.

Een heerlijk gerecht voor de visliefhebber!

INGREDIENTEN

1 grote paling (1 kg ), 100 gr. gekookte rijst;, 45 gr. boter;, 1 ui;, peper;, tijm;, kervel;, 1 citroen;, peterselie.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krieltjessalade met paling

Mmmmm, paling!! Het is gezond en het past goed bij aardappel. Dus hier is een HEERLIJKE salade die goed bij dit weer past!

INGREDIENTEN

2 1/2 kilo krieltjes, in de schil gekookt-, 1 1/2 pakje gerookte paling-, 75 g tuinkers-, 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd-, 8 eetlepels olijfolie extra vergine-, 4 eetlepels rode wijnazijn-, 1 theelepel mayonaise-, 1 theelepel Groninger mosterd-, 2 eetlepels witte basterdsuiker-, zout-, zwarte peper,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Paling Met Waterkers

Een hartig borrelhapje

INGREDIENTEN

Langwerpige melbatoastjes, mierikswortelroomkaas, stukjes gerookte paling, toefjes waterkers

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Paling Gebakken.

INGREDIENTEN

0.7 kg dikke paling, 8 g zout, eiwit, paneermeel of bloem en paneermeel, 40 g boter, citroensap.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paling (Gestoofd)

INGREDIENTEN

750 g dunne paling; 8 g zout; 60 g boter; 2 dl water; citroensap; 12 g aardappelmeel; peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mierikswortelmousse met paling

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, sap van een halve citroen, 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur, 2-2? eetlepels geraspte mierikswortel (potje), 125 ml slagroom, zout, versgemalen zwarte peper, 1 kleine trostomaat, 150 g gerookte paling, 4 toefjes zeekraal of waterkers

  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Paling Bavarios

INGREDIENTEN

175 gram gerookte paling filet, 1 heel ei, 50 cc vis fond, 5 gram gelatine, 175 gram geslagen room, 50 gram gerookte paling in kleine blokjes, iets peper en zout,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde paling

INGREDIENTEN

1 kilo paling * 10 gram zout * peper * 1 ui * citroensap * 25 gram boter * peterselie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Teryaké van paling

Bijzonder lekkere amuse van paling op zijn Japanees

INGREDIENTEN

, 1/2 kg gestroopte paling, 1 citroen, , voor de marinade:, 2 el bruine suiker, 2 el worcestersaus, 2 el sojasaus,

  • Japans Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2018
  • Japans Amuse
  •  30-60 min.

Kervelsoep Met Paling

Lekker soepje met paling.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1,5 liter water, 300 gram kerverblad, 500 gram paling, room, citroensap, zout, nootmuskaat.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Duitse paling

INGREDIENTEN

800 gram paling in moten - 1 ui - 1/2 citroen - cayennepeper - 4 dl rijnwijn - 50 gram boter - zout, peper - 1 dl slagroom

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  •  
  •  20-30 min.

Teryaké van paling

Japanse gemarineerde palinghapjes, warm geserveerd is ongelooflijk lekker !  

INGREDIENTEN

1/2 kg gestroopte paling, 1 citroen, , voor de marinade:, , 2 el bruine suiker, 2 el worcestersaus, 2 el sojasaus, ,

  • Japans Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2018
  • Japans Amuse
  •  30-60 min.

Kervelsoep Met Paling

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1,5 liter water, 300 gram kervelblad, 500 gram paling, room, citroensap, zout, nootmuskaat.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kervelsoep Met Paling

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1,5 liter water, 300 gram kervelblad, 500 gram paling, room, citroensap, zout, nootmuskaat.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kervelsoep Met Paling.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter - 2 eetlepels bloem - 1 1/2 liter water - kervelblad (300 gram) - zout - 500 gram paling - room - citroensap - nootmuskaat.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gestoofde paling

Het is een heel puur en heel simpel, maar ooooontzettend lekker `thuisgerecht` (voor wie van paling houdt). De smaak wordt zeker mede bepaald door het soort paling, die van huis uit (nu nog steeds) rechtsstreeks van de visser komt. Heb daarin dus een verwende smaak, zal paling niet snel in een restaurarant eten. De visser heeft al bepaald welke paling geschikt is om te stoven (middelgroot).

INGREDIENTEN

- een pond paling (vers), - een citroen, - zout en peper, - boter, - klein scheutje water of witte wijn, - verse peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kervelsoep Met Paling

INGREDIENTEN

35 gram boter, 30 gram bloem, 1 liter water, 7 gram zout, 1-2 bosjes kervel, 250 gram paling, citroen, nootmuskaat.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Spinaziesoep Met Paling

INGREDIENTEN

1 liter krachtige bouillon, 3 ons bladspinazie, scheut room, klontje boter, 1 lepel bloem, 1 grote sjalot, 1 ons gerookte paling

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

paling salade

Lekker luxe

INGREDIENTEN

300gr paling file,1 appel,1 rode ui,1 klein bekertje zure room,1el geraspte mierikswortel,1el citoensap,1 zak veldsla,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gekookte Paling

INGREDIENTEN

100 gr. gerookte paling, 2 uien, 1 prei, 1 L. visbouillon, 25 gr. boter, 20 cl. room, peper en zout.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kervelsoep met paling

Kervel paling soep zacht en romig van smaak

INGREDIENTEN

11/2 liter water, 2 eetlepels boter, 2 eetl bloem, 500 gram paling, room, citroensap, kervelblad 300gr, nootmuskaat, peper en zout.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Paling

Paling

Paling is een heerlijke vissoort die op allerlei manieren gegeten kan worden. Naast het bekende broodje paling en de gerookte paling zijn er nog heel veel andere mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een spaghettirecept met paling er doorheen of een frisse palingsalade met radijs en limoen. Deze combinaties zou je zelf misschien niet snel maken, maar de smaken gaan heerlijk samen en het is weer eens wat anders. Paling kan aan allerlei gerechten een heerlijke toevoeging zijn en het net die bijzondere twist geven. Kijk voor inspiratie hieronder bij de recepten en wie weet door welk gerecht jij straks paling doorheen hebt zitten!

Nieuwste paling recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top