Paling
1 kilo Paling- 80 gram Boter- 4 sneden Witbrood- 2 Eidooiers- 2,5 dl witte Wijn- 1 Citroen- 100 gram Zuring- Dragon- 100 gram Spinazie- Peterselie- Tijmpoeder- Salie- Laurierpoeder- Zout & Peper
Was en hak wat peterselie, dragon en salie fijn. Was de zuring en de spinazie en hak ze grof. Maak de palingen schoon en snij ze in moten van 7 cm.
Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de paling. Zet het vuur klein en voeg zuring en spinazie toe. Laat deze zachtjes smelten tot puree, voeg dan de wijn toe, tijm, laurier, gehakte peterselie, dragon en salie. Breng op smaak met peper en zout en laat het 15 minuten smoren. Snij de sneetjes witbrood doormidden en bruineer ze in boter bruin. Houd ze warm. Klop de dooiers los met het sap van de citroen een beetje van de warme saus en voeg dit mengsel dan bij de rest van de saus die nu niet meer mag koken.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-12-1999Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Paling
800 g paling in stukken van 4 cm, 1 grote ui, 1 rode paprika, 5 eetl olijfolie, ? blokje visbouillon of kippenbouillon, ? glas warm water, 4 eetl tomatenpuree, ? theel cayennepeper, ? theel paprikapoeder, zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Paling
Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940(Recept uit het Receptenboekje van zijn grootmoeder.)
Zie bereidingswijze
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-10-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Gerookte paling uit een glaasje
Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!
1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-04-2011Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Paling met Stroop
Paling op z'n Vlaams
Paling voor 4 personen, Boter, Stroop,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-09-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Dronken paling
Gemaakt van IJsselmeerpaling, kan ook met rivierpaling of zeepaling.
1 kg paling2,5 dl bierboterzout en peper2,5 dl room
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
sudder paling
Zoals ik het maak.
1 tot 1,5 kilo paling of hoeveelheid naar keuze., Zout., Peper., Roomboter.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-04-2001Nederlands60-120 min.
Gebrusselde paling
Een recept van Urk. Brusselen betekent: smoren. Visserslui van de Zuidwal maakten een vers gevangen zootje paling op deze manier klaar. Er worden geen hoeveelheden aangegeven en evenmin bereidingstijden (as 't gaor is, dan is 't gaor).
Botter - boteraol - paling*zout en peper* niet te dunne paling nemen!
- Regionaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-2001Regionaal Hoofdgerecht60-120 min.
Cheli (paling)
1 paling van 1 kilo, 500 gr spinazie, olijfolie, paprika poeder, zout-peper
- Grieks Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-08-2002Grieks Hoofdgerecht0-10 min.
Heerlijkheid Met Paling
Sjalot,gedroogde tomaten, kersttomaatjes,olijfolie,gerookte paling
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-2001Belgisch0-10 min.
Gestoofde Paling
Gestoofde paling wordt gegeven bij aardappelen en sla, of met appelmoes.
Paling, zout, citroen, paneermeel, boter.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2001Nederlands0-10 min.
Taartje van paling
Een lekker en makkelijk te maken hollands voorgerecht.
300 g gerookte palingfilet, 1 sjalot, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche, 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden), 1 venkelknol, 1 dl olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 grote groene appels (Granny Smith), 2 eetlepels riet- of poedersuiker, 8 kleine basilicumblaadjes (of 4 topjes van verse basilicum), ijsklontjes,
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-11-2006Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Paling Met Zalmfilet
Zalmfilet, paling filet, sjalotjes, citroensap, olie, bieslook
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-05-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Amuse met paling
Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen
, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,
- Wereld Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-04-2014Wereld Amuse30-60 min.
Dronken paling.
Een grappig recept,niet van mezelf maar ik vond hem zo leuk dat ik hem hier neerzet.
1 kg paling - 0,25 L Rodenbachbier - 0,25 L room - boter - peper van de molen - zout
- Duits Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2002Duits Hoofdgerecht20-30 min.
Dronken paling
500 gram paling * 0/25 L Rodenbachbier * 0/25 liter room * boter * peper van de molen * zout.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Dronken paling
1 kg paling, 1/4 l Rodenbach, 1/4 l room, boter, peper, zout, , , U kunt zowel rivierpaling (de fijnste) als zeepaling gebruiken.
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-03-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
aardappelsalade met paling
Aardappelen met paling
Krielaardappel 500, olijfolie 3 eetl, mierikswortel 1 afgestreken eetl., sprietjes bieslook, 0,5 bos peterselie, 150 gr gerookte paling
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2014Nederlands20-30 min.
Gerookte paling
400 gram gerookte paling * peterselie.
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-04-2005Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Gevulde paling.
Een heerlijk gerecht voor de visliefhebber!
1 grote paling (1 kg ), 100 gr. gekookte rijst;, 45 gr. boter;, 1 ui;, peper;, tijm;, kervel;, 1 citroen;, peterselie.
- Duits Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2000Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Krieltjessalade met paling
Mmmmm, paling!! Het is gezond en het past goed bij aardappel. Dus hier is een HEERLIJKE salade die goed bij dit weer past!
2 1/2 kilo krieltjes, in de schil gekookt-, 1 1/2 pakje gerookte paling-, 75 g tuinkers-, 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd-, 8 eetlepels olijfolie extra vergine-, 4 eetlepels rode wijnazijn-, 1 theelepel mayonaise-, 1 theelepel Groninger mosterd-, 2 eetlepels witte basterdsuiker-, zout-, zwarte peper,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-06-2006Nederlands60-120 min.
Paling Met Waterkers
Een hartig borrelhapje
Langwerpige melbatoastjes, mierikswortelroomkaas, stukjes gerookte paling, toefjes waterkers
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2000Belgisch0-10 min.
Paling Gebakken.
0.7 kg dikke paling, 8 g zout, eiwit, paneermeel of bloem en paneermeel, 40 g boter, citroensap.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Paling (Gestoofd)
750 g dunne paling; 8 g zout; 60 g boter; 2 dl water; citroensap; 12 g aardappelmeel; peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Mierikswortelmousse met paling
2 blaadjes witte gelatine, sap van een halve citroen, 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur, 2-2? eetlepels geraspte mierikswortel (potje), 125 ml slagroom, zout, versgemalen zwarte peper, 1 kleine trostomaat, 150 g gerookte paling, 4 toefjes zeekraal of waterkers
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2005Nederlands Voorgerecht60-120 min.
Paling Bavarios
175 gram gerookte paling filet, 1 heel ei, 50 cc vis fond, 5 gram gelatine, 175 gram geslagen room, 50 gram gerookte paling in kleine blokjes, iets peper en zout,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2008Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Gestoofde paling
1 kilo paling * 10 gram zout * peper * 1 ui * citroensap * 25 gram boter * peterselie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Teryaké van paling
Bijzonder lekkere amuse van paling op zijn Japanees
, 1/2 kg gestroopte paling, 1 citroen, , voor de marinade:, 2 el bruine suiker, 2 el worcestersaus, 2 el sojasaus,
- Japans Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-2018Japans Amuse30-60 min.
Kervelsoep Met Paling
Lekker soepje met paling.
2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1,5 liter water, 300 gram kerverblad, 500 gram paling, room, citroensap, zout, nootmuskaat.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-1999Nederlands30-60 min.
Duitse paling
800 gram paling in moten - 1 ui - 1/2 citroen - cayennepeper - 4 dl rijnwijn - 50 gram boter - zout, peper - 1 dl slagroom
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-200320-30 min.
Teryaké van paling
Japanse gemarineerde palinghapjes, warm geserveerd is ongelooflijk lekker !
1/2 kg gestroopte paling, 1 citroen, , voor de marinade:, , 2 el bruine suiker, 2 el worcestersaus, 2 el sojasaus, ,
- Japans Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2018Japans Amuse30-60 min.
Kervelsoep Met Paling
2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1,5 liter water, 300 gram kervelblad, 500 gram paling, room, citroensap, zout, nootmuskaat.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2000Nederlands30-60 min.
Kervelsoep Met Paling
2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1,5 liter water, 300 gram kervelblad, 500 gram paling, room, citroensap, zout, nootmuskaat.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2000Nederlands20-30 min.
Kervelsoep Met Paling.
2 eetlepels boter - 2 eetlepels bloem - 1 1/2 liter water - kervelblad (300 gram) - zout - 500 gram paling - room - citroensap - nootmuskaat.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-2000Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Gestoofde paling
Het is een heel puur en heel simpel, maar ooooontzettend lekker `thuisgerecht` (voor wie van paling houdt). De smaak wordt zeker mede bepaald door het soort paling, die van huis uit (nu nog steeds) rechtsstreeks van de visser komt. Heb daarin dus een verwende smaak, zal paling niet snel in een restaurarant eten. De visser heeft al bepaald welke paling geschikt is om te stoven (middelgroot).
- een pond paling (vers), - een citroen, - zout en peper, - boter, - klein scheutje water of witte wijn, - verse peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2008Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kervelsoep Met Paling
35 gram boter, 30 gram bloem, 1 liter water, 7 gram zout, 1-2 bosjes kervel, 250 gram paling, citroen, nootmuskaat.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2001Nederlands30-60 min.
Spinaziesoep Met Paling
1 liter krachtige bouillon, 3 ons bladspinazie, scheut room, klontje boter, 1 lepel bloem, 1 grote sjalot, 1 ons gerookte paling
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-10-1999Nederlands0-10 min.
paling salade
Lekker luxe
300gr paling file,1 appel,1 rode ui,1 klein bekertje zure room,1el geraspte mierikswortel,1el citoensap,1 zak veldsla,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-11-2006Voorgerecht0-10 min.
Gekookte Paling
100 gr. gerookte paling, 2 uien, 1 prei, 1 L. visbouillon, 25 gr. boter, 20 cl. room, peper en zout.
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-200320-30 min.
- Eigen recept
Kervelsoep met paling
Kervel paling soep zacht en romig van smaak
11/2 liter water, 2 eetlepels boter, 2 eetl bloem, 500 gram paling, room, citroensap, kervelblad 300gr, nootmuskaat, peper en zout.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-2011Nederlands20-30 min.
Pastasalade met paling
100 gram gerookte paling, 100 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle), 3 tomaten, 2-3 bosuitjes, 100 gram honing-mosterddressing, 100 gramgemengde jonge bladsla, zout en versgemalen peper,
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-2013Europees20-30 min.
-
Paling
van tomdehaas189 , 1 recepten, 0 volgers
-
vis is lekker
van vis_is_lekker , 537 recepten, 0 volgers
-
zoetwatervis
van orphan , 8 recepten, 0 volgers
-
viswinkel
van viswinkel , 15 recepten, 0 volgers