1. Home
  2. Recepten
  3. Paleo

Paleo recepten (45)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kofta à la Paleo

Kofta is een Grieks gerecht. Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking. In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam. En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken.

INGREDIENTEN

* 1 kilo rundergehakt * 2 eetlepels amandelmeel * 2 Eieren * 1 Ui * 2 teentjes knoflook * 2 theelepels komijnpoeder (djinten ) * 2 theelepels laurierpoeder * 2 theelepels oregano * 2 theelepels tijm * snufje chilipoeder * peper en zout * kokosolie * 1 rode en 1 gele paprika * 1 courgette * zakje roerbakgroenten of eigen mix * 2 blikjes tomatenblokjes 400 gram Kruiden voor de saus: * 4 teentjes knoflook * 3 theelepels komijnpoeder (djinten) * 3 theelepels laurierpoeder * 2 theelepels kaneel * 4 theelepels oregano * 4 theelepels tijm * peper en zout * 1 theelepel Chilipoeder * 4 theelepels honing

Bereidingswijze

Gehakt balletjes draaien met de kruiden die aangegeven staan en 2 tenen knoflook, peper en zout, amandelmeel en eieren. Ter grote van een pingpongbal. De groenten snijden, ui, courgette en paprika mag beetje grof. Kokosolie verhitten en hierin de balletjes even aanbraden voor ca. 5 minuten. Ze hoeven niet gaar ze worden vanzelf gaar in de saus. Haal ze eruit als ze beetje aan gebruind zijn. In dezelfde olie fruit je de ui courgette paprika en knoflook als dit wat aan gekleurd is het zakje wok groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en de rest van de kruiden en de honing en laat de saus nog 20 minuten sudderen. Je proeft tussendoor voor de smaak wat meer zout of kruiden voor de liefhebbers (Ik vond het perfect zo ) voeg de gehaktballetjes laatste 15 minuten toe.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paleo - Bananenbrood

Dit is een recept van een Amerikaanse site vandaan. Maten zijn dan ook de Amerikaanse maten.

INGREDIENTEN

3 cups Amandelmeel, 2 theelepels Baking Soda, 1/2 theelepel Zeezout, 1/4 cup Kokosolie (gesmolten) (kan vervangen worden door roomboter), 1/4 cup Chiazaadjes (kan vervangen worden door 2 à 3 eieren), 3/4 cup Water, 2 rijpe Bananen (geprakt), 1 theelepel Vanille extract, 1 theelepel Kaneel, 1/4 cup Honing

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2013
  •  
  •  60-120 min.

Foeyonghai (Paleo)

Een heerlijk recept,en zeker de moeite waard als je je bezig houd met Paleo. Kreeg dit recept toegestuurd  en wil Marleen Florissen hiervoor hartelijk  bedanken ook dat ik toestemming kreeg om het hier te plaatsen. Het is Gezond lekker en zeer zeker de moeite waard om het te proberen kreeg hier thuis hele enthousiaste reacties en daarom wilde ik het met jullie delen.

INGREDIENTEN

* 1 grote bloemkool voor de bloemkoolrijst, , Voor de omeletten, * 8 eieren, * Scheut kokosmelk, * Klein uitje, * 1 teentje geperste knoflook, Eventueel peper en beetje Keltische zeezout., , Groentemix, 250 gram champignons, 1 grote prei, 2 rode paprika's, 1 ui, wortel, (groentes na eigen keuze is mogelijk, wees creatief, bamboescheuten enz), 500 gram Kipfilet in blokjes, , Saus, 400 ml niet al te sterke bouillon 1 bouillonblok kip, 6 grote tomaten, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels kokosbloesemsuiker (eventueel palmsuiker) (hou je van zoeter dan kun je er zelf meer bijvoegen,dit op je gevoel en smaak doen of verse ananas stukjes er aan het einde toevoegen heb dit zelf niet gedaan omdat er bij me in het gezin personen zijn die niet zo van warm fruit houden., 2 theelepels Djahé, 2 eetlepels arrowroot poeder (gemengd met een beetje water om klontjes te voorkomenis een plantaardig bindmiddel)

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paleo Pecannotenkoek

De paleo versie van een Pecan Pie naar een idee van Els Zoutendyk.

INGREDIENTEN

50 gr. kokosbloesemsuiker, 50 gr. appelstroop, 120 gr. amandelmeel, 150 gr. boekweitmeel, 5 gr. arrowroot, 130 gr. roomboter of kokosvet, 10 gr. chiazaad geweekt in 90 gr. water

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Paleo Wintersoep

Koud ,winter, schaatsen en erwtensoep Erwtensoep is geen paleo want peulvruchten zijn geen paleo. Kan wel zonder spliterwten!! hihih dus ben gaan proberen Ben al enige tijd bezig met Paleo, Sommige ingredienten  zijn te vervangen andere niet. Ik probeer recepten te zoeken en kwam zo deze tegen vond ik de moeite waard ook omdat we  heel erg van de smaak van erwtensoep houden. Mijn mannen hadden niet eens in de gaten  dat het geen erwtensoep was. Ik zeg geslaagd !!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor flinke pan:, , * 500 gram varkensvlees (op bot) naar keuze en een mergpijpje, * Bakje spekreepjes, * 1 knolselderij, liefst met blad er aan, dat kun je opsnijden, * 3 winterwortels, * 5 preien met veel groen, * 1 ui, * 2 flinke bosjes selderij (hopelijk zit er wat aan de knol) want dát zorgt voor de extra groene kleur., , Zeezout en Peper, Laurierblad, Jeneverbes, Arrowroot.(plantaardig bindmiddel), Rookworst, zo puur mogelijk., Katenspek

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Paleo - Bloemkoolrijst

Ter vervanging van rijst.

INGREDIENTEN

Rauwe bloemkoolroosjes, 1 ui, Roomboter

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oercrackers (paleo)

AL een hele  poos leef ik 80/20  op de Paleowijze Waarom ? vragen ze me vaak. Zakjes en pakjes zijn al bijna niet meer te vinden hier in huis en  ingredienten probeer ik  vaak te vervangen voor produkten die beter voor me zijn ook vanwege mijn darmen  en opgeblazen gevoel  en pijn in buik. Dit gaat nu  echt super. Deze ontbijtcrackers eet ik inmiddels niet alleen als ontbijt maar ook bij een  soepje of als tussendoor.

INGREDIENTEN

* 50 gram Amandelmeel, * 60 gram sesamzaad, * 50 gram pompoenpitten, * 30 gram zonnebloempitten, * 1 eetlepel gesmolten kokosolie, * 2 eieren, * 1 theelepel Keltisch zeezout, * peper vers gemalen, * kruiden naar smaak dit kan zijn Italiaanse kruiden of Provencaalse, of kerrie net wat je lekker vind

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2017
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Granola (paleo)

Een heerlijke gezonde granola, passend in een koolhydraatvrij dieet.  

INGREDIENTEN

100 gram hazelnoten, 200 gram amandelen, cashewnoten en pecannoten(naar eigen smaak), 75 gram pompoenpitten, 75 gram zonnebloempitten, 50 gram pijnboompitten, 3 el lijnzaad, 1 el kokosolie, 3 el honing, gemalen kokos (naar eigen smaak)

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Halloween spinnen (en 100% Paleo!)

Het is bijna Halloween. In Amerika is Halloween een groot feest waar bijna iedereen op de een of andere manier aan mee doet. Hier in Nederland is het sinds de laatste jaren ook een beetje in opkomst. Ik vind het erg leuk, overal zie ik pompoenen, soms kinderen die verkleed over straat gaan, maar ook veel speciale Halloween hapjes, dranken en andere lekkere dingen. Maar de meeste Halloween snacks zijn niet zo gezond, dus heb ik mijn eigen variant bedacht. Zo kan ik toch een graantje meepikken van Halloween.. O nee, graan is niet 'paleo'. Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel! Eet smakelijk en veel plezier met Halloween. Meer recepten bekijken? Kijk op www.paleo-lifestyle.nl

INGREDIENTEN

3 eieren, 1 eetlepel paleo mayonaise, 1 theelepel mosterd, mespuntje fijn zeezout, peper naar smaak, 5 zwarte olijven

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Ovenschotel Kip (Paleo)

Heerlijke kleurige ovenschotel

INGREDIENTEN

300 gram biologische kip, 2 zoete aardappels, Halve rode paprika, Halve groene paprika, champignons, Halve courgette, Verse rozemarijn en tijm, Knoflook, Optioneel: kaneel, Olijfolie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Huzarensalade (en 100% Paleo)

Misschien heeft de huzarensalade inmiddels een wat ouderwets en suffig imago gekregen. En ik kan mij er wat bij voorstellen. Van de huzarenslaatjes in plastic bakjes met onherkenbare ingrediënten die ik in de supermarkt zie liggen word ik ook niet echt vrolijk.. Eigenlijk is het zonde, want een zelfgemaakte huzarensalade van verse ingrediënten is echt heel erg lekker. Ik hoop dat jij deze huzarensalade eens een kans gaat geven bij de lunch, als voorafje of gewoon bij de borrel op een stukje komkommer.

INGREDIENTEN

300 gram filet van kippendijen, 500 gram knolselderij, 3 eieren, 2 sjalotten, 1/2 witte ui, 150 gram zure augurken, 15 gram peterselie, 6 eetlepels paleo mayonaise, 1 eetlepel fijne mosterd, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel fijn zeezout, vers gemalen zwarte of seizoenspeper naar smaak

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2016
  • Europees
  •  10-20 min.
Nieuwste paleo recepten
  • Eigen recept

Kip Curry (Paleo)

Heb dit recept al eens vaker gemaakt  voor mijn gezin maar dan met andere ingredienten , ben nu paar maanden bezig met het eten op de Paleo wijze. Niet het opgeblazen gevoel meer en mijn darmen  zijn veel rustiger geworden.Het bijkomend voordeel dat ik al heel wat kilootjes kwijt ben en toch dagelijks heerlijk eten op tafel zet.

INGREDIENTEN

* 1 kilo kipfilet, * 2 rode uien, * spier prei, * 5 tenen knoflook, * bakje champignons, * 1 rode peper, * stukje gember 3 cm, * blikje kokosmelk of pakje, * 2 eetlepel Masala (Surinaamse kerrie ), * 1 stengel Sereh (Citroengras), * 1 Kippen bouillon tablet (of potje kippen bouillon Struik), * Bosui, * Peterselie, * Kokosvet, * Peper en Zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kabeljauw met Rozemarijn en Ansjovis (Paleo)

Sinds kort aan het zoeken naar lekkere Paleo recepten . Kwam deze tegen en vandaag gemaakt . Smaakvol, Licht en kleurrijk zo zeiden ze hier aan tafel . Lekker voor een avondje sporten of omdat je de paleo wijze volgt. Wij vonden het HEERLIJK ! Je kan ook ander witvis  gebruiken voor dit recept .

INGREDIENTEN

* 2 teentjes knoflook (geperst), * 2 takjes rozemarijn, * 1/2 potje kappertjes uitgelekt en afgespoeld, * 1 theelepel citroenrasp, * 3 eetl olijfolie (extra vierge), * 4 moten kabeljauw, * 1 citroen (plakjes), * 4-6 ansjovisfilet, Keltisch zeezout en vers gemalen peper naar smaak,

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2015
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatische gehaktballetjes (paleo)

Paleo

INGREDIENTEN

8 middelgrote verse shiitake paddestoelen, gehakt, 1 middelgrote sjalot, fijngehakt, cup fijngesneden zoete aardappel, 2 eetlepels gehakte koriander, 900 gramgehakt, 1 eetlepel Paleo-vriendelijke vissaus, 2 eetlepels tomatenpuree, Kosher zout, Vers gemalen zwarte peper, 2 eetlepels kokosolie

  •  
  •  
  • Geplaatst op13-02-2014
  •  
  •  

Paleo koolhydraatarme courgettispaghetti Bolognese

Geen pasta maar spaghetti van  courgette, verrassend lekker! 

INGREDIENTEN

2 courgettes, 100g spekblokjes, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn gesneden, 400g rundergehakt, 250 ml gezeefde tomaten, 140g tomatenpuree, 4 el verse oregano, peper naar smaak, 1 el (cocos)olie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2016
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke Paleo mosterdkip

Ik zocht een paleo recept, en heb deze gevonden. Simpel, snel en erg lekker!

INGREDIENTEN

2 Kipfilet, 1 Prei, 3 tl Mosterd, 2 Knoflook teentjes, 50ml Kokosmelk, 2 tl Rozemarijn

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paleo Preiprol (smaakt als Snert)

Snert maar zonder koolhydraten en zonder e-nummers.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 8 personen, , 3 liter water, 1 kg prei, 300 gr bleekselderij, wat krulselderij, voor 5 liter biologische bouillion blokjes/poeder, speklappen, hamlappen, rookworsten

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasta Puttanesca (en 100% Paleo)

Pasta puttanesca is een echte Italiaanse klassieker. Ik ben gek op Italiaans eten. Ik denk dat het mijn meest favoriete keuken is. Ik ben heel vaak in Italië geweest en schaam mij dan ook dat ik je moet vertellen dat ik slechts een paar woorden Italiaans spreek. Pasta puttanesca klinkt mooi, maar dat vind ik al snel met Italiaanse woorden. Echt sjiek is Pasta puttanesca niet want letterlijk vertaald is het gewoon hoerenpasta. Maar dat mag de pret niet drukken, want dit gerecht smaakt heerlijk en het staat snel op tafel. Iedere streek heeft zijn eigen variant die net iets anders is. Ik vind de variant die ik hieronder voor je heb uitgeschreven het allerlekkerste. Uiteraard gebruik ik geen spaghetti maar haal ik een courgette door de spiraalsnijder.

INGREDIENTEN

2 grote rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 blikje ansjovis op olijfolie, 150 ml gezeefde tomatenpuree uit pak, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel fijn zeezout, 1 blikje tonijn op water, 2 eetlepels kappertjes, 16 tot 18 zwarte olijven (zonder pit), 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 2 kleine courgettes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paleo choco- muntijs

Meukvrij ijs heerlijk, ik ben gek op de combi munt en chocolade nu dus in gezonde vorm.

INGREDIENTEN

, 1 banaan, 1 rijpe avocado, 30 ml kokosmelk, 3 eetlepels cacao nibs, handje muntblaadjes, ,

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2014
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

90% Paleo Moussaka met Zoete Aardappel en Mozzarella

Ik heb dit 90% paleo Moussaka recept gebasseerd op verschillende Moussaka varianten die ik al kende en een aantal ingredienten vervangen (zoete aardappel, (buffel-) mozzarella/ geitenkaas, (geiten/ soya/ amandel/ kokos-) room, kaneel, courgette e.d.) om het Paleo vriendelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 Courgette, 1 Grote rode ui, gesnipperd, 500 g gehakt (het lekkerst met HOH), 500 g zoete aardappelen;, 400ml Gezeefde tomaten (passata), 5 tenen knoflook;, 1 el olijfolie (om in te bakken), 1 el.citroensap, zeezout, peper, Kaneel (veel) naar smaak, 1 thl Nootmuskaat (gemalen), 1 thl komijnzaad (gemalen), 1 1/2 tl Provençaalse kruiden;, 1 1/2 dl (geiten/ amandel of kokos-) room, 250 g (buffel-) mozzarella of geitenkaas, 1 groot ei

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2015
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Indiase curry met ei (en 100% Paleo)

Gelukkig nieuwjaar!! Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Als één van je goede voornemens gezonder eten en leven is, dan zit je hier goed. En niet alleen nu maar het hele jaar door. Om het nieuwe jaar gezond te beginnen krijg je van mij een heerlijk kruidig en gezond recept. En het is ook nog eens lekker snel klaar. Maak er een mooi jaar van!

INGREDIENTEN

Voor de kruidenpasta:, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 25 gram verse gember (schillen is niet nodig, wassen wel), 1 eetlepel korianderpoeder, 1 theelepel venkelzaadpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, ½ theelepel fenegriekpoeder, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel kaneel, 1 theelepel fijn zeezout, , Overige ingrediënten:, 6 eieren, 300 gram prei, 2 grote tomaten, 1 rode paprika, ½ eetlepel kokosolie, 150 ml kokosmelk

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Paleo - Gewokte garnalen met zoet-zure kerriesaus

Dit is een lekker fris en kruidig gerecht met garnalen, Chinese kool, kastanjechampignons, rode ui en een heerlijke fris zoet-zure kerriesaus. Krijg je al trek?  Je hoeft je roerbaksaus niet uit een potje te halen. Met een paar simpele ingrediënten maak je zelf je eigen gezonde roerbakschotel. Rijst of noodles zijn niet nodig, want door de flinke portie groente vult het gerecht voldoende. Ik heb een portie extra gemaakt en heb zo nog wat over voor de lunch morgen of overmorgen. Kijk ook op www.paleo-lifestyle.nl

INGREDIENTEN

Voor de saus:, ½ appel (gebruik een iets zoetere appel zoals de Pink Lady), 1 citroen, 20 gram verse gember, 2 tenen knoflook, 1 gedroogde vijg, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel fijn zeezout, Overige ingrediënten, 1 rode ui, 200 gram champignons, 500 gram Chinese kool, 1 eetlepel kokosolie, 300 gram grote wokgarnalen (gepeld)

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jamaicaanse balletjes met mangomayonaise (en 100% Paleo)

Jamaicaans is niet echt een heel bekende keuken. Ik ben op het idee voor dit recept gekomen toen ik in Londen was in de herfst van 2015. In Camden Town is een permanente markt die Camden Market heet. Wat een geweldige markt is dit! De leuke kleine winkeltjes en kraampjes verkopen van alles! Denk aan souvenirs, kleding, sieraden, tassen, woonaccessoires, antiek, hoeden en eigenlijk te veel om op te noemen. Maar behalve dat zijn kleine eettentjes oververtegenwoordigd! Ik heb nog nooit zoveel soorten keukens bij elkaar gezien; Thais, Mexicaans, Afrikaans, Italiaans, Chinees, Indiaas, Japans, Spaans, Arabisch, Surinaams, Braziliaans  en ga zo maar door. Je weet van gekkigheid niet waar je wilt eten omdat je alles wilt proeven. Omdat ik mijn lunch toch zo veel mogelijk volgens de Paleo-Lifestyle wilde eten heb ik gekozen voor Jamaicaans. Ik kocht een schotel met Jamaicaans gekruid kippenvlees met mangomayonaise, een koekje van zoete aardappel, sla en gebakken bakbanaan. Het was een heerlijke maaltijd!

INGREDIENTEN

800 gram kippendijenfilet, (dit is malser vlees dan gewone filets), 2 eieren, 2 sjalotten, 4 tenen knoflook, 1 eetlepel limoensap, een stukje verse gember (ongeveer 8 gram), 1,5 theelepel fijn zeezout, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel tijm (poeder), ½ theelepel chilipoeder, ½ theelepel piment, ½ theelepel nootmuskaat, Voor de mangomayonaise, 100 gram mango, 150 gram paleo mayonaise

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Plakkerige Kippendijen uit de slowcooker (Paleo)

Sinds kort ben ik een trotste bezitster van een Crockpot of slowcooker. Dit gerecht heb ik hierin klaargemaakt echt een groot succes! Het kan ook in een Tajine zie foto van mijn kookvriend Ger1958 of zoals ik al eerder geprobeerd heb in de Romertopf.Natuurlijk kan het ook in een pan met een goed sluitende deksel je voegt namelijk niet veel vocht toe en door het condens wat er in de pan ontstaat gaart het vlees en krijg je een saus.

INGREDIENTEN

* Kippendijen - 1 kg, *Tapioca meel 2 eetlepels (bloem), *Zwarte peper - 1/2 theelepel, *Kokosolie - 2 eetlepels (archideolie), *Cashewnoten - 100 gram, *Lente-uitjes, *Witte sesamzaadjes - 2 eetlepels, Voor de saus:, *Knoflook - 3 teentjes geperst, *Tomatenpuree groot blikje, *Kokosbloesemsuiker - 1 eetlepel (bruine suiker), *Verse gember - 1 cm, geschild en geraspt (1 theelepel Djahe), *Sesamolie - 1 eetlepel, *Rijstazijn - 2 eetlepels (appelazijn), * Coconut aminos - 3 eetlepels verkrijgbaar PuurMieke internet (thaise vissaus), *Chilivlokken - snufje, *Keltisch zeezout - 1/2 theelepel

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

100% Paleo: Mexicaanse kip uit de slowcooker

De slowcooker is één van mijn favoriete keukenapparaten. Een slowcooker is een elektrische sudderpan. Mijn moeder maakte vroeger altijd draadjesvlees van runderlapjes. Die liet ze urenlang op een heel laag vuur zachtjes garen tot het vlees letterlijk in draadjes uit elkaar viel. Ik kan mij de geur nog herinneren als ik thuis kwam uit school.Maar dat is lang geleden en als je veel werkt heb je geen tijd om een dag lang bij een pan in de buurt te blijven die op het gasfornuis staat. Dan biedt de slowcooker uitkomst. Je vult de pan van de cooker met alle ingrediënten, voegt een klein beetje water toe en zet hem aan. De smaken van het gerecht worden intens, het kippenvlees valt letterlijk van de botjes af en wordt buitengewoon mals. En als bonus houdt je een heerlijke bouillon over (even zeven en in de koelkast bewaren totdat je soep gaat maken).Als je geen slowcooker hebt kan je dit gerecht ook in de oven maken, maar dan wordt het lang niet zo lekker. Doe in dat geval alle ingrediënten in een ovenschaal, dek deze af met aluminiumfolie en zet hem een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.Bij deze kip heb ik bloemkoolrijst gegeten, maar je kan er alle soorten groenten bij serveren die je maar lekker vindt.

INGREDIENTEN

8 kipdrumsticks, 1 kop gezeefde tomatenpuree uit pak (250 ml), 1 kop water (250 ml), 3 tenen knoflook, 2 rode uien, 1 rode paprika, 1 rode peper, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 theelepels komijn, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel fijn zeezout

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gezonde kerstboompjes (en 100% Paleo): fijne feestdagen!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe! Wendy.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 10 cherrytomaatjes, 1 dikke winterwortel, 20 cocktailprikkers, stervormig stekertje

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Paleo braadworst stew in de slowcooker

Een complete maaltijd uit de Slowcooker.

INGREDIENTEN

3 paprika's, 4 stengels bleekselderij, 2 à 3 uien, 1 à 2 courgettes, 1 kg braadworsten., , De "saus" maak ik met, 250ml kokosmelk, 3 eetlepels kerrie, 1 eetlepel garam marsala. 6u op low.

  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

85% Paleo, Chili con carne wraps met sla, knoflooksaus (zonder bonen)

Zonder mais, tortilla ( in plaats daarvan ijbergsla blad of zelfgebakken spinazie/ eierpannenkoek) en knoflooksaus is dit een paleo gerecht, maar aangezien ik zelf volgens de 80/ 20 paleo regel eet, eet ik het gewoon met Tortilla wrap, mais en knoflooksaus

INGREDIENTEN

500 g gehakt (rund), 2 grote uien gesnipperd, 2 paprikas in blokjes, Halve bol knoflook (6 teentjes), 150 g soepgroenten, 1 eetl. (kokos) olie, 1 + 1 eetl. komijnzaadpoeder, 1 eetl paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper naar smaak, zout en peper, 750 ml Passata (gezeefde tomaten), evt. potje zoete mais, 1 eetl. oregano, ijsbergsla krop, 2 tomaten, 1/4 komkommer, evt. pak tortillawraps, evt. geraspte kaas (voor op de wrap), knoflooksaus, evt. tortillachips

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

93% Paleo pasta of Lasagne Bolognese al forno (uit de oven)

Ik heb de basis van dit recept van een italiaanse kapper geleerd toen ik 12 jaar was en ik heb het in de loop der jaren naar mijn eigen smaak aangepast en in 2015 geoptimaliseerd voor Paleo.

INGREDIENTEN

1/4 Courgette in kleine blokjes, 2 paprikas in kleine blokjes, 150gr soepgroenten, 1 Grote (rode) ui, gesnipperd, 500 g Rundergehakt ( HOH of lams kan ook), 400ml Gezeefde tomaten (passata), 1 hele voet (hele bol) knoflook;, 1 el olijfolie of kokosvet, zeezout, peper, Paprikapoeder, 1/4 thl Nootmuskaat (gemalen), 1/2 thl komijnzaad (gemalen), 1 1/2 thl Oregano (of meer naar smaak), 1 1/2 thl Basilicum (of meer naar smaak), 1 1/2 dl (geiten of kokos-) room, Rundvlees Bouillon blokje of zeezout, 250 g (buffel-) mozzarella of geitenkaas, 1 ei, 6 halve paprikas (om te vullen, dus zaadjes verwijderen)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gyros (zelf gekruid)

Gevonden in de tijd dat ik mij verdiepte in Paleo en gezonder eten. Ik koop nu nooit meer kant en klare gyros, de smaak is zo veel lekkerder! 

INGREDIENTEN

Voor het marineren van het vlees:, , 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels oregano, 2 theelepels uienpoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijn (gemalen€€), 1 heelepel tijm (gemalen), 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepel fijn zeezout, vers gemalen zwarte peper naar smaak, 6 eetlepels olijfolie, pond kipfilet, pitabroodjes

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Paleoproof: Kipstoofpotje met zoete aardappel

Het paleo dieet is koolhydraatvrij, geen verzadigd vet en suiker en zout toegevoegd. Ik zit nog in de experimenteer fase. Maar dit gerecht heb ik gisteren gemaakt en het is echt heel lekker. Daarom wil ik dit graag met jullie delen.

INGREDIENTEN

, 20 ml olijfolie, 400 gram kipfilet, 4 gram verse rozemarijn (1 gram gedroogd), 35 ml honing, 1 teentje knoflook, 750 gram zoete aardappel, 1 citroen, Peper uit de molen, ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Minestronesoep zonder pasta

Minestrone soep kan je maken met allerlei restjes groente en dit geeft dus iedere keer een andere soep! Deze keer heb ik het met Italiaanse roerbakgroente gemaakt, maar je kan ook een lente minestrone maken met lentegroenten. Varieer naar keuze! Deze minestrone soep is ook nog een Paleo proef!

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gehakt, 2 stengels bleekselderij, in plakjes, Halve zak Italiaanse roerbakgroente, ongeveer 250 gram, Blik van 400 gram tomatenblokjes, 200 ml Runderfond (het merk Fundo is Paleo proef), 400 ml Water, Olijfolie of kokosolie, Zout en peper, 1 tl Gedroogde oregano, 1 tl Paprikapoeder

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Banana blueberry muffin

Gezonde muffins, helemaal paleo proof, dus je hoeft je niet al te schuldig te voelen. Makkelijker dan dit kan haast niet, het kost meer tijd om de muffins af te laten koelen zodat je ze kunt eten, dan het duurt om ze te maken.

INGREDIENTEN

1 banaan, 1 ei, een theelepel goede honing (zonder toegevoegde suikers), 70 gram amandelmeel, een theelepeltje bakpoeder, een handje amandelen (ongeveer 20 gram), een handje blauwe bessen, 4 amandelen om te garneren

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2016
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Low Carb Thaise Kip, Paksoi, Noten & Fruit

Verrassend gerecht met een combinatie van kip, traditionele Aziatische groenten en fruit. Past in een Low Carb of Paleo dieet.

INGREDIENTEN

- 300 gram kip in kleine blokjes, - halve paksoi in kleine stukken, - shitake champignons of oesterzwammen, bakje, in kleine reepjes, - half doosje tauge, - 1 spaanse peper, in kleine stukken, - 3 tenen knoflook, fijngehakt, - 1 stukje verse gember, fijngehakt, - sap van 2 limoenen, - wokolie, - hand zoutvrije cashewnoten, - 250 gram verse (!) mango, - half bakje verse (!) frambozen, - verse koriander, fijngehakt, - Thaise vissaus, eetlepel, - gembersiroop, halve eetlepel

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Plakkerige kip uit de slowcooker

Dit is een Paleo recept. Ik heb enkele ingredienten veranderd, kortweg omdat ik niet aan een Paleo dieet doe en omdat ik ze niet in huis had. Hier de versie zoals ik het exact gemaakt heb.

INGREDIENTEN

** 1 kilo kipdijfilet(in blokjes), ** 30 gram bloem (dit dus i.p.v. tapioca wat in het originele recept staat), ** 2 eetlepels kokosolie, ** 100 gram cashewnoten, ** 2 bos uitjes (in ringen gesneden), ** 2 eetlepels witte sesamzaadjes, , ** Voor de saus:, , ** 3 teentjes knoflook ( geplet en klein gehakt), ** 2 eetlepels tomatenpuree, ** 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, ** stukje verse gember (klein gesneden), ** 1 eetlepel sesamolie, ** 2 eetlepel rijstazijn, ** 3 eetlepels Thaise vissaus (dit dus i.p.v de coconut aminos die in het originele recept staan), ** 1 theelepel chilivlokken, ** 1 theelepel Keltisch zeezout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aziatische bloemkool gebakken rijst

Paleo

INGREDIENTEN

1 kleine kop van bloemkool, gescheiden in roosjes, 3 plakjes van niet uitgeharde spek, snijd ze in kleine blokjes, 2 grote eieren, 2,5 cm gember, geraspt met een microplane, 1 kleine ui, fijngehakt, 113 gramin plakjes gesneden champignons, 2 lente-uitjes, in dunne plakjes, 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, 2 eetlepels gehakte basilicum, 1 eetlepel gehakte munt, 1-2 eetlepels kokos aminos, Kosher zout, Vers gemalen zwarte peper, Scheutje van de kokosnoot azijn (optioneel), Scheutje van Red Boat Fish Sauce (niet optioneel)

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Bijgerecht
  •  

Paprikasoep, crockpot, slowcooker.

Dit was direct een toppertje! Manlief wilde het de volgende week weer eten. Past binnen het Paleo dieet.

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie;, 1 grote ui, gesnipperd;, 3 tenen knoflook, fijn geneden;, pond kalfsstoofvlees, in niet al te grote stukjes;, 1 pak gezeefde tomaten;, 150 ml. rode wijn;, 7,5 dl. warme rundvleesbouillon;, 1 rode en 1 gele paprika, 1/2 tl. gedroogde tijm;, 1/2 tl. gedroogde oregano;, 2 rode pepers, zonder zaadjes, fijn gehakt.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zeewiersalade met Sashimi

Daniel Green verteld in 'Het Paleo Kookboek' het volgende: 'Ik heb mijn eerste sashimisalade ongeveer 10 jaar geleden geget en toenik bij Tokyo Joe's in Hong Kong was. Ik was meteen een fan.De salade staat tegenwoordig bij veel restaurants op het menu.Deze versie is lekker en eenvoudig zelf te maken.'

INGREDIENTEN

Voor de salade, 150 g gemengde saladeblaadjes (waaronder rucola), 1 avocado, in plakken, 4 velletjes zeewier (nori), in stukjes gescheurd, 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 el olijfolie, 3 el sesamzaad, 300 g tonijnsteak (sashimi-kwaliteit, vraag aan de visboer), 300 g zalmfilet zonder huid, , voor de dressing, 4 el sesamolie, sap van 1 citroen, 1 tl wasabi, 2 el olijfolie

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Japans
  •  20-30 min.

Sesambiefstuk op broccolipuree

Daniel Green verteld in zijn boek 'Het Paleo Kookboek' het volgende: 'Het sesamzaad en de sesamolie ge ven dit recept een oosters tintje,maar de pijnboompitten en basilicum zijn meer Italiaans.Het is een heerlijke combinatie €" probeer maar!'

INGREDIENTEN

4 el sesamzaad, 4 lendebiefstukken van 300 g elk, vet afgesneden, 800 g broccoliroosjes, 4 el fijngesneden knoflook, 2 el geroosterde pijnboompitten, plus extra als garnering, 6-8 blaadjes verse basilicum, gescheurd, plus extra als garnering, 6 el olijfolie, plus extra om in te bakken versgemalen zwarte peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste paleo recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top