Yam Kalampi - Salade van paksoi
Deze paksoi-salade (met knoflookdressing) kan ook heel goed gemaakt worden met mini-paksoikooltjes de zgn. Shanghai paksoi.
Ingrediënten 4 recipe.people
, 1 struik paksoi, in stukken van 2 x5 cm, 3 eetlepels vissaus, 5 lente-uitjes, in schuine stukken, 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 eetlepel zonnebloemolie, 6 teentjes knoflook, in reepjes, , voor de dressing:, , 3 sjalotjes, fijngesneden, , 2 eetlepels limoensap, , 2 eetlepels gembersiroop, , 2 eetlepels vissaus, , 1 groene chilipeper, in dunne reepjes,Voorbereiding
Paksoi 2 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar koken, laten uitlekken. Kool in schaal mengen met vissaus, lente-uitjes en tomaat.
Bereidingswijze
In wok olie verhitten, knoflook hierin in 1 minuut lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Voor dressing sjalot mengen met limoensap, gembersiroop, vissaus en reepjes peper. Dressing door paksoi-salade scheppen, knoflook erover strooien.