1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paksoi

Paksoi recepten (1.586)

Alles wissen
Paksoi

Paksoi

Paksoi is een Aziatische groente. Het is een langwerpige kool met groene bladeren en witte bladstelen. De groente wordt geproduceerd in Aziatische landen. Paksoi is ook oorspronkelijk afkomstig uit China. Sinds een aantal jaren produceert Nederland de groente ook in kassen. Paksoi lijkt op Chinese kool. De groenten worden dan ook vaak met elkaar verward, omdat ze allebei geen specifieke koolsmaak hebben. De groenten zijn echter niet identiek. Paksoi bevat meer vitamine C. De groente kan gebruikt worden om te roerbakken, maar kan ook toegevoegd worden aan een frisse salade. Paksoi smaakt redelijk pittig. Om deze reden is het de ideale groente om te eten. Je hoeft er nauwelijks peper of zout aan toe te voegen. Paksoi kan ook gekookt of gestoomd worden, maar als de groente te lang in de pan blijft liggen gaat de smaak en de knapperige structuur al snel verloren.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie 1 rode peper, in ringetjes 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes 1 rode paprika, in reepjes 1/2 komkommer, in stukjes 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes 125 g bamboescheuten(blikje) 125 g taugé (met kokend water over gieten!) 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin 2 el oestersaus of vissaus 3-4 dl kippenbouillon 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel) voor de liefhebber; rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

Bereidingswijze

Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie. Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie. Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten. Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen. Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht. Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover. Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

paksoi

Roergebakken paksoi

INGREDIENTEN

2 struiken paksoi, 1 eetlepel donkere sojasaus (ketjap manis), 3 eetlepels fijngehakte lente-uien, 3 teentjes knoflook, olie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Paksoi

INGREDIENTEN

1 krop paksoi, 2 eetl. olie, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 eetl. boter, 1/2 theel.zout, 1 kopje kokosmelk

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Paksoi

Mild groentebijgerecht

INGREDIENTEN

1 rode paprika1 stronk paksoi2 eetlepels olie100 gram taugesojasaus

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

paksoi

Vegetarisch gerecht (pikant)

INGREDIENTEN

1 struik paksoi, 1 blok tahoe, champignons (bakje), tauge, cashewnoten, rijst, sambal, citroensap, ketjap, zout, peper, cajunkruiden, knoflookpoeder/of verse knoflook persen, paprikapoeder, olie

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paksoi

LEKKER BIJ RIJST, MAAR OOK GEWOON BIJ HOLLANDSE KOST

INGREDIENTEN

PAKSOI - UIEN - PEPER - ZOUT - TABASCO - GEMBERSIROOP - OLIJFOLIE

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Populaire groente recepten

Paksoi

Paksoi in oestersaus

INGREDIENTEN

1 paksoi, oestersaus, 1 kopje water, 5 spice chinese kruiden,knoflook, olie, peper, ketjap kan zoute of zoete zijn.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paksoi

Met ham en dressing

INGREDIENTEN

1kilo paksoi, 75 gr.ham voor de dressing:peper, 125gr.magere kwark, 2 eetl.mayonaise, 1theel.mosterd zout,citroensap en fijngehakte peterselie.

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Chinees
  •  0-10 min.

Paksoi

Met Chinese bieslook en varkensvlees

INGREDIENTEN

1 kg paksoi, 400 gr. varkenslappen, 1 dl plantaardige olie, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 2 stengels Chinese bieslook, 2 tl suiker, zout en peper, 2 tl aardappelmeel, 3 el Chinese ketjap(sioe) of zoute ketjap, evt. 1 el Chinese vissaus, 0.25 l water voor de aardappelmeel

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse kip met paksoi

Dit is een gerecht dat ik op het internet zag aangeboden door de firma Faja Lobi. Het recept heb ik aangepast (op moment van koken had ik die producten niet in huis en ? na overleg met een Surinaamse huisvriend ? die mij enkele tips gaf, heb ik het als onder beschreven klaargemaakt. Of het origineel Surinaams is, weet ik niet. Het smaakte in ieder geval overheerlijk en daar gaat het om!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in grove stukken gesneden, 1 a 2 teentjes knoflook, geperst, 1 ui, grof gesneden, 1 Madam Jeannette peper of rode peper, van zaden ontdaan, 1 eetlepels tomatenpuree, 1 bos paksoi, 1 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 tl 5-kruidenpoeder, 1 tl vers geraspte gemberwortel, 1 tl zwarte peper, zout, 2 eetlepels olie om te bakken,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stamppot paksoi met satéballetjes

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (kruimig), 1 schaal tartaar (350 g), 4 eetlepels pindakaas (25% minder vet, pot a 350 g), 1 ei, 4 eetlepels vloeibare margarine, 3 eetlepels ketjap, 2 struiken paksoi, 100 ml melk (mager)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste paksoi recepten

Biefstuk met paksoi

360 kcal pp

INGREDIENTEN

Benodigdheden per persoon, , 100 gram biefstuk., 1 kopje rijst., 200 gram paksoy., 1 teentje knoflook., 2 sjalotten, Oestersaus / sojasaus (zoute ketjap) / peper / azijn / olijfolie / bloem

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel Paksoi En Champignons

Eenvoudige, maar smaakvolle ovenschotel

INGREDIENTEN

400 g. aardappelen, boter om in te bakken, 1 teen knoflook (geperst), 1 ui (gesneden), 100 g. (kastanje)champignons, 1 paksoi, 2 eieren, 2 theelepels kerrie, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Noodlesoep met gemarineerde kip & paksoi

Een verrassend lekkere japanse maaltijdsoep

INGREDIENTEN

350 g kipfilet; 1,5 l water; 3 kippenbouillontabletten; 1/2 komkommer; paksoi; 250 g udon (japanse mie) of anders eiermie; 1 dl teriyakimarinade; 150 g tauge; 1 tl sesamolie; 2 dunne preien; 1 rood pepertje of tl sambal; 1 teentje knoflook

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Japans
  •  30-60 min.

Gebakken Paksoi

Paksoi met gembersiroop

INGREDIENTEN

1 struik paksoi, zonnebloemolie, gembersiroop

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Paksoi met rijst

Rijstgerecht met paksoi, gezond goedkoop en lekker

INGREDIENTEN

2x paksoi, (thaise) rijst (100 Gr p.p), kerriepeoder, 2x uitje, groentebouillon (10 ml)ogde) peterselie (na eigeninzicht), 350 Gr gehakt*, (salade zie ook servertips), , (* je kan de gehakt ook vervangen door bijv:tofu, cashewnoten, tahu)

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

kipreepjes met paksoi

Een gezond gerecht, en redelijk slank

INGREDIENTEN

500 gr. paksoi (grof gesneden), 5 bosuitjes (in ringetjes), 500 gr. kipfilet (in reepjes), 200 ml kippenbouillon en 300 gr. zilvervliesrijst, Ook nodig: 1 eetlepel kerriepoeder, 2 eetl. (oosterse) roerbakolie, zout en peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paksoi groente

Lekker en snel

INGREDIENTEN

500 gram paksoi-2 uien-2 el olijfolie-10gram boter-2 teentjes knoflook-zout en peper.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

paksoi tandoori

Vegetarisch groente gerecht

INGREDIENTEN

- 1 struik paksoi, - 3 teentjes knoflook, - 1 bosje lente uitjes, - 4 gedroogde tomaatjes, - olie om in te bakken, - eetlepel tandoori pasta (potje Patak), - snufje koriander, snufje cardamonpoeder.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

roergebakken paksoi

INGREDIENTEN

Olie met indische kruiden knoflook een uitje en 2 stronken paksoi

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

paksoi met walnoten

Niet mokken lekker wokken

INGREDIENTEN

1 struik paksoi, 1 vleestomaat, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, 6 walnoten, bouillonblokje, snufje djintan, snufje ketoembar, theelepel sesamzaad

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rosbief Met Paksoi

Rosbief met paksoi een hoofdgerecht

INGREDIENTEN

50 gram pijnboompitten, 1 paksoi, 2 eetlepels zonnebloemolie, zout,peper, 2 eetlepels sojasaus, 300 gram rosbief vleeswaren

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paksoi Met Shoarmavlees

Roerbakgerecht

INGREDIENTEN

1 paksoi, 250 gr shoarmavlees, 1 paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kapucijnerschotel met paksoi

Een wintergerecht met een Oosters tintjte,

INGREDIENTEN

400 gram magere speklapjes *, versgemalen peper *, zout *, 1 theelepel chilipoeder *, 1 teentje knoflook *, 2 uien *, 400 gram verse kapucijners *, 1 struik paksoi *, 2 eetlepels olijfolie *, 2 eetlepels ketjap manis *, Enkele druppel tabasco.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

chinese kip met paksoi

Heerlijke gemarineerde kip, geroerbakt met paksoi en tauge

INGREDIENTEN

Marinade kip:, 4 ons kipfilet, 3 eetl. oestersaus, 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. sesamolie, 1 teentje knoflook, 2 eetl maizena, , Roerbakken, 1 stronk paksoi, 1 ons tauge, 2 eetl thaise vissaus, twee gesneden bosuitjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paksoi, roerbakken

Compleet hoofdgerecht voor 1 persoon.

INGREDIENTEN

750 g paksoi, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 2 theelepels suiker, zout,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

PAKSOI MET HAM

Door mij zuster bedacht en

INGREDIENTEN

1 Paksoi,100 Gram ham, 25 Gram margarine., En Aardappel puree kant-en-klare of zelf gemaakt.,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2020
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geroerbakte Paksoi

Heerlijke groente.

INGREDIENTEN

2 struiken paksoi, 1,5 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel donkere sojasaus, 3 eetlepels fijngehakte lente-uien, 3 teentjes gehakte knoflook,

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken paksoi.

Weer een snel en lekker recept voor de student on a budget.

INGREDIENTEN

Paksoi. (1 of 2 bosjes, zelf zou ik gaan voor 2), 1 Rode paprika, Maggi naar smaak., 2 uien.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rosbief Met Paksoi

Een gerecht wat zeker een aanbeveling verdiend, heerlijk met mihoen of rijst.

INGREDIENTEN

- 50 gr. pijnboompitten, - 1 paksoi, - 2 eetlepels zonnebloemolie, - zout, - peper, - 2 eetlepels sojasaus, - 300 gr. rosbief(vleeswaren)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalkoenreepjes met paksoi

Heerlijk receptje

INGREDIENTEN

300 gr. langkorrelige rijst250 gr. kalkoenfilets in kleine reepjes gesneden3 eetl. olie1 gesnipperde ui2 teentjes gesnipperde knoflook2 eetl. nasikruiden1/2 rode paprika in stukjes2 kleine struikjes paksoi100 gr. tauge2 eetl. sojasaus

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2006
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stampot Paksoi

INGREDIENTEN

1.2 kg aardappelen, 1 eetl. sesamzaad, 4 eetl. zonnebloemolie, 300 g kipfilet, in reepjes, 4 el ketjap manis, 1 rode peper, in ringetjes, 1 struik paksoi, in reepjes, 1 pakje kokosmelk (200ml)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paksoi Stamppotje

Een zomers, iets pittig maar toch frisse stamppot

INGREDIENTEN

Paksoi, spekjes, aardappelpuree, 2 eieren, versgemalen zwarte peper, wat zout, thijm of oregano

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paksoi met Curryketchup

INGREDIENTEN

1 struik Paksoi, 1 el olie, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 el water, 4 el curryketchup, 100 gram hamblokjes.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

paksoi met kruidenkaas

Heel basic, supersimpel, snel en lekker

INGREDIENTEN

1 struik paksoi, scheutje melk, 75 gr. kruidenkaas (Boursin o.i.d.), groentensauspoeder met tuinkruiden, zout, peper

  • Biologisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Paksoi met shoarma

Lekker anders stampotje

INGREDIENTEN

Aardappels,melk, ui, knoflook, shormavlees, peper,zout, paksoi

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paksoi met Gember

P.P.80 kcal/6gE/3gV/9gKh.

INGREDIENTEN

375 g paksoi , stukje ui , 1 bolletje gember , 1 plakje bacon , kwart tl gemberpoeder

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rendang-woknoedels met paksoi

INGREDIENTEN

1 struik paksoi (400 g), gesneden; 200 g runderreepjes; 1/2 bakje boemboe rendang vlees; 200 g (wok)noedels; 150 g champignons, in plakjes; ketjap of sojasaus; olie; 100 ml water

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

ketoprak van paksoi

Eenvoudig bijgerecht voor indische rijsttafel

INGREDIENTEN

1 struik paksoi*1 kleine prei*1 ui*1 teen knoflook*? gele paprika* 3 eetl. olie*zout 1-2 theel.sambal oelek*3 eetl.seroendeng

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

kipfilet met paksoi

Heerlijke magere maaltijd

INGREDIENTEN

300 gram paksoi in reepjes (of chinese kool), 1/2 rode paprika in reepjes, klein uitje gesneden, 125 gram kipfilet in reepjes, 1 el. olie, 1 el. (chinese) sojasaus

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Paksoi

Paksoi

Paksoi is een Aziatische groente. Het is een langwerpige kool met groene bladeren en witte bladstelen. De groente wordt geproduceerd in Aziatische landen. Paksoi is ook oorspronkelijk afkomstig uit China. Sinds een aantal jaren produceert Nederland de groente ook in kassen. Paksoi lijkt op Chinese kool. De groenten worden dan ook vaak met elkaar verward, omdat ze allebei geen specifieke koolsmaak hebben. De groenten zijn echter niet identiek. Paksoi bevat meer vitamine C. De groente kan gebruikt worden om te roerbakken, maar kan ook toegevoegd worden aan een frisse salade. Paksoi smaakt redelijk pittig. Om deze reden is het de ideale groente om te eten. Je hoeft er nauwelijks peper of zout aan toe te voegen. Paksoi kan ook gekookt of gestoomd worden, maar als de groente te lang in de pan blijft liggen gaat de smaak en de knapperige structuur al snel verloren.

Nieuwste paksoi recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top