- Eigen recept
Paella Pollo de Don Leon
Tradionele paella maar met kip voor Hollanders
Pak risotto rijst (of de echte Bomba paella rijst 1 rode paprika Mespunt saffraan en/of ½ tl koenir (koenjit) 1 grote ui 2 à 3 tenen knoflook 500 gr kipfilet, 8-10 drumsticks 1 kopje diepvrieserwten 1 liter kippebouillon (van een tablet maar liever echte) 1 spaanse peper 2 tomaten Peterselie 1 citroen
Drumsticks knapperig bakken in oven met wat peper, zout en paprikapoeder
Doe de saffraan, koenir en kleine blokjes tomaat in de bouillon, wegzetten.. Snij kipfilet in blokjes, haal ze door wat bloem en peper en zout en bak ze in een koekepan bruin en bijna gaar. Wegzetten… Bak gesnipperde ui en knoflook in een brede platte koekepan in olijfolie aan Voeg de rijst toe en bak hem glazig Voeg paprika, spaanse peper en diepvrieserwten toe Gooi een flinke scheut bouillon toe Blijf bouillon bijschenken zodat het mengsel nat blijft en het vocht door de rijst wordt opgenomen Kip toevoegen Als de rijst bijna gaar is, mengsel niet meer mengen, drumsticks draperen in een leuk patroon Bestrooien met peterselie en citroenpartjes op de rand leggen De Spanjaarden zelf willen graag dat de onderkant een klein beetje aanbrandt en knapperig wordt (Scorrata)
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2010Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella con Pollo y Caracolles
Paella met Kip en Slakken
*1 kip van ca.1 kg;*1/2 kg risottorijst;*100 gr sperciebonen;*200 gr erwten(diepvries);, ontvelde,ontpitte kleingesneden (vlees)tomaat, ;*12 slakken;*2 tenen knoflook;*theelepel zoet paprikapoeder;*ca 1 dl olijfolie;*ca.1 1/2 ltr kippenbouillon(3x zoveel als rijst);, *zout en peper;*2 citroenen.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-08-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
paella de pescado y pollo
500 gram heilbotfilet, 100 gram noorse garnalen, 8 grote steurgarnalen, 4 scampi,s, 200 gram gekookte mosselen, 2 vleestomaten, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 40 gram ontpitte zwarte olijven, 40 gram ontpitte groene olijven, 7 draadjes saffraan, 1 ui, 1 citroen, 300 gram kipfilet, 1 dl spaanse witte wijn, 50 gram erwten, , peper en zout,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella met Konijn, Sausijsjes en Tuinbonen
In de week na kerst wilde ik wat met de restjes konijn maken en zocht een recept voor Valenciaanse paella. Het recept is wat aangepast omdat het konijn al bereid was. Naast de restjes konijn, kwam ook de, van de zelfgemaakte kippenragout overgebleven, bouillon goed van pas, omdat ik glutenvrij wilde koken en bouillon van een blokje dan geen optie is.
1 ltr (als je glutenvrij wilt koken, zelf getrokken) caldo pollo (bouillon van kip), 20 gr Paellakruiden, Rasp van 1 sinasappel, 320 g Paella rijst (80 gr. p.p), 150 ml sofrito, zelfgemaakt of van Grand d'Italia (ook glutenvrij), Restjes konijn, 4 stuks sausijsjes In grove stukken gesneden, 1 stuks Grote ui snipperen, 2 tenen Knoflook fijn snipperen, 200 g Tuinbonen (vers), 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt, 2 stuks Citroen In partjes snijden, 10 draadjes Saffraan, 2 blaadjes Laurierblad, 1 stuk Gedroogd spaans pepertje verpulveren tussen de vingers, 0.5 theelepel Paprika poeder, 0.5 theelepel Gedroogd spaans pepertje, 0.5 theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken), 0.5 theelepel Gedroogde Oregano Of verse Oregano (1 stronkje fijn hakken), scheut Olijfolie naar wens, Peper naar wens, Zout naar wens
- Spaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op31-12-2017Spaans Hoofdgerecht> 120 min.
Arroz con pollo
Dit is een veel voorkomend gerecht in Latijns America, elke land, streek heeft zo zijn variaties. Dit is dus slechts een van de vele mogelijke varianten. Ik maak het vrij vaak, zo doordeweeks, maar ook voor bezoek, altijd een hit en gemakkelijk voor een groot gezelschap te bereiden.
2 kippenpoten of 4 drumsticks, 3-4 sausijzen, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 paprika`s, 400 g blik tomatenblokjes, 1/2 glas droge witte wijn of bier, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel paprika, 1 theelepel kurkuma, 1 laurierblad, 2 teentjes knoflook, chilipeper naar wens, zout en peper, 300 g rijst
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-2012Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.