1. Home
  2. Recepten
  3. Paella Mixta

Paella mixta recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Paella mixta (met groenten, vlees en vis)

Nog even het gevoel van de zomer vasthouden. Gewoon gemaakt zonder rare dingen met de ingrediënten die ik lekker vind. Ik kwam tot de ontdekking dat ik dit recept, dat ik meestal gewoon uit de losse pols maak, nog nooit  had opgeschreven. Bij deze dus meteen maar gedaan

INGREDIENTEN

- 500 gram paella rijst (Arroz) risottorijst kan eventueel ook - 10 kippendrumsticks - 200 gram gepelde scampi's - 250 gram inktvis in ringen - 250 gram kabeljauw (of andere stevige witvis) - 2 tomaten (ontveld en in blokjes gesneden) - 1 rode en 1 groene paprika (in reepjes) - 200 gram doperwten (diepvries) - 1 liter visbouillon (kippenbouillon kan eventueel ook) - mespunt saffraan - 2 tenen knoflook - peper en zout - olijfolie

Bereidingswijze

- Verhit olie in een pan en braad hierin de drumsticks ongeveer 20 minuten. - Verhit in een andere pan olie en bak hierin de in blokjes gesneden kabeljauw, inktvisringen en de scampi's ongeveer 10 minuutjes. - Haal de kip uit de pan en leg dit zolang apart, bak in het braadvet de tomatenblokjes en de paprikareepjes en schep het goed om. - Voeg het paprikapoeder en de rijst toe en schep alles goed doorelkaar. Voeg de helft van de bouillon toe en schep het weer goed doorelkaar en laat dit ongeveer 10 minuutjes goed pruttelen. - Voeg saffraan, peper, zout en gehakte knoflook toe en doe de kippendrumsticks er weer bij. Voeg de overgebleven bouillon in gedeeltes toe. Laat de rijst op deze manier garen, af en toe gewoon even proeven. Een beetje -al dente- mag. - Voeg als de rijst bijna goed is de erwten en de gebakken kabeljauw, inktvis en scampi's toe (je kunt het best de drumsticks er even uitscheppen zodat je alles goed om kunt scheppen en dan weer terug doen)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Paella mixta met Arborio rijst, chorizo en saffraan

Een aantal maanden terug heb ik voor mijn ouders een paella mixta (mixta wil zeggen dat vlees/kip produkten en vis/schaaldieren worden gecombineerd) klaar gemaakt. De aanleiding was eigenlijk dat ik in een opwelling een paella pan had gekocht. Een recept had ik nog niet, maar door het een aantal nederlandstalige en engelstalige recepten door te lezen heb ik mij eigen versie gemaakt. Ik heb er goed verkrijgbare ingredienten, o.a. diepvriesgarnalen en chorizo van de supermarkt in verwerkt. Het was heel lekker. Gister heb ik samen met een vriendin nog een keer paella gemaakt. Voor haar was het de eerste keer. Deze keer met verse vis- en schaaldieren. Chorizoworst heb ik bij de slager gekocht.

INGREDIENTEN

250 gr. chorizoworst, in stukjes, 500 gr. ontbeende kippendijen, in niet te kleine stukken, 250 gr. witvisfilet (bv. kabeljauw), in niet te kleine stukken, 150 gr. gekookte mosselen (visboer), 150 gr. gepelde roze garnalen of 12 gamba's (visboer), 1 grote ui, in stukjes, 3 tenen knoflook, gesnipperd, 3 rode zoete puntpaprika's, 1 blik (Italiaanse/Spaanse) tomaatblokjes, 2 verpakkingen saffraan, voorgewerkt in een beetje heet water, 250 gr. kleine diepvries doperwten, 500 gr. Arborio rijst of andere rondkorrelige rijst (wordt ook gebruikt in risotto), 1 1/2 ltr. kippenbouillon (gebruik niet meer dan 2 blokjes, want in de chorizo zit ook al zout)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella

Paella marinera (mixta) catalaans

INGREDIENTEN

Vis:, :500 gram inktvis (ringen), :500 gram mosselen, :12 grote gambas, :6 langoustine, :500 gram zeebaars, vlees:, :250 gram mager spek, :250 gram frikando, :250 gram runderworstjes, :1 kip (in stukken), :1 konijn (tam in stukken), groente:, :ui 500 gram, :tomaten 1 kg, :4 tenen knoflook Vers, torros brandy (10), 600 gram rijst, , , , , ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Authentieke, originele paella valenciana

Het recept van de echte originele paella valenciana! En helaas moet ik je teleurstellen, de originele valenciaanse variant is geen mix van vis en vlees, maar alleen groenten, kip, konijn en eventueel varkensribbetjes en slakken. Er zijn meerdere varianten (paella mixta, paella de marisco, etc etc), maar dit is mijn redding voor kleine en grote gelegenheden, want hij is echt altijd ongelooflijk lekker!

INGREDIENTEN

480 gr rijst, er zijn seciale paellavarianten, maar bij gebrek hieraan een mooie canaroli met een kooktijd van ong. 16-18 min doet t prima, 1kg kip, t liefst een halve, (met bot), in grove porties gehakt, of alleen de dijen/poten, 600 gr konijn, ook deze het liefst een halve of alleen de dijen, 3 a 400 gr varkensribben, dit is optioneel, ik doe ze er wel bij, ze geven een vollere smaaak, 200 gr grote witte spaanse bonen, voorgekookt, 450 gr sijbonen, 7-8 el geraspte tomaat, 1 grote rode paprika, 450 mg zafferano, 2 klein sjalotjes, olio extravergine di oliva, 1,8 liter bouillon of water, 1,5-2 tl paprikapoeder (pikant of niet, wat je smaak is), Eventueel een blikje (voor)gekookte slakken

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste paella mixta recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top