- Eigen recept
Arroz a la Marinera (soort paella)
250 g tarbot 250 g makreel 250 g inktvis 1 laurierblad gedroogde tijm zout 4 lepels olijfolie 1 gesnipperd ui 2 theelepels scherp paprikapoeder 400 g droogkokende rijst 2 tenen knoflook saffraan 1 blik doperwtjes 420 g 12 grote gare garnalen 12 ongekookte mosselen 1 citroen 4 lepels gehakte peterselie
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak de vis schoon en doe het afval in een pan met laurierblad, tijm, zout en 8 dl water. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur trekken. Snijd de vis in eetlepel-grote stukken. Verhit de olie en fruit de ui langzaam glazig. Voeg telkens wat vis toe en laat licht bakken. Strooi paprikapoeder erdoor en de rijst. Laat onder geregeld omscheppen even meebakken. Zeef de visbouillon boven de rijst, roer tot het kookt en voeg knoflook toe. Vermeng de saffraan met warm water. Laat de erwten uitlekken. Voeg beiden toe. Voeg garnalen en mosselen toe en laat in gesloten pan zachtjes koken. Zet na 15 minuten, als de rijst de bouillon heeft opgenomen, de pan in de oven en laat gaar en droog worden. Snijd de citroen tweemaal overlangs door en bestrooi met peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-08-2009Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Arroz a la Marinera (soort paella)
250 g tarbot, 250 g makreel, 250 g inktvis, 1 laurierblad, gedroogde tijm, zout, 4 lepels olijfolie, 1 gesnipperd ui, 2 theelepels scherp paprikapoeder, 400 g droogkokende rijst, 2 tenen knoflook, saffraan, 1 blik doperwtjes 420 g, 12 grote gare garnalen, 12 ongekookte mosselen, 1 citroen, 4 lepels gehakte peterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-09-2002Spaans Hoofdgerecht0-10 min.
Paella
Paella marinera (mixta) catalaans
Vis:, :500 gram inktvis (ringen), :500 gram mosselen, :12 grote gambas, :6 langoustine, :500 gram zeebaars, vlees:, :250 gram mager spek, :250 gram frikando, :250 gram runderworstjes, :1 kip (in stukken), :1 konijn (tam in stukken), groente:, :ui 500 gram, :tomaten 1 kg, :4 tenen knoflook Vers, torros brandy (10), 600 gram rijst, , , , , ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.