Paella
Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.
6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes zout versgemalen peper naar smaak een kleine kip van ongeveer 1 kilo 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes. 12 grote garnalen, niet gepeld 24 kleine mosselen, schoongemaakt 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon 8 eetlepels olijfolie 1 ui fijngehakt 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden 2 middelgrote tomaten, fijngesneden 50 gram diepgevroren of verse erwten 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton 700 gram kortkorrelige rijst partjes citroen
Snijd de kip vleugels in 2 stukken, verdeel de rest van de kip in vieren, hak die dan met een hakmes in stukken van 5 cm. Bestrooi alles met zout. Houd de bouillon tegen de kook aan. Verwarm een gasoven voor tot 200?C. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een paellapan met een doorsnede van 40 cm ( of en ondiepe casserole van dezelfde maat), zet hem zo nodig op twee branders. Bak de kip bij hoge temperatuur in een minuut of 5 bruin (maar niet helemaal gaar), keer de stukken een keer. Doe die over op een bord. Doe de resterende 2 eetlepels olie in de pan. Meng hier de ui, knoflook, gehakt rode paprika door en laat dit iets zacht worden. Roer de tomaten erdoor, laat die 2 minuten pruttelen en roer de paprikapoeder, verkruimelde saffraandraadjes, peterselie en de rijst erdoor. Schenk de warme bouillon erbij en breng dit aan de kook. Maak het op smaak af met zout en peper. Voeg de inktvis, zeeduivel, chorizo en de erwten toe laat die een minuut of twee pruttelen tot de rijst niet langer soepachtig is, maar er toch nog voldoende vocht over is om de rijst te garen. Schik kip, garnalen, de reepjes paprika en de mosselen op de rijst en zet de pan in de oven 10 tot 12 minuten. Zet de pan dan op een warme plek, dek hem af met een schoon vochtige theedoek en laat hem 5 tot 10 minuten staan tot de rijst gaar genoeg is. Garneer dan met partjes citroen.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Paella zoals je hem alleen zelf kunt maken
1 pak Risotto of Paella Rijst (van Lassie), 4 drumsticks, 1 a 2 ons nasi vlees, 2 uien, 1 teen knoflook (is niet noodzakelijk), 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 klein blikje erwtjes 1-persoon blikje, 1 klein blikje boontjes 1-persoon blikje, Scheut Olijfolie, 1 doosje (of twee zakjes) saffraan, 1 kippe bouillon blok, 1 Citroen, 1 bosje Peterselie, Zout, peper en parikapoeder, Visvulling: Dit kan een kant en klaar pakket fruits de mer zijn en/of losse soorten, zoals inktvis, garnalen, mosselen en andere schaal/schelpdieren., Voor extra garnering: kleine kreeftjes of grote gamba's.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-07-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Paëlla
Paëlla kun je op verschillende manieren maken, maar ik prefeer mijn eigen manier
300 gram kipfilet (voor de gemengde paella), 1 bakje fruits de mer, goede stevige witte vis (kabeljauwfilet of zo) (voor de vispaella), 200 gram snijbonen, 2 tenen knoflook, 2 lente-uitjes, 1 rode paprika, 1 blik Bonduelle Mexico Mix (zit maïs,erwten in), 2 vleestomaten, 1 grote mok vol met rijst, 1 liter kippenbouillon OF 1 liter visbouillon (je kunt of gemengde paëlla maken of gewoon met vis), tabasco, koenjit (je kunt saffraan gebruiken, maar dat is prijzig en het gaat erom dat het geheel een "vrolijke" gele kleur krijgt), olijfolie, peper, zeezout
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-09-2008Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
paella
Vrijwel authentieke paella, degelijk en superlekker om met vrienden te eten.
5 pijlinktvissen, 500 gr. mosselen in de schaal, 12 rivierkreeftjes, 2 1/2 ons gepelde grote garnalen (geen hollandse), 500 gr. clams, 12 kipstukken (geen poten), 2 grote uien, 4 knoflooktenen, 2 zakjes saffraan, 1 1/2 pak Siamrijst, 2 rode paprika's, 4 vleestomaten, 1 zakje zwarte olijven, klein blikje tomatenpuree, 3 klontjes boter, olijfolie, zout en peper (pepermolen). Voor de liefhebbers: 1/2 pak diepvriesdoperwten
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-1998Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Om het voor iedereen mogelijk te maken een heerlijke paella-schotel op tafel te zetten, kiezen wij er hier voor om makkelijk verkrijgbare ingrediënten te gebruiken. Deze versie van paella is binnen drie kwartier klaar, en erg lekker! Het maken van traditionele Spaanse paella is een flinke klus die wel 5 uur kan duren. Men begint met een basis`sofrito`, een saus op basis van tomaten en ui. Daar komen allerlei soorten vlees, vis en zeevruchten. Welke soorten, dat verschilt nogal. Als het maar vers is. De groenten, vlees, vis, zeevruchten en andere ingrediënten worden met de rijst in een zelfgemaakte bouillon van kippenboutjes, schelpen en schildjes van gamba`s gekookt. Men werkt niet met vaste hoeveelheden, maar op gevoel.
Een heerlijke, traditionele paella. Zonder zakjes of pakjes!, , - 6 tenen fijngehakte knoflook of 2 tl knoflookpoeder, - 2 el fijngehakte verse of gedroogde peterselie, - rozemarijn, - ½ tl saffraan, - 2 tl paprikapoeder, - versgemalen peper en zout naar smaak, , ---, , - Ongeveer 1 kg vis en vlees, bijvoorbeeld:, 450 gr kipfilet, 450 gr gemengde zeevruchten (inktvis, garnalen, mosselen etc.), 100 gr chorizo, andere opties zijn konijn, ribbetjes, stevige vis zoals zeeduivel, gamba`s of slakken., - 1,5l kippen- of visbouillon - olijfolie, - 1 fijngehakte ui, - 2 rode paprika`s, 1 fijngesneden en 1 in reepjes ter garnering, - 2 tomaten, fijngesneden, - 50 gram erwten (vers of uit de vriezer), - 700 gram witte rijst met middellange korrel, bijv. Spaanse rijst of risottorijst
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2011Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Scampi's, chorizo en kip met rijst zoals Carmen in Madrid het me leerde
200g chorizo, 200g kalkoen, 200g varkensvlees (mager), olijfolie, 200 g rijst, 20 scampi's, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 1/2 l kippebouillon, 2 tomaten, 1/2 rode paprika, 1citroen, saffraan
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-1999Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paëlla
Een aantal jaren geleden werd het Algemeen Dagblad vergezeld van een bijlage "Gezond & Fit" van de Weight Watchers. De recepten die daar in stonden waren niet alleen lekker, maar waren verdubbeld, ruim voldoende voor 2 personen waarvan er 1 niet aan de lijn wilde of hoefde te doen.
50 gr kipfilet in blokjes, 50 gr gepelde garnalen, 50 gr ongekookte rijst, 1 rode paprika in blokjes, 1/2 courgette in blokjes, 50 gr kerstomaatjes, gehalveerd, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1 koffielepel olie, 1/2 lepel kurkuma, 100 ml groentebouillon, peper en zout, paprikapoeder, citroensap
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-04-2015Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis
Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
1 pak Paella * 1 blikje zalm naturel *1 blikje tonijn in olie* 1 bakje garnalen* 1 bakje Surimi krab* 1 klein blikje/potje doperwten* 1 ui* 1 rode paprika * kruidenmix voor paella,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2006Hoofdgerecht20-30 min.
Paëlla
1 Persoon Kcal: 476 Vet: 11.3 V.vet: 2.9 Eiwit: 47.2 Koolhy: 44.8 Vezels: 2.3 Zout: 2.31
1 pak Spaanse Paella (Knorr), 300 gr. Garnalen, 500 gr. Kalkoenfilet, 3 eetl. Vloeibare margarine, 1 Ui, 400 ml Water,
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2020Europees Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Geen schotel is zo beroemd als de Paella, die tot ver over de grenzen bekend is als hét Spaanse gerecht.
1 rijpe tomaat, 125ml witte wijn, 1 (rode)ui, gesnipperd, 12-16 mosselen, schoongeboend, 125ml olijfolie, 1/2 extra (rode)ui, fijn gesnipperd, 1 plak bacon, fijngesneden, 1 rode paprika, fijngesneden, 4 tenen knoflook, 100gr chorizo, in dunne plakjes, een mespunt cayennepeper, 220gr paella rijst of rijst met een middel grote korrel, 1/4tl. saffraandraadjes of paella kruiden, 500ml kippenbouillon, warm, 85gr doperwten vers of diepvries, 12 rauwe grote garnalen, gepeld, darm kanaal verwijderd, 2 pijlinktvissen in ringen gesneden, 125gr stevig witvisfilet, zonder vel en in blokjes gesneden, 2el fijngehakte bladpeterselie
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-08-2013Spaans60-120 min.
Paella
Een heerlijk zomers recept om samen van te genieten: Paella
2 el bak en braad olijfolie (Oil & Vinegar), 2 uien, fijngesneden, 2 tenen koflook, fijngesneden, 1 zakje Paella kruiden (Oil & Vinegar), 250g Paella rijst (Oil & Vinegar), 0,5 liter kippenbouillon, 200g sperziebonen, gebroken, 8 reuze gamba`s, ongepeld, 400g gemengde zeevruchten, 6 el droge witte wijn, 2 tomaten, in partjes, 6 takjes peterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-05-2013Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
paella
Dit is een van de vele paella gerechten uit spanje,gekregen van een spaanse kookfreak
, cherizoworst 200 gr in blokjes gesneden-, , , kip filet 1/2 borststukje in stukjes-, , hamlap o.i.d. 200 gr in stukjes gesneden-(is niet persee nodig), , ui in ringen-, , knoflook, , paprika in reepjes-, , olijfolie, , paprikapoeder milt of scherper, , zout, , risottorijst 1 kopje p/p max.4, , preitje in ringen gesneden
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Op een eenvoudige en snelle wijze toch een lekkere paella op tafel
Twee tenen knoflook, olijfolie,1 tomaat, saffraan, paella kruiden, peper en zout, visbouillon(blokje), kipfilet,paprika, diepvriessperciebonen, doperwten, rijst, plakjes chorizo,rivierkreeftjes (AH), gebakken kabeljauwfilet,
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2000Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Naar oma's Catalaans recept
400 gram rijst, 150 gram kipfilet, 150 gram varkensvlees, 150 gram rundvlees, 8 grote garnalen, 8 grote mosselen, 150 gram inktvisringen, 150 gram stukjes vis naar keuze, saffraan, rode en groene paprika, erwten, asperges, stukjes citroen, tomaten, knoflook, bouillon (bijv. kip), olijfolie
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-2002Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
paella
Olijfolie, rijst, knoflook, 500 gr. kipfilet of kippepootjes naar keuze, 1 paprika, 1 ons gorizo in dikke plakjes laten snijden (spaanse worst oa. bij AH), kurama, safraan, 200 gr. fijne boontjes/kouseband, 100 gr.noorse 100 gr. hollandse garnaaltjes, 8-12 Gamba's, 1/2 diepvries paella vispakket (markt), kipboillon 2 kopjes /kopje rijst, 2 citroen voor de aankleding
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
paella
Paella met zee vruchten
VIS, 200 gr kabeljouwfilet in stukjes, 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen), 1 rode poon schoon en in stukjes, 100 gr gekookte gepelde garnalen, 8 verse mosselen, 4 gamba's, , REST, 1 ui fijn gehakt, 4 teentjes knoflook, 1 rode paprika fijngesneden, 4 tomaten ontveld en grof gesneden, , 4,5 dl visbouillon, 150 ml wite wijn (liever geen zoete), 75 gram doperwten, peterselie, 5 a 6 draadjes saffraan, zout peper, 2 limoenen, risottorijst 225 gr
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2007Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
paella
De lekkerste van zuid Spanje
500gr scampis 500gr inktvisringetjes 500gr varkensstoofvlees 500gr kip 300gr mosselen 300gr venusschelpjes peper zout tuinkruidenliebig aromat 6 teentjes look olijfolie paella pan of grote wok 2 rode paprikas 2 pakjes spaanse safraan 1kgr rijst lange korrel
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-2001Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
Paella
Bijzonder lekkere paella met vis en kip
2 mooie tomaten, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 4-6 teentjes knoflook, 20 grote rauwe garnalen, 2 pijlinktvissen, 20 mosselen, 3 koppen kippen of visbouillon, 1 ½ kop paellarijst, bosje peterselie, 1 mespuntje saffraan of kleurstof, 2 tl. paprikapoeder, 1 citroen, olijfolie,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2011Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
paella
Eenpansgerecht uit Spanje voor 4-6 personen
1 eetlepel olijfolie, 4 kippenbouten ontbeend en in 4 stukken gesneden, 1 grote rode paprika in blokjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 425 gram fruits de mer, 2 koppen langkorrelige rijst, 1 eetlepel olijfolie extra, 2 teentjes knoflook geperst, 1 middelgrote ui in reepjes, 1/2 theelepel kurkuma, 1 liter kippenbouillon, 1 kop diepvriesdoperwten, 125 gram salami in dunne plakjes, 1 citroen in 6 schijfjes.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Paella marinera (mixta) catalaans
Vis:, :500 gram inktvis (ringen), :500 gram mosselen, :12 grote gambas, :6 langoustine, :500 gram zeebaars, vlees:, :250 gram mager spek, :250 gram frikando, :250 gram runderworstjes, :1 kip (in stukken), :1 konijn (tam in stukken), groente:, :ui 500 gram, :tomaten 1 kg, :4 tenen knoflook Vers, torros brandy (10), 600 gram rijst, , , , , ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Spanje uit de wok
200 gr kipfilet ; 4 eetlepels olijfolie ; 2 uien ; 1 groene paprika ; 2 vleestomaten ; 2 tenen knoflook ; 300 gr rijst ; 1 draadje saffraan 1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm ; 6 dl kippebouillon ; 150 gr kabeljouw ; 110 gr diepvrieserwtjes ; 150 gr gare mosselen ; 100 gr garnalen ; zout en peper ; 1 eetlepel fijngehakte peterselie .
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Heerlijk als je van vis houdt en kijk onderin hoe je een boeren-paella maakt...
* 1 teen knoflook, * 1 ui, * 1 el olijfolie, * 2 dl bouillon, * 100 gr rijst, * paprikapoeder, * 250 gram magere visfilet (zoals wijting, of kabeljauw), * 1 in blokjes gesneden paprika, * saffraan, * 1/2 blikje doperwten, * 100 gr grote garnalen,
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-12-1999Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
De saffraan geeft er het speciaal smaakje aan!
, 250 gr langkorrelige rijst - 12 grote mosselen - 1 dubbele kipfilet - 275 gr middelgrote, gepelde rauwe scampi - 100 gr inktvisringetjes, rauw en niet gepaneerd - 100 gr visfilet in blokjes (bv. kabeljauw) - 1 plak gerookte ham in blokjes - 100 gr chorizo (of andere kruidige worst)in blokjes - 1 (rode) ui - 4 teentjes knoflook - 1 rode paprika, in blokjes - 1 vleestomaat, in blokjes - 100gr (diepvries)doperwtjes - 1 dl droge witte wijn - 8 eetlepels olijfolie - 500 ml warme kippebouillon - cayennepeper - 1/2 dopje saffraan - 2 eetlepels gehakte peterselie - peper - zout
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-2001Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
*Paella*
200 gr. Rijst, (zilvervlies), * Saffraan, (2 draadjes) * 1 teen Knoflook, * 1 groene Paprika, * 4 Tomaten, * 4 stengels Bleekselderij, * 4 Artisjokharten, uit blik * 1 el.Kappertjes, * 1 el.Citroensap, * 1 tl. Paprikapoeder, * 1 tl. Zout *,
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2000Spaans60-120 min.
PAELLA
Een van de vele deze is makkelijk en lekker
*5 lepels olijfolie, *1 ui, *1 eentje knoflook, *300 gr ronde rijst, *3 kopjes visbouillon, *1 kilo kip en stukken gehakt, *250gr mosselen, *300 gr garnalen, *1 inktvis van 300gr c.a., *250 gr sperziebonen, *1 rode paprika, *1 grote tomaat, *peterselie, *draadjes safraan, *1 citroen, *zout, *peper,
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2002Spaans60-120 min.
paella
500 gram hamlappen, in blokjes, 450 gram kipfilet, in blokjes, 6 eetlepels olijfolie, 4 envelopjes saffraan, 1,5 liter bouillon, visbouillon van tablet, 2 vleestomaten, 1 rode paprika, in reepjes, 4 teentjes knoflook, gehakt, 750 gram risottorijst, 300 gram snijbonen, diepvries, 16 zoutwater reuze garnalen, diepvries, ontdooid, 1 eetlepel fijngehakte, verse peterselie, 2 citroen, in partjes, , , Benodigdheden, , Paellepan of ruime hapjespan, Neem voor 16 personen 1,5 keer de hoeveelheden
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2012Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Paella uit Valencia
0,2 l olijfolie, 2 teentjes knoflook, 800 gr. kippevlees, 200 gr. varkensvlees, 150 gr. uien, 500 gr. paprika (rood/groen), 500 gr. rijst, 0,3 l witte wijn, 1,5 l bouillon, 250 gr. tomatenpuree, 10 gr. zout, 1 gr. saffraan, 20 grote garnalen / scampi's, 150 gr. inktvis, 100 gr. tongfilet (of kabeljauw), 100 gr. doperwten, 20 mosselen, 150 gr. kleine garnalen
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Echt lekker in spanje krijg je natuurlijke de lekkerste paella ik verheug me er nu alweer op!
Wilde rijst, koenjit, (olijf)-olie, kipfilet (in stukjes geknipt), garnalen (grote en kleine), inktvisringetjes, kabeljauw (in stukjes geknipt), kruidenbouillon-blokje, gekookte mosselen, warm gemaakt (in schelp houden),
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-2003Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
Paella
't Zal niet hetzelfde resultaat geven als wanneer je Paella op restaurant gaat eten, maar t'is toch ook lekker. Gebruik je fantasie en voeg er je eigen ingredienten aan toe. Ole,ole,ole,.........
250 g hamlapjes, 4 kleine kippebouten, zout, peper, 2 uien, 1 rode paprika, 1 dl olie, 2 teentjes knoflook, 300 g droogkokende rijst, 6 dl kippebouilon, 1 envelopje saffraan, 1 theelepel paprikapoeder, 8 mosselen, 100 g inktvisringen, 8 gamba's (of 50 g garnalen), 1 citroen, 150 gr diepvries doperwten.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Spaans variabel rijstgerecht met soorten vlees, vis en groente
1 dl olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1250 gr kipdelen (of filet), 2 ontvelde tomaten, 8 dl kippebouillon, 350 gr rijst, 250 gr doperwtjes, 150 gr sperziebonen, zout, mespunt cayennepeper, enkele draadjes saffraan, 250 gr visfilet (bijv.kabeljauw ed), 8 grote ongepelde garnalen
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2000Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Paella
4 dl bouillon(kippe),400 g doperwten,100 g garnalen,400 g kabeljauw,100 g gebraden kipfilet,3 teentjes knoflook,1.5 theel.koenjit,100 g mosselen,4 eetl.olijfolie,2 theel.pepersauce(hot),400 g rijst,400 g sperziebonen,1 blikje tomaatstukjes,2 uien
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-09-2003Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Een basisrecept van paella met vlees, vis en groente
4 stukjes konijn,4 stukjes kip, 250 gr. sepia 4 gambas, 4 langoustines, 1/4 kg. mosselen, 1 groene paprika, 1 ui, 2 rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, petereselie, 1 of 2 envelopjes gemalen safraan, 1 handvol diepvries erwtjes, visfumet, zout, 4 kleine koffiekopjes gewone rijst ( 1 kopje is 70 gr.)
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
PAELLA
4 kippebouten, peper, zout, 1/2 dl olijfolie, 300 g rijst, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 1 tl paprikapoeder, 7,5 dl kippebouillon, 100 g garnalen, 1 klein blikje doperwten
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-1999Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Dit is een paella die ik van Spaanse vrienden heb geleerd.
Per persoon 2 handjes vol rondkorrelige rijst (b.v.risotto), 100 g champignons, 1 haantje in kleine stukjes, 1 el tomatenpuree., olijfolie extra vergine, 1-2 teentjes knoflook halveren, 4-6 gambas verse of diepvries, gegrilde paprika voor de garnering, citroen, klein blikje doperwten, mespuntje safraan, zout.
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-03-2005Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
5 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 kopje kippenbouillon, 100 gr. chorizo, 100 gr. koude fricandeau, 4 gegrillde kippenpootjes, 1 blikje doperwten, 1 blikje mais, 1 potje mosselen, 100 gr. garnalen, iets witte wijn, 4 kopjes gekookte rijst, zout en vers gemalen peper, 1 mespuntje saffraan, 1 mespuntje cayennepeper, 1/2 bosje basilicum, 1/2 bosje citroenmelisse
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-1998Spaans20-30 min.
paella
1 ui in ringen, 1 groene paprika in reepjes, 3 eetlepels olijfolie, 75 gr blokjes mager gerookt spek, 400 gr. rijst, peper, zout, 1/2 theelepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook geperst, 200 gr kipfilet in blokjes, 100gr kabeljauwfilet in blokjes, 125 gr doperwtjes, 1 liter kippenbouillon, gehakte peterselie, 100 gr. garnalen, 100 gr gekookte mosselen
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Paella
Authentieke Spaanse paella met grote garnalen.Â
300 g tomaten, 5 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 2 buisjes saffraan, 600 g kipdrumsticks, 100 g chorizo, 100 g haricots verts, 100 g tuinerwten, 300 g risottorijst, 1 l visbouillon, 10 grote cocktailgarnalen, 3 takjes rozemarijn, 1 citroen
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2020Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
paella
Gestoomde paella
1 kippebout* 3 eetl olie* 2 teentjes knoflook* 1 ui* 50 gr salami* 2 tomaten* 1 kleine groene paprika* 2 eetl doperwten* 200 gr langkorrelige rijst* 150 ml kippebouillon* 3 eetl witte wijn* 1 theel gemalen saffraan* zout,peper* 100 gr mosselen* 4 grote ongepelde garnalen* 10 zwarte olijven*
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-06-1999Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Paella
Deze lekker Paella lust iedereen!
• 1 Ã 2 uien, • 2 teentjes look, • 1 rode paprika, • 1 chorizo (forte), • 3 tomaten, • Tijm en laurier, • 1 zakje paellakruiden, • 1 doosje paellarijst, • Diepvrieserwtjes, • Visbouillon, • Witte wijn, • Kippenboutjes, • 2 doosjes zeevruchten, • Scampi,mosseltjes,calamares,langoustines,..., • Olijfolie, • 1 Citroen
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-04-2013Spaans60-120 min.
Paella
Eenpansgerecht uit Spanje
1 eetlepel olijfolie, 4 kippebouten ontbeend en in 4 stukken gesneden, 1 grote rode paprika in blokjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 425 gram fruits de mer, 2 koppen langkorrelige rijst, 1 eetlepel olijfolie extra, 2 teentjes knoflook geperst, 1 middelgrote ui in reepjes, 1/2 theelepel kurkama, 1 liter kippebouillon, 125 gram salami in dunne plakjes, 1 citroen in 6 schijfjes.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
-
Paella
van PattElena , 1 recepten, 0 volgers
-
Paella
van Deborah01 , 1 recepten, 0 volgers
-
Paella
van mobobo , 1 recepten, 0 volgers
-
paella
van hansdegruijter , 1 recepten, 0 volgers
-
paella
van Joyce_Bakker853 , 1 recepten, 0 volgers
-
Paellas
van Marchel1970 , 1 recepten, 0 volgers
-
Paella
van SoleilZon1 , 1 recepten, 0 volgers
-
Paella
van mobiel_1349249302 , 1 recepten, 0 volgers
-
paella
van Juulster , 1 recepten, 0 volgers
-
paella uit de skottelbraai
van charliechaplin , 1 recepten, 0 volgers
-
De Spaanse Keuken
van bloemkoolliefhebber , 60 recepten, 0 volgers