Paddestoelrisotto met mascarpone en hazelnoten
Voor 4: - recept van het artikel Risotto, ma non troppo Bron: Nest
Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g boter 1 rode ui, knoflook, salie 1 el gedroogde oregano 300 g arboriorijst 1 dl madeira, olijfolie, parmezaan 4 el mascarpone 50 g hazelnoten 12 salieblaadjes
Laat alle ingredienten voor de bouillon 30 min. zacht koken in 1,5 l. water. Verwijder de groenten. Hou de bouillon tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto.
Snij de oesterzwammen en shii-takes in reepjes. Fruit ze in de helft van de boter. Fruit de ui in de rest van de boter. Voeg knoflook, fijngehakte rode ui, peper en kruiden toe (5 min.). Doe de rijst erbij en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Deglaceer met madeira en laat inkoken. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Herhaal deze handeling gedurende 10 minuten. Voeg dan de mascarpone toe en wacht tot die is opgenomen alvorens verder te werken met de bouillon. Na 10 a 15 minuten is de rijst beetgaar.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2005Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Paddestoelrisotto met witte bonen
25 g gedroogde cepes, ca. 1 uur geweekt in 2 dl warm water, 1 el olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 250 g gemengde paddestoelen, in repen, 1 teentje knoflook, 1 el tijmblaadjes, vers geplukt, 150-200 g meergranenrijst, 1/2 dl droge witte wijn, 3 dl hete bouillon 'fungi porcini (van tablet: 'Star' of evt. kippenbouillon), 1/2 l blik boterbonen, uitgelekt, 2 el creme fraiche, zout, peper, nootmuskaat, 3 el peterselie, fijngeknipt, 3 el geraspte parmezaanse kaas, 1 el knoflook fijngesneden, 2 el citroenrasp,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-10-2001Hoofdgerecht60-120 min.