Wijngaardslakken met Reuilly en boleten een streekgerecht uit de Berry … Ingrediënten 4 recipe.people 4 dozijn wijngaardslakken - 150 gr sjalot - 200 gr wortel - 200 gr ajuin - 1/2 liter droge witte wijn - kruidentuiltje - peper en zout - 100 gr boter - 400 gr boleten (eekhoorntjesbrood) - 30 gr gesnipperde look - 50 gr gesnipperde peterselie - wijnsaus : 1/2 L rode Reuilly - 100 sjalot - 30 cl vleesfond (1/2 glace) - 100 gr ijskoude boter in blokjes
Gesmoordeboleten Zeer smakelijk herfstgerecht dat zich gemakkelijk laat combineren met vlees-of vegetarische schotels. … Ingrediënten 4 recipe.people - 500 gr. boleten, bijvoorbeeld , eekhoorntjesbrood, - 3 eetlepels citroensap, - 60 gr. roomboter, - 2 gepelde sjalotjes of, 1 kleine gepelde ui, - 1 flinke mespunt tijmpoeder, - 1 mespuntje laurierbladpoeder, - zout, peper, - 4 eetlepels gehakte peterselie