Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht dat helemaal niet moeilijk is om zelf te maken. Binnen 15 minuten staat dit feestelijke gerecht op tafel. Lekker om te serveren met een rucolasalade. 

INGREDIENTEN

300 g Lassie rijke roerbakrisotto, 3 el olijfolie, 2 portobello paddenstoelen, 2 tenen knoflook, 1 el citroensap, 1 rode ui, 3 tl tijm, 800 ml water, 250 g cherrytomaatjes, 125 g zure room, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paddenstoelenrisotto

INGREDIENTEN

250 g Boscaiolo risotto van Oil & Vinegar, 150 g paddestoelen, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 dl. sherry medium, 5 dl. tuinkruidenbouillon, 2 eetl. olijfolie met zwarte truffel van Oil & Vinegar, snufje Parmesan blend dipperkruiden van Oil & Vinegar, naar smaak peper en zout, naar smaak vers geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paddenstoelenrisotto

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 sjalotten, 200 gram paddenstoelenmelange, 300 gram risottorijst, 150 milliliter witte wijn (droog), 750 milliliter bospaddenstoelenbouillon, 125 gram mascarpone, 2 eetlepels tijmblaadjes, 75 gram geraspte pecorino kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Paddenstoelenrisotto

Overheerlijke risotto met kastanjechampignons. Lekker met een groene salade!

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 bakje kastanjechampignons, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tablet bospaddenstoelenbouillon (bijvoorbeeld AH eigen merk), 100 gram harde kaas (bijvoorbeeld Grana Padano), Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biefstuk met paddenstoelenrisotto

INGREDIENTEN

4 biefstukken, Sap en rasp van 1 sinaasappel, Versgemalen, zwarte peper, 5 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. risottorijst, 750 ml. vleesbouillon, 300 gr. Gemengde paddenstoelen, 25 gr. boter, 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt, 3 eetl. Verse basilicum of platte peterselie, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aga-recept: Paddenstoelenrisotto

Voor risotto kun je niet alle rijstsoorten gebruiken; je hebt er echte risottorijst voor nodig. Risottorijst is rondkorrelige rijst die van binnen wat steviger blijft na het koken, maar van buiten juist wat zachter, en daardoor wordt de risotto lekker romig. Bekende risottosoorten zijn bijvoorbeeld arborio en carnaroli. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig risottorijst. Om een lekker smeuïge risotto te maken moet je normaal gesproken blijven roeren terwijl je de bouillon en/of wijn toevoegt. Dat gaat op een Aga veel gemakkelijker!

INGREDIENTEN

25 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood), 2 eetlepels olijfolie of truffelolie, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in stukken, blaadjes van 4 takjes tijm, zout en versgemalen peper, ½ eetlepel citroensap, 300 risottorijst, 1½ dl droge witte wijn of vermouth, 7½ dl warme groenten- of kippenbouillon, 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas, wat fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paddenstoelenrisotto met spinazie

Wie zegt dat een slank recept niet lekker kan zijn.Hier eet ik mijn vingers bij op zo lekkerrrrrr!!!

INGREDIENTEN

1 bakje kastanjechampignons (250 g), 1 ui, 3 eetlepels (olijf)olie, 300 g risottorijst (pak a 500 g), 2 groentebouillontabletten, 1 flesje kookroom (light, 250 ml), 1 zak verse spinazie (300 g), 150 g boerenkaas (20+, versafdeling),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paddenstoelenrisotto met kip

.

INGREDIENTEN

* 1 citroen, * 1 ui, * 2 stengels beekselderij, * 10 gr gedroogde porcini, * 1 kip- of paddenstoelen bouillonblokje, * 10 gr verse dragon, * 25 gr boter, * 50 gr Parmezaanse kaas, * 200 gr risottorijst, * 300 gr oesterzwammen en champignons, * 200 gr kippendijen, * zout en peper, * olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddenstoelenrisotto met courgette

Risotto mag dan sjiek klinken, maar van oorsprong is het een vrij boerse en eenvoudige manier van rijst bereiden met boter en bouillon. De Arabieren schijnen het ooit meegenomen te hebben naar Italië. Eenmaal daar maakten de Noord-Italianen de kleverige rijstsoort bekend bij het grotere publiek. Wat ons Nederlanders ervan weerhoudt het wat vaker zelf te maken? Het veelgehoorde geluid: het is zo'n gedoe. Maar je zult zien, dat valt best mee! Het vergt vooral wat tijd door de handelingen die je moet blijven herhalen; ingewikkeld is het niet.

INGREDIENTEN

50 gram Parrano strooikaas Originale, 80 gram Parrano Snippers, 250 gram gemengde paddenstoelen, grof gesneden, 300 gr risottorijst (arborio), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine courgette, 1 glas witte wijn, 1 liter warme groentebouillon, 2 el fijngesneden peterselie, 2 el olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biefstuk met paddenstoelenrisotto

Overheerlijke risotto met malse biefstuk

INGREDIENTEN

4 biefstukken, sap en rasp van 1 sinaasappel, versgemalen zwarte peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 g risottorijst, 750 ml vleesbouillon, 300 g gemengde paddenstoelen, 25 g boter, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, 3 eetlepels verse basilicum of, platte peterselie, fi jngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2013
  •  
  •  0-10 min.

Paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas

Heerlijke risotto die door de kaas veel voedingswaarde heeft en prima als volwaardig hoofdgerecht geserveerd kan worden.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 bakje paddenstoelenmix, (200 g), 300 g risottorijst, 150 ml witte wijn, 750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten), 125 g mascarpone, (zachte roomkaas), 2 el tijmblaadjes, 75 g Pecorino Romano (kaas), geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddenstoelenrisotto met italiaanse kaas

Energie 545 kCal- Eiwit 16 g- Vet 23 g- Koolhydraten 60 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 sjalotten, gesnipperd, 200 g paddestoelenmelange, grofgesneden, 300 g risottorijst, 150 ml witte wijn, 750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten), of kippenbouillon, 125 g mascarpone, verse kaas, 2 eetlepels tijmblaadjes (zakje a 15 g), 75 g pecorino (kaas, stukje), geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  •  
  •  30-60 min.

Italiaanse Paddenstoelenrisotto met Parmezaanse Kaas

Voor dit gerecht kan je natuurlijk verschillende paddestoelsoorten gebruiken

INGREDIENTEN

20 gram gedroogde porcini 1 l groente of kippenbouillon 2 el olijfolie 1 el boter 1 klein ui, fijngesnipperd 3 teentjes knoflook 375 gr risotto rijs 250 gr paddestoelen, in plakjes snufje nootmuskaat 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt 3 el peterselie, fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ierse Biefstuk met paddenstoelenrisotto

INGREDIENTEN

4 Ierse biefstukken, sap en rasp van 1 sinaasappel, versgemalen zwarte peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 g risottorijst, 750 ml vleesbouillon, 300 g gemengde paddenstoelen, 25 g boter, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, 3 eetlepels verse basilicum of, platte peterselie, fi jngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op16-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  

Paddenstoelenrisotto uit de oven

INGREDIENTEN

10 g gedroogde porcini; 225 g verse gemengde paddestoelen; 2 sjalotten, fijngehakt; 2 dl droge madera; zout; peper; 2 dl halfvolle koffiemelk; 1.5 dl risottorijst (gebruik de maatbeker)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De perfecte paddenstoelenrisotto

Risotto is helemaal niet moeilijk. En met deze variant laat je menig hart sneller kloppen! 

INGREDIENTEN

1l water, 2 blokjes paddenstoelenbouillon, 1 ui, 1 teen knoflook, 300g risottorijst, 300g gemengde paddenstoelen, 200g Parmezaanse kaas, 2 el boter, peper en zout, 8 kwarteleieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paddenstoelen risotto met coquilles

INGREDIENTEN

Paddenstoelenrisotto, 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 sjalot, een scheut olijfolie, 250 g risottorijst, 50 ml witte wijn, 750 ml kippen- of groentenbouillon, 50 ml slagroom, 250 g kastanjechampignons, zout, versgemalen peper, 50 g geraspte overjarige kaas, , Coquilles, 12 coquilles, olijfolie, zout, versgemalen peper, Geglaceerde wortels, 300 g winterpenen, 15 g boter, 1 el honing, water, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Arancini, ofwel risottoballetjes uit Siciie

Wat een heerlijke avond, gisteren. In de bioscoop woonden we een life-uitzending van La Traviata bij vanuit het Metropolitan in New York. Alles was mooi: de muziek, het decor, het drama. Ik heb stiekem zitten snotteren tijdens de sterfscene van Violetta. We waren met z'n achten en ik ontving mijn gasten voorafgaand aan de voorstelling voor een aperativo. Aperativo is bubbletjeswijn drinken met veel lekkere hapjes. Dit gerecht was de klapper van de avond. Begin twee dagen van tevoren met het maken van paddenstoelenrisotto (zie ander recept van mij). Overigens, mijn Sicilaanse kapper is stellig in zijn mening dat de balletjes zo groot als tennisballen moeten zijn. Van mij mogen ze iets kleiner uitvallen. 

INGREDIENTEN

200 gram afgekoelde paddenstoelen risotto, kleine blokjes parmezaanse kaas, 2 eiwitten, bewaar de dooiers wel!, eetlepels bloem, panko, peterselie en bieslook

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2017
  • Italiaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top