Pasta Carbonara
Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!
Ingrediënten 4 personen
Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), OlijfolieVoorbereiding
Plakjes spek uitbakken in klein beetje olijfolie. Uit de pan nemen en laten afkoelen (het wordt dan knapperig)
Bereidingswijze
Champignons en oesterzwammen in plakjes bakken in olie, teentje knoflook erover uitpersen en meebakken. Ondertussen pasta koken. In steelpannetje slagroom en al het losgeklopte ei op een laag vuur verwarmen, roeren en niet laten koken! Kaas erin laten smelten, beetje kaas achterhouden voor op het bord. Saus, verkruimelt spek en champignons door gare paste scheppen; niet meer verwarmen. Lekker veel peper, evt. zout toevoegen