1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paddenstoelen
  5. Portobello

Portobello recepten (192)

Alles wissen
Portobello

Portobello

De portobello is een paddenstoel met een chique naam, hoewel deze in feite niet meer is dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. De portobello kan een hoed hebben van zo'n 12 centimeter. Door deze afmetingen is de portobello heel geschikt voor het vullen met bijvoorbeeld kazen of andere groentes. Qua smaak en textuur doet de portobello vlezig aan, waardoor zij ook geschikt is ter vervanging van vlees of vis bij de maaltijd zeker wanneer de paddenstoel gevuld is met kaas. Portobello's kunnen echter ook in plakjes worden meegebakken en zijn heerlijk in bijvoorbeeld paddenstoelenrisotto. Wanneer je portobello's koopt dienen ze bruin, stevig en vers te zijn en net zoals bij andere paddenstoelen kan je ze, voordat je ze gebruikt, even afvegen in plaats van afspoelen. Op deze manier blijft de smaak het best bewaard. De onderkant van de steel is niet smakelijk en kan je voor het gebruik eraf snijden en weggooien.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gevulde portobello

Gerecht is ontstaan uit liefde voor paddestoelen. Door het vaker te maken vind je vanzelf de smaak die het beste bij je past.

INGREDIENTEN

4 portobello's 2 bekertjes creme fraiche 1 pakje spekjes 1 rode ui 1 rode paprika 1 zakje geraspte kaas 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Pers de knoflook en snij de ui en paprika fijn en fruit deze kort aan. Bak de spekjes uit Verwijder de steel en de lamellen (zwarte gedeelte) )uit de portobello Vul de portobello met een mengsel van paprika, ui, spekjes en creme fraiche Bedek het geheel met een laagje geraspte kaas. Stop de portobello's voor 15-20 minuten in de oven

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2015
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde portobello

INGREDIENTEN

Portobello; kastanjechampignons; lente-uitjes; ham; knoflook; peper en zout; Philadelphia kruidenkaas; kruidenboter; cherrytommatjes en peterselie.

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde portobello

Zomers zijn we vaak aan het BBQ en wordt de nadruk gelegd op vlees, maar groenten op de BBQ  is net zo lekker. Probeer deze keer gevulde portobello met onder ander rode pesto, paprika en pijnboompitten.

INGREDIENTEN

5 portobello, 300 gram rode pesto, 1 oranje paprika, 2 el pijnboompitten, ¾ ui, 1 teentje knoflook, 1 el kokos olie, Peper en zout, 3 el geraspte belegen kaas

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2021
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

gevulde portobello

INGREDIENTEN

2 portobello chapginons, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 5 zongedroogde tomaten, 6 champignons, mespuntje chili, , 75 gr geitenkaas (bettine), 2 eetlepels paneermeel, scheut sinasappelsap, bolletje gember, zout / peper, , olijfolie

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bospaddenstoelensoep met portobello

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie - 100 gram kipfilet in dunne reepjes - 1 portobello in reepjes - 250 ml bospaddestoelenfond - 2 eetlepels sherry medium dry - 1 gehalveerd teentje knoflook - 1 theelepel gedroogde dragon - 2 takjes fijngeknipte peterselie - 200 ml water - plukje tuinkers voor garnering

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Portobello met rucolapasta

De portobello is een soort reuzekastanjechampignon.

INGREDIENTEN

? 2 teentjes knoflook, ? 2 portobello champignons, ? 4 takjes peterselie, ? 4 eetlepels parmezaanse kaas, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1/2 theelepel tijm, ? 1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml), ? 50 g pijnboompitten, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? 150 g spaghetti, ? zout, ? 40 gram rucola, , ? keukenpapier, ? ovenschaal ca. 20 x 30 cm, , , 15 minuten voorbereidingstijd, 30 minuten bereidingstijd, , , , ,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Populaire paddenstoelen recepten

Gevulde portobello

INGREDIENTEN

4 grote champignons (portobello)1 kleine ui1 koffielepel olie1 eetlepel water1 eetlepel yoghurt 0% v.g.1 eetlepel room 15 %v.g.3 eetlepels gehakte peterselie30 gram geraspte 30+ kaas.

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2009
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Portobello met citroenpasta

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 2 portobello champignons, 4 takjes peterselie, 4 takjes bascilicum, 100/150 gram zachte geitenkaas (chevre), 4 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel tijm, 1 eetlepel honing, 50 g pijnboompitten, 1/2 eetlepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, 200 g spaghetti, zout, peper,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  •  
  •  30-60 min.

Bospaddestoelenbouillon met portobello

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, 100 g maïskipfilet, in dunne reepjes, 1 portobello, in reepjes, 250 ml bospaddestoelen- of gevogeltefond (pot a 380 ml), 2 eetlepels medium dry sherry, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 1 theelepel gedroogde dragon, 2 takjes peterselie, fijngeknipt, plukje tuinkers, om te garneren

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Portobello met rucolapasta

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, ? 2 portobello champignons, ? 4 takjes peterselie, ? 4 eetlepels parmezaanse kaas, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1/2 theelepel tijm, ? 1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml), ? 50 g pijnboompitten, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? 150 g spaghetti, ? zout, ? 1 zakje rucola (a 30 g),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Portobello Italano

INGREDIENTEN

* 4 portobello`s, * 1 grote rijpe tomaat, * 1 mozzarella, * 4 blaadjes basilicum, * 4 eetl balsamicoazijn, * 4 eetl olijfolie, * oregano, * peper en zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste portobello recepten

Portobello Pizzas

INGREDIENTEN

4 large portobello mushroom caps, 2 tablespoons olive oil, 1 clove of garlic, minced, salt and pepper, Pizza sauce, , Part skim low moisture shredded mozzarella (you could also use any other cheeses you like), , Toppings: I did fresh tomato and basil on one, chicken sausage, green pepper, and onion on the other. Any toppings work!, Parmesan cheese, red pepper flakes, etc for that last touch,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2013
  •  
  •  0-10 min.

Portobello gevuld met..

Portobello gevuld met krab.Een Portobello is niets anders dan een uit de kluiten gewassen Kastanjechampignon.Door zijn forse afmeting is de Portobello heel geschikt om te vullen.Heerlijk voorgerecht..

INGREDIENTEN

2 Portobello`s, 1 ui, rode peper in olie, beetje broodkruim, 1 el fijngesneden peterselie, 1 bosuitje in fijne ringetjes gesneden, blikje krabvlees, zout, olijfolie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde portobello

INGREDIENTEN

200 gr oesterzwammen, - 4 portobellos, - 2 sjalotjes, - 1 teentje knoflook, - 2 eetlepels olie, - 2 theelepels basilicum op olie, - 2 eetlepels fijngesneden peterselie, - 125 ml water, - 1 zakje maaslander successaus, - witte peper uit de molen,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

gevulde portobello

Beetje van Jamie, beetje experiment en echt heerlijk!

INGREDIENTEN

Smeersel: handvol verse tijm (alleen blaadjes), tl chilipoeder, 4 tenen knoflook (geperst), 1 tl venkelzaad, sap van 1 citroen, 6 flinke scheuten extra vierge olijfolie. Vulsel: 100 gr zachte geitenkaas, 2 eieren, 3 el room, verse oregano, (vers) geraspte (oude) parmezaanse kaas (ongeveer 50 gram, kan ook wel iets minder).

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Portobello

Heerlijk en zeer makkelijk receptje uit de Allerhande.De Portobellos zijn gevuld met een mix van mascarpone en gorgonzola.

INGREDIENTEN

4 Portobellos, olijfolie, gomas(mix van mascarpone en gorgonzola-kaas. Te verkrijgen bij A.H in de koelvitrine bij de kazen), zwarte peper., Trosje cherry tomaten.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een Portobello Burger

Een Portobello burger, net zo lekker als een gewone hamburger. Maar dan vegetarisch en met veel groenten! Dus veel gezonder en niet alleen als uitzondering, maar gewoon op een doordeweekse dag.  

INGREDIENTEN

4 Portobello's, 2 bonenburgers, 1/2 vleestomaat, 1 avocado, 1 ui, 1 mozzarella, handje rucola, 2 satéprikkers

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2019
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Portobello

Gevulde Portobello

INGREDIENTEN

2 el vers broodkruim, 4 grote portobello′s, 3 el olijfolie, 10 gr platte peterselie (fijngehakt), 40 gr geraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 tl geraspte citroenschil, 8 schijfjes appel (granny)

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Portobello

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 75 gr cherrytomaatjes, 4 portabello's, 1 mozzarellakaasje, 2? eetlepel olijfolie traditioneel, versgemalen peper, zout, 2 theelepels oregano, 1? eetlepels fijngesneden basilicum

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Portobello met rucolapasta

Verrassend met kaas, pijnboompitjes en groene kruiden

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 portobello's, 4 takjes peterselie, 4 el. parmezaanse kaas, 4 el. olijfolie, ? tl. tijm, ? bekertje creme fraiche, 50 gram pijnboompitten, ? el. citroensap, 150 gram spaghetti, zout, 1 zakje rucola

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gevulde Portobello

Een geweldig voorgerecht maar doet het ook als lunchhapje goed.

INGREDIENTEN

200 g oesterzwammen in stukjes, 2 charlotjes gesnipperd, 1 teentje koflook, gesnipperd, 2 el olijfolie, 4 portobello's, 2 tl basilicum ( eventueel op olie), 2 el peterselie, 125 ml water, 200 g geraspte kaas,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde Portobello

Heel simpel, snel en lekker

INGREDIENTEN

4 Grote Portobellos, 2 Rijpe trostomaten, Kuipje kruidenroomkaas b.v. Paturain, Knoflook-Chiliolie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Portobello met rucolapasta

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook,2 portobello's(champignons),4 takjes peterselie,4 el Parmezaanse kaas,4 el olijfolie,? tl tijm,? bekertje creme fraiche(125ml),50g pijnboompitten,? el citroensap,150g spaghetti,zout,1 zakje rucola.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

portobello met rucolapasta

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook - 2 portobello's (champignons) - 4 takjes peterselie - 4 eetlepels Parmazaanse kaas - 4 eetlepels olijfolie - 1/2 theelepel tijm - 1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml) - 50 gr pijnboompitten - 1/2 eetlepel citroensap - 150 gr spaghetti - 30 gr rucola

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Portobello met pesto

INGREDIENTEN

2 grote portobello`s, 1 basilicumplantje, 50 gr. pijnboompitten, 1 eetlepel parmezaanse kaas, 75 ml. olijfolie extra virgine, peper en zout

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Portobello gevuld

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 grote rode uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, gehakt, 6 dadels, ontpit, kleingesneden., 2 eetl. (fijngehakte) rozemarijn, rijstsiroop of ahornsiroop (natuurwinkel), balsamico-azijn, grof zeezout, 4 portobellos (reuzenchampignons)

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

gevulde Portobello

INGREDIENTEN

Scheut olijfolie, 12 portobello`s, 1 venkel, 100 g gedroogde tomaat, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper, 100 g Parmezaanse kaas, ½ bosje basilicum

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2010
  •  
  •  20-30 min.

Gevulde Portobello

Ook als voorgerecht een traktatie

INGREDIENTEN

200 gram oesterzwammen, in stukjes, 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 el. olijfolie, 4 portobello's, 2 tl. basilicum op olie (potje van Silvo), 2 el. peterselie, fijngesneden, 125 ml. water, 1 zakje Maaslander Successaus, vers gemalen peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Portobello

Ook lekker als voorgerecht

INGREDIENTEN

200 g oesterzwammen in stukjes, 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 el olijfolie, 4 portobello's (supergrote champignons), 2 tl basilicum op olie, 2 el peterselie, fijngesneden, 125 ml water, 1 zakje maaslander successaus, vers gemalen peper

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Porto­bel­lo ge­vuld met gor­gon­zo­

INGREDIENTEN

4 portobello champignons, 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum, 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 200 g gorgonzola kaas, ontkorst, 2 sjalotten, in flinterdunne ringen, 1 eetlepel verse tijmblaadjes, 50 g rucolasla,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2011
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Portobello met geitenkaas en spinazie

INGREDIENTEN

4 portobellos, 450 g verse spinazie, 50 ml room, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, 50 g pijnboompitjes, 4 zongedroogde tomaten, 150 g zachte geitenkaas, 2 el Bertolli Pesto di Ricotta, Originale Extra Vergine Olijfolie, Verse tijm, Peper, Zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Portobello met piquillo-aioli en waterkers

Pimiento de piquillo is de geroosterde paprika, in Spanje zeer populair. Het lekkerste is de piquillo zelf te maken door ze in de oven te roosteren, maar dit gerecht gebruikt ze uit een pot. Je kunt ook vele andere lekkere kazen proberen bij de portobello, denk eens aan vacherin mont d`or, honing-geitenkaas, en ga maar door.

INGREDIENTEN

2 portobello champignons, 4 plakjes raclettekaas, knoflook, tijm, balsamico, peper en zout, 2 pimientos de piquillo (geroosterde paprika`s) uit een pot, gespoeld, 1 el Sherry azijn, 2 tl verse tijm, gehakt, 1 teentje knoflook, gehakt, 4 el mayonaise, 1/2 tl cayenne peper, peper, zout, , 1 pak waterkers, grof gehakt, 1 grote sjalot, gesneden

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Portobello Champignon Smelters

INGREDIENTEN

4 portobello champignons, 1 ei, 300 gr zachte geitenkaas, 4 plakken wit brood, Verse oregano, Pijnboompitten, Olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Portobello Champignon Smelters

INGREDIENTEN

4 portobello champignons, 1 ei, 300gr zachte chevre (geitenkaas), 4 plakken wit brood, verse oregano, pijnboompitten, olijfolie, ,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Venkelsoep met gemarineerde portobello

Wat een verrassing: de venkel krijgt een hele bijzondere smaak door de gemarineerde portobello. Echt iets bijzonders. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 2 kruidenbouillontabletten, 2 portebello paddenstoelen, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel Provencaalse kruiden, Voor de marinade:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1 eetlepel Provencaalse kruiden

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gevulde portobello-paddestoelen. (funghi portobello ripieni)

Als er portobello paddestoelen zijn een heerlijk recept om ze te vullen!

INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine portobello paddestoelen;, wat paneermeel;, wat parmezaanse kaas;, 1 ei;, 1 teentje knoflook;, wat pijnboompitten, wat fijngesneden kerstomaatjes;, 1 handvol peterselie;, wat extra vergine olijfolie;, peper en zout naar behoefte.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!!

INGREDIENTEN

4 portobello`s - 2 el balsamicoazijn - 3 el Japanse sojasaus - 5 el olijfolie extra vierge (liefst met truffelaroma) - 1 el tijmblaadjes - versgemalen zwarte peper - 1 venkelknol - 1 el citroensap - 5 el olijfolie extra vierge - 50 gr rucola + wat extra voor garnering - 2 el pijnboompitten - 50 gr verse Parmezaanse kaas

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Portobello al Mascarpone

Heerlijk romig gevulde paddestoelen. Doen het ook goed op de BBQ voor de vegetariërs i.p.v. `die eeuwige groentenburger`.

INGREDIENTEN

4 Portobello paddestoelen, 1 Bakje Mascarpone, 1 Teen Knoflook, 3 tot 4 takjes Dille

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2013
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Portobello met "Caprese" vulling

Summer meets Autumn. Het loopt al richting herfst en de winkels liggen vol met mooie paddenstoelen. Toch kan ik nog steeds niet goed afscheid nemen van de zomer. In dit gerecht zijn daarom beide jaargetijden vertegenwoordigd. De mozzarella, tomaatjes en basilicum (Caprese) vormen een mooie combinatie met de portobello en de pesto geeft het geheel net een beetje meer pit. Je kunt het als amuse of hapje serveren maar op een bedje van sla is het ook een heel leuk maar vooral ook lekker voorgerecht. Vergeet niet de geroosterde pijnboompitjes die het geheel helemaal af maken

INGREDIENTEN

- 4 portobello`s, - 1 bakje mini mozzarella (125 gram), - 16 kers/snoep tomaatjes, - handvol basilicum blaadjes, - geroosterde pijnboompitjes, - groene pesto, - olijfolie, - sla (voor het bedje), - dressing naar keuze.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Portobello gevuld met gorgonzola

INGREDIENTEN

4 portobello champignons; 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum; 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid; 200 gram gorgonzola, ontkorst; 2 sjalotten, in flinterdunne ringen; 1 eetlepel verse tijmblaadjes; 50 gram rucolasla

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde portobello paddenstoelen met Parmaham gedr.tomaat gorgonzola

Heerlijke gevulde paddenstoelen met gedroogde tomaten, olijven en gorgonzola. Echt iets voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Lekker als voorafje, maar ook als hoofdgerecht met een salade en een soepje vooraf of bij de lunch!

INGREDIENTEN

4 portobello paddenstoelen of hele grote champignons - 100 gr Parmaham - 4 gedroogde tomaten op olie - 4 el zwarte olijven zonder pit - 50 gr gorgonzola of zachte geitenkaas - kruim van een witte boterham - 1 los geklopt ei - 3 eetl slagroom of koffieroom - 2 eetl fijngehakte basilicum - zout en peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Portobello

Portobello

De portobello is een paddenstoel met een chique naam, hoewel deze in feite niet meer is dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. De portobello kan een hoed hebben van zo'n 12 centimeter. Door deze afmetingen is de portobello heel geschikt voor het vullen met bijvoorbeeld kazen of andere groentes. Qua smaak en textuur doet de portobello vlezig aan, waardoor zij ook geschikt is ter vervanging van vlees of vis bij de maaltijd zeker wanneer de paddenstoel gevuld is met kaas. Portobello's kunnen echter ook in plakjes worden meegebakken en zijn heerlijk in bijvoorbeeld paddenstoelenrisotto. Wanneer je portobello's koopt dienen ze bruin, stevig en vers te zijn en net zoals bij andere paddenstoelen kan je ze, voordat je ze gebruikt, even afvegen in plaats van afspoelen. Op deze manier blijft de smaak het best bewaard. De onderkant van de steel is niet smakelijk en kan je voor het gebruik eraf snijden en weggooien.

Nieuwste portobello recepten
Populaire paddenstoelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top