Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin
Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.
400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti. 3 kipfilets olijfolie 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ) 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ). 1 bakje kastanje champignons 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd 6 - 7 zongedroogde tomaten. peper & zout naar smaak eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!
Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de kipfilet blokjes bruin op hoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten. ( �"f bak deze apart voor een knapperiger resultaat ) Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas. Schep zachtjes om. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!
500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
- Aziatisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2012Aziatisch Bijgerecht20-30 min.
Franse klassieke Boeuf Bourguignon
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2006Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en
Heel bijzondere geroerbakte Stamppot
300 g aardappels, 200g spruitjes, 100 g spekreepjes, 1 ui gesnipperd, 2 t knoflook geperst, 1 doosje kastanje champignons, 1/2 rookworst, 1 gerookte kipfilet
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-03-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Overheerlijke kip kerrie!
Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)
Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-08-2011Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Risotto met cantharellen en kastanje champignons
Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!
200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2014Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kastanje champignons
* 500 gram kastanje champignons, * 1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden, * 2 bosuitjes, * 50 gram parmezaanse kaas, * 75 gram veldsla of rucola, * 2 el balsamico azijn, * 2 el olijfolie, * kersttomaatjes, ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-07-2009Frans Voorgerecht20-30 min.
Vega Wraps
Heerlijke vegetarische wrap met spinazie
> 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-07-2012Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!
Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.
500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken, Â , Voor de saus:, Â , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2014Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kastanje champignons met Gorgonzola
Stevige wind en regen! Dat betekent maar een ding: herfst! wat mij betreft tijd voor een heerlijk voorgerecht met champignons.
250 gram kastanje champignons, 25 gr. Gorgonzola, 1 theelepel honing, 2 eetlepels olijfoklie, een takje peterselie voor de garnering
- Europees Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2014Europees Voorgerecht10-20 min.
kipfilet met salami&kastanje champignons
Kipfilet met salami, kastanjechampignons en rode wijn
250 gr kipfilet, 100 gr salami, 250 gr kastanje champignons, 1 stronk broccoli, 25 gr boter, teentje knoflook, 1 tl basilicum, 1 glas rode wijn, 2 el grof gehakte walnoten
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-02-2000Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kastanje Champignons pittig
Ik wilde iets warms bij de broodmaaltijd en had niets voor bereid. Ik had wel Red Curry Paste en Kastanje champignons. Omdat mijn voorkeur meestal uit gaat naar iets pittigs dacht ik laten we hier maar eens iets van maken. Of het allemaal bij elkaar past weet ik niet kijk ik ook niet zo zeer na, voor mij telt alleen maar de smaak. Ik heb dit met stokbrood gegeten.
1 deserL Red Curry Paste of meer naar smaak, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 el vissaus, 250 gr Kastanje Champignons, 2 tomaten, 1 tl Koriander, 1 el olijfolie, zeezout en peper.
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-11-201110-20 min.
witlof met kastanje champignons
250 gr kastanje champignons, 4 niet al te kleine witlof struikjes, 2 eetlepels olijfolie, flinke snuf tijm, 125 ml creme fraiche, snufje zout
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Rucolasoep met gebakken kastanje champignons
Rucolasoep met gebakken kastanje champignons De nootachtige smaak van de rucola, komt helemaal tot zijn recht met de gebakken kastanje champignons en een zachte en frisse mousse van kaas. Voorbereidingstijd: 20 min Bereidingstijd: 15 min
Benodigde hoeveelheden per persoon:, 50 gr kastanje champignons, 40 gr rucola, 1 takje bieslook, 25 gr meikaas, 30 ml room panna cucina, halve eetlepel creme fraiche, 75 ml bouillon van groentebouillonblokje, 1 tl olijfolie, 1 el maizena (Dureya), 1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak), 1 snufje keukenzout, ,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-07-2011Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Varkenshaasjes Met Kastanje Champignons
250 g kastanje champignons, citroensap 2 varkenshaasjes van ongeveer 250 g per stuk, 40 g boter, zout, peper, 1theelepel oregano, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 dl creme fraiche, 1 el franse mosterd, halve theelepel bouillon poeder en wat takjes verse bieslook.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-06-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta
Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!
2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Zalm met spinazie en kastanje champignons
Krokant visgerecht met zalmfilet en verse spinazie
1 eetlepel Balsamico azijn, Kastanje champignons 250 gram, Keukenzout 1 snufje, Knoflook 3 teentjes, Olijfolie 2 eetlepels, Peper 1 snufje, Tomaat 1 stuk, Verse spinazie 300 gram, Zalmfilet met vel 325 gram
- Europees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2013Europees Hoofdgerecht20-30 min.
romige kaassoep met kastanje champignons
Een heerlijke romige soep voor de winter
1 bakje kastanjechampignons a 250 gram, 1 sjalotje, 50 gram boter, 1/2 theelepel tijm, 2 eetlepels bloem, 1 kruidenbouillon tablet, 1 zakje geraspte belegen kaas a 150 gram, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels slagroom
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2014Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
gevulde champignons (kastanje)
Heerlijke gevulde champignons met verschillende soorten kaas
Pesto, paprika, steeltjes van de champignons, kaas
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-12-2010Spaans0-10 min.
Varkenslapje Met Kastanje Champignons
Fase I
200gr. mager varkenslapje,1 bakje kastanjechampignons,20gr margarine.,
- Montignac Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-05-2000Montignac Hoofdgerecht60-120 min.
Witte-bonensoep met kastanje champignons
En rozemarijnbruschetta
*2 tenen knoflook.*6 bosuitjes.*4 eetlepels olijfolie met truffelaroma.*1 potje witte bonen (375ml).*1 eetlepel vloeibare intaliaanse kruidenbouillon.*zout.*versgemalen peper.*2 voorgebakken ciabatta's met gedroogde tomaat.*1 bakje kastanjechampignons.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-12-2001Vegetarisch Voorgerecht30-60 min.
Kastanje champignons met bosui
1 rode peper, 1 bakje kastanjechampignons (250 g, AH Biologish), 2 struikjes roodlof, 2 eetlepels oosterse roerbakolie (fles AH), ? el citroensap, zout, keukenpapier,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-09-2002Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Tagiatelle met kastanje champignons
Makkelijk en snel
400 gram Tagliatelle, 2 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 400 gram kastanjechampignons in stukjes, 2 teentjes knoflook, 2 tl gedroogde tijm, 200ml slagroom, Geraspte kaaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-02-2015Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Lasagna met kastanje
Heel zacht en romig van smaak!
- 1 blikje kastanje puree, - 2 kleine bekertjes creme fraiche, - 2 kleine stronkjes prei, - 1 ui, - 1 knoflook, - 1 doosje kastanje champignons, - 1 doosje oesterzwammen, - 1 doosje paddenstoelenmix, - spinazie uit de vriezer (deelblokjes), - zakje pijnboompitten, - stuk fetakaas, - volkoren lasagnabladen, - zout en peper,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2005Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
pizza met kastanje -champignons
2 verpakkingen huistraiteur verse pizza margherita ( a 2 stuks, 510 gram ), 1 pot gesneden bladspinazie ( 330 gram hak ), 1 bakje kastanjechampignons ( 250 gram ), 1 ui, 2 eetlepels olijfolie, 1 bakje verse roomkaas met kruiden ( 125 gram ), versgemalen peper.,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-07-2001Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Spaghetti Kastanje
Snel en makkelijk en ook geschikt voor een dagje zonder vlees
Spaghetti, kastanjechampignons, ui, knoflook, Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden (groene deksel), melk, zak spinazieblaadjes
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-10-2005Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Romige pasta met kip en champignons
Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op.
300 gr penne (of pasta naar keuze), 500 gr kipfilet, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 bosje lente ui, 400 gr kastanje champignons, 400 ml slagroom, 2 e tomatenpuree (klein blikje), 2 t kerriepoeder, 2 t paprikapoeder, zoet, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 e vers gesnipperde peterselie, olijfolie, 80 gr geraspte grana padano
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-06-2014Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Risotto met tonijn en portabella
Echte risotto, heerlijk smeuiig..
1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kastanje champignons uit de oven
een gerecht die perfect toe te passen is als bijgerecht bij vlees of vis. maar kan ook prima bij de lunch.Â
1 bakje kastanje champignons, 1 Spaanse peper, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 3 bosuitjes, Olijfolie, Peper, Zout
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-05-2018Frans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Courgetti met kastanje champignons en verse zalm
Overal las ik recepten met courgette tot pastaslierten gemaakt. Dat bracht mij op het idee dit ook eens te proberen. Helaas wist ik toen nog niet, dat onze grootste grutter A. H courgettelinten in verpakking verkocht. Ik ging dus wat moeizamer aan de slag op mijn mandoline. Het was lekker en voedzaam en eerlijk gezegd heb ik de pasta niet gemist. Mijn man wel..... Een volgende keer zal ik wellicht een kleine hoeveelheid spaghetti koken en deze door de courgetti verwerken. Heb wat moeite met de keuze van de keuken......
2 cougettes, 1 dikke ui gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 6 zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes, 1 bakje 125 gr crème fraîche, 2 moten verse zalmfilet, 250 gr kastanje champignons in vieren gedeeld, sap van 1/2 citroen, 2 el bladpeterselie gesnipperd, olijfolie of kokosolie, scheutje melk, peper en zout uit de molen
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-01-2019Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pasta met kastanje champignons en balsamico kerstomaatjes
-spagetti, -kastanje champignons (1 bakje), -cherry tomaatjes (1 bakje), -60 gram rucola, -oude schapenkaas (of andere goede oude kaas of parmezaan), -balsamico azijn, -bruine bastard suiker, -goede truffelolie, -olijfolie, -peper en zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden
Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.
3 sjalotjes -, 2 teentjes knoflook -, 250 gram kastanje champignons -, 250 gram oesterzwammen -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 3 eieren -, 125 ml slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte bieslook -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2, theelepels paprikapoeder -, mespunt nootmuskaat, 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -, 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries, 2-3 eetlepels paneermeel -, 50 geraspte belegen kaas
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2004Nederlands30-60 min.
Kipfilet overgoten met een kastanje champignonsaus
Super simpel maar het blijft lekker!
4 sjalotjes 4 kipfilet’s 3 teentjes knoflook 500 gr Kastanje champignons 2 el olijfolie 2 tl tijm 2 dl droge witte wijn vierde l crème fraiche zout en peper 80 gr boter
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2007Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Heldere kastanje champignonsoep
1 liter runderbouillon, 100 gr gepelde garnalen, 100 gr verse kastanje champignons, soja, ve-tsin, zout en peper
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-08-2009Nederlands Voorgerecht0-10 min.
Gevulde kastanje champions
Lekker en erg gemakkelijk te maken
8 grote kastanje champignons., 1 kleine rode ui, 2 eetlepels kruiden roomkaas, 2 eetlepels geraspte kaas., Boter om in te bakken., Zout en peper.,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2018Nederlands Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
bimi (broccolini) met kastanje champignons in oestersaus.
Dit is een lekker en smakelijk bijgerecht dat u kunt serveren als onderdeel van een feestmaal of rijstafel.
1 EL arachideolie, 400gr bimi (broccolini), 400gr kastagne champignons, 2 teentje knoflook. 3 EL oestersaus.,
- Chinees Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-02-2017Chinees Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Rode kipcurry met (spits)kool en champignons
Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem.
- 600 gram kipfilet, - ½ spitskool, - 250 gram champignons, - 1 ui, - 1 rode peper, - handvol basilicum, - bosje koriander, - 3 lenteuitjes, - 4 tenen knoflook, - 1 blik kokosmelk, - 2 tot 4 el rode curry pasta, - 4 kaffir lime leaves, - 4 el vissaus, - 1 el suiker, - evt. 1 kopje water, - arachide olie
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-2013Thais Hoofdgerecht20-30 min.
varkenshaas met kastanje champignonssaus
Lekker met calvados
1 varkenshaas in dikke plakken, 1 bak kastanjechampignons in plakjes, 2 teentje knoflook in plakjes,1 bos bosuitjes in stukjes van 5 cm, 1 bekertje creme fraiche, 1 paturain peper,olijfolie, mespuntje suiker, versgemalen peper en zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)
Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz… deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.
4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2012Internationaal30-60 min.
Risotto met champignons
Uit mijn losse blaadjes verzameling.Een vegetarisch hoofdgerecht dat kan worden uitgebreid met diverse groenten zoals courgette, asperges, doperwten en broccoli. Ook als je geen vegetariër bent is dit een verrukkelijk recept. Wil je persé vlees kan je geruld gehakt, vis of blokjes kip/kalkoen toevoegen.. vul zelf maar in... Ik heb het dit keer (18.04.2012) eens gemaakt precies zoals het beschreven staat. Verrassend lekker! De zelfgemaakte groentebouillon had ik in de vriezer De pesto heb ik zelf gemaakt en probeer het eens een keer want het is zo gemakkelijk om te maken. De link naar deze pesto staat onderaan de bereidingswijze
250 g (kastanje) champignons., 2 sjalotjes of 1 ui., 2-3 teentjes knoflook., 2 eetlepels olijfolie., 300 g risottorijst (Arborio)., 7 dl zelfgemaakte groentenbouillon (of eventueel van tabletten)., Bekertje crème fraîche., Versgemalen peper., Zout en peper naar smaak, 2 eetlepels groene pesto. (vers gemaakt of uit een potje)., 50 g geraspte Parmezaanse kaas.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-05-2005Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Mexicaanse kipstoofpot
Dit stoofpotje is een heerlijk en zonnig gerecht dat ook prima geschikt is voor in de zomer. Dit eenpansgerecht is ook bij uitstek geschikt voor op de camping of voor mensen die op 1 pitje moeten koken. Zorg wel dat je een grote pan hebt want je moet ook alles nog goed kunnen omscheppen. TIP: Dit gerecht is ook ideaal als je voor wat meer mensen moet koken want je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermeerderen.
- 8 kippendrumsticks (dijen of kipfilet kan ook), - 1 ui, - 400 gram (kastanje) champignons, - 500 gram krieltjes, - 3 paprika's (rood, geel, groen), - 4 teentjes knoflook, - 4 tros tomaten, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 2 el fajitas kruiden, - 200 ml kippenbouillon (tablet), - handvol koriander, - 1 el jalapeno, - 1 limoen, - olijfolie en/of vloeibare braadboter (ik gebruik meestal de variant met olijfolie), - peper en zout, - maïzena of allesbinder,
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2015Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.