- Eigen recept
Amusechampignons
Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.
8 niet al te grote champignons 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes fijngehakte peterselie wat blaadjes peterselie om te garneren geraspte belegen kaas bouillon van tablet
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2009Internationaal Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde courgettes
Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt
2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Tapas Gevulde champignons met pesto
, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-05-2004Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Hapjes / tapas
Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2011Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist
Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar !
250 gr champignons (bakje AH), 1 ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie, Handje bieslook, 2 plakjes ham, zwarte peper uit de molen, zout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Water en 2 runderbouillon tabletten, Scheutje tabasco
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2012Frans20-30 min.
Gevulde Paprika
2 paprikas, 1 ui, knoflook, 200 gr. rundergehakt, 100 gr. champignons, sambal, ketjap, oregano, bouillon, 2 eetlepels tomatenpuree.
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-07-1999Slanke keuken20-30 min.
Gevulde champignons van de barbecue
Dit recept is het lekkerst van de houtskoolbarbecue, maar kan ook worden gemaakt op de grill of in een grillpan.
12 - 18 champignons met grote hoeden;, 250 - 300 gram rundergehakt;, 3 sjalotjes of middelgrote ui, ragfijn gesnipperd;, 3 knoflookteentjes, uitgeperst;, 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, 1/2 theel. rozemarijnnaaldjes, fijngewreven;, 1 ei, losgeroerd;, 2 1/2 eetl. droog kruim van witbrood;, zout;, zwarte peper uit de molen;, ca.3 eetl. (olijf)olie, extra vergine,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-08-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
gevulde champignons
Champi?ones rellenos - Spaanse keuken (Tapas)voor 4 pers.
16 grote champignons, 2 uien, 1 kleine rode paprika, peterselie, 3 teentjes knoflook, 250 gram chorizo, zwarte peper, olijfolie, zout
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-2005Spaans10-20 min.
Gevulde Champignons
Gevulde Champignons
8 reuzechampignons, 1 stengel bleekselderij, 2 eetl.spekreepjes, 1 eetl.kappertjes, 1 teentje knoflook, 1 eetl.olijfolie, 2 volle eetl.roomkaas met sjalot(Cantadou), zakje belegen geraspte kaas
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-2003Nederlands Voorgerecht30-60 min.
gevulde champignons
500 gr. champignons met groot hoedje,(ongeveer 15 stuks) 250 gr. mascapone, handje geraspte kaas, versgemalen zwarte peper, zout, 6 stengeltjes bieslook, takje peterselie, theelepel mosterd, teen knoflook, 1 beschuit.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2000Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Tapas: gevulde champignons
16 grote champignons 2 uien 1 kleine rode paprika peterselie 3 teentjes knoflook 250 gram chorizo zwarte peper olijfolie zout
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2005Internationaal20-30 min.
Gevulde champignons
Nog een tapasgerecht van onze 4e kookavond
- 12 grote champignons, - 1 teentje knoflook, - 1 sjalotje, - 50 gram geraspte kaas, - 12 plakjes spek, - peper,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-04-2005Spaans0-10 min.
gevulde champignons
Doos champignons, 1 ons bacon, ui, 1 teentje knoflook, halve paprika, bouillon blokje 1 pakje monchou, wat citroensap
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-200720-30 min.
Gevulde champignons
Lekkere hapjes voor bijzondere avonden kerst,oud en nieuw verjaardagen en borrelavonden
250 g grote (kastanje)champignons, 1 eetl. citroensap, 1 blikje tonijn (ca. 180 g), uitgelekt, 1 eetl. pesto
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-200720-30 min.
Gevulde champignons
* 250g champignons (gewone formaat), * boursin, * 10-tal gepelde walnoten, fijn gehakt, * peper en zout, , Je kan in plaats van boursin ook kruidenboter of lookboter gebruiken.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2004Belgisch20-30 min.
Gevulde Champignons
Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.
6 reuzenchampignons, peperolie en/of knoflookolie, olijfolie, zout en zwarte peper naar smaak, 100 gram geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas, 50 gram verse broodkruimels, 2 losgeklopte eieren, fijngehakte verse oregano naar smaak,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-2008Italiaans10-20 min.
Gevulde Champignons
Heerlijk "voorafje" met verschillende vullingen. Recept voor magnetron koken
12 grote champignons, Vulling:, 1kleine ui fijngesnipperd, 100 g smeerkaas, 50 g paneermeel, 8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham,
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-11-199810-20 min.
gevulde champignons
Eenvoudig maar lekker recept voor gevulde champigons
4 grote champignons, 1 slalotje, 2 teentjes knoflook, beetje peterselie, witte wijn
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-10-1998Frans Voorgerecht10-20 min.
gevulde champignons
Deze stevige rauwe champignons met een vulling va zachte knoflookkruidenkaas zijn gemakkelijk te bereiden; als u grote hoeveelheden maakt, kunt u het best een spuitzak gebruiken voor het vullen.
? 200 gr champignons van gelijke grote, ? 1 teentje knoflook, gehalveerd, ? 120 gr roomkaas, ? 2el fijngehakte verse kruiden, zoals peterselie, bieslook en tijm, ? 1 el citroensap, ? zout en versgemalen peper, naar smaak verse kervel of peterselieblaadjes of gehakt bieslook, ter garnering, ,
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-04-2003Belgisch10-20 min.
Gevulde Champignons
Niet te moeilijk, toch iets aparts
12 grote champignons/ 2 el citroensap/ 2 gram boter/ 1 ui/ 1 teentje knoflook/ 150 gram mager varkens of kalfsgehakt/ 3 el paneermeel/ 1 el fijngehakte peterselie/ 1 el cognac/ zout/ peper/ halve dl droge witte wijn/ 1 dl slagroom/ enkele met piment gevulde olijven.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2000Voorgerecht20-30 min.
gevulde champignons
Heerlijk en snel
Pond grote champignons,1 ons gerookte magere spekjes,3 tenen knoflook,verse peterselie,verse basilicum,magere kruidenroomkaas,beetje zout en peper,beetje geraspte kaas
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-04-2005Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gevulde Champignons
Gevulde Champignons op de barbecue
12 champignons (bij voorkeur grote), een zachte kruiden roomkaas (paturain of iets dergelijks)
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-03-2010Voorgerecht0-10 min.
Gevulde champignons
Stoomovenrecept
16 grote champignons, 1 teentje knoflook, 150 g gekookte ham, 1 bosje dille, 1 bosje bieslook, 1 bosje peterselie, 300 g garnalen, 300 g creme fraiche, 2 eierdooiers
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-11-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Gevulde Champignons
Heerlijke gevulde champignons. Om je vingers bij op te eten........
8 Portabello champignons, 4 lenteuitjes (in stukjes), 50 gram boter, 50 gram verse broodkruimels, 25 gram zonnebloempitten, 200 roomkaas met knoflook en kruiden, verse tijm
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2007Voorgerecht20-30 min.
Gevulde champignons
Champignons met grote hoeden voorzien van een smakelijke vulling
8 kastanje champignons met grote hoeden, - 2,5 eetlepels olijfolie, - 300 gr kalfsgehakt, - 2 eetlepels losgeroerd ei, - 2 eetlepels kruim van oudbakken witbrood, - 2 ragfijn gesnipperde bosuitjes, - 1 ragfijn gehakte knoflookteentje, - 1 theelepel fijngewreven verse rozemarijnnaaldjes, - 40 gr fijn geraspte parmezaanse kaas, - 8 dunne stokbroodsneedjes, - 4 toeven krulpeterselie, - witte peper uit de molen, - zout,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-05-2000Nederlands30-60 min.
gevulde champignons
Heerlijk als vegetarisch voorgerecht. Makkelijk te maken.
Grote champignons, knoflook, blauwschimmel kaas (bv. Gorgonzola of Danish Blue)
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-07-1999Voorgerecht10-20 min.
Gevulde champignons
Aperitiefhapje; champignonhoedjes gevuld met magere kruidenkaas
Magere kruidenkaas, grote champignons,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-01-2004Slanke keuken0-10 min.
gevulde champignons
Borrelhapjes of voorgerecht wat apart smaakt door de combinatie van hartig en zoet.
12 grote champignons, 100 gram geitenkaas, honing, paar takjes verse marolijn, 50 gram walnoten, verse peper, citroensap
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-08-2000Italiaans Voorgerecht0-10 min.
gevulde champignons
Heerlijk borrelhapje!! snel klaar en vooraf klaar te maken
Kastanje champignons, 1 pakje boursin, lente-uitjes, geraspte kaas
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-05-2006Nederlands20-30 min.
gevulde champignons
4 supergrote champignons, 1 takje peterselie, 1 gesnipperd uitje, 1 teentje knoflook, balsamico azijn, geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, marjolein
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-1999Vegetarisch10-20 min.
Gevulde Champignons
Hartig gevulde champignons au gratin
Pp 3 grote champignons, 100 gr knoflookboter met peterselie, 4 plakken ham, 1 sjalot, 1 eetl.bloem en room (melk) voor de roux, gemalen kaas, pe en zo.
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2000Goedkoop en snel20-30 min.
Gevulde Champignons
In 10 minuten klaar! met dank aan bianca_b
12 grote! champignons, 1 takje peterselie, 1 doosje kruidenkaas (80 gram), 50 gram geraspte kaas
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-11-1999Voorgerecht0-10 min.
gevulde champignons
10 grote champignons,50 gr. ontbijtspek,1 knofloolkteentje,1 uitje,zure room,peper,worchestersaus,stukje gorgonzola.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2000Voorgerecht20-30 min.
Gevulde champignons
Lekker gevulde champignons uit de oven.
16 grote champignons (doorsnede ongeveer 5 cma, peterselie, gemalen kaas, zout,peper, stukjes paprika.
- Belgisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-01-2004Belgisch Bijgerecht10-20 min.
gevulde champignons
Champignons gevuld met garnalen
16 grote champignons-1 teentje knoflook 150 gram gekookte ham wat dile bieslook en peterselie 150 gram garnalen 150 gram creme fraiche 2 eierdooiers
- Fusion Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-04-2002Fusion Tussengerecht10-20 min.
Gevulde champignons
Tapashapje
- 50 gram boter, - 1 kleine gesnipperde ui, - 1 teentje knoflook, - 15 grote champignons, - 2 theelepel gedroogde oregano (of 1 theelepel verse), - 6 plakjes rauwe ham, - 6 zwarte olijven zonder pit, - 6 blaadjes basilicum, - peper en zout, ,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-04-2003Spaans0-10 min.
Gevulde Champignons
Borrelhapje of voorgerecht met champignons en pesto
Doosje champignons, 1/2 potje pesto (rosso), 1 ui, 2 knoflooktenen, peper, geraspte parmezaanse kaas, Olijfolie
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-12-1998Italiaans10-20 min.
gevulde champignons
Lekker voor bij de borrel of een glas cola.
1 Bakje champignons (250 gram), 1/2 rode paprika, 2 bosuitjes, 2 eetlepels olijfolie, 100 gram roompate, mespunt tijm, 100 gram geraspte kaas,
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-03-2001Goedkoop en snel10-20 min.
Gevulde Champignons
12 GROTE champignons, 1 takje peterselie, 1 doosje kruidenkaas, 50 gr geraspte kaas.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-04-2000Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Gevulde Champignons
Leuk om bij een etentje eens een andere groente te serveren.
16 flinke champignons, een zeer fijngehakte rode paprika, 90 gram verse broodkruimels, 2.5 theelepels fijngehakte knoflook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 fijngesneden lente-uitjes. 100 gram geraspte parmezaanse kaas, 2.5 eetlepels gesmolten boter, zout, peper.
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-10-2002Bijgerecht10-20 min.
gevulde champignons
Magnetronrecept
8 grote champignons, 3 lente-uitjes, 15 gr boter, versgemalen peper, 3 a 4 el kruidenpaneermeel, 75 gr geraspte belegen kaas, 8 kleine plakjes ontbijtspek
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2002Nederlands Voorgerecht10-20 min.