1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paddenstoelen
  5. Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood recepten (581)

Alles wissen
Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is een paddenstoelensoort. Ze zijn eetbaar en komen uit de boletenfamilie. Eekhoorntjesbrood wordt ook wel porcini genoemd. De paddenstoel heeft een verfijnde nootachtige smaak. Het is om deze reden een ware delicatesse. Eekhoorntjesbrood is moeilijk verkrijgbaar. Het groeit namelijk alleen in de wilde natuur. Het wordt niet gekweekt. Vooral in Europa en Noord-Amerika kan je eekhoorntjesbrood vinden in de wilde natuur. De paddenstoelen groeien vooral op lichte plekjes in het bos. Eekhoorntjesbrood is wel in de supermarkt verkrijgbaar, maar je kan de paddenstoelen beter op de markt kopen of bij een groentespeciaalzaak. Hou er rekening mee dat eekhoorntjesbrood niet goedkoop is. De paddenstoel is verkrijgbaar vanaf de lente tot de vroege winter. Eekhoorntjesbrood is zowel normaal als gedroogd verkrijgbaar. Je kan ontzettend veel met eekhoorntjesbrood doen. Een fondue wordt bijvoorbeeld een stuk lekkerder door de smaak van eekhoorntjesbrood.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Risotto met Paddestoelen

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio) - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook) - 85 gr boter - 1 grote ui, in ringen - 1 sjalotje, fijngesnipperd - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon) - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt - 2 el olijfolie - zout en peper

Voorbereiding

Houd de bouillon op het fornuis tegen de kook aan als je de risotto maakt. Zo onderbreek je het garingsproces niet. Was de rijst NIET, anders gaat alle zetmeel verloren die de risotto zo romig maakt.

Bereidingswijze

Fruit het sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in wat boter en de twee el olijfolie. Als het sjalotje glazig is roer je vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de (hete) bouillon toe te voegen. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeert is kan de volgende lepel worden toegevoegd. Als de risotto bijna gaar is de koekenpan verhitten, helft van de boter toevoegen en de paddestoelen en de ui gaarbakken. Vervolgens de risotto van het vuur halen en even een minuutje laten staan. Dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel erdoor scheppen. De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten. Breng de risotto op smaak met (versgemalen)peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eekhoorntjesbrood

Voor een picknick in een herfstbos

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Gegratineerd eekhoorntjesbrood

Een streekgerecht uit de Auvergne, een paradijs voor paddestoelen in de herfst.

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen - 5 dl room - 50 gr boter - 1 teentje look - 150 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - versgemalen peper en zout

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Herfstsaus met eekhoorntjesbrood

Een heerlijke saus bij wild en gevogelte

INGREDIENTEN

Sjalotje, 10 gram gedroogde eekhoorntjesbrood, 3.5 dl wildfond, 4 eetlepels rode port, 3 theelepels rode bessengelei, zou en peper naar smaak, allesbinder,

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Tagliatelle met eekhoorntjesbrood

Lekker bijgerecht voor 4 pers.

INGREDIENTEN

40 g gedroogd eekhoorntjesbrood; 400 g tagliatelle; 1 eetl. olijfolie; peper en zout; 2 dl room

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pastinaaksoep met eekhoorntjesbrood

Pastinaak is een van de vergeten groenten, maar gelukkig is deze de laatste tijd in de picture. Het heeeft een hele zachte smaak en kan met heel veel dingen gecombineerd worden. De herfst is in het land en hoewel het nog niet echt koud is wil ik dit heerlijke soepje met jullie delen.

INGREDIENTEN

, Ingrediënten, 300 g pastinaak, 300 g wortelen, 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 ui, 1 eetl. boter (of olijfolie), 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water), 0.5 koffiel. tijm (gedroogd), peper en zout

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Populaire paddenstoelen recepten

Pasta Met Eekhoorntjesbrood

Een koninklijk maal

INGREDIENTEN

500 gr. Pasta, 500 gr. Eekhoorntjesbrood, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 3 eetl. fijngehakte peterselie, 30 gr. Boter, zout en peper., ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfstournados met eekhoorntjesbrood.

Mooi gerecht

INGREDIENTEN

 4x kalfstournados,  50 gr eekhoorntjesbrood (gedroogd verpakt),  1 dl demi-glace,  2 ? dl room,  boter,  takje salieblaadjes,  eetlepel truffelolie,  peper en zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Veloute van eekhoorntjesbrood

"Veloute aux cepes", een creatie van chef-kok Denis Franc, die aan dit 17e-eeuwse recept een nieuwe jeugd gegeven heeft.

INGREDIENTEN

100 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 liter kippenbouillon (vers of van kippenfond van "Garde d'Or", zie mijn favoriete productrecensie) - 3 teentjes knoflook - 1 tuiltje kervel - 3 stuks vers eekhoorntjesbrood - 4 sneden toastbrood - 2 el boter - 2 dl room - peper en zout

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Aardappeltaartje met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

* 100 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, * 140 gr boter, * 2 teentjes knoflook fijn gehakt, * 1 kg grote vastkokende aardappelen

  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kaassoep met eekhoorntjesbrood

Deze soep hoeft geen uren te trekken. Met de juiste ingrediënten maak je in een uur een heerlijke soep. Mocht je geen fontina hebben dan is een andere (smelt) kaas natuurlijk ook goed.

INGREDIENTEN

30 gram boter, 30 gram bloem, 300 gram fontina, 30 cl melk, 50 cl kippenbouillon, 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, (witte) truffelolie, 10 cl room, 3 eierdooiers, peper en zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Nieuwste eekhoorntjesbrood recepten

Hertebiefstukjes met eekhoorntjesbrood

"Entrecotes de cerf aux cepes"

INGREDIENTEN

4 hertebiefstukjes van circa 160 gr - peper en zout - 2 el bakboter. Voor de saus : 1 sjalot, fijngehakt - 2 el boter - 1,5 dl witte wijn - 2 dl wildfond - 400 gr eekhoorntjesbrood, schoongemaakt en in plakjes gesneden - 1/2 dl room - fijngesneden bieslook.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Souffle van eekhoorntjesbrood

"Souffle aux cepes"

INGREDIENTEN

Boter - wat paneermeel - 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 2 dl water - 150 gr vers eekhoorntjesbrood - een beetje verse tijm en rozemarijn - versgemalen zwarte peper en zout. Voor het souffledeeg : 40 gr bloem - 2 el fijn ma?sgriesmeel - 2 dl room - 1 dl volle melk - 4 eieren - 2 eiwitten - 1/2 tl bakpoeder

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Saus van Eekhoorntjesbrood.*

Mooie saus met een verfijnde smaak, heerkijk in combinatie met kalfsvlees. Voor wildgerechten, de wijn vervangen door rode port.

INGREDIENTEN

30 gr eekhoorntjesbrood, gedroogd., 2 dl demi-glace, 1 dl room, 1 dl rode wijn, el cognac, klontje boter., 1 sjalotje, zéér fijn gehakt., gemalen peper en zout.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Salade van Eekhoorntjesbrood

Feestelijk voorgerecht of lunch(salade) voor 4 personen

INGREDIENTEN

100 gram veldsla ;, 1 kopje rode sla;, 1 fijngehakt sjalotje, 2 stronkjes witloof;, 400 gram Eekhoorntjesbrood ;, 1 eetlepel gehakt peterselie, 1 eetlepel gehakt bieslook, 1 eetlepel citroensap;, 2 eetlepels olijfolie;, 1 eetlepel water;, peper,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Spaghetti met eekhoorntjesbrood

Dit recept doet me denken aan vakanties in de Toscane. Daar aten we ook altijd spaghetti met 'funghi porcini'.

INGREDIENTEN

* 500 gram spaghetti, lekkerst is pappardelle * 500 gram vers eekhoorntjesbrood * 2 el olijfolie * zout en versgemalen peper * 2 teentjes knoflook * 3 el fijngehakte peterselie * 30 gram boter

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Aardappelgratin met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

* 40 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, * 1.5 kg aardappelen, * boter, * olijfolie, * 250 gr kastanjechampignons in plakjes, * 2 teentjes knoflook geperst, * 2 theel gehakte tijm, * 4.5 dl groentebouillon

  • Internationaal Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  > 120 min.

Omelet met eekhoorntjesbrood

"Omelette aux cepes". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

300 gr schoongemaakt eekhoorntjesbrood - 8 eieren - 30 gr boter - 1/2 teentje look - 50 gr gehakte peterselie - 30 gr gehakte sjalot - versgemalen zwarte peper en zout

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Jagersaus met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

150 gram eekhoorntjesbrood *, 1 eetlepel olie *, 4 sjalotjes *, 1/4 liter bouillon *, 1/8 liter droge witte wijn *, 2 eetlepels tomatenpuree *, zout *, witte peper *, peterselie *, dragon *, boter *, suiker.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aardappelstrudel Met Eekhoorntjesbrood

Een streekgerecht uit Slovenie, waar het eekhoorntjesbrood nog veel voorkomt in de bossen.

INGREDIENTEN

Voor het deeg : 1 kg bloemige aardappelen - 1 tl zout - 320 gr bloem - 2 eieren, Voor de vulling : 500 gr eekhoorntjesbrood - 1 ui - 40 gr boter - zout - 1/2 bot peterselie - 150 gr dikke zure room - 7 el boter

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Kruidig eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

75 gr gedroogde tomaten, 100 gr vers of 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, 500 gr vokoren tarwemeel, 10 gr zout, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden tijm, 15 gr verse of 7 gr gedroogde gist, 75 gr groene olijven, in plakjes, VOOR DE GARNERING:, 1 el olijfolie

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.

pasta met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

500 g Farfalle, 8 blaadjes verse basilicum, 1 fles tomatensaus, 1 blik tomatnstukjes, 200 g fontinakaas, peper&zout, 2 zakjes gedroogde eekhoorntjesbrood (totaal 40g), 1 ui, 75 g roomboter, ev vers geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kwartelconsomme met eekhoorntjesbrood

Krachtige soep

INGREDIENTEN

-4 kwartels (panklaar), -1 wortel en 1 kleine ui, -2 el olie, -20 g gedroogd eekhoorntjesbrood, -1/2 bosje gladde peterselie, -1 vers takje tijm, -zout en peper, -4 cl portwijn, -1,5 liter kippebouillon, -eventueel wat vers eekhoorntjesbrood (2 stuks)

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Jagersaus met eekhoorntjesbrood

In plaats van vers eekhoorntjesbrood kunt u ze ook in gedroogde vorm verwerken. u hebt dan veel minder nodig, slechts 50 g. gedroogde paddestoelen moeten voor de bereiding in koud water geweekt worden.

INGREDIENTEN

150 g eekhoorntjesbrood, 1 el olie, 4 sjalotjes, 1/4 l bouillon, 1/8 l droge witte wijn, 2 el tomatenpuree, zout, witte peper, peterselie, dragon, boter, suiker.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lasagna met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

50 a 60 g eekhoorntjesbrood (Porcini), *2 tl fijngehakte rozemarijn, *5 el olijfolie, *16 vellen verse lasagna (of gedroogd), *3 eierdooiers (scharreleieren zijn erg lekker), *4 el creme fraiche, *50 g geschaafde Parmezaanse kaas, *250 g zachte geitenkaas.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lasagna met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

50 a 60 g eekhoorntjesbrood (Porcini), *2 tl fijngehakte rozemarijn, *5 el olijfolie, *16 vellen verse lasagna (of gedroogd), *3 eierdooiers (scharreleieren zijn erg lekker), *4 el creme fraiche, *50 g geschaafde Parmezaanse kaas, *250 g zachte geitenkaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wildburgers met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

4 wildburgers - 400 gr eekhoorntjesbrood, in plakjes - 50 gr boter - 2 dl room - 2 el groene peperbolletjes - peper en zout - cayennepeper.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauw met eekhoorntjesbrood.

INGREDIENTEN

320 g eekhoorntjesbrood, , 4 stukjes kabeljauw, , 4 blaadjes salie, , 1 teentje look, 80 g pijnboompitten, , 8 eetlepels olijfolie, , 2 eetlepels citroensap

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Soep van eekhoorntjesbrood

Met een vulling van peterselie-croutons

INGREDIENTEN

50 g boter, 2 fijngesneden uien, 1 teentje knoflook, 250 g vers eekhoorntjesbrood, 75 ml droge witte wijn, 1 l groentenbouillon (van tabletten), 125 g aardappelen in blokjes, 1 takje tijm, 1 el citroensap, zout, versgemalen peper, Voor de croutons:, 3 sneetjes witbrood van 1 dag oud, 50 g boter, 3 el fijngeknipte peterselie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  •  
  •  30-60 min.

Slakkenpannetje met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

1 blik wijngaardslakken * 300 gr eekhoorntjesbrood * 2 el olijfolie, Voor de slakkenboter : 250 gr zachte roomboter * 20 gr sjalot * 25 gr knoflook * 25 gr fijngehakte peterselie * vierkruidenpoeder * peper en zout

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Reeragout met eekhoorntjesbrood

"Ragout de chevreuil aux cepes", een Elzasser wildgerecht

INGREDIENTEN

1,5 kg reeragout met been - 3 el bakboter - 1 dikke ui - 1/2 knolselder - 1a2 wortelen - 1 el bloem - 1 kruidentuiltje van rozemarijn, tijm en laurier - 2 dl rode wijn - 2,5 dl wildfond - 2 el rodebessengelei - 300 gr eekhoorntjesbrood - 2 el boter - fijngehakte verse peterselie - peper en zout.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tarbot met eekhoorntjesbrood

Een recept van Margo Reuten van Da Vinci.

INGREDIENTEN

500 g tarbotfilet, in 4 stukken gesneden, 200 g verse paddestoelen, eekhoorntjesbrood, 200 g knolselderijmousseline, 200g aardappelpuree, 300g spinazie, 2 el boter, 2 el olijfolie., Voor de saus: de steeltjes van het eekhoorntjesbrood, 3dl gevogeltebouillon, 1 dl madeira, 2 dl room, 1 el boter.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Jagersaus met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

150 gram eekhoorntjesbrood-, 1 eetlepel olie -, 4 sjalotjes-, 1/4 liter bouillon-, 1/8 liter droge witte wijn-, 2 eetlepels tomatenpuree-, zout-, witte peper -, peterselie -, dragon-, boter-, suiker.,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

kruidig eekhoorntjesbrood.

INGREDIENTEN

75gr gedroogde tomaten - 100gr verse of 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood - 500gr volkoren tarwemeel - 10gr zout - 1 el fijngesneden rozemarijn - 1 el fijngesneden tijm - 15gr verse of 7 gr gedroogde gist - 75 gr groene olijven in plakjes - 1 el olijfolie.

  • Mediterraan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Mediterraan
  •  > 120 min.

Aardappelen met eekhoorntjesbrood

De smaak van het eekhoorntjesbrood zorgt voor het fijne aroma. In het recept wordt gebruik gemaakt van gedroogd eekhoorntjesbrood, maar met verse wordt het nog lekkerder. Gezond en gemakkelijk te maken.

INGREDIENTEN

1 zakje gedroogd eekhoorntjesbrood, 1 bosje soepgroenten, 500 g aardappelen, 100 g boekweitkorrels, 50 g rode linzen, 2 groentebouillontabletten, 1 takje tijm, 1 takje majoraan, 1 mespunt versgemalen zwarte peper, 1 mespunt koriander, 1 mespunt karwij, zeezout naar smaak, 100 g creme fraiche, 2 el fijngehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tarbot met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

450 gr. eekhoorntjesbrood, 1 sjalot, 20 gr. walnoot, 2 el. olijfolie, extra vergine, 2 teentjes knoflook, 40 gr. boter, 0.4 dl. wijn, witte, 1 el. citroensap, 1 el. likeur, 2 dl. kalfsfond, 1 el. peterselie, verse, gehakte, Peper, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tarbot met eekhoorntjesbrood

Neem voor de likeur bij voorkeur een notenlikeur. In plaats van eekhoorntjesbrood kunt u ook oesterzwammen nemen.

INGREDIENTEN

450 gr. eekhoorntjesbrood, 1 sjalot, 20 gr. walnoot, 2 el. olijfolie, extra vergine, 2 teentjes knoflook, 40 gr. boter, 0.4 dl. wijn, witte, 1 el. citroensap, 1 el. likeur, 2 dl. kalfsfond, 1 el. peterselie, verse, gehakte, Peper, Zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van eekhoorntjesbrood

Een heel eenvoudig maar heel fijn gerechtje speciaal voor Piet's verjaardag gecreeerd door sterrenkok Arno Pankert van hotel-restaurant "Zur Post" ** in Sankt-Vith.

INGREDIENTEN

4 mooie vaste eksemplaren eekhoorntjesbrood - druivenpitolie - Xeres-azijn - 2 fijngehakte sjalotjes - fijngehakte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout - 2 gehakte noten - 8 sneden Seranno of Parma hesp dun gesneden

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Biefstuk met eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

2 plakken runderbiefstuk (350 g per stuk), 1 kg in de schilgekookte aardappelen, 50-75 g spek (in blokjes), zout, peper, provenciaalse kruiden, 2-3 et olie, 300 g eekhoorntjesbrood, 1 sjalotje, 50 g boter, gehakte peterselie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepaneerd eekhoorntjesbrood

* Griby tseliki *Bij dit gerecht hoort een knoflooksaus op basis van zure room; het recept voor de saus staat erbij. De paddestoelen worden in Rusland geserveerd met gekookte aardappelen, maar zijn ook heerlijk bij de borrel of als voorgerecht

INGREDIENTEN

500 g eekhoorntjesbrood, 1 ei, 1/2 kopje grof roggemeel (om te paneren), 1 dl zonnebloemolie, 1 el fijngehakte dille, 5-10 knoflookteentjes (naar smaak), 1 el zure room, zout

  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Russisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Jagersaus met eekhoorntjesbrood

Bron; eekhoornloos koken

INGREDIENTEN

150 gram eekhoorntjesbrood -, 1 eetlepel olie-, 4 sjalotjes-, 1/4 liter bouillon-, 1/8 liter droge witte wijn-, 2 eetlepels tomatenpuree-, zout-, witte peper-, peterselie fijn gehakt-, dragon fijn gehakt-, boter-, suiker,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  •  
  •  30-60 min.
Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is een paddenstoelensoort. Ze zijn eetbaar en komen uit de boletenfamilie. Eekhoorntjesbrood wordt ook wel porcini genoemd. De paddenstoel heeft een verfijnde nootachtige smaak. Het is om deze reden een ware delicatesse. Eekhoorntjesbrood is moeilijk verkrijgbaar. Het groeit namelijk alleen in de wilde natuur. Het wordt niet gekweekt. Vooral in Europa en Noord-Amerika kan je eekhoorntjesbrood vinden in de wilde natuur. De paddenstoelen groeien vooral op lichte plekjes in het bos. Eekhoorntjesbrood is wel in de supermarkt verkrijgbaar, maar je kan de paddenstoelen beter op de markt kopen of bij een groentespeciaalzaak. Hou er rekening mee dat eekhoorntjesbrood niet goedkoop is. De paddenstoel is verkrijgbaar vanaf de lente tot de vroege winter. Eekhoorntjesbrood is zowel normaal als gedroogd verkrijgbaar. Je kan ontzettend veel met eekhoorntjesbrood doen. Een fondue wordt bijvoorbeeld een stuk lekkerder door de smaak van eekhoorntjesbrood.

Nieuwste eekhoorntjesbrood recepten
Populaire paddenstoelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top