Bacon ei muffin
Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt
Ingrediënten 4 personen
6 eieren, 8 ronde plakjes ontbijtspek , Peper en zout, 2 bosuitjes, Boter om in te vetten. , 50 gr geraspte kaasVoorbereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vormpjes een beetje in met boter (de bacon is ook als vet). Leg de plakjes bacon in de muffinvormpjes. Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt. Hak de bosuitjes in dunne ringetjes. Klop de eieren met wat peper en zout los en roer de geraspte kaas en bosui er door heen.
Bereidingswijze
Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand. Zet het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven totdat de eieren helemaal gestold zijn. Je kunt dit met een sateprikker controleren. Leuk hapje om te serveren met ontbijt of brunch.