Mini quiches
Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de ‘tatin’, een omgekeerde opmaak van de quiche.
Voor 24 mini quiches: een pak bladerdeeg 20 cl crème fraîche 2 eieren - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd peper en zout
Voorbereiding 15 minuten Kooktijd 10 tot 15 minuten Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de room, eieren met het zout en de peper. Met ui: In de flexi bakvorm de gedroogde uitjes verdelen en de uithollingen voor 2/3 vullen met het ei-crème mengsel. Met behulp van een steekvormpje rondjes uit het bladerdeeg steken die iets groter zijn dan de uithollingen van de bakvorm en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk rondom licht aan. idem met roquefort. Met tomaat: Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de uithollingen. Bedek met de crème, waaraan nu wat basilicum en eventueel knoflook is toegevoegd. Bedek met de rondjes die zijn ingesmeerd met mosterd (mosterdzijde naar beneden) Plaats de flexibakvorm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiches mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Laat ze daarna wat afkoelen en haal ze uit de vorm.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-2006Frans10-20 min.
Hongaarse Goulash
Een Verukkelijke Goulash, die op veel manieren te eten is...
1 Kilo Runderpoulet/Niet te grote stukken., braadboter voor het vlees aan te bakken., 1/2 Kilo Uien., 1 rode Paprika, 1 Gele paprika, 1 Groene Paprika, 1 klein blikje bonduell erwtjes, 4 grote tomaten in stukken gesneden en ontpit., Scheutje melk, Maizena/ om te binden., 2 Eetlepels Paprikapoeder, 1 Klein Blikje Tomatenpuree, 2 Tenen Knoflook, 2 theelepeltjes Sambal Oelek, Zout en Peper, Kummel en Laurier, Citroen en Een scheut Azijn
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-10-2003Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Huzarensalade van mijn moeder
Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.
4 vastkokende aardappelen -, 1 ui -, 2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -, dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -, dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -, 2 eieren -, 2 zoute haringen -, plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -, ½ dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, mayonaise of yogonaise =, peper -, zout -
- Duits
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-03-2007Duits30-60 min.
Rauwe hamknapzakjes met mon-chou
Lekker fris borrelhapje, zo rond de klok van twaalf.
200 gr. rauwe ham in ronde plakjes. (bv.van de Aldi), 1 pakje Mon Chou of andere roomkaas, bosje bieslook, 1 kleine ui, 1 flinke knoflookteen, peper, zout, paprikapoeder
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-200120-30 min.
Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes
Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.
75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2006Frans20-30 min.
- Eigen recept
Huzarensalade van oma
Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker. Â
1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2010Nederlands30-60 min.
drense kniepertjes
Een lekker zoet wafeltje word in plattevorm met oudjaar genutigt en in opgerolde vorm met nieuwjaar
200 gr bloem, 150 gr boter, 150 gr suiker, 2 kleine eieren
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2002Nederlands30-60 min.
Zalmsalade
Dit is een eigen variant die ik de andere dag weer moest maken. Even geduld want er komen meer plaatjes.
Blik zalm of tonijn., Ongeveer een kwart Gourgette., Halve Peen, Eetlepel Paprika, bieslook of 2 zilveruitjes.(mag niet overheersen), Basilicum ( 3 of 4 steeltjes met blad), Tomaten ketchup ( 4 eetlepels.), Fritessaus of slasaus.( 2 eetlepels), Mayonaise ( 1 eetlepel), Knoflooksaus ( 1 eetlepel), Augurk ( niet te groot), warte peper (uit molen), Piccalily (2 eetlepels), Water en een slok azijn.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2005Nederlands20-30 min.
Whiskeytaart
Vlug klaar recept als je onverwachte of verwachte gasten hebt.
2 pakken lange vingers, irish of canadeze whiskey, 1/2 liter slagroom, 4 el suiker (of meer naar je eigen smaak), geraspte chocoladereep, choc. saus indien nodig, poedersuiker indien nodig
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-199810-20 min.
Koekjes
Lekkere koekjes
Koekjes
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-10-2000Nederlands0-10 min.
Kwark oliebollen
* 2 eieren , * 60 gr suiker , * geraspte schil van 1 citroen , * 250 g magere kwark , * 0,1 l slagroom , * 250 g meel , * half pakje bakpoeder , * 50 g gehakte amandelen
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2003Nederlands20-30 min.
Mijn vaders oliebollen
Mijn vader bakte voor ons, zijn kinderen, altijd oliebollen, en van het laatste deeg wat over was, een broeder. Ik heb het recept van mijn vader gevonden, en ik weet dat er heel veel oliebollenrecepten zijn, ik vond en vind het leuk om dit recept met jullie te delen.
1 kilo bloem, 1 liter lauw water of lauwe melk, 80 gram gist, 250 gram reuzel, 50 gram witte basterd suiker, 20 gram citroensap, 10 gram zout, 3 eieren, , Voor de vulling:, 75 gram krenten, 100 gram rozijnen, 100 gram bigarreaux (gekonfijt fruit) in stukjes, 200 gram appel (goudrenetten).
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2002Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Wellant appelbeignets
Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel
5 grote Wellant appels, 350 ml bier, 300 gram bloem, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 zakje vanillesuiker, Mespuntje zout, Mespuntje kaneel, Poedersuiker,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2011Nederlands30-60 min.
warme geitenkaastaartjes
Lekker warm hapje voor bij de borrel. Pittig door de toevoeging van lente-ui.
6 plakjes hartig taartdeeg, 2 el slagroom, 1 ei, 2 fijngehakte bosuitjes, 100 gram zachte geitenkaas, p z.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-12-2001Frans10-20 min.
bladerdeeg hapje
Een bladerdeeg hapje maken op een praktische manier!! Heel handig
A gerookte kipfilet, B feta kaas, C basilicum., D 3 Bladerdeeg blaadjes, E losgeklopt ei., F Boter
- Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2005Tussengerecht0-10 min.
Sneeuwballen
Voor ongeveer tien forse sneeuwballen. Een recept dat mijn Oma heel vroeger al maakte. Mijn moeder heeft het van mijn Omaatje overgenomen, en nog elke 'oud en nieuw' worden ze gebakken. De meeste mensen die bij ons voor het eerst nieuwjaar komen vieren kennen het niet! Dus als je iets bijzonders wilt... Sneeuwballen!
, - 3 dl water, - 200 gram bloem, - 75 gram boter, - 5 a 6 eieren, - 75 gram krenten en rozijnen, - zout, - olie, - slagroom (zoveel als je lekker vindt!), - slagroomversteviger, - suiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-1999Nederlands60-120 min.
appelbeignets.
Recept van de warme bakker.
Appels., bladerdeeg.(kant en klaar), kaneel., suiker., ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-03-2000Nederlands20-30 min.
pittig gehakt broodje
Broodjes van bladerdeeg gevuld met pittig gehakt
10 plakjes bladerdeeg, 500 gram rundergehakt, 500 gram spitskool, 1 of 2 uitjes, sambal, cayennepeper, chilipoeder, zout, ketoembar, laos, paprikapoeder,ketjap manis, kerriepoeder, nootmuskaat en een eitje
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-07-2000Goedkoop en snel20-30 min.
IJssneeuwballen met mangosaus
Een tropisch wintertoetje
1 grote rijpe mango, 1 sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 1.5 eetlepel, poedersuiker, 2 takjes munt, 0,75 liter vanilleroomijs, 50 gram geraspte kokos
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-1998Nagerecht10-20 min.
witte chocomousse
Lekker
200 Gram witte chocolade, 2 Borrelglaasjes rum,100 Gram pure chocolade,10 Bitterkoekjes, 1/4 Liter slagroom,75 Gram suiker,250 Gram mascarpone,cocaopoeder
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-09-2000Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Zalmrolletje Met Kruidenkaas
Zalmrolletje met kruidenkaas
Gerookte zalm (plakjes), Kruidenkaas (paturain/boursin), Peterselie
- Nederlands Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2000Nederlands Voorgerecht0-10 min.
chocolade oliebollen
EEN APARTE OUDJAARHAPJE
Voor 24 oliebollen., 1 pak oliebollenmix., 100 gram pure chocolade.
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2000Goedkoop en snel30-60 min.
Het Ultieme Beignetbeslag
Voor het bereiden van Appelbeignets
E
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-08-20010-10 min.
Appelflappen (bladerdeeg)
Bladerdeeg appelflappen uit de oven; geen luchtjes!!! 12 stuks
50 g suiker , 2 el bloem , 1 mespunt kaneel , 1 mespunt nootmuskaat, 12 plakjes diepvriesbladerdeeg , grote, lichtzure appel , 1 el citroensap ,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-12-2002Internationaal20-30 min.
Slemp
Proef de gezelligheid van vroeger. Echt een drankje voor de winter als het flink koud is!Lekker met een stukje Groninger kruidkoek. Uit Smulboek, een uitgave van Libelle uit 1977.
1 ltr melk - 1 theezakje (gewone thee) - schil van 1 citroen - 1/2 pijpje kaneel - 3 kruidnagels - stukje foelie - (iets saffraan) - 2 eetl suiker - 10 gr maïzena
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-11-2003Nederlands10-20 min.
Dribbelballen
Een soort broodbal met gehakt erin, Dit recept heb ik gekregen van iemand die bij ons op de Trollenclub zit en ze heeft ze al een paar keer voor ons gemaakt, ik heb ze zelf een keer gemaakt. En ze zijn superlekker.
1 kilo mager rundergehakt, sambal, verse knofllook, ketjap, kokos in zakje, witbrood mix,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2005Nederlands30-60 min.
Veloute de moules au curry
Veloute de moules au curry, een schitterend recept van driesterrenchef Roellinger, Maison de Bricourt Des la fin juillet, les moules redeviennent tres belles. Celles de l'est de la baie sont gouteuses sans etre fortes. Le curry les magnifie.
Ingredients, 2 l de moules - 1 echalote - 2 dl de vin blanc moelleux (coteaux du Layon) - Creme liquide - 1 c. a c. de curry (plus ou moins, selon sa force) - 1 noix de beurre - Cerfeuil - Quelques brins de menthe bleue (facultatif), Melange d'epices pour le curry :, 20 g de curcuma, 22 g de coriandre, 10 g de cumin, 10 g de poivre blanc, 5 g de girofle, 5 g de cardamome, 5 g de gingembre, 5 g de poivre de Cayenne, 5 g de macis, 5 g de fenouil, 5 de fenugrec, 3 g de badiane,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2003Frans20-30 min.
Kniepertjes 2
1 kg bloem, 1 kg suiker (geen basterd), ? kg boter of margarine, 6 eieren, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel kaneel, klein stukje spek of zwoerd voor het invetten van het ijzer
- Regionaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-09-2004Regionaal60-120 min.
Kipsalade
Salade van gegrilde kiprollade met komkommer en ijsbergsla
Kiprollade (ong. 1 kg.), 3 komkommers, 1 kl. krop ijsbergsla, 1/8 slagroom, 6 eetl. mayonaise, peper, zout, paprikapoeder, uitje, paar takjes peterselie, 6 eetl. citroensap.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-12-2004Nederlands60-120 min.
Gehaktmuffins
Ach, het is weer eens iets anders als 'de bal', ook op oudejaarsavond lekker !
1 teentje knoflook1 groene paprikabeetje komijnpoeder1 bosje peterselie, 500 gr, half om half gehakt125 gr. mozzarella50 gr. paneermeelzoutpeper, 2 tomaten2 eieren1 uiolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-11-20040-10 min.
Oudejaarsavond Salade
Een traditie in ons gezin, ook de volgende dag nog lekker.
Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-12-1999Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Appelbeignets
Appelbeignets met pils 20 stuks
6 eetlepels witte basterdsuiker, 2 eetlepels kaneelpoeder, 5 appels (Goudreinetten), 1 ei, 250 gr zelfrijzend bakmeel, zout, flesje pils, frituurolie, poedersuiker,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-12-2002Nederlands10-20 min.
Mmm...huzarensalade met gerookte kipfilet
Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar. Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!! Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.
750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2008Nederlands30-60 min.
Sinaasappel-oliebollen (12 stuks)
50 g rozijnen, 25 g krenten, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2 dl melk, 1/2 ei, 2 dl sinaasappelsap, 2 el sinaasappelmarmelade
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-12-199810-20 min.
Toastjes
Enkele ideetjes voor toastjes.
Toastjes of crackers, boter, gerookte zalm, gekookte eieren in plakken gesneden, rookvlees, tonijnsalade* recept volgt, kalkoen of kippeborst van de delikatessen dun gesneden, brie, camembert of andere kaas naar keus, pate, dille, peterselie, paar schijfjes citroen, kiwi of aardbeien, "rode" of zwarte kaviaar, kappertjes, aspic* recept volgt, mayonaise uit een tube of zelf een spuitzakje maken van papier., en andere beleggen en garnering naar keus,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-1998Internationaal10-20 min.
Gevulde Champignons
Heerlijk "voorafje" met verschillende vullingen. Recept voor magnetron koken
12 grote champignons, Vulling:, 1kleine ui fijngesnipperd, 100 g smeerkaas, 50 g paneermeel, 8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham,
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-11-199810-20 min.
Ei Op Brood
Gebakken ei op brood
Ei brood zout en een leuk humeur
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2000Goedkoop en snel0-10 min.
Appelbollen
Kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken, maar is ook lekker en licht als nagerecht
* 6 plakjes bladerdeeg, * 5 kleine appels, * 5 kruidnagels, * rozijnen, * kaneel, * losgeklopt ei,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-1999Nederlands Nagerecht20-30 min.
Grootmoeders oliebol
1 Kg Bloem, 75 Gram Gist, 7,5 Deciliter Melk, 5 Eieren, 500 Gram vulling (krenten, rozijnen en appel), wat zout,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op28-05-1999Nederlands> 120 min.
Mazout
3/4 de bier met 1/4cola
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-04-2000Belgisch0-10 min.
-
mackay48
van Mackay48 , 7289 recepten, 29 volgers
-
mackay
van mackay38 , 6823 recepten, 57 volgers
-
marciag
van mgrietdijk , 1761 recepten, 23 volgers
-
alice
van jurrian1 , 1007 recepten, 24 volgers
-
Els
van els56 , 869 recepten, 12 volgers
-
judith451
van , 862 recepten, 10 volgers
-
Holland streekgerechten
van YaaMansa , 727 recepten, 13 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 34695 volgers
-
hapjes en snacks
van susan56 , 585 recepten, 44585 volgers
-
Gebak en taarten
van papillon57 , 548 recepten, 33306 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
KOOKCLUB2006
van kookclub2006 , 151 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Barbeque recepten
van sonja26975 , 89 recepten, 0 volgers
-
kip lekker
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers