1. Home
  2. Recepten
  3. Oudekaas

Oudekaas recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gevulde paprika's uit de airfryer maar kan ook in de oven

Lekker recept die je als avondeten of als lunch kunt nemen. Als lunch 1 per persoon, als avondeten 2 per persoon.

INGREDIENTEN

** 4 rode paprika's (gewassen) ** 300 gram gehakt (ik had deze keer Italiaans kip-gehakt) ** 1 zak (400 gram) Italiaanse groentenmix ** potje rode pesto (of zelfgemaakte pesto) ** 3 tenen knoflook (klein gehakt) ** 2 eetlepels oregano (gedroogd) ** 1 theelepel chilipoeder ** 100 gram geraspte (oude)kaas ** scheutje knoflook-chili-olie ** peper en zout uit de molen (eventueel, naar smaak)

Bereidingswijze

** Snij de bovenkant van de paprika en haal voorzichtig de zaden en zaadlijsten eruit. ** Zet verder alles gewassen, afgewogen, afgemeten en gesneden klaar. (De paprika's niet voorkoken want dan worden ze veel te zacht. Ze moeten een klein beetje stevig blijven. ** Als je het gerecht in de oven wilt bereiden i.p.v. in de airfryer, verwarm dan de oven vast voor op 200 graden! ** Doe onderin alle paprika's een handje geraspte kaas ** Bak de Italiaanse groentemix in een scheut chili-knoflookolie een minuut of 5 aan in een wok. ** Voeg de gehakt, de knoflook, de oregano, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en rul het gehakt in de groentemix. Als het gehakt gaar is, het mengsel nog een paar minuutjes zacht op laag vuur op laten staan. ** Zet het vuur uit en roer het potje (of je zelfgemaakte) rode pesto erdoorheen. Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout extra toe. ** Verwarm de airfryer voor op 200 graden. ** Vul de paprika's tot net onder de rand met het gehaktmengsel. ** Verdeel de rest van de geraspte kaas er overheen. ** Zet de paprika's rechtop in het mandje van de airfryer. (Als je ze in de oven bereidt, zet de paprika's dan rechtop in een Ovenschaal en zet ze in het midden van de oven). ** Doe het anti spatdeksel erop en bak de paprika's 10 minuten op 200 graden. (In de oven 20 minuten op 200 graden) ** Na 10 minuten (in de oven dus 20 minuten) zijn de paprika's klaar. ** Wij eten de paprika's als avondeten met alleen wat rucola sla erbij dus we eten er twee per persoon. Als lunch is één per persoon genoeg. ** Eet smakelijk!

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ayaka

Typisch Venezolaans eindejaars gerecht. Een hoop werk maar tis wel de moeite waard!

INGREDIENTEN

Voor de deeg: 1 1/2 kup melk, 1 1/2 kup water, 2 tl zout, 1 tl cumin poeder, 1 tl suiker, 7 lp geraspte (oude)kaas, 4 lp jus van de kip, 3 kup maismeel (precooked), Voor de vulling: 3 pond kipfillet, 2 lp tomatenpasta, 3 lp boter, een scheutje olie, 1 kipbouillon, knoflook, maggi, worchestire saus, kerrie, oregano, peper en complete seasoning, Extra vulling: pruimen, rozijnen, olijven, augurken, cashew noten, pikalili, zilveruitjes, rode paprika (reepjes), groene paprika (reepjes), spaanse peper (fijne gesneden), plakjes beenham

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

slanke zuurkoolrolletjes met kaassaus

Een lekker smakelijk en slanke zuurkoolschotel.

INGREDIENTEN

500 gr: zuurkool., 20 plakken ham., voor de kaassaus:, 40 gr: boter.(3 eetlepels), 40 gr: bloem. (5 eetlepels), 4 dl melk., 1 ons geraspte oudekaas. (1 eetlepel apart houden., nootmuskaat., Aardappelpuree.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevuld Brood

Lekker voor bij de borrel of bij een lichte Italiaanse maaltijd

INGREDIENTEN

1 pak witte broodmix,3dl lauw warm water,2eetl.olijfolie,1 bolletje mozzarella,100gr.salami,100gr. oudekaas,4 zongedroogde tomaten,10 zwarte olijfen.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pastasalade

Lekker als maaltijd in de zomer of bij een buffet.

INGREDIENTEN

225 gr. gekleurde fusili; 150 gr. mais; 100 gr. (oude)kaas; 100 gr. chorizo; 200 gr. artisjokharten; 100 gr. rode paprika; 1 teentje knoflook; olijfolie; (kruiden-)azijn; 1 eetl. pesto; peper; zout.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ham-Prei Taart

Hartige taart.

INGREDIENTEN

500 gr prei,150 ml slagroom,3 eieren,1 dikke, plak ham 120 gr,1rode paprika,1 doos champignons,50 gr margarine,nootmuskaat, zout en peper,1 pakje bladerdeeg,30gr oude, kaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Preitaart

Hartige preitaart , uit grootmoeders tijd.

INGREDIENTEN

3 preien, 2uien, 1 eetlepel olie,4 eieren,twee zakjes geraspte oudekaas, 1dl melk, peper iets zout,3 ons ham,2 pakjes blader deeg,1 thee lepeltje sambal.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Beenham met rösti , tomaatjes en preirolletjes

Makkelijk  gerecht 

INGREDIENTEN

1 beenham, 500 gram aardappelen ., 2 uien gepeld, 200 gram oudekaas, 100 gram bloem, 2 eieren, Zout en peper, 250 gram cherrytomaatjes aan de tak, 1 eetl ahornsiroop ., 2 eetl balsamicoazijn, 3 preien, 10 gram tijm, Olijfolie, 2 eetl honing, 5 eetl mosterd, Flinke scheut room

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaghetti met kruidensaus

INGREDIENTEN

1 blikje ansjovis, ? dl. melk, 2 teentjes knoflook, 2 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 2 takjes kervel, zout, 125 g spaghetti, 1 groentenbouillontablet, 3 eetl. boter of margarine, cayennepeper, 100 g geraspte oudekaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jachtschotel Met Appel

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd - 2 preien, in halve ringen - 40 g boter - 400 g shoarmavlees - 1 laurierblad - 2 kruidnagels - 1?, dl runderbouillon - 2 zure appels - 2 el rozijnen - 1 el suiker - 1 zakje instant-aardappelpuree - 50 g geraspte oude, kaas - paneermeel - paar kleine klontjes boter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kruidige omelet gevuld met groenten en krieltjes

Lekkere omelet voor een makkelijke dag.

INGREDIENTEN

1 ui,1 teentje knoflook,ca.50 gr katenspek,3 eieren,1 eetlepel melk,zout,peper,4 eetlepels olijfolie,1 zakje minikrieltjes (a 450 gr),10 sprietjes bieslook,1 pakje fijne soepgroenten(150 gr),2 eetlepels Provencaalse kruiden,4 eetlepels geraspte oudekaas.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste oudekaas recepten
  • Eigen recept

zuurkoolbonenschotel

Eenpansschotel

INGREDIENTEN

1 verpakking zuurkool,smaak naar keuze (500 gram), 1 middelgroot blik kidneybeans, 1 pot bonenschotel (hak), 1 middelmatig blik bonen naar keuze (zelf blackeyebeans genomen), 300 gram kaas naar keuze (zelf mosterkaas, tjiezi en oudekaas genomen

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde Courgette Bloemen Met kaas en Chorizo

IK heb er voor het in de oven gaat nog oude kaas met wat Panko over gestrooid, maar dat kan ook zonder dan is het minder machtig, ook kan de chorizo vervangen worden door extra kaas b.v. geitenkaas of ansjovis.

INGREDIENTEN

Bakje Courgette bloemen, 1 mozarella bol, 100 gram uitgebakken chorizo ( ik bak het uit anders blijft er teveel vet achter), 100 gram panko ( broodkruim), 1 ei, Zout en peper, Olie, 50 gram oude kaas, 10 kerstomaatjes, 1 geperst knoflookteentje

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Varkensfilet met lekkere vulling

Varkensfilet gevuld met rauwe ham en oudekaas en lente ui en zongedroogde tomatentapenade een geweldig succes en makkelijk te bereiden. Je kunt het van te voren al maken en hoeft het alleen maar in de oven te schuiven dus ideaal als je eters krijgt

INGREDIENTEN

Varkensfilet 1200 gram, Paar lenteuitjes, 2 eetl. zongedroogde tomatentapenade, 1 ons rauweham, 2 ons oude kaas, tijm, olijfolie, zout, peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ragout van lamsvlees

INGREDIENTEN

500 gr lamsvlees (lende), boter, 4-5 teentjes knoflook, peterselie, gemalen oude kaas, 2 eieren, 1/2 citroen, peper, zout,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste oudekaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top