Ossobuco
Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden)
Ingrediënten 4 recipe.people
4 schijven Kalfsschenkel Ca. 3 cm. dik, 1 winterwortel, 200 gr. Bleekselderie, 400 gr. ontvelde Tomaten in blik, 1 grote ui, 100 cc witte wijn, 100 cc rode wijn, Bloem, Zout , Peper, 2 tenen knoflook, Olijfolie, een beker boullion , 1/2 theelepel rosemarijnpoeder, 1/2 theelepel thijmpoeder, 1/2 theelepel oreganopoeder, 1/2 theelepel basilicumpoeder,Voorbereiding
Alle groente's wassen en in kleine stukjes snijden.
Bereidingswijze
Vlees rondom met peper en zout inwrijven en daarna met de bloem geheel bedekken. Olijfolie in de pan goed heet laten worden. Het vlees in de pan doen en al regelmatig draaiend rondom mooi bruin laten worden . De groente's toevoegen en al roerend een tijdje laten meebakken. Na ca. 10 min. de warme boullion toevoegen en daarna tevens de witte en de rode wijn langzaam in de pan doen en de kruiden op het laatst toevoegen. Het geheel, regelmatig roerend met de deksel op de pan, goed heet laten worden. Daarna de warmtebron temperen zodat het geheel nog zachtjes prutteld en op deze manier laten stoven voor ca 4 uur.( wel regelmatig voorzichtig doorroeren )