Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep recepten (146) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

ossenstaartsoep

Deze soep staat al jaren op mijn kerstmenu en is altijd een groot succes. Meestal maak ik de soep ruim vantevoren en vries hem in. Op de dag zelf kun je de soep langzaam opwarmen.

INGREDIENTEN

? 1? kilo ossenstaart, ? 1 winterwortel, ? 1 ui, ? 3 ? 4 eetl. (zonnebloem)olie, ? 40 gram boter, ? 50 gram bloem, ? ? dl madera, ? ca. 8 peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? l blaadje laurier, ? 2 stukjes foelie, ? 6-8 takjes bladselderij, ? 100 gram oesterzwammen, ? 1 dl slagroom,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), ? 100 g magere rookworst (verpakt per 2), ? 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), ? 1 bakje gesneden champignons (125 g), ? 1 zakje fijne soepgroenten (150 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), 100 g magere rookworst (verpakt per 2), 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), 1 bakje gesneden champignons (125 g), 1 zakje fijne soepgroenten (150 g),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  •  
  •  10-20 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), ? 100 g magere rookworst (verpakt per 2), ? 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), ? 1 bakje gesneden champignons (125 g), ? 1 zakje fijne soepgroenten (150 g),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), ? 100 g magere rookworst (verpakt per 2), ? 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), ? 1 bakje gesneden champignons (125 g), ? 1 zakje fijne soepgroenten (150 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes(a 450 g Cela Vita), 100 g magere rookworst(erpakt per 2 Unox), 1 blik heldere ossenstaartsoep, 1 bakje voorgesneden champignons(125 g), 1 zak fijne soepgroenten(150 g).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ossenstaartsoep

Lekkere ossenstaart soep zoals het vroeger smaakte. passeren-een vloeistof door een zeef halen of vergiet dan wel met doek of zonder doek. Om alle grovere stukken eruit halen om zo een egale vloeistof over te houden.

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 400 gr. ossenstaart (bij iedere goede slager te koop), 2 uien, 5 wortels, 1 bosje selderij, 1,5 l. water, stukje foelie, peperkorrels, paar kruidnagels, zout, paar druppels Worchestershiresaus, scheutje Madeira,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Mijn vaders eigen gloriesoep

INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart in mootjes. 1 ui, knoflook, bouillonblokje(s), selderie, peterselie, 2 of 3 laurierbladen,wat tijm en rozemarijn. 1 pakje ossenstaartsoep.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

OSSENSTAARTSOEP

En toch vindt ik een ossenstaartsoep heerlijk. Gebruik het niet gauw voor een diner omdat ik dat te zwaar vindt

INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart in schijven, 60 gram boter, 1 kg rundvlees met bot, 1 middelgrote wortel grof gehakt, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels peterselie fijngehakt, 2 liter water of runderbouillon, zout, 6 zwarte peperkorrels, 2 uien, grof gehakt, 2 selderijstengels, grof gehakt, 2 aardappelen in blokjes gesneden, 8 eetlepels gepelde gerst,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Donker roodbruin moet hij zijn, deze chique Engelse klassieker, maar om dat voor elkaar te krijgen.....En officieel hoort er dan een glaasje madeira bij !

INGREDIENTEN

500 gr. ossenstaart in stukken1 grote ui3 wortels1 takje rozemarijn1 pot, kalfsfond1 dunne prei1 stengel bleekselderij1 theel. worcestersaucezout, versgemalen peper2 eetl. verse, grofgehakte peterselie1/2 dl. Madeira (of medium sherry)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Engels
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Heldere ossenstaartsoep wordt gemaakt van gebakken ossenstaart met allerlei groenten en dan gezeefd door een katoenen doek; de bouillon wordt voorzien van stukjes vetvrij vlees van de ossenstaart en dan geserveerd met madeira; echt heel lekker

INGREDIENTEN

Ossenstaart; boter; peper en snufje zout; uien; kruidnagels; laurierblad; gemberstukjes; lepeltje tamarinde; prei; peterselie en selderijblad (elk bosje); korianderpoeder of beter vers; winterwortel niet al te groot; ruim 2 liter water

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

* 1 ossenstaart in 6/8 stukken, * 20 gr boter, * 1 grote ui met schil in stukken, * 150 gr wortel in stukken, * 4 rijpe tomaten in stukken, * 1 teen knoflook geplet, * 1 snufje cayennepeper, * 1 bouquet garni van tijm laurier en selderijblad, * 6 peperkorrels geplet, * 1 theel zout, * 1 eetl madeira, * worcestershiresaus, * 2-3 eetl fijngesneden peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Wie van een krachtige, geurige soep houdt, houdt beslist van ossenstaartsoep. De bouillon wordt getrokken van runderstaartstukken en die zorgen voor de krachtige bouillonsmaak.

INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart in stukkken, 100 gram soepgroenten, 1 ui, 100 gram champginons, 60 gram ham, boter, 100 gram tomaten, 1 laurierblad, takje tijm, 3 takjes peterselie, 6 peperkorrels, 3/4 liter runderbouillon, 35 gram bloem, 1 dl rode wijn, 1/2 dl rode port, zout, peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Dit feestelijke recept is van sterrenchef Johan Segers  ( Het Fornuis - Antwerpen)

INGREDIENTEN

1 ossenstaart, in stukken, 1 ui, in grove stukken, 1 wortel, in grove stukken, 2 el tomatenpuree, olijfolie, peper - zout, , Voor de garnituur:, , 2 wortelen, 1/2 knolselder, 1 witte raap, 1 gele raap, , Voor de bouquet garni:, , 1 preiwit, 4 stengels selder, enkele takjes tijm, enkele blaadjes laurier

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2017
  • Belgisch
  •  > 120 min.

ossenstaartsoep

Ouderwetse soep voor zondag waarmee je op zaterdag begint...

INGREDIENTEN

Kilo ossenstaart, 3 uien, 2 winterwortels, 2 aardapelen, verse peterselie, 2 laurierblaadjes, 2-5 kruidnagelen, rundvleesbouillonblokjes, peper, zout., Bloem, boter., Doosje (kastanje)champignons, 1 dunne prei, madeira, ketjap.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Lekker soep met ossestaart.

INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 70 gram boter, 1 wortel, 2 uien, een paar takjes selderij, 10 witte peperkorres, laurierblad, 2 kruidnagels, foelie, tijm, zout, madera of rode wijn, 2 liter water, 50 gram boter, 50 gram bloem.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

600 g ossenstaart, 500 g preiwit, in stukjes gesneden, 1 ui, in stukjes, 2 teentjes knoflook, in stukjes, 1 el rode wijnazijn, 1 blikje tomatenpuree, 75 g, een handvol vers gesnipperde peterselie, een laurierblad, vermicelli, zwarte peper uit de molen, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 400 gr. ossenstaart, 2 uien, 5 wortels, 1 bosje selderij, 1,5 l. water, stukje foelie, peperkorrels, paar kruidnagels, zout, paar druppels Worchestershiresaus, scheutje Madeira

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Weer zo'n geurige soep die goed vooraf kan gaan aan een wat zwaarder diner. Als je ziet welke kruiden erin gaan, zoals wortel, ui, tomaten, peterselie, selderij enzovoort dan weet je dat er iets geurigs op tafel komt.

INGREDIENTEN

1/2 ossenstaart, * 3 worteltjes of een winterwortel, * 1 prei, * 1 spekzwoerd, * 1 grote ui (in ringen), 1 tomaat, 1 el tomatenpuree, 3 bouillonblokjes, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje selderij, snufje tijm, 2 laurierblaadjes, vleesbouillon (tablet), dille, peper, marjolijn, 3 kruidnagelen, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

*3 eetlepels olie, *1 1/2 kg ossenstaart, in stukken, *2 eetlepels tomatenpuree, *2 uien, in ringen, *1 grote winterwortel, in stukken, *10 zwarte peperkorrels, *2 kruidnagels, *2 laurierblaadjes, *Stukje foelie, *2 takjes tijm, *6 takjes selderij, *Peterselie, *Zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

600 gr ossenstaart - 500 gr preiwit, in stukjes gesnedenlaurierblad ? vermicelli - zwarte peper uit de molen - zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  •  
  •  60-120 min.

Ossenstaartsoep

Per portie 30 kCal

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: ca. 4 uur !!!!,, 1 ui, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 dunne prei, 1/2 rode paprika, 1 eetlepel boter of margarine, 500 gr ossenstaart in stukjes, 4 takjes peterselie, 2 takjes bladselderij, 1,5 vleesbouillontablet, 1 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon, 2 eetlepels madeira, worcestershiresaus, 1/2 theelepel marmite, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

750 g Ossenstaart (in stukjes), 1 laurierblaadje, 4 kruidnagels, 30 g boter (of margarine), ? dl port (rode), 250 g soepgroenten (panklare), 125 ml slagroom, snufje zout, snufje peper, 30 g bloem (tarwe),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

2 liter water -, 1 ossenstaart -, 70 gram boter -, 1 wortel -, 2 uien -, een paar takjes selderij -, 8 gekneusde peperkorrels -, laurierblad -, 2 kruidnagels -, foelie -, tijm -, zout -, madera of rode wijn -, 50 gram boter -, 50 gram bloem,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

. 350 g ossenstaart, ? 100 g runderpoulet, ? 2 eetlepels boter, ? 1 ui (in ringen), ? 1 eetlepel tomatenpuree, ? 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij), ? 1 waspeen (a 125 g, in stukjes), ? 1 prei (in ringen), ? 2 theelepels zout, ? 5 peperkorrels (zwarte, gekneusd), ? 4 tomaten (ontveld, in blokjes, zie Tip), ? 1 takje peterselie (verse, fijngehakt), . 2 bouillonblokjes (dat heb ik er zelf nog bij gedaan)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Heerlijke maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

, * 100 gram rookspek, * 1 ossenstaart, * 2 uien, * 250 gram wortel, * 1/2 selderijknol, * 2 preien, * 1/2 bloemkool, * 6 aardappelen, * peterselie, bieslook, lavas, selderij, * 10 gram boter, * 2 laurierbladeren, * takje tijm, * 3 kruidnagelen, * peperkorrels, * zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Zo hoort ie te zijn!

INGREDIENTEN

1 kg. ossenstaart, in schijven, 60 gr. boter, 1 kg. rundvlees, met bot, 1 wortel, grof gehakt, 1 laurierblaadje, 4 el. peterselie, fijngehakt, 2 liter water of runderbouillon, zout, 6 zwarte peperkorrels, 2 uien, grof gehakt, 2 selderijstengels, grof gehakt, 2 aardappelen, in blokjes gesneden, 8 el. gepelde gerst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 70 gram boter, 1 wortel, 2 uien, een paar takjes selderij, 10 witte peperkorres, laurierblad, 2 kruidnagels, foelie, tijm, zout, madera of rode wijn, 2 liter water, 50 gram boter, 50, gram bloem.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 70 gram boter, 1 wortel, 2 uien, een paar takjes selderij, 10 witte peperkorres, laurierblad, 2 kruidnagels, foelie, tijm, zout, madera of rode wijn, 2 liter water, 50 gram boter, 50 gram bloem.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Dit is niet een traditionele ossenstaartsoep!

INGREDIENTEN

, 500 gr ossenstaart in stukken, 25 gr boter of margarine, 1 prei, 1 winterwortel, zout, 1 Spaanse peper, 1 laurierblad, tijm, 1 takje peterselie, 1 takje lavas, (zie deze link:, http://www.neerlandstuin.nl/planten/lavas.html), 75 gr blanke rozijnen, 100 gr boter of margarine, 100 gr bloem, 1 theelepel kerriepoeder, 1 bloikje tomatenpuree, 1/2 potje zilveruitjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  •  
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1 1/4 kg ossenstaart in stukken, 125 gr ham in dobbelsteentjes, 3 fijngehakte stengels bleekselderij, 2 grote, fijngehakte wortelen, 1 kleine, fijngehakte ui, 6-8 eetlepels fijngehakte koolraap, 4 eetlepels fijngehakte prei, 1.4 liter water, 2 takjes bonenkruid, 2 takjes tijm, 1 takje dragon, 4 takjes peterselie, 3 eetlepels tomatenketchup, 275 ml rode port, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1-1/2 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 175 gr fijngehakt vlees van de

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

500 gr ossenstaart, 1 liter water, 1 laurierblaadje, 1 ui, 4 kruidnagelen, zout, 6 peperkorrels, 3 jeneverbessen, 1 plak selderijknol, 2 glaasjes madeira

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1 ossestaart, 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 1/2 knolselderei, 1 3/4 l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, peperkorrels, boter, zout, bouillonblokjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

Eenvoudige ossenstaartsoep, maar wel smakelijk en duidelijk herkenbaar.

INGREDIENTEN

3 Kg. ossenstaart, 2 St. winterpeen, 2 St. prei, 3 St. uien, 1 St. laurierblaadje, 1 St. kruidnagel, 1 Tl. grof zeezout, 0,25 St. knolselderij

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

ossenstaartsoep

Lekker en snel. Gejat van een website

INGREDIENTEN

? 350 g Ossenstaart, ? 100 g Runderpoulet, ? 2 eetlepels boter, ? 1 ui (in ringen), ? 1 eetlepel tomatenpuree, ? 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij), ? 1 waspeen (a 125 g, in stukjes), ? 1 prei (in ringen), ? 2 theelepels zout, ? 5 peperkorrels (zwarte, gekneusd), ? 4 tomaten (ontveld, in blokjes, zie Tip), ? 1 takje peterselie (verse, fijngehakt), , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

ossenstaartsoep

Soep met een staartje

INGREDIENTEN

400 gram ossenstaart in stukjes, blikje tomaten puree, 2 uien, 1 prei, 1,5 liter water, 100 gram knol selderei, 3 laurier blaadjes, zout,peper, 1 eetlepel aardappel meel, 25 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart in schijven -, 60 gram boter -, 1 kilo rundvlees met bot -, 1 middelgrote wortel grof gehakt -, 1 laurierblaadje -, 4 eetlepels peterselie fijngehakt -, 2 liter water of runderbouillon - zout -, 6 zwarte peperkorrels -, 2 uien, grof gehakt -, 2 selderijstengels, grof gehakt -, 2 aardappelen in blokjes gesneden -, 8 eetlepels gepelde gerst,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ossenstaartsoep

Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 3-3 1/2 uur - Voor 6-8 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart, in schijven - 60 g boter - 1 kg rundvlees, met bot - 1 middelgrote wortel, grofgehakt - 1 laurierblaadje - 1/4 kop peterselie, fijngebakt - 2 L water of runderbouillon - zout - 6 zwarte-peperkorrels - 2 uien, grofgehakt - 2 selderijstengels, grofgehakt - 2 aardappelen, in blokjes - 1 kop gepelde gerst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Ossenstaartsoep

INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart, in schijven - 60 g boter - 1 kg rundvlees, met bot - 1 middelgrote wortel, grofgehakt - 1 laurierblaadje - 1/4 kop peterselie, fijngebakt - 2 L water of runderbouillon - zout - 6 zwarte-peperkorrels - 2 uien, grofgehakt - 2 selderijstengels, grofgehakt - 2 aardappelen, in blokjes - 1 kop gepelde gerst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top