1. Home
  2. Recepten
  3. Ossenhaas

Ossenhaas recepten (492)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ossenhaas

Groot vlees in de oven.

INGREDIENTEN

1 ossenhaas van 2 kilo, boter of vet..

Bereidingswijze

Zorg voor een hete oven 250-300 graden. Braadtijd 30-45 minuten.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ossenhaas

INGREDIENTEN

Circa 1.5 kg ossenhaas, -1 dl olie, -75 gram boter, -zout en versgemalen peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ossenhaas

INGREDIENTEN

250 g ossenhaas, 1 kleine ui, 50 g peultjes, 1/2 bakje shii-takes (paddestoelen), 1/2 rode paprika, 1 struikje paksoi, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olie, 2-3 eetlepels oestersaus, (versgemalen) zwarte peper,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ossenhaas

Een heerlijk hooftgerecht!

INGREDIENTEN

2 verse kreeften, 400 gram ossenhaas, 10 gram truffel,in plakjes gesneden, 2 dl visfond, 2 dl kafsfond, 1 dl room, 2 sjalotjes,fijngehakt, 1/4 bos dragon,fijngehakt, Sap van 1 citroen, Olijfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ossenhaas

Ossenhaas in bladerdeeg en een madeirasaus met paddestoelen

INGREDIENTEN

- 800 g ossenhaas (aan een hoog stuk), , - 6 plakjes bladerdeeg, , - 50 gram boter, , - peper, , - bloem, , - 1 ei, , Voor de saus:, , - zelfgemaakte kalfsfond of uit een pot, , - 250 gram gemengde paddestoelen, , - ? liter madeira, , - 50 gram boter, , - een paar druppels truffelolie desgewenst, , - zout, , - peper, , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ossenhaas

INGREDIENTEN

800 g ossenhaas - 200 g champignons - 2 eetlepels citroensap - 150 g kalfsnieren - 2 eetlepels azijn - 50 g boter, - 1/2 gesnipperde ui - 1 dl witte wijn - zout, peper uit de molen - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 50 g in vieren, gesneden olijven - 50 g olie - 1 theelepel rozemarijnpoeder - 3 eetlepels rode vermout - 30 g bloem - 2 1/2 dl, bouillon, eventueel van een blokje

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ossenhaas

Met blackbeandressing

INGREDIENTEN

Ossenhaas ? 600 gram aan een stuk, wat peper en zout, boter en olie om te bakken, 3 uitjes, bosje koriander, voor de blackbeandressing:, 1 rode peper, 4 eetlepels olijfolie, 1? eetlepel blackbean sauce, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel vers geraspte gemberwortel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

argentijnse ossenhaas

Argentijnse ossehaas met rode pepersaus en gepofte aardappelen.

INGREDIENTEN

, 2 ons Argentijnse ossenhaas, 1 grote zoete aardappel, bekertje zure room, 1 teen knoflook, 1 ui, 1 paprika, 2 grote tomaten, 2 rode pepers, zout

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Amuse van ossenhaas & wasabi kaas

Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!

INGREDIENTEN

50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

siciliaanse ossenhaas

Lekker siciliaansvleesgerecht

INGREDIENTEN

- ossenhaas, - boter, - 100 gr bospaddestoelen, - 1 kleine prei, - 1 kleine artisjokken, - 1 kleine paprika, - 2 ontvelde tomaten, - groene peperkorrels, - 1 cl koksroom, - 1 cl aurumlikeur, - zout, peper, en verse basilicum, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste ossenhaas recepten

Ossenhaas Met Geroosterde Knoflooksaus

INGREDIENTEN

L0 teentjes knoflook, 1 sjalot of kleine ui, 150 g gemengde paddestoelen, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 1/2 dl rodewijn (bijv. Merlot), 2 theelepels tijm, bouillon, 1/2 dl runderbouilion (van een tablet), 1 dl Room Culinair, witte peper, zout, 60 g boter, 6 haasbiefstukjes (ossenhaasjes)

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gebraden ossenhaas

INGREDIENTEN

750 gr ossenhaas, 2 eetlepels boter, peper, zout, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pitabroodje met ossenhaas.

INGREDIENTEN

2 pitabroodjes*ossenhaas*olie*zout en peper*1 blikje mais uitgelekt*Balletjes honingmeloen*cocktailsaus.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  •  
  •  0-10 min.

Zachtgegaarde Ossenhaas

Zware braadpan met deksel

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook, gepeld, 4 stuks ossenhaas (AH Excellent), op kamertemparatuur, 2 el mosterd, 50 g roomboter, 150 ml rode wijn, op kamertemperatuur

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Carpaccio van Ossenhaas

INGREDIENTEN

1 ons dun gesneden ossenhaas, 1 knoflookteen, 2 el. olijfolie, ½ ons Gorgonzola,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ossenhaas met lychees

Een fusiongerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. ossenhaas5 eetl. schenkstroop5 eetl. Japanse sojasaus4 eetl. olie, zoutpeper1 blik lycheessesamzaad

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde ossenhaas met

Gegratineerde ossenhaas met olijventapenade en mozzarella

INGREDIENTEN

? 4 stukken ossenhaas (a 150 g), ? 2 eetlepels olijventapenade (groene), ? 1 vleestomaat (in 8 dunne plakken), ? 2 bolletjes mozzarellakaasje (in 4 plakken), ? peper (versgemalen), ? 40 g boter, ? aluminiumfolie, ? keukenpapier

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ossenhaas met morieljes

INGREDIENTEN

1200 gram ossenhaas - 30 gram gedroogde morieljes - 4 dl rode port -1 sjalot - boter - 3 dl kalfsfond - peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ossenhaas Met Tomaten

258 Kcal., 21 Prot., 17 Vet, 5 koolhydraten p.p.

INGREDIENTEN

4 stukken ossenhaas (elk ongeveer 100 gr), 2 grote uien, 400 gr champignons, 2 dl tomatensaus, peper, olie en zout,

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde ossenhaas.

Godelijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

600 g ossenhaas, 1 sjalot, 2 el tuinkruiden, 1 el grove mosterd, 1 dl Madeira, 1,5 dl kalfsfonds, 20 g boter, 1 el olie, p&z.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

OSSENHAAS SUBLIEM

Een heerlijk stukje vlees , besmeerd met sjalottenboter. Heeeerlijk!

INGREDIENTEN

Een stuk ossenhaas van ca 600 gram - 50 gram zachte roomboter - 2 sjalotten - zout en peper uit de molen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  •  
  •  0-10 min.

gepeperde ossenhaas

INGREDIENTEN

Een stuk ossenhaas van 800 gram, een zakje aardappelpartjes van 500 gram, gemengde zwarte,groene en rode peperkorrels, olijfloie, grof zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ossenhaas Met Lychees

INGREDIENTEN

400 gr ossenhaas, 5 eetlepels schenkstroop, 5 eetlepels Japanse sojasaus, 4 eetlepels olie, zout, peper, 1 blik lychees (inh. 567 gr), sesamzaad,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Ossenhaas

Met paddestoelen en getruffeerde pate gevulde ossenhaas in een bladerdeeg jasje.

INGREDIENTEN

1 kg. ossenhaas, 150 gr. boter, 1 sjalot, 100 gr. padestoelen naar keuze, 200 gr. getruffeerde pate, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 6 flensjes en 1 eierdooier.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sis van ossenhaas

INGREDIENTEN

Voor de sis van ossenhaas:, , 1 kilo ossenhaas, zwarte peper, 2 takjes verse rozemarijn, zout, olijfolie, Voor de gegrilde groenten:, , 1 aubergine, 1 courgette, 2 uien, 250 gram champignons, Voor de pilav:, , 2 kopjes bulgur, 2 kopjes water, 2 kopjes bouillon, ½ kopje kikkererwten uit blik, zout, peper, olijfolie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2008
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sushi van ossenhaas

INGREDIENTEN

4x120 gr. Ossenhaas, 100 gr Rucola, 150 gr geraspte jonge Beemster graskaas, 50 gr gebakken pijnboompitjes, kwart Granny Smith appel, peper/zout, 1 lange plak wit casinobrood, olijfolie (extra vergine), 2 dl olie (1/2 mais/ 1/2 zonnebloem), 1 tl milde mosterd, 1 tl witte wijnazijn, sap van 1/2 citroen, 1 el truffelpasta, 1/2 tl honing, 3 eidooiers,

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ossenhaas en croute

INGREDIENTEN

500 gr. roomboterbladerdeeg, diepvries, 1 kg ossenhaas, 3 eetl., cognac, versgemalen peper, zout, 200 gr. dungesneden bacon, 100 gr. boter, 200 gr. geweekte gedroogde pruimen, 200 gr., kalfsleverpastei, bloem, 1 ei, 1 eetl. olie, enkele, champignons, boter

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ossenhaas met Coburgerham

Heel eenvoudig, maar o zo doeltreffend op de smaakpapillen.

INGREDIENTEN

1 ossenhaas-medaillon van 100-150 gr. per persoon. Voldoende dun gesneden Coburgerham om de ossenhaas in te wikkelen.

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde ossenhaas

Kerst Voorgerecht

INGREDIENTEN

4 zongedroogde tomaatjes uit de olie, 2 gemberbolletjes, 1 teentje knoflook, 400 gram ossenhaas aan een stuk, 1 eetlepel fijngehakte basilicum en extra toefjes voor de garnering, 1 eetlepel olijfolie 2e persing, peper, zout, 1 dl. runderbouillon, 1 theelepel koude boter,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

OSSENHAAS MET LYCHEES

INGREDIENTEN

̊ 400 g ossenhaas, ̊ 5 el schenkstroop, ̊ 5 el Japanse sojasaus, ̊ 4 el olie, ̊ zout, ̊ peper, ̊ 1 blik lychees (inhoud 567 g), ̊ sesamzaad

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van ossenhaas

Carpaccio van ossenhaas is erg lekker voor de liefhebber.

INGREDIENTEN

12 plakjes rauwe ossenhaas;, 1 kropje lolo roso sla;, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten;, 1 eetlepel kappertjes;, 1 eetlepel verse basilicum;,, Voor de dressing:, 2 eetlepel olijf olie;, 1 eetlepel pesto;, 2 eetlepels rode wijn azijn;, 1 theelepel mosterd;, 1/2 eetlepel honing;, peper.

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tartaar van ossenhaas

Tartaar van Ossehaas

INGREDIENTEN

300 g ossenhaas, fijngesneden, 50 g fijne rucola, Half sjalotje, gesnipperd, 1,5 eetlepel pijnboompitten, geroosterd, 2 eetlepels truffelmayonaise, 4 plakjes serranoham, 1 eetlepel truffelolie, Halve theelepel truffelpaddenstoelen tapenade

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2019
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tartaar van ossenhaas

INGREDIENTEN

300 gram ossenhaas, 200 gram rode biet, 150 gram bospaddestoelen, 20 gram kleine augurken, 20 gram kappertjes, 2 stuks anjovis filet, 1 sjalot, 1 eigeel, 50 ml olijfolie, 3 lepels balsamico, sla

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelcanneloni met ossenhaas

Dit heerlijke gerecht is een echt gastronomisch kunstwerk en past bij elke gelegenheid.

INGREDIENTEN

8 grote vastkokende aardappelen in dunne plakken300 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik100 g champignons1 teentje look0.5 gesnipperde ui1 dl vleesbouillonpeper en zoutbakboter

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde Ossenhaas

INGREDIENTEN

300 gram ossenhaas, 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 1 sjalot (gesnipperd), 2 eetlepels Balsamicoazijn, 1 eetlepel tijm, 1 theelepel oregano, 1 eetlepel kappertjes, 125 gram Old Amsterdam (kaas)

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Carpaccio van ossenhaas

INGREDIENTEN

200 gram carpccio van ossenhaas -, 1 kropje lolo roso sla -, 2 eetlepel geroosterde pijnboompitten -, 1 eetlepel kappertjes -, 1 eetlepel verse basilicum -, alfalfa -, , Voor de dressing :, 2 eetlepel olijf olie-, 1 eetlepel pesto -, 2 eetlepels rode wijn azijn -, 1 theelepel mosterd -, 1/2 eetlepel honing -, peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ossenhaas met kokos

Pittig wokgerecht

INGREDIENTEN

400 gram ossenhaas;1 eetlepel olie; 3 lenteuitjes;50 gram gemalen kokos, een marinade van 2 eetlepels arachideolie, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels geraspte citroenschil, 1 theelepel geraspte gember, 2 theelepels gemalen koriander en 2 theelepels suiker.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ossenhaas met portsaus

INGREDIENTEN

6 stuk(s) witlofstronken, 1000 gram aardappels, 750 gram ossenhaas, 250 gram boter, 1 liter melk, 200 gram verse tijm, 1 pakje(s) verse bieslook, 1 flesje(s) truffelolie, 500 gram bruine basterd suiker, 3 flesje(s) port

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van ossenhaas

INGREDIENTEN

200 gram ossenhaas heel dun gesneden - 1 eetlepel pijnboompitten - 4 eetlepels pesto - 1 theelepel limoensap - 3 eetlepels olijfolie - zout en peper - 50 gram geraspte schapenkaas dun geschaafd - kleine blaadjes basilicum

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tartaar van ossenhaas

INGREDIENTEN

200 gr. ossenhaas, in kleine stukjes gesneden., 1/2 ui, fijngesnipperd, 1 el. kappertjes, 4 kwarteleitjes, 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden, zout en peper

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste ossenhaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top