Chinese bier eend
Nieuwjaars menu 2013.
(echt een topper ***** en kan ook met kip)
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …
Ingrediënten 6 personen
1 eend van 2-2+1/2 kg, van overtollige vet ontdaan en in 3 cm breed stukjes gehakt, orgaanvlees van eend, in stukjes gehakt (hart, maag, lever, nekje), 2 e olie, 4 cm verse gember, in reepjes, 3 teentjes knoflook, fijn, 10 heel kleine Chinese paddenstoeltjes, in hete water geweekt als je geen kleine paddenstoeltjes kunt vinden, gebruik jij groter paddenstoelen die jij in dikker plakjes snijden), wortel in plakjes (Qin vond het gerecht (vocht) wat vettig en deed daarom de wortel erbij), 1 laurierblad (laurier is eigenlijk geen Chinees specerij, maar zij zacht haar man laurier gebruiken in een gerecht en nu gebruikt zij het zelf als fusion door haar gerechten heen en de smaak paste ook goed), schil van 1 mandarijn, (Qin bewaar dan de mandarijn schillen en droog ze om in gerechten te gebruiken), 2 lente-ui, in ringetjes, 2 e lichte Chinese sojasaus, iets suiker, 1 e rijstwijn of droge sherry, 1 e oestersaus, zout, 500 ml bier