Oreo chocolate cheesecake
Heerlijke chocolade cheesecake.
# 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr) # 200 gr Oreo`s met chocoladevulling # 50 gr roomboter # 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet) # 75 gr witte basterdsuiker # 1 zakje vanillesuiker # 300 gr goede kwaliteit melk- of pure chocolade (naar wens) # 2 zakjes klopfix (à 8 gr) # 3 dl slagroom # 150 gr Oreo`s met witte vulling voor de topping
Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf. Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart. Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel.
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-05-2009Amerikaans60-120 min.
- Eigen recept
oreo cheesecake
Als je in 2014 niks met oreo,s gedaan hebt, dan hoor je er niet bij.Jammer dan, ik begon ermee in 2015het origineel is van bagels & beans , waarbij ik 4 ingrediënten heb veranderd .De bodem, oreo i.p.v. Bastogne, limoen voor citroen , volle i.p.v. Magere kwark & poedersuiker voor basterd,resultaat een frissere cake. ( vetter ook natuurlijk )Enjoy!
Sap van 1 limoen, 1/2 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel bakpoeder, 90 gram custard, 300 gram poedersuiker, 1 kilo volle kwark, 200 gram boter, 1 ei, 4 eidooiers, 2 rollen oreo,s original.,
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op22-03-2015Europees> 120 min.
Oreo cheesecake cupcake
Overheerlijke Oreo cheesecake cupcakes. Deze zijn echt onweerstaanbaar lekker en super makkelijk om te maken.
, 14 oreo koekjes, 200 gram roomkaas (b.v. monchou), 50 gram suiker, 1 grote ei, 100 gram witte chocolade, 40 ml room (35% vet), 1/2 theelepel vanille extract,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-05-2013Internationaal20-30 min.
- Eigen recept
Oreo no-bake Cheesecake
Een waanzinnig lekkere en mooie taart!
4 pakken Oreo koekjes, 80 g boter, gesmolten, 800 g verse roomkaas, 1000 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 100 g poedersuiker, snufje zout, 70 g pure chocolade
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-08-2017Amerikaans10-20 min.
Oreo cheesecake (no bake)
Het recept is eigenlijk bedoeld als kindertaart, maar mijn ervaring is dat ook volwassenen hiervan smullen.
300 gram Oreo cookies + wat extra voor decoratie, 80 gram roomboter, 250 gram mascarpone, 300 gram roomkaas, 1 theelepel vanille extract, 80 gram poedersuiker, 200 ml slagroom, 3 eetlepels vanillesuiker, 1 zakje klopfix, 60 gram pure chocolade, 2 theelepels zonnebloemolie
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-12-2020Amerikaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Oreo Baileys cheesecake
Deze oreo Baileys cheesecake is dé taart waarmee je je gasten zal verrassen. De bodem wordt gemaakt van oreo koekjes, de vulling maak je van roomkaas met Baileys en cacao voor een mooie bruine kleur met chocolade smaak. Om de cheesecake af te maken, maken we een slagroom van Baileys. Als laatste verkruimel je bovenop de cheesecake nog oreo koekjes. Dat wordt smullen!
Bodem:, 300 g oreo's, 75 g boter, , vulling:, 750 g roomkaas, 5 eieren, 100 g suiker, 1,5 el maizena, 50 g cacao, 10 el Baileys, , Topping:, 130 g slagroom, 2 el Baileys, 1,5 el cacao, 3 el poedersuiker, 15 oreo's
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op16-01-2020Amerikaans> 120 min.
Oreo Cheesecake van Miljuschka
Nog een lekker recept van Miljuschka
Chocolate chip cookie, 140 gram bloem, 1/2 theelepel bakingsoda, 75 gram suiker, 100 gram roomboter op kamertemperatuur, 1 theelepel zout, 1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet), 1 ei, 200 gram pure chocolate chips, , Brownie, 15 gram cacao, 75 gr kokend water, 30 gram pure chocolade, 30 gram boter, 70 gram zonnebloemolie, 1 ei, 1 eidooier, 1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet), 250 gram suiker, 125 gram bloem, 1 theelepel zout, , Cheesecake, 800 gram roomkaas op kamertemperatuur, 125 gram suiker, 2 eieren, 40 Oreo koekjes, , Roomtoefen, 200 gram roomkaas op kamertemperatuur, 100 gram poedersuiker, 25 gram gesmolten boter, 1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet)
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2019Europees> 120 min.
Moeders oreo cheesecake
Recept al aantal keer gemaakt op verjaardagen, valt altijd in de smaak
* 2 pakjes natural philadelphia, * 200gr oreos met chocolade vulling, * 1 zakje vanillesuiker, *200gr Griekse yoghurt, * 75gr witte basterdsuiker, * 300gr melk chocolade, * 50gr boter, * 2 zakjes klopfix, * 150gr oreos met witte vulling, * 3dl slagroom
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-04-2015Amerikaans30-60 min.
Witte chocolade Oreo cheesecake van Miljuschka
Recept van Miljuschka
300 gram Oreo's, 80 gram boter, gesmolten, 300 ml slagroom, 200 gram suiker, 12 blaadjes gelatine, geweekt in koud water, 200 gram witte chocolade, 200 gram pure chocolade, 400 gram roomkaas, 1 eetlepel plantaardige olie, 8 Oreo's White Choc, Witte chocoladevlokken,
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op20-01-2019Europees> 120 min.
Super lekkere Chocolade cheesecake met Oreo koekjes
Onze kleinzoon werd 18 jaar en hij vindt Cheesecake EN Oreo cookies heel lekker. Ik vond een recept maar terwijl ik bezig was heb ik het toch naar eigen inzicht veranderd, qua inhoud enz. dat is uitstekend gelukt. De witte spikkels in de cake (zie fotos) zijn van de roomkaas die dus nog te koud was. Dus volgende keer laat ik de roomkaas eerst zacht worden. Het maakte niets uit voor de smaak want toen de familieleden de eerste hap namen hoorde ik alleen maar ohhh ahhhh en mmmm... wat lekker! Inderdaad hij smaakte verrukkelijk. Ik heb niet de bitterste chocola gebruikt want niet alle kleinkinderen/kinderen houden van hele bittere chocola dus ik heb een beetje de middenweg gekozen.
330 g Oreo koekjes, 115 g (room)boter plus wat extra om vorm in te vetten., 200 g fijne suiker, 200 g slagroom, 1 tl Vanille extract (niet noodzakelijk maar ik vond het een goede aanvulling), 200 g pure chocolade (Ah Delicate 63 procent cacao), 4 pakjes roomkaas (bvb Monchou) van 100 g per stuk. (of neem goedkopere van bvb Lidl)
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2015Engels30-60 min.
dubbele chocolade kwarktaart met oreo
Origeel amerikaans recept vie facebook. Double-chocolade cheesecake via addictedtofood.
24 oreo koekjes, fijn gestampt, 60 gr boter, gesmolten, 4 pakjes van 237 gr Philadelphia, zacht gemaakt, 200 gr suiker, 121/2 gr bloem, 5 ml vanille, 2 pakjes chocolade repen van 118 gr (het liefst puur), in stukken gesmolten en afgekoeld, 4 eieren, 1/2 kop bosbessen ter garnering
- Amerikaans
- > 120 min.
- Geplaatst op24-02-2016Amerikaans> 120 min.
Chocolate cheesecake
250 g koekjes (Oreo, pakje 154 g) 100 g boter, gesmolten 3 tabletten chocolade extra puur 72% (a 100 g) 9 pakjes roomkaas (a 100 g) 340 g witte basterdsuiker 4 eieren
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-11-2011Amerikaans60-120 min.
Mini Oreo cheesecakes met salted caramel
Eva van de fijne blogEva in the Kitchenmaakte dit recept. Oreo. Salted caramel. Cheesecake. Dit is de culinaire hemel!
VOOR 5 MINI CHEESECAKES:, , 6 Oreo koekjes, 20 gram ongezouten boter, 100 gram roomkaas, 50 gram mascarpone, 50 gramsuiker, 1 ei + 1 dooier, Snuf zout, Zaadjes van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker, , Voor de salted caramel:, , 1 eetlepel Dulce de Leche*, 1 eetlepel mascarpone, snuf grof zeezout, ,
- Nagerecht
- Geplaatst op22-03-2014Nagerecht
Chilled cheesecake
1 rol Oreo koekjes (154 g), 30 g boter, gesmolten, 3 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks), 3 bakjes frambozen (a 125 g), 1 zakje vanillesuiker, 1 bekertje slagroom (125 ml), 4 el suiker, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 bakje mascarpone (250 g), 4 el bietensap (fles 750 ml)
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-06-2012Amerikaans Nagerecht20-30 min.
Chocolade cheesecake
Amerikaanse monchoutaart met stukjes OREO-koekjes.
Bodem: 13 verkruimelde chocolade creme OREO chocolade sandwich koekjes., vulling: 4 pakjes (4 x 225 g) Philadelphia cream cheese, 1 cup (225 ml)suiker, 1 zakje vanillisuiker, 225 g gesmolte chocolade, 4 eieren, 20 chocolade creme OREO koekjes in vieren
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-07-2002Amerikaans60-120 min.
Frambozen cheesecake
Een frisse taart als nagerecht. Ziet er schitterend roze uit! De basis komt uit de allerhande maar ik heb het recept aangepast.
375 gram diepvriesframbozen 1 zakje vanillesuiker 4 blaadjes gelatine 1 rol oreo koekjes 30 gram boter 125 ml slagroom 4 el suiker 1 bakje- 250 gram mascarpone 1 klein bekertje crème fraiche 4 el rode bietensap ( zonnatura) 4 el frambozenlikeur
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-04-2012Nagerecht> 120 min.
Chocolate cheesecake
250 g koekjes (Oreo, pakje 154 g), 100 g boter, gesmolten +, 3 tabletten chocolade extra puur 72% (a 100 g), 9 pakjes roomkaas (a 100 g), 340 g witte basterdsuiker, 4 eieren,
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-05-201260-120 min.
Chilled cheesecake
1 rol koekjes (bijv. Oreo, 154 g), 30 g boter, gesmolten, 3 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks), 3 bakjes frambozen (a 125 g), 1 zakje vanillesuiker, 1 bekertje slagroom (125 ml), 4 el suiker, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 bakje mascarpone (250 g), 4 el bietensap (fles 750 ml),
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-05-2012Nagerecht> 120 min.
Chilled Cheesecake
1 rol koekjes (bijv. Oreo, 154 g), 30 g boter, gesmolten, 3 blaadjes gelatine (zakje 12 stuks), 3 bakjes frambozen (a 125 g), 1 zakje vanillesuiker, 1 bekertje slagroom (125 ml), 4 el suiker, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 bakje mascarpone (250 g), 4 el bietensap (fles 750 ml)
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2012Amerikaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Triple chocolate layered cheesecake.
Dit recept heb ik zelf ontwikkeld na het maken van een witte chocolade cheesecake. Het leek me leuk en lekker om voor mijn verjaardag te maken en hij was erg geslaagd!
Bodem:, 2 rollen oreo koekjes (154gr per rol), 110gr ongezouten roomboter, , Cake:, 450gr roomkaas (ik gebruikte monchou), 4 eieren, 1 tl vanille extract, 250gr crème fraiche, 100gr pure chocolade, 100gr melk chocolade, 100gr witte chocolade, , Evt. Garnering, Extra: klein beetje extra boter voor invetten of bakspray
- Amerikaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-05-2016Amerikaans Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
No-bake cheesecake voor Pasen met advocaat
Op zoek naar een lekkere taart om te maken met Pasen? Deze no-bake cheesecake voor Pasen met advocaat is perfect. Zelf ben ik fan van no-bake cheesecakes. Lekker makkelijk om te bereiden. Advocaat past goed bij het Paas thema. In combinatie met witte chocolade, creme fraiche en oreo's is dit een top smaak combinatie.
2 pakjes oreo (a 154 g), 80 g gesmolten roomboter, 10 blaadjes gelatine of 10 g, 200 g witte chocolade, 800 ml creme fraiche, 200 ml advocaat, snuf zout, 2 zakjes vanille suiker, 200 g pure chocolade, eventueel paaseitjes te versiering
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2019Wereld20-30 min.
Cheesecake met Tony Chocolonely caramel zeezout
Ik heb dit recept op Pinterest gevonden en ik MOEST het maken..... Wel een paar kleine aanpassingen gedaan. Het is zooooo lekker en verrassend!
3 Gelatineblaadjes, 2 grote Repen tony's chocolonely karamel-zeezout (180 g per stuk), 125 g roomboter, 200 g roomkaas (monchou), 200 g magere kwark, 250 ml Slagroom, 50 g suiker, 3/4 rol digestive biscuitjes of 2 rollen oreokoekjes
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-03-2018Nederlands> 120 min.
Op gepaste afstand ......toch samen aan het Paasdiner.....
In de gewone gang van zaken sta ik Paaszaterdag uren in de keuken om de Familie- Paas-brunch voor te bereiden. Geen voorbereidingen, geen eieren zoeken en geen gemeenschappelijke brunch.Helaas vanwege het Covid 19 alles onmogelijk.Onze zoon en dochter hadden samen iets bekokstoofd om tóch met Pasen op gepaste afstand samen te kunnen zijn.Enkele dagen geleden kreeg ik te horen, dat ik voor Pasen geen inkopen moest doen omdat zoonlief een paasdiner van een gerenommeerd bistrorestaurant uit Roermond nu ( à go go) kwam bezorgen.Een 4 gangen menu alles vacuüm verpakt en reeds deels voorgegaard. Een heleboel "pakjes en zakjes "gedoe dus , maar dan ANDERS en vers gemaakt . Dat was een complete verrassing , omdat ik ervan uitging alles zelf te moeten bereiden.Natuurlijk houden restaurants ( zeker nu) rekening met alle soorten van koks..... die met 2 linkerhandenen die met 2 rechterhanden Omdat ik dit een lief en origineel idee vond van onze zoon en dochter wil ik het hier plaatsen. In de eerste plaats om het voor mezelf te bewaren om het nog eens te kunnen nalezen en.....misschien ook om ideetjes voor andere Smulwebkoks en voor mezelfop te doen. Klokslag 18.00 uur zouden we de eerste gang klaarmaken en serveren. Echt dolle pret met alle over en weer APPS en FOTO'S . Echt genieten op afstand dus. De speciaal hiervoor aangemaakte groepsapp stond tussendoor ROODGLOEIEND met bevindingen.
Zie bij de bereiding.
- Wereld Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-04-2020Wereld Hoofdgerecht60-120 min.