1. Home
  2. Recepten
  3. Ook Geschikt Als

Ook geschikt als recepten (162)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

ONWEERSTAANBARE tonijnsalade , zo gemaakt !

Een OVERHEERLIJKE tonijnsalade !! Mijn gezin vindt dit ZO LEKKER , dat ik het van hun op Smulweb moest zetten , vandaar . Je kunt het op een lekker broodje serveren als lunch maar ook voor een feestje is het zeer geschikt.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn naturel 1 ( rode ) ui aantal augurken zoetzuur 1/2 rode paprika 1 zoetzure appel aantal druppels tabasco wat citroensap wat halfvolle mayonaise beetje mosterd

Voorbereiding

Tonijn in een vergiet uit laten lekken. De ui pellen en fijn snipperen. Augurken uit laten lekken en fijnsnijden. Appel en paprika fijnsnijden.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten in een grote kom doen en goed vermengen met het citroensap , de tabasco , de mosterd en de mayonaise.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2013
  •  
  •  0-10 min.

paasbrood

Paasbrood volgens origineel Overijssels' recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel.

INGREDIENTEN

500 gr. meel, 2 zakjes instantgist, 30 gr. broodverbetermiddel (evt.), 3 afgestreken tl. zout, 75 gr. suiker, 250 gr. rozijnen, 250 gr. krenten, 25 gr. sucade, 1 tl kaneel, ca. 300 ml lauw water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs van 300 gr. (van Baukje)

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aga-recept: Brood zonder kneden

Helaas, pas geleden hield mijn ouwe trouwe KitchenAid ermee op. Dus wie moet er nu mijn dagelijkse brood kneden? Een keertje brood kneden vind ik wel leuk, maar dagelijks 10 à 15 minuten? Dus maar naar een andere oplossing gezocht. Al vaker had ik gehoord van brood dat zonder kneden gemaakt wordt en na wat experimenteren heb ik het nu onder de knie. Het brood dat op deze manier gemaakt wordt heeft een knapperige korst, een zachte binnenkant met grote gaten, en het ziet er ambachtelijk uit met een gebarsten bovenkant. Je hoeft het niet te kneden, alleen even te roeren, en het deeg moet daarna lang blijven staan. Op die manier laat je de tijd doen wat je anders met veel kneden zou bereiken. Het bakken gebeurt in een voorverwarmde gietijzeren pan met deksel in de braadoven.

INGREDIENTEN

450 gram bloem, ¼ theelepel droge gist, ½ eetlepel zout, 4 dl water, handvol zemelen,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Libanon: Mankoesh

Een verrukkelijk plat brood met kruiden, heel makkelijk te maken en zeer geschikt voor de mezze-tafel, bij salades of als hapje tussendoor.

INGREDIENTEN

16 g verse gist of 7 g gedroogde gist1 1/2 dl lauwwarm water225 g bloem1 theelepel zoutKRUIDMENGSEL 2 eetlepels gedroogde tijm1 theelepel zout2 eetlepls sumak1 eetlepel sesamzaad4 eetlepels olie

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Slanke Appel-kaneeltosti

Bij een tosti denk je al gauw aan ham en kaas maar beide ingrediënten zitten niet in deze tosti. Dit is een heerlijke en slanke tosti met appel en kaneel. Heerlijk omdat de appelstroop en plakjes appel warm en zacht worden. Slank omdat hij maar 272 kcal bevat. Erg geschikt lunchgerecht dat je kan bereiden in tosti-ijzer of koekenpan.

INGREDIENTEN

2 sneetjes volkorenbrood, 5 Plakjes appel, 20 gram appelstroop, 10 gram halvarine, 5 gram Rozijnen, Snufje kaneel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wrap met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise

Zalmwraps gevuld met rucolasla, komkommer, ui en mierikswortelmayonaise.

INGREDIENTEN

, 200gr gerookte zalmfilet, 4 tortillawraps, 1 citroen, 1 ui, komkommer, rucolasla, 3 el mayonaise, 1 el mierikswortelpasta, peper, zout,

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Vis
  •  10-20 min.

Rosemary Bread

Zacht lichtgeel rozemarijnbrood. (Broodmachinerecept) Echt lekker bij de borrel, met een tapenade of pesto, maar ook gewoon met kaas.

INGREDIENTEN

5 gram gedroogde gist, 1 1/2 tl suiker, 375 gram witte bloem (geschikt voor brood), 1 el gedroogde rozemarijn, 1/4 tl versgemalen zwarte peper, 1/4 tl Italiaanse kruiden, 210 ml water, 3 el olijfolie, 1 1/2 tl zeezout.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  •  
  •  > 120 min.

Taart met verse vijgen en geitenkaas

Een gerecht dat geschikt is voor bij een lunch, brunch of bij de borrel, bij een picknick, ja zelfs een verrassing in de lunchtrommel. Warm of koud, het kan beide. De een vind het meer een hoofdgerecht terwijl de ander het zelfs een nagerecht vind. Kortom moeilijk te definiëren. Dat komt omdat smaken nou eenmaal verschillen. Het maakt in feite ook niks uit, het is een heerlijk hapje en dat is voor mij het belangrijkste  *;  :{

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg of 7 plakjes , 4 verse vijgen, 200 gram geitenkaas, 1 bekertje crème fraiche   (200 gram), 3 eieren, handvol geroosterde walnoten, enkele takjes tijm, peper en zout, 1 el honing, handvol rucola om mee te garneren

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2014
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Uitsmijter ala Van Brussel

Zeer machtige maar lekkere uitsmijter op de wijze van de Familie Van Brussel. Zeer geschikt om met de hele familie lekker te tafelen tijdens de lunch.

INGREDIENTEN

3 eieren XL (hele dooiers), 2 sneden witbrood, 2 Jong belegen kaas (plakken), 3 Ham (plakken, elke soort geschikt), 1 tomaat (in plakken), Ijsbergsla, Maggie Kerriesaus (doosje), Peper (zwart), Zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Panini prosciutto, mozzarella, tomaat

Italiaans broodje, uitstekend geschikt als lunch.

INGREDIENTEN

Olijfolie, Balsamicoazijn, 1 grote knoflookteen, 8 dun gesneden plakken proscuitto (Parma/San Daniela), 12 plakjes tomaat, 12 verse basilicumblaadjes, rucola, 1 ciabatta (of ander plat witbrood)

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.

knoflookbrood

Geroosterd brood met knoflook. Heerlijk als voorgerecht, maar ook lekker bij een salade of vis.

INGREDIENTEN

Brood: elk brood is geschikt, maar een stevig brood in dikke plakken gesneden is het lekkerst., olijfolie, knoflook

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Sun-dried Tomato Flatbread

Dun, knapperig zongedroogde-tomatenbrood. Recept van Emeril Lagasse. Bereiding van het deeg kan in de broodmachine!

INGREDIENTEN

1 tl droge gist, 350 gram witte bloem (geschikt voor brood), 2 teentjes knoflook(gehakt), 150 ml handwarm water, 3 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zeezout, 7 gram fijngehakte verse basilicum, 8 kleingesneden gedroogde tomaten op olie.

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Naanbrood met gekruid gehakt

Naan is een plat Indiaas brood dat uitstekende geschikt is om te vullen. Verkrijgbaar in de supermarkt. Bron: Libelle

INGREDIENTEN

1 naanbrood - 1 tl gemalen komijnzaad - 2 tl garam masala of kerriepoeder - zout - peper - 2 tl fijngehakte gemberwortel - 1 fijngesneden sjalotje - 2 el fijngesneden koriander - 2 el volle yoghurt - 2 tl citroensap - 500 gr rundergehakt of lamsgehakt - 1 el olie - gehakte koriander

  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Indiaas
  •  10-20 min.

opgerold brood met parmaham

Dit recept is van Jamie Oliver ( The Naked Chef ) zeer geschikt voor Picknick of Buffet.

INGREDIENTEN

10 plakjes parmaham, 8 grote biologische eieren, 8 minuten gekookt en gepeld, 400 gram kaas ( een mengsel van Goudse, fontina, parmezaan of andere restjes die je nog hebt liggen ), geraspt., 2 handjes verse basilicum, naar keuze zongedroogde tomaten of pruimtomaten en olijven, gehalveerd, olijfolie extra vierge, zeezout, zwarte peper uit de molen., ,

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Engels
  •  0-10 min.

Gevlochten witbrood

Leuk voor bij het paasontbijt. Dit deeg is ook geschikt om broodfiguren zoals de paashaas mee te maken en bakken.

INGREDIENTEN

25 gr. boter., 3 dl. lauwe melk., 1 eetl. honing., 1 pak witbroodmix., bloem om te bestuiven., boter om in te vetten., 1 eidooier., 1 eetl. koffiemelk

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2006
  •  
  •  60-120 min.

Waldkornbrood

Recept van de verpakking van waldkorn van AVEVE. Heerlijk! Waldkorn is een unieke mix van traditionele, natuurlijke ingredienten als tarwe, rogge, haver, gerst, mout, lijnzaad, soja- en zonnebloemzaden. Gemengd met de witte tarwebloem van AVEVE (Surprima-plus) geeft dit een donker, luchtig en lekker meergranenbrood. Waldkorn is rijk aan hoogwaardige voedingsvezels en is uitermate geschikt voor een verantwoorde en gevarieerde voeding, aldus de producent.

INGREDIENTEN

150 g waldkorn, 350 g witte tarwebloem (bijvoorbeeld Suprima van AVEVE), 300 ml water, 4 g droge gist, 15 g boter, * Let op: geen zout!

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Waldkorn

Gisteren heb ik met Zilla een bezoek gebracht bij de molen in Hoofddorp. Je kunt hier veel soorten meel kopen en de molenaar doet flink zijn best om alles zo goedkoop mogelijk te houden, erg fijn. Ik heb een zakje waldkornmix gekocht, in de overtuiging dat ik daar vast wel een recept van had in één van mijn broodboeken. Niet dus. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als internet en heb ik al speurend een recept gevonden en dat weer zo aangepast dat er eigenlijk wel een ontzettend lekker broodje uit de oven is gekomen! Let wel op: de hoeveelheid van het vocht is in grammen, niet in mililiters!

INGREDIENTEN

Voordeeg:, , * 100 gr ongebleekte bloem, * 100 gr halfvolle melk (of een gelijk mengsel van volle melk en water), * 1/4 tl gedroogde gist, , deeg:, , * 50 gr ongebleekte bloem, * 50 gr volkorenmeel, * 250 gr waldkornmix, * 190 gr lauwwarme halfvolle melk (of een gelijk mengsel van volle melk en water), * 1 tl suiker, * 1 tl zout, * 1 tl gedroogde gist, * 20 gr zachte roomboter, * 1 el zonnebloempitten, * 1 el pompoenpitten, , bovenkant:, , * zaden-, pitten- en granenstrooisel

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2007
  •  
  •  > 120 min.

Tortilla met gerookte kip

Tortilla?s zijn zachte neutrale bloempannenkoeken die veel in de Mexicaanse keuken worden gebruikt. Omdat je ze makkelijk op kunt rollen zijn ze ook uitermate geschikt om mee te nemen in je lunchtrommeltje of naar een picknick.

INGREDIENTEN

- 250 g gerookte kipfilet, - 1 friszure appel (bv. Elstar), - 1 stengel bleekselderij, - 3 eetlepels mayonaise, - 0.5 theelepel kerriepoeder, - 8 tortilla wraps, - 8 bladeren ijsbergsla, - 1 doosje alfalfa,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

amandelbrood

Zoet, cake-achtig brood. Heel geschikt voor bijvoorbeeld een Kerstbrunch of -ontbijt. Maar ook de rest van het jaar lekker.

INGREDIENTEN

225 g (volkoren)meel, 2 tl bakpeoder, Snufje zout, 115 g poedersuiker, 1 ei, 3-4 El melk, 115 g zachte boter, 1-2 tl amandelessence, 175 g cranberries (ca ½ zak), voor de garnering:, , 1 el poedersuiker of bruine basterdsuiker, 25 g amandelschaafsel, cakevorm van 1 liter inhoud, boter en paneermeel,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2007
  •  
  •  60-120 min.

Kaneelbroodjes

Het recept van deze kaneelbroodjes, oftewel hot cross buns, kreeg ik van Diane Croot uit Nhill (Australie) die ze voor het ontbijt had gemaakt. Ze had de broodjes gehalveerd en geroosterd en ze ons voorgezet met een dikke klont boter. Een echte traktatie!

INGREDIENTEN

340 ml water (of een mengsel van water en melk indien geen melkpoeder wordt toegevoegd) - 2 el olie - 2 tl zout - 3 el bruine suiker - 600 gram broodmeel - 3 el melkpoeder - 1 el koekkruiden - 1 el kaneel - 2,5 tl gist, Toevoegingen: 140 gram sultanas - 45 gram gedroogde abrikozen - handje walnoten

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2007
  • Australisch
  •  60-120 min.

Tramezzini (sandwich) al tonno (tonijn)

Heerlijk voor brunch, picnic of een aangeklede sandwich. Maar het mengsel op crostini is ook geschikt als antpasti hapje.

INGREDIENTEN

2 blikken tonijn, 8 sneetjes wit brood, 1/2 bosje peterselie fijngehakt, 2 el mayonaise, 2 el mascarpone of creme fraiche, 1 el kappertjes, 1 tl citroensap, zout en peper en wat blaadjes kropsla.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Naanbrood

Naanbrood uit de oven of grilpan. Ook geschikt als Pizza bodem.

INGREDIENTEN

20 gram verse gist (of 7 gram gedroogd), 10 gram kristal suiker, 500 gram bloem (eventueel Tipo "00"), 10 gram bakpoeder, 1 1/2 tl zout (=6 gram), 150ml melk, 50ml water, 100ml yoghurt, 2 el. olie voor in het deeg, 2 el. olie voor bestrijken, 1 tn knoflook, 1 tl. gemberpoeder (of vingerkootje verse gember), Optioneel: komijnzaad

  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2014
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Vlam-spits-oren-kip waar je haren van rijzen

Een zoetzure kip gerechtje, uitsluitend voor liefhebbers van zeer heet. Deze saus is ook geschikt als bbq saus bij vlees.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, elk in breedte door midden gesneden en dan nog elk helft wat plat geslagen, , VOOR SAUS, 45 ml olijfolie, 2 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 6 tomaten, in blokjes, 6-10 rode pepers, fijn, 200 ml witte azijn, 2 t Maggi, 70-80 g witte suiker, zout, zwarte peper

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-2014
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Posteleinschotel

Deze schotel, die zowel warm als koud gegeten kan worden, is een aanrader bij de lunch, als je eens wat meer wilt dan alleen maar broodjes serveren of als je gasten hebt. Het gerecht is ook geschikt als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 250 g champignons, 100 g boter, olie, 500 g postelein, 100 g roomkaas, 25 g parmezaanse kaas (geraspt), zout, peper, 3 eierdooiers, 60 g paneermeel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  •  
  •  30-60 min.

Ham-eierbrood

Makkelijk van te voren klaar te maken,heel geschikt voor een (paas)brunch

INGREDIENTEN

200 gr.boterpaneermeel150 gr.rauwe ham(bijv.coburger)150 gr.achterham150 gr.jong belegen kaas (plak)5 takjes peterseliekleine ui1/2 el.mosterd5 eieren250 gr.zelfrijzend bakmeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Artisjok-courgette-aspergetaart

Groentetaart is heel geschikt als vlugge maaltijd thuis. Dit is een ideaal lunchgerecht, aangezien het snel te bereiden en smakelijk is. Probeer ook eens andere groenten in dit gerecht. Deze taart is een Italiaanse klassieker.

INGREDIENTEN

125 g boter (ongezouten), 200 g bloem, zout, 200 g jonge asperges, 3 eetlepels olijfolie (extra vierge), 4 jonge courgettes, 175 g artisjokharten op olie, 2 teentjes knoflook, 1 bosje basilicum, 2 eieren, 200 g Parmezaanse kaas, peper (zwarte peper), zeezout, ,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wraps met asperges, avocado, mango en kip

Asperges in een wrap. Waarom eigenlijk niet. Wraps zijn nou eenmaal geschikt om met van alles en nog wat te vullen. Zorg wel dat de mango en avocado de goeie rijping hebben want dat is essentieel. Geschikt als voorgerecht, maar ook lekker op een buffet en wat denk je van een picknick of gewoon om iemand mee te verwennen in de broodtrommel Maak er maar meteen wat extra want je zult zien dat ze toch wel op gaan.

INGREDIENTEN

- 6 grote tortilla wraps, - 200 gram kip (gegrild, gerookt of gekookt), - 500 gram (witte) asperges, - 1 rijpe mango, - 1 rijpe avocado, - 75 gram sla (1 zakje), - 200 gram crème fraiche (1 potje), - 2 el mango chutney,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

portobello groententaartje met kaas

Portobello`s hebben een stevige structuur en zijn daarmee goed geschikt om te vullen. De vlezige smaak van de portobello, de groenten, roerbakblokjes, noten en kaas, maken hier een voedzaam en kleurrijk taartje van.

INGREDIENTEN

4 grote portobellos, 4 el olijfolie, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 4 minimaïsjes, 1 ui, gesnipperd, 1 pakje roerbakblokjes, 1 snuf paprikapoeder, peper en zout, 2 takjes verse tijm, 4 el crème fraiche, 4 el walnoten, gebrand, 4 el geraspte oude kaas, 1 krop sla, 1 el balsamicoazijn, paar takjes bieslook om te garneren

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Broodje pittig, gegrilde, Oosterse cheeseburger

Lekkere weekendhap. Ik had met Koningsdag beloofd burgers te maken. Doe ik bijna nooit, maar op zon dag wil je toch snel en lekker eten. Toevallig heb ik wat leuke kruidenmelanges tot mijn beschikking gekregen, die blikjes van Original Spices van Johnnie Boer. Gewoon spannend en de verleiding van nieuwe smaken was te groot. Zo is deze burger ontstaan en was een groot succes!

INGREDIENTEN

500 gr mager rundergehakt, 1 grote ui, 1 grote vleestomaat, 4 plakjes jong belegen kaas, 4 harde (hamburger)broodjes, Kropsla of ijsbergsla, Kwart t lemon pepper (Johnnie Boer), 2 t baharat (Johnnie Boer), 1 teentje knoflook, geperst, Zeezout, 1.5 t worcestersaus, Zonnebloemolie, 2 augurken, Tomaten ketchup

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2014
  • Wereld
  •  20-30 min.

Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

Snack voor 6 pers.; Baba ganoush is een dipsaus uit het Midden -Oosten die meestal bij pitabrood geserveerd wordt. Hij is heel geschikt voor crostini en lijkt met zijn mengsel van aubergine en sesamzaad haast Siciliaans.

INGREDIENTEN

1 aubergine van +-450 g; 3 el tahimi (sesampasta); 1 teentje knoflook uit de knijper; snuifje paprikapoeder, + extra voor de garnering; 2 el gehakte verse peterselie of koriander; versgeperst sap van 1 citroen; 3 grote, rijpe tomaten, in dunne plakken; extra olijfolie voor het besprenkelen; zeezout en versgemalen zwarte peper.voor de krokante aubergine: plantaaardige olie voor te bakken; 1 kleine aubergine, in zeer dunne plakjes, Voor de crostini: 1 Italiaanse sfilatino of dun frans stokbrood in dunne sneetjes; olijfolie voor het insmeren

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Uien-kaasbrood

Zeer geschikt voor sandwiches

INGREDIENTEN

2 eetl. water, 125 ml melk, 1 eetl. boter, 1 eetl. suiker, 4 dungesneden lenteuitjes, 65 g geraspte zwitserese kaas, 1 theel. zout, 270 g broodmeel,1 1/2 theel. gist.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Turkse Auberginepastei Op Brood

INGREDIENTEN

1/2 aubergine 250gr, 1 vleestomaat, 2 knoflooktenen, 1 ui, 1 eetl plantaardige olie, zout, versgemalen peper, 2 eetl citroensap, 1 eetl gehakte peterselie, 40 gr ansjovis in olie, 16 zwarte olijven,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

Hartige taart met gerookte kip en geitenkaas

Waarschijnlijk kent iedereen wel een goed recept voor een hartige taart, maar wat deze taart bijzonder maakt is het feit dat de bodem niet van bladerdeeg is, maar van zanddeeg. Omdat de zanddeegbodem niet slap blijft zoals bladerdeeg, is deze taart geschikt voor heel veel verschillende vullingen. Gebruik dit recept dus als uitgangspunt en laat je creativiteit de vrije loop!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 300 gr bloem, 150 gr boter en iets extra om de vorm in te vetten, zout, wat koud water, , Basismix vulling:, , 3 eieren, 200 ml room, peper en zout naar smaak (uit de molen), , Deze vulling:, , 1 dubbele gerookte kipfilet, 150 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine), wat takjes verse dille,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Frans
  •  60-120 min.

Boerenluxe-brood

De boerenluxe van AVEVE is bloem inclusief suiker, ei- en melkpoeder en daarom zeer geschikt voor het bakken van vlaaien, chocoladebrood e.d. Ik heb er met de bbm een 'gewoon' brood van gebakken: prachtige, luchtige structuur, ietsje gelig kruim en een verrukkelijk korstje. Zelf vind ik het als brood een tikje te zoet, beetje cake-achtig, maar de rest van de familie heeft zitten smullen ...

INGREDIENTEN

500 g boerenluxe, 250 ml water, 4 g droge gist, 40 g boter, 2 g zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Granen met geitenkaas en kikkererwt

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Lekker lunchgerecht, maar ook geschikt als (vegetarische) hoofdmaaltijd. Na de bereiding moet het gerecht een nacht in de koelkast weggezet worden

INGREDIENTEN

150 ml olijfolie, 1 tl scherpe mosterd, 70 ml vers citroensap of azijn, zout en peper naar smaak, 675 g gare bulghur of gekookte gerst (of gierst of tarwekorrels) (zie mijn recepten), 125 g gehakte peterselie, 125 g verse muntblaadjes, 1 bosje fijngesneden groen van lente-uitjes, 500 g gekookte kikkererwten (evt. uit blik), 125 g in blokjes gesneden feta-kaas, 2 el gehakte zwarte olijven, slabladeren

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Krentenbrood uit de brookbakmachine

Eerst vult de zoete geur van kaneel het hele huis en daarna heb je een overheerlijk (ontbijt) brood. Deze lijst met ingredienten is voor een brood van 750 gr en de voorbereiding is in 5 minuten klaar.

INGREDIENTEN

1 kopje water, 2 eetlepels margarine, 3 kopjes bloem, 3 eetlepels suiker, 1 1/2 theelepel zout, 1 theelepel kaneel, 2 1/2 theelepel gist, 1 kopje rozijnen

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kip-baconwrap met blauwe-kaasdressing

Deze wrap eet je koud en is ook heel geschikt om mee te nemen naar je werk, voor een picknick of lange fietstocht!

INGREDIENTEN

4 wraps, 6o gram bacon, uitgebakken in eigen vet en uitgelekt, smalle reepjes, 100 gram gerookte kipfilet, in smalle reepjes, 100 gram belegen Goudse kaas in blokjes, 1 tomaat zonder zaad in blokjes, 2 koude hardgekookte eieren (stukjes), 4 el mais uit blik, 3 el wortel grof geraspt, Half kropje ijsbergsla in smalle reepjes, , 60 gram Danish Blue, 1,5 el zure room, 6 el slagroom

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2007
  •  
  •  0-10 min.

Kwarkbolletjes van Culinoor

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, ½ theelepel zout, 3 eetlepels suiker (of iets minder), 225 gram kwark, 30 gram gesmolten boter, 3 eetlepels melk.,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pestobrood

Over dit lichte volkorendeeg wordt een laag pesto gesmeerd. Het deeg wordt dan opgerold en tot een heerlijk brood gebakken dat geschikt is bij soepen, salades en gegrilde vlees en vis.

INGREDIENTEN

BROOD VAN 500 GR.:1,2 dl. water 4 eetl. melk 1 eetl. plantaardige olie 1 eetl. suiker 1 theel. zout 180 gr. broodbloem 60 gr. volkorenmeel 2 theel. gist 4 eetl. pesto., BROOD VOOR 750 GR.: 1,8 DL. WATER 6 EETL. MELK 11/2 EETL. PLANTAARDIGE OLIE 11/2 EETL. SUIKER 11/2 THEEL. ZOUT 270 GR. BROODBLOEM 90 GR. VOLKORENBLOEM 1 EETL. GIST 6 EETL. PESTO., ,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekkere flapje kipfilet

Geschikt voor braden in de oven, of grilleren of bakken in een koekenpan of zelfs op bbq. Kiest zelf maar welke bereidingswijze voor jou handig is.

INGREDIENTEN

600 g kipfilet platter gesneden tot zo 1+1/2 cm dik, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t kruidnagelpoeder, 1 t droge oregano, 1 t droge basilicum, 1/4 t tijm, 1 t knoflookpoeder, 2 t grill en braadkruiden uit zakje (Verstegen), 1 t zout, 1 t aromat, 1-2 e zonnebloemolie

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2012
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Amlou (amloe)

Een ware delicatesse. Heerlijk en gezond broodbeleg dat in korte tijd te maken is en goed te bewaren is voor langere tijd. Ook heerlijk op crêpes/pannekoeken. De smaak is met niets anders te vergelijken. De arganolie is een speciale en kostbare olie met bijzondere eigenschappen en een uitgesproken smaak. Arganolie helpt bij de verlaging van cholesterol, heeft een hoog vitamine E-gehalte en zou veroudering van de huid vertragen. Let er bij de koop van arganolie op dat deze voor gebruik in de keuken geschikt is, dus niet voor cosmetisch gebruik!.

INGREDIENTEN

250 gram amandelen, 250 gram honing, ¼ liter arganolie

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top