Omelette Siberienne
Mmmmmmm, lekker !
3/4 l vanilleroomijs 3/4 cake van 500gr 4 el sinaasappellikeur 5 eiwitten 250 gr poedersuiker 1 zakje vanillesuiker 2 sinaasappels
Zorg ervoor dat het ijs door en door hard en koud is.
Snijd de cake in de lengte in 6 plakken en besprenkel ze met de likeur. doe de eiwitten in een kom en zet deze in een grote pan heet water. klop de eiwitten stijf, dik en glanzend. voeg geleidelijk de suiker en de vanillesuiker toe. haal de kom uit de pan en blijf kloppen tot het eiwitschuim koud is. schil de sinaasappels en verwijder zorgvuldig al het wit. snij ze in dunne plakjes en wip de pitten eruit. leg een plak cake op een ovenvaste schaal, leg het ijs erop en de plakken sinaasappel. bedek het ijs aan alle kanten met cake en bestrijk deze met het eiwitschuim. maak hier en daar wat pieken. schuif de schaal in een voorverwarmde oven op 250 graden. laat het eiwitschuim een kleurtje krijgen. (of zet het onder een voorverwarmde grill en laat de bovenkant lichtbruin worden.) hij mag niet langer dan 4 minuten in de oven of onder de grill staan !
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2000Nagerecht20-30 min.
omelette siberienne
Heerlijk nagerecht, verbazend makkelijk om te maken.
12-16 lange vingers, jam, Marasqino of andere likeur, vanille ijs (plakken van ongeveer 2cm), 4 eiwitten
- Russisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-05-2000Russisch Nagerecht10-20 min.
Omelette Sibérienne
Gegratineerde ijsomelet.
Een plak biscuitgebak van 2 eieren * 1 cake van 250 gram * 3 eetlepels likeur * 2 eetlepels water * 1 liter roomijs * schuimomelet van 3 eieren.
- Italiaans Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-01-2007Italiaans Nagerecht0-10 min.
Omelette Siberiènne
Cake 1 kleine, 2-3 Eieren, Suiker , Grand Marnier, Rum , Roomijs stam van 500 cc,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2010Nagerecht20-30 min.
Omelette Siberienne
Van "moesje2"
Eiwitten (stijfgeklopt), ijs, plakjes cake, ,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-06-2002Nagerecht0-10 min.
Omelette Siberienne
2 eieren, 60 gr. suiker, 35 gr. bloem, 12 gr. ma?zena, mespunt zout, 3 eetl. sinaasappellikeur, 300 gr. aardbeien, 2 eetl. poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 l. roomijs naar keuze, 4 eiwitten, mespunt zout, 100 gr. poedersuiker, 2 eetl.cognac of rum.
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2001Internationaal Nagerecht30-60 min.
Omelette Siberienne
Een visueel grapje: ijs dat uit de oven komt en dat vervolgens ook nog in brand gestoken wordt.
Een cakebodem van 26 cm doorsnede (of ander gewenst formaat)Anderhalf liter ijs (bijvoorbeeld kaneelijs)5 eiwittenEen eetlepel wittebasterdsuikerEen mespuntje wijnsteenzuur (cream of tartar) of geklopt-eiwit versteviger
- Amerikaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2005Amerikaans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Omelette Siberienne
Heerlijk recept en lekker feestelijk!
1 boerencake, 1 liter drie chocolade-ijs, 1 banaan, 1 zakje gemengde noten, 4 eiwitten, 150 gram suiker
- Internationaal Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-12-2016Internationaal Nagerecht60-120 min.
Omelette Siberienne Met Vlam
Een heel bijzonder nagerecht om met hele goeie vrienden van te genieten.
Eiercake in plakjes, 4 eetl. vruchtencompote of taartfruit, 2 eetl. Marasquin of vruchtenlikeur, 4 eiwitten, 4 eetl. suiker, ijs en 1 glas flambeerrum of cognac.,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2000Nederlands Nagerecht10-20 min.
Omelette Siberienne met vlam
4 eiwitten M of L, eiercake in plakjes of eierkoeken in stukjes, 2 dl vruchtencompote of ? l blik (430 g) vlaaivulling roodfruit, 2 eetl. Marasquin of vruchtenlikeur, 4 eetl. fijne kristalsuiker, 1 l ijs, 1 glas flambeerrum of cognac
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2003Nagerecht20-30 min.