Goi cuon en Nuoc cham
vietnamese collega,s aten dit laast en gelukkig mag ik altijd even proeven , zoveel mogelijkheden en zo simpel ,
Ingrediënten 4 personen
Rol 1:, 3 speklappen, 3 ons garnalen of rivierkreeft gekookt, 100 gram tauge, 1 el knoflookpasta, 2 el olie , 100 gram wortel Julienne, 1 komkommer , alleen de schil , ook julienne gesneden, 4 rijst vellen , , rol 2 :vega versie, 3 portabello,s in reepjes, 300 gram tofu , 2 el knoflookpasta , 2 el olie , 100 gram wortel julienne, 100 gram gesneden spitskool of paksoi , 1 el oestersaus, , Nuoc cham : dipsaus , 100 ml water, 100 g suiker, 50 ml vissaus, 25 ml citroensap, 1 à 2 knoflooktenen, fijngehakt, 1 chili peper met zaadjes in dunne ringen , ,Bereidingswijze
Rol 1:kook de speklappen voor 10 minuten op zacht vuur, dit scheelt straks met roerbakken zeer veel tijd. laat uitlekken en snijdt in dunne reepjesverwarm olie in je wok , voeg knoflook toe en bak de reepjes speklap 3/4 minuten, voeg garnalen toe schep even om dan de tauge , kort! houdt apart .leg 4 vellen in een diep bord ( 4 borden ) en week in warm water tot zacht, niet te anders gaan ze scheuren , leg nu de komkommer stroken op een vel , dan de wortel en dan het vlees garnalen mengsel , klap het vel dubbel , dan de zijkanten naar binnen , rol daarna strak op .roll 2: snijdt de tofu en portabello,s in dunne reepjes , verwarm je olie , voeg knof toe , en roerbak alle ingrediënten kort op hoog vuur tot licht krokant. voeg op het laatst de oestersaus toe en schep even door, laat afkoelen en vul vervolgens de vellen zoals hierboven beschreven.Nuoc cham :los de suiker op in het water op laag vuur , laat afkoelen voeg rest van de ingrediënten toe , roer om .serveer direct , in goed afgesloten potjes 2 maanden houdbaar.