Turkse Knoflook Omelet
Voor dit gerecht moet je wel een echte knoflookliefhebber zijn! Je moet eerst even naar de Turkse winkel voor de sucuk en goede verse knoflook.
Ingrediënten 2 personen
4 eieren 2 el melk 1 kleine ui half bakje champignons 4 flinke tenen knoflook 8 plakjes Turkse knoflookworst (sucuk) 3 takjes selderij 1 el olie peper en zout uit de molenVoorbereiding
Snijd de ui in hele dunne ringen. Snipper de selderij, snijd de champignons in plakjes. Schaaf of nijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Klop de eieren los met de melk en de selderij.
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en laat ze even meebakken. Zet het vuur laag en schep de knoflook erdoor. Verdeel de plakjes worst tussen de groente en schenk hier het eimengsel overheen. Doe een deksel op de pan en laat het ei 10 minuten op heel zacht vuur stollen. Keer de omelet met behulp van de deksel of een groot bord om en laat hem nog 5 minuten zacht bakken.