Boeren-Omelet met Kleine Aardappeltjes/Krieltjes
Omdat de carneval voor de deur stond en ik eens wat anders om te eten aan het zoeken was, tijdens en erna kwam ik dit recept tegen. Je kunt het alleen met wat zout, peper en paprikapoeder maken of zoals ik gewoon met de nodige kruiden. Deze omelet was 'n perfecte afsluiting voor de fijne en dolle dagen hier in het zuiden. Voor iedereen die een poging wil wagen om het te maken met of zonder kruiden …
Ingrediënten 4 personen
Voor 2 personen tussen de haakjes, Olie, bv Olijfolie, 1 theelepel Harissa, Pikante Variant eigen recept, 250 g gesneden Soepgroenten (ALDI) of andere gesneden Groente (200 gram is ook genoeg), 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 600 g Aardappels, geschild en in porties van Krieltjes of geschilde Krieltjes ( 400 gram is ook genoeg), Pommes Zout en Paprikapoeder, om Krieltjes mee te bestrooien, 1 bakje Spekjes (ALDI), Paprikapoeder Pikante Variant om Spekjes mee te bestrooien, 6 losgeklopte Eieren (4 Eieren is ook genoeg), bestrooid met deze kruidenmix Knoflookpoeder, Uienpoeder, Tijm, Peterselie, Kervel, Gemberpoeder, Marjoraan, Oregano en Lavas (gedroogde Maggie plant) of met alleen Zout en Peper , geraspte Kaas, om tot slot mee te bestrooien